Tatar prispel gólom a asistenciou k triumfu Detroitu

Tatar prispel gólom a asistenciou k triumfu Detroitu

New York 1. novembra 2015 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP/Darryl Dyck/The Canadian Press)

 

Tatara vyhlásili za druhú hviezdu zápasu

Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar prispel v noci na nedeľu v zámorskej NHL gólom a asistenciou k triumfu Detroitu v Ottawe 5:3. Tatar otvoril skóre duelu v prvej tretine v presilovke a tešil sa z tretieho gólu v sezóne. Po zápase ho vyhlásili za druhú hviezdu zápasu. Jeho krajan Tomáš Jurčo v tomto stretnutí šancu nedostal.

Reklama
Na snímke Tomáš Tatar
Na snímke Tomáš Tatar

Tatar dostal svoj tím do vedenia v čase 12:55, keď využil clonenie Justina Abdelkadera a presnou strelou od ľavého kruhu k prvej žrdi prekonal Craiga Andersona. Kapitán Red Wings Henrik Zetterberg zaznamenal pri Tatarovom góle 500. asistenciu v kariére. V druhej tretine sa spoločne s Tatarom podieľal na zásahu Gustava Nyquista a pripísal si 800. bod. “Drew Miller spomínal, že som blízko, on má v našom tíme pod palcom štatistiky. Som rád, že som dosiahol túto métu. Hral som s množstvom výborných hráčov, ktorí mi k tomu pomohli,” povedal zámorským médiám 35-ročný Švéd, ktorý v závere mohol pridať aj 300. gól, ale netrafil prázdnu bránku. “Dobrú prácu odviedol Erik Karlsson, ktorý sa postavil do cesty a nemal som to kade dať,” dodal Zetterberg po svojom 847. zápase. Najkrajší gól duelu strelil 19-ročný nováčik Dylan Larkin, ktorý v úvode tretej časti bleskovo obišiel bránku Senators a zasunul puk dnu. “Všimol som si, že brankár trochu vyšiel von. Je to moja obľúbená finta,” povedal mladík po svojom treťom góle v NHL.

Boston vyhral na ľade Tampy Bay 3:1, kapitán Bruins Zdeno Chára si pripísal na konto šiestu asistenciu v sezóne. Slovenský obranca sa podieľal na víťaznom góle Bruins, ktorý v 46. minúte strelil v presilovke piatich proti trom Brett Connolly. “Chcel som odohrať dobrý zápas, chcel som hrať tvrdo a hlavne som chcel, aby sme vyhrali,” povedal Connolly, ktorého do NHL draftovala práve Tampa Bay a z tímu Lightning prišiel do Bostonu v minulej sezóne pred uzávierkou prestupov. Svojmu bývalému tímu dal prvý gól v kariére. Víťazstvo v závere poistil zásahom do prázdnej bránky Brad Marchand. Bruins natiahli úspešnú sériu na súperových ľadoch na 5 víťazstiev, vonku v tejto sezóne ešte neprehrali. Chára bol na ľade 24 minút a 10 sekúnd a okrem asistencie mal dva plusové body a dve strely. Center Bostonu David Krejčí ukončil deväťzápasovú sériu s minimálne bodom, v štatistikách chýbalo jeho meno prvýkrát v sezóne. Bola to najdlhšia séria hráča Bostonu od sezóny 1992/1993, keď Joe Juneau a Dmitrij Kvartaľnov zaznamenali aspoň bod v úvodných 14-tich dueloch nového ročníka. Víťazstvo Bostonu vychytal 31-ročný Švéd Jonas Gustavsson, ktorý dostal prednosť pred oddychujúcim Tuukkom Raskom. Najbližšie sa Bruins predstavia v noci na stredu doma proti Dallasu Stars, potom ich čaká ďalšia trojzápasová séria vonku.

Reklama

Hokejisti New Jersey Devils zdolali doma New York Islanders 3:2 po nájazdoch. Prehru “ostrovanov” neodvrátil ani slovenský brankár Jaroslav Halák, ktorý sa po chorobe vrátil do hry. V stretnutí kryl 15 zo 17 striel súpera s úspešnosťou 88,2 percenta. V nájazdoch ho prekonali dvaja “diabli”, pričom víťazný gól si pripísal Mike Cammalleri. Islanders nastúpili bez kapitána Johna Tavaresa, ktorý vypadol zo zostavy krátko pred zápasom pre chorobu.

Po Halákovi a Ryanovi Stromeovi je to tretí “ostrovan” v krátkom čase, ktorého vyradila z hry choroba. Devils sa napriek negativistickým prognózam odborníkov darí a vyhrali šiestykrát z posledných siedmich duelov. V riadnom čase skórovali za Devils netradiční strelci John Moore a Bobby Farnham. Obranca Moore dal svoj prvý gól v sezóne a 26-ročný Farnham, ktorý nastúpil za zraneného Jiřího Tlustého sa tešil vôbec z premiérového zásahu v NHL. “Je to nádherný pocit. Veľmi som si tento zápas užil a som šťastný, že sme vyhrali,” povedal pre nhl.com Farnham. Devils viedli 2:0 po prvej tretine, potom však dominovali Islanders. “Bol to zvláštny zápas. Myslím, že sme podali najlepším výkon v sezóne, ale nestačilo to na víťazstvo,” dodal tréner Islanders Jack Capuano.

Edmonton Oilers so slovenským obrancom Andrejom Sekerom prehral v kanadskom derby s Calgary Flames 4:5. V dramatickom závere rozhodol 8,7 sekundy pred koncom český útočník Michael Frolík, ktorý tak zavŕšil svoj prvý hetrik v NHL. Zároveň pomohol svojmu tímu k prvému víťazstvu v sezóne riadnom čase a k zastaveniu série štyroch prehier. Frolík v závere z mínusového uhla nahodil puk z rohu do bránky a Cam Talbot si ho vrazil dnu.

“Vedel som, že do konca zostáva pár sekúnd. Skúsil som nahodiť puk smerom do brankára, aby si ho betónmi vrazil dnu a podarilo sa. Bol to šťastný gól, ale veľmi dôležitý,” povedal český útočník, ktorý dal svoje prvé tri góly v sezóne. Oilers trikrát zmazali dvojgólový náskok súpera, ale na záverečný zásah už odpovedať nestihli. Sekera bol na ľade 22 minút a 40 sekúnd a zaznamenal jeden mínusový bod.

Hokejisti Los Angeles Kings zdolali Nashville Predators 4:3 po predĺžení a natiahli víťaznú sériu na sedem zápasov. O víťazstve “kráľov” rozhodol 18 sekúnd pred koncom nadstaveného času Jeff Carter. “Predĺženie 3 na 3 je zábava, v hale to poriadne vrelo,” povedal Carter. Dva góly Kings strelil Tyler Toffoli, ktorý sa s deviatimi zásahmi delí o prvenstvo v NHL. Slovenský útočník Marián Gáborík opäť nebodoval a v desiatich zápasoch má bilanciu 1+1. Predators nedostali gól v prvej tretine ani v 10. zápase od úvodu sezóny a od vyrovnania rekordu z ročníka 1974/1975, ktorý držia Kings, ich delia dva zápasy.

Reklama

Toronto Maple Leafs prehralo doma s Pittsburghom Penguins 0:4. Brankár Marc-Andre Fleury chytil 21 striel, tešil sa z druhého čistého konta v sezóne a pripísal si aj asistenciu. Udalosťou zápasu bol návrat útočníka Penguins Phila Kessela, ktorý za Toronto odohral 446 duelov a bol najviac bodujúcim hráčom klubu za posledných šesť sezón. “Strávil som tu krásnych šesť sezón. Toronto som považoval za svoj domov, miloval som toto mesto aj fanúšikov. Určite mi chýbajú, ale život ide ďalej a teraz hrám za nový tím a mám pred sebou nové výzvy,” povedal zámorským médiám Kessel, ktorý nebodoval a zaznamenal jednu strelu. V drese Toronta sa predstavil obranca Martin Marinčin, ktorý strávil na ľade 11 minút a 41 sekúnd, zaznamenal mínusku a jednu strelu.

Dallas rozhodol o víťazstve 5:3 nad San Jose dvomi gólmi v tretej tretine. Brankár Antti Niemi zaznamenal 26 zásahov a tešil sa z triumfu proti svojmu bývalému tímu. Dve asistencie zaznamenal švédsky obranca Stars John Klingberg a bodoval v siedmom zápase za sebou. Je to najdlhšia séria obrancu Dallasu od sezóny 2006-2007, keď Sergej Zubov bodoval v deviatich zápasoch v rade. Washington zdolal Floridu bez zraneného Jaromíra Jágra 2:1, keď v predĺžení rozhodol po akcii ruských hokejistov Jevgenij Kuznecov. Columbus nevyhral na domácom ľade ani v piatom zápase sezóny, tentokrát nestačil na Winnipeg, s ktorým prehral 2:3. V drese hostí dal svoj prvý gól v NHL Andrew Copp. Hokejisti St. Louis zdolali Minnesotu 3:2 po predĺžení, keď 33,6 sekundy pred jeho koncom rozhodol David Backes.

 

Sumáre NHL:
NEW JERSEY DEVILS – NEW YORK ISLANDERS 3:2 pp a sn (2:0, 0:2, 0:0 – 0:0, 1:0)
Góly: 3. Moore (Stempniak, Farnham), 15. Farnham (Gionta, Severson), roz. nájazd Cammalleri – 22. Lee (Židlický, Leddy), 31. Nielsen (Strait). Brankári: Schneider – HALÁK, strely na bránku: 17:26, 11.605 divákov.

DALLAS STARS – SAN JOSE SHARKS 5:3 (1:0, 2:3, 2:0)
Góly: 3. Sharp (Demers, Seguin), 28. Demers (Roussel, Fiddler), 35. Fiddler (Roussel), 54. Roussel (Klingberg, Fiddler), 59. Seguin (Sharp, Klingberg) – 29. Pavelski (Burns, Ward), 30. Nieto (Wingels), 38. Ward (Marleau, Thornton). Brankári: Niemi – Stalock, strely na bránku: 25:29, 18.178 divákov.

Reklama

LOS ANGELES KINGS – NASHVILLE PREDATORS 4:3 pp (0:0, 1:2, 2:1 – 1:0)
Góly: 25. Toffoli (Ehrhoff, Lucic), 48. Toffoli (Lewis, Muzzin), 51. Andreoff (Muzzin, McBain), 65. Carter (Doughty) – 33. Neal (Fisher, Forsberg), 37. Weber (Josi, Forsberg), 54. Ellis (Josi). Brankári: Quick – Rinne, strely na bránku: 29:34, 18.230 divákov.

TORONTO MAPLE LEAFS – PITTSBURGH PENGUINS 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
Góly: 14. Kunitz (Perron, Bennett), 23. Fehr (Cullen), 31. Cullen (Fehr, Scuderi), 45. Hörnqvist (Dumoulin, Fleury). Brankári: Bernier – Fleury, strely na bránku: 21:32, 19.197 divákov.

OTTAWA SENATORS – DETROIT RED WINGS 3:5 (0:1, 1:2, 2:2)
Góly: 34. Turris (Karlsson, Stone), 56. Stone, 59. Ryan (Prince, Zibanejad) – 13. TATAR (Kronwall, Zetterberg), 26. Nyquist (Zetterberg, TATAR), 39. Ericsson (DeKeyser, Helm), 41. Larkin (Kronwall, Glendening), 46. DeKeyser (Nyquist, Sheahan). Brankári: Anderson – Mrázek, strely na bránku: 36:28, 16.964 divákov.

TAMPA BAY LIGHTNING – BOSTON BRUINS 1:3 (1:1, 0:0, 0:2)
Góly: 8. Kučerov (Namestnikov, Palát) – 17. Beleskey (Miller, Hayes), 46. Connolly (Marchand, CHÁRA), 59. Marchand. Brankári: Bishop – Gustavsson, strely na bránku: 22:34, 19.092 divákov.

FLORIDA PANTHERS – WASHINGTON CAPITALS 1:2 pp (0:0, 1:0, 0:1 – 0:1)
Góly: 23. Jokinen (Bolland, Petrovic) – 43. Beagle (Ovečkin, Williams), 64. Kuznecov (Orlov, Ovečkin). Brankári: Grubauer – Montoya, strely na bránku: 27:27, 11.207 divákov.

COLUMBUS BLUE JACKETS – WINNIPEG JETS 2:3 (1:3, 0:0, 1:0)
Góly: 11. Saad (Dubinsky, Murray), 59. Hartnell (Atinson, Savard) – 6. Little (Wheeler, Ladd), 7. Copp (Myers, Peluso), 17. Wheeler (Little, Byfuglien). Brankári: Bobrovskij (21. McElhinney) – Pavelec, strely na bránku: 21:27, 12.860 divákov.

ST. LOUIS BLUES – MINNESOTA WILD 3:2 pp (2:2, 0:0, 0:0 – 1:0)
Góly: 3. Backes (Bouwmeester, Pietrangelo), 9. Steen, 65. Backes (Rattie) – 16. Zucker (Suter), 20. Haula (Vanek). Brankári: Allen – Dubnyk, strely na bránku: 26:31, 17.728 divákov.

EDMONTON OILERS – CALGARY FLAMES 4:5 (1:3, 1:1, 2:1)
Góly: 14. Hall (Nugent-Hopkins, Draisaitl), 31. Davidson (Purcell, Hall), 41. Purcell (Nugent-Hopkins, Draisaitl), 47. Draisaitl (Hall) – 2. Bollig (Brodie, Raymond), 12. Frolík (Stajan), 18. Frolík (Russell, Jooris), 37. Brodie (Bennett, Hamilton), 60. Frolík. Brankári: Talbot – Rämö, strely na bránku: 23:32, 16.839 divákov.

Slováci v akcii:
Tomáš Tatar (Detroit) 14:03 1 1 2 -1 2 0
Zdeno Chára (Boston) 24:10 0 1 1 2 2 2
Marián Gáborík (Los Angeles) 16:06 0 0 0 -1 1 0
Martin Marinčin (Toronto) 11:41 0 0 0 -1 1 0
Andrej Sekera (Edmonton) 22:40 0 0 0 -1 1 0
Jaroslav Halák (Islanders) 65:00 2/17 88,2

 

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:27

Rieka Seina sa podľa utorňajších slov francúzskeho prezidenta blíži k tomu, aby sa v nej dalo plávať. V Seine sa tiež majú konať niektoré plavecké preteky v rámci letných olympijských hier od konca júla.

Včera 20:25

Súd v Berlíne v utorok odsúdil na podmienečné tresty osem mesiacov troch klimatických aktivistov za posprejovanie Brandenburskej brány. Obžalovaní vo veku 22, 28 a 64 rokov z klimatickej skupiny Posledná generácia sa už predtým priznali, že 17. septembra 2023 nasprejovali Brandenburskú bránu na oranžovo. Argumentovali, že ich akcia bola vzhľadom na klimatickú krízu “primeraným a potrebným protestom”.

Včera 20:23

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v Madride. V úvodnom kole vyradila Američanku Sofiu Keninovú 6:2, 6:4. Jej ďalšou súperkou bude ôsma nasadená Tunisanka Ons Jabeurová.

Včera 20:09

Európska komisia (EK) podnikne kroky na riešenie ruskej tieňovej flotily ropných tankerov. V rámci ďalšieho balíka sankcií bude hľadať spôsoby, ako sa s ňou vyrovnať. Uviedol to v pondelok (22. 4.) v rozhovore pre Politico švédsky minister zahraničných vecí Tobias Billström.

Včera 20:00

Vojaci NATO v Poľsku vysielajú signál, že Aliancia bude brániť všetkých svojich členov. Vyhlásil to v utorok na návšteve Poľska generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.

Včera 19:32

Náklady na obnovu Grécka po minuloročných ničivých záplavách, ktoré si vyžiadali 17 obetí a zničili infraštruktúru, presiahnu tri miliardy eur. Oznámil to v utorok grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.

Včera 19:12

Čínska sociálna sieť TikTok predložila Európskej komisii (EK) správu o hodnotení rizík svojej novej aplikácie TikTok Lite. Zabránila tak možnej pokute.

Včera 19:10

Francúzski letoví dispečeri plánujú vo štvrtok vstúpiť do jednodňového štrajku, pre ktorý hrozí zrušenie väčšiny letov na dvoch najväčších parížskych letiskách. Oznámila to v utorok francúzska asociácia FNAM, ktorá zastrešuje viacero odborových hnutí v letectve.

Včera 19:07

Slovenská tenistka Rebecca Šramková nepostúpila do hlavnej súťaže na turnaji WTA v Madride. Vo finále kvalifikácie dvojhry prehrala s Američankou Hailey Baptisteovou nasadenou ako číslo 22 hladko 2:6, 0:6.

Včera 19:04

Španielsko v utorok schválilo plán na odškodnenie a ekonomické kompenzácie pre obete sexuálneho zneužívania, ktoré spáchali ľudia spojení s katolíckou cirkvou. Minister spravodlivosti Félix Bolaňos povedal, že plán je založený na odporúčaniach z vlaňajšej správy španielskeho ombudsmana. Dodal, že podľa správy v Španielsku zrejme až približne 440.000 dospelých sexuálne zneužívali ľudia napojení na cirkev. Odškodné podľa jeho slov zaplatí cirkev. Viac podrobností o odškodnení ani o dátume verejného uznania obetí nezverejnili.

Včera 19:00

Z Fínska sa vstupom do Severoatlantickej aliancie stala krajina na frontovej línii vzhľadom na zdvojnásobenie dĺžky hraníc NATO s Ruskom. Vyhlásil to v utorok fínsky prezident Alexander Stubb počas návštevy Švédska.

kráľ Gustav  Alexander Stubb
Na snímke švédsky kráľ Gustav (vľavo) a fínsky prezident Alexander Stubb
Včera 18:59

Viac než 130 osôb bolo v noci na utorok zatknutých počas pro-palestínskych protestov v areáli New York University (NYU) v USA. Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Včera 18:56

Švédska prokuratúra obvinila v utorok klimatickú aktivistku Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti. Ide o prípad demonštrácií pred švédskym parlamentom, počas ktorých ignorovala výzvu polície na opustenie miesta.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali