Teroristi v Aleppe sa húfne vzdávajú sýrskym vládnym vojskám

Teroristi v Aleppe sa húfne vzdávajú sýrskym vládnym vojskám

Aleppo 31. júla 2016 (HSP/Foto:TASR/AP-Lefteris Pitarakis,Printscreen Youtube,)

 

Na ruskom serveri rusvesna.su vyšla správa, podľa ktorej sa teroristi začali húfne vzdávať sýrskym vládnym jednotkám. Záujemci o presné znenie správy sa môžu pozrieť tu

Veľká skupina teroristov al Fatch sa vzdala sýrskej armáde po vyhlásení prezidenta Bašára Asada o amnestii pre všetkých, ktorí zložia zbrane… Teroristi sa vzdali v oblasti Beni Zeid v oblasti Starého mesta v Aleppe.

Reklama
Ilustračné foto
Ilustračné foto

Teroristi prichádzajú k pozíciám sýrskej vládnej armády cez určené koridory aj so zbraňami. Na kontrolných miestach sýrskej vládnej armády skladajú zbrane a vzdávajú sa sýrskym vojakom a príslušníkom polície, ktorí preverujú ich účasť v bojoch.

Pri výsluchu sa dostali na svetlo zaujímavé informácie. Podľa väčšiny zajatcov Aleppo dobyli a pod kontrolu získali Turci, z ktorých mnohí podľa zajatcov boli regulárnymi príslušníkmi tureckej armády, špeciálnych jednotiek, väčšina z nich bola žoldniermi.

Reklama

Zajatci si zakrývajú tváre, dôvodom je skutočnosť, aby ich na kamere nikto nepoznal a aby sa ľudia nemstili ich rodinám žijúcim na území kontrolovanom sýrskymi vládnymi vojskami.

Väčšina zajatcov pre novinárov uvádza, že chcú žiť v mieri v Sýrii. Podľa ich slov  Erdoganovi žoldnieri mesto rabovali. Podľa zajatcov z al-Fatch sa množstvo teroristov ešte stále drží na pozíciach, krátko po vzdaní sa príslušníkov 16. divízie sa však s teroristami, ktorí sú ochotní zložiť zbrane roztrhlo vrece.

Podľa sýrskych vojenských odborníkov sú teroristi v Aleppe v bezvýchodiskovej situácii. Nemajú žiadnu šancu prebiť sa z kotla. Na sociálnych sieťach sa lúčia so svojimi blízkymi, veľká časť sa začala vzdávať vo štvrtok, okrem Bani Zeid sa veľa teroristov vzdalo v štvrti al Lairamun.

Teroristi, ktorý sa  vzdali v štvrti al Lairamun
Teroristi, ktorý sa vzdali v štvrti al Lairamun

Video s teroristami si môžete pozrieť tu:

Pri posledných pokusoch o prebitie sa z kotla jednotky sýrskej armády zlikvidovali teroristov z an-Zinki, ktorí zavraždili 13 ročného chlapca. Záujemcovia o presné znenie správy sa môžu pozrieť tu.

Reklama

Smrť veliteľa az Zinki a jeho banditov dostihla v oblasti Chandarátu. Zdá sa, že členov z az-Zinki, ktorých USA definovali ako “umiernenú opozíciu” sýrske vládne jednotky do zajatia veľmi brať nebudú. Podľa môjho názoru ich ale zatknú dosť, aby bližšie zmapovali kontakty tejto skupiny s odborníkmi z USA a určite po nejakej dobe poskytnú dosť informácii o činnosti tejto skupiny.

Pri posledných pokusoch o prebitie sa z kotla jednotky sýrskej armády zlikvidovali teroristov z an-Zinki, ktorí zavraždili 13 chlapca
Teroristi  z an-Zinki, neváhali  zavraždiť ani  13 chlapca

V Aleppe sa ľudia radujú, vychádzajú do ulíc, napriek tomu že sa v niektorých oblastiach stále bojuje. Sýrčania objímajú vojakov sýrskej vládnej armády a tešia sa, že po dlhých mesiacoch teroru sa pre nich vojna skončila.

Členovia sýrskych vládnych jednotiek, spoločne s Tigrami a Sokolmi púšte pokračujú v čistení teroristov, ktorí nechcú zložiť zbrane a vzdať sa. Už aj zo záberov je zrejmé, že z vojakov sýrskej vládnej armády opadlo napätie a operáciu chápu ako likvidáciu posledných ozbrojených banditov.

Tu si môžete pozrieť videá k článku.

Branislav Krasnovský

Reklama

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:13

Pápež František na Zelený štvrtok slávil v Bazilike svätého Petra omšu svätenia olejov. Kňazov vo svojej kázni vyzval, aby sa vyhýbali duchovnému pokrytectvu a pristupovali k svojim veriacim milosrdne.

16:07

Poľský premiér Donald Tusk privítal vo štvrtok pokrok dosiahnutý v rozhovoroch s Ukrajinou. Ich témou bol dovoz ukrajinských poľnohospodárskych výrobkov a blokády hraníc zo strany poľských poľnohospodárov, ktoré naštrbili vzťahy medzi oboma krajinami.

Donald Tusk Šmyhaľ
Na snímke ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ (vľavo) a poľský premiér Donald Tusk
15:35

Poľských vojakov vyšlú do Paríža, aby tam pomohli s posilnením bezpečnosti počas tohtoročných letných olympijských hier. Oznámil to vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

15:06

Skoro každý tretí obyvateľ Nemecka má pocit, že mu prechod na letný čas ohrozuje zdravie. Prieskum nemeckého inštitútu Forsa tiež odhalil, že takmer každý piaty zamestnaný človek v dôsledku posunu času mešká do práce.

14:44

Palestínsky prezident Mahmúd Abbás v piatok dekrétom oznámil zostavenie novej vlády, ktorej predsedom bude jeho dlhoročný poradca Muhammad Mustafá.

14:44

Pomaly sa pohybujúca tropická cyklóna Gamane, ktorá sa nečakane obrátila smerom k Madagaskaru, si vyžiadala najmenej 11 obetí. Silný vietor lámal stromy a prívaly vody sa valili cez dediny a vytopili domy, uviedli miestni predstavitelia.

14:43

Poľská Agentúra pre vnútornú bezpečnosť (ABW) vykonala v spolupráci so svojimi európskymi partnermi prehliadky budov v rámci vyšetrovania ruskej špionážnej siete. “Boli zdokumentované akcie zamerané na organizovanie proruských iniciatív a mediálnych kampaní v krajinách EÚ,” oznámila ABW. V stanovisku spomenula webovú stránku voice-of-europe.eu, ktorá mala zverejňovať proruské materiály.

14:42

Na Václavskom námestí v centre Prahy vo štvrtok napoludnie horela lepenka na streche jednej z budov ležiacej pri centrále Českej pošty. Z vnútrobloku tam stúpal hustý čierny dym, ktorý bolo vidieť z celej Prahy. Požiar sa podarilo lokalizovať a podľa hasičov sa už ďalej nešíri. Do nemocnice previezli jedného muža, ktorý sa nadýchal splodín.

14:21

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vo štvrtok uviedol, že so zahraničnými partnermi prebiehajú rozhovory o možnej výmene amerického novinára Evana Gershkovicha, ktorého od vlaňajšieho marca zadržiavajú v Rusku pre obvinenia zo špionáže.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali