Šutaj Eštok z Hlasu-SD: “Do karantény patrí Matovič. Robí si trhací kalendár z Ústavy SR” Sólymos: “Ľudia sú zajatcami chaotického správania premiéra”

Šutaj Eštok z Hlasu-SD: “Do karantény patrí Matovič. Robí si trhací kalendár z Ústavy SR” Sólymos: “Ľudia sú zajatcami chaotického správania premiéra”

Bratislava 23. októbra 2020 (HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian)

 

Na najnovšie opatrenia vlády a krízového štábu v súvislosti pandémiou covidu-19 reagujú aj ďalší politici

Matovič, Míkulec, Krajčí
Na snímke zľava predseda vlády SR Igor Matovič, minister vnútra SR Roman Mikulec, minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak, minister zdravotníctva Marek Krajčí a minister obrany SR Jaroslav Naď počas tlačovej konferencie po skončení Ústredného krízového štábu 22. októbra 2020 v Bratislave.

Opozičný nezaradený poslanec Matúš Šutaj Eštok na sociálnej sieti napísal, že premiér SR Igor Matovič “patrí do karantény”.

Reklama

“Všetky krajiny sveta bojujú s COVID-om. Všade sú prísne opatrenia. Predchádzajú im však rady odborníkov a sú pripravené tak, aby pomáhali potlačiť pandémiu, ale neškodili ľuďom. U nás je to naopak. Matovič mení pravidlá každú hodinu a porušuje zákon dvakrát za deň, z Ústavy si robí trhací kalendár.”

Poznamenal, že premiér si večer niečo vymyslí, oznámi to cez Facebook a ráno zistí, že to je protiústavné a už to neplatí. “Garantujem vám pán premiér, že toto vám len tak neprejde. Za všetky porušenia zákona sa raz budete zodpovedať. Ľudia už teraz vidia, že jediný, kto by mal ísť do absolútnej karantény, ste práve vy,” odkazuje Matovičovi bývalý šéf Úradu vlády počas premiérovania Petra Pellegriniho.

Reklama

 

Sólymos: Ľudia sú zajatcami chaotického správania premiéra

Šéf mimoparlamentnej strany Most-Híd László Sólymos uviedol, že vysomáriť sa z večernej tlačovky premiéra Matoviča sa nám nakoniec možno podarí, ale to čo predseda so svojou koalíciou predvádza je podľa Sólymosa to, že v najhoršej chvíli dokazuje svoju neschopnosť a nekompetentnosť riadiť krajinu.

“A ľudia sú zajatcami jeho chaotického správania. Po našej disciplinovanosti na jar, vláda premrhala mesiace na prípravu práve na túto chvíľu. A opäť sme po tlačovke všetci zostali zmätení.”

“Epidemiologické konzílium rozhodlo, pandemická komisia odporúčala, krízový štáb rokoval osem hodín… a Matovič, dnes aj za asistencie koaličných partnerov nám nakoniec oznámil nejednoznačné kombinované riešenie lockdownu a testovania, ktoré vyvoláva viac otázok ako ukľudňujúcich odpovedí.”

Sólymos uvádza ako príklad, že obchody môžu byť otvorené, ale je tam zákaz chodiť.

Reklama

“Táto nekompetentnosť a neschopnosť riadiť túto krajiny je naozaj v tejto chvíli nebezpečná! Situáciu nesmieme brať na ľahkú váhu. Nasledujúce dva týždne budú kriticky dôležité z hľadiska ochrany našich rodín a našich blízkych. Zostali sme v tom sami, lebo ako vidíte, na vládu sa spoľahnúť nedá. Buďme zodpovední a držme si palce!”

Taraba: Takéto praktiky platia možno niekde na trhu v Istanbule

Na zmätočné opatrenia zareagoval aj opozičný poslanec NR SR Tomáš Taraba z hnutia KĎZP.

“Ľuďom de facto zakázali chodiť do obchodov, ale obchody nezavreli, aby nemuseli nikomu platiť odškodné. Takéto praktiky dobehnúť druhého, platia možno niekde na šmelinárskom trhu v Istanbule. Zajtra sa chce k týmto nápadom premiér stretnúť s opozíciou…” Komentuje aktuálnu situáciu Taraba.

Jaroslav Zajac

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:08

Českí meteorológovia vydali vo štvrtok výstrahu pred očakávaným snežením a nízkymi teplotami. Pod nulu by mali klesnúť v noci na piatok takmer na celom území. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) tiež upozornil, že mrazy môžu poškodiť tohtoročnú úrodu na ovocných stromoch či zeleninu, preto ich odporučil chrániť.

16:06

Francúzsky súd v stredu odsúdil 67-ročnú zdravotnú sestru, ktorá okradla francúzsku štátnu zdravotnú poisťovňu o viac než 1,5 milióna eur prostredníctvom žiadostí o fiktívne vyšetrenia.

16:00

Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa vo štvrtok predĺžila pozastavenie letov do iránskej metropoly Teherán a libanonského hlavného mesta Bejrút do konca apríla.

15:59

Plánovaná výstavba visutého mosta, ktorý má spojiť Sicíliu s talianskou pevninou, vyvoláva čoraz častejšie protesty miestnych obyvateľov. Po zverejnení plánov na vyvlastnenia v súvislosti s výstavbou sú podľa správy denníka Corriere della Sera “pripravení bojovať” a hrozia, že sa pripútajú k svojim domom.

15:58

Slovensku sa vo štvrtok podarilo predať štátne dlhopisy v celkovej hodnote 635 miliónov eur. O tieto dlhopisy prejavili záujem švajčiarski investori a po 10 rokoch sa tak podarilo SR diverzifikovať portfólio aj do inej meny ako euro. Informovalo o tom vo štvrtok Ministerstvo financií (MF) SR.

15:52

Letisko M. R. Štefánika v Bratislave patrí medzi desať najlepších letísk vo východnej Európe. V ankete najlepších letísk sveta – Skytrax sa v kategórií letísk východnej Európy umiestnilo na 10. mieste. Vo štvrtok o tom informovala hovorkyňa Letiska M. R. Štefánika v Bratislave Veronika Tóthová.

15:35

Britský princ William sa vo štvrtok účasťou na charitatívnych podujatiach vráti k svojím oficiálnym povinnostiam, ktoré prerušil minulý mesiac, keď jeho manželke Catherine diagnostikovali rakovinu.

15:07

Nová eurofondová výzva z Programu Slovensko za 350 miliónov eur je zameraná na modernizáciu verejnej osobnej dopravy a udržateľnej mestskej mobility v regiónoch. Uviedol to vo štvrtok minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richard Raši (Hlas-SD) na tlačovej konferencii.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali