Strana s novou víziou

Strana s novou víziou

Bratislava, 12. decembra 2015 (HSP/Foto: Facebook)

 

Žrebovanie čísiel, s ktorými pôjdu politické strany do volieb do Národnej rady SR v marci budúceho roka, sa uskutočnilo 9. decembra. Politickej strane PRIAMA DEMOKRACIA bolo vyžrebované krásne číslo 22.

PD Strana s novou viziou

Reklama

Číslo 22 je v numerológii označované ako dvojka so zosilnenou tvárou, ktorá umožňuje vzniknúť novým víziám. A program politickej strany PRIAMA DEMOKRACIA má presne tú VÍZIU, ako je potrebné: zmeniť daňový a odvodový systém tak, aby urobil spoločnosť pre ľudí, v ktorej žijú lepšou, spravodlivejšou, férovejšou. Politická strana PRIAMA DEMOKRACIA má jedinečný program, ktorý síce nič nesľubuje, ale veľa ekonomických a sociálnych problémov v spoločnosti komplexne rieši.

Program JEDNA DAŇ – JEDNA DÁVKA, Funkčné referendum, Zrušenie financovania politických strán má síce iba 4 body, ale významným spôsobom dokážu zmeniť alarmujúcu ekonomickú situáciu na Slovensku a zároveň zrušiť neobmedzenú moc politických strán.

Reklama

JEDNA DAŇ – daň zo spotreby (POZOR, nie spotrebná daň), ktorá je síce veľmi adresná, lebo ju bude platiť každý jeden, ale zároveň je neosobná, lebo nikoho nebude zaťažovať zbytočnou administratívou. Dnešný systém daní a jej výberu je komplikovaný a neochota riešiť ho v nás vyvoláva otázku, komu to vlastne vyhovuje?

Zrušenie všetkých dani a odvodov, teda celého neprehľadného byrokratického, kriminalizujúceho aparátu prenesie daňové zaťaženie rovnomerne na všetkých, na podnikajúcich, aj nepodnikajúcich. Jedna daň, ktorá bude vyberaná a zrážaná automaticky, bez možnosti ovplyvnenia daňového základu a jej výšky výberu, on-line. Z výberu JEDNEJ DANE potom budeme vedieť zo štátneho rozpočtu pokryť VŠETKY POTREBY štátu, aj vyplácanie JEDNEJ DÁVKY.

Zrušenie všetkých dávok, t.j. zdravotné poistenie a sociálne poistenie na druhej strane výrazne zlacnie cenu práce pre zamestnávateľov. V praxi to bude vyzerať tak, že na každé 4 pracovné miesta, po zrušení odvodov, môže za ušetrené peniaze zamestnávateľ vytvoriť 1 ďalšie pracovné miesto. V praxi by to mohlo vyzerať tak, že všade tam, kde je 2-smená prevádzka, mohla by sa vytvoriť 3-smenná, resp. 4-smená, všade tam, kde zamestnanci robia 12 hodinové šichty. Mohol by sa skrátiť fond pracovného času a zamestnávateľov by to nestálo ani o cent viac.
JEDNA DÁVKA – nepodmienený základný príjem pre každého občana od narodenia až po koniec, bez akejkoľvek diferenciácie a obmedzení. Pre dieťa od narodenia, pre mamičku na materskej, pre pracujúceho človeka – k jeho mzde, pre dôchodcu – k jeho dôchodku. JEDNA

DÁVKA, ktorá výrazným spôsobom dokáže zatvoriť v našej spoločnosti, roztvorené sociálne nožnice, ktoré sa tu za 25 rokov roztvorili viac, ako bolo žiaduce.

Strednú vrstvu obyvateľstva, nosnú chrbticu akejkoľvek ekonomiky, sme dokázali úspešne dostať do červenej knihy ohrozených skupín. A to má nesporný dopad na chod celého hospodárstva, lebo dnes už je jasné, že pokiaľ nebudeme aktívne riešiť problém kúpyschopnosti obyvateľstva, tak infláciou žiadnu ekonomiku nenaštartuje. A dnes, v 3. tisícročí, 21. storočí, viesť vojny na oživenie ekonomík je v rozpore s prijatými a deklarovanými ľudskými právami, ktorých 67-me výročie sme si pripomenuli 10. decembra.

Reklama

FUNKČNÉ REFERENDUM, hlavný nástroj priamej demokracie na obmedzenia neobmedzenej moci politických strán. Občania už viac nebudú svojich zástupcov len raz za 4 roky iba voliť, ale budú mať možnosť svojich zástupcov aj kedykoľvek odvolať.

ZRUŠENIE FINANCOVANIA POLITICKÝCH STRÁN, odstráni systémovú deformáciu a obmedzenia v uplatňovaní politickej súťaže. Vládne politické strany, na svoju činnosť čerpajú každoročne desiatky miliónov eur zo štátneho rozpočtu, čím porušujú Ústavu a zároveň hrubo potláčajú právo ostatných politických strán na rovnaké podmienky v politickej súťaži.

Vládne politické strany nie sú oddelené od štátu, ale plne ovládajú všetku zákonodarnú, výkonnú, aj súdnu moc v štáte, bez možnosti občanov reálne kontrolovať a ovplyvňovať ich konanie. Financovanie politických strán iba z členských príspevkov bude najrelevantnejším prieskumom, akú podporu má politická strana zo strany voličov a jej voliteľnosti vo voľbách.

 

Mgr. Eva Lajčiaková,

Reklama

Ústredná tajomníčka strany

PRIAMA DEMOKRACIA

www.priamademokracia-pd.sk

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:20

Štátna spoločnosť MH Invest v pôsobnosti Ministerstva hospodárstva SR podpísala kúpnu zmluvu so spoločnosťou Winkelmann Building + Industry Slovakia. MH Invest predáva časť pozemku priemyselného parku v Rimavskej Sobote za 3.542.537 eur bez DPH, ktorú určil znalecký posudok a na ktorom Winkelmann Group postaví závod na výrobu zásobníkov teplej vody. Informovala o tom Mária Pavlusík, hovorkyňa MH SR. Spoločnosti MH Invest sa podľa nej podarilo odovzdať pozemky 28. marca.

17:19

Taliansko odsúdilo trest smrti pre iránskeho rappera za podporovanie celoštátnych protestov, vyvolaných smrťou mladej Kurdky Mahsy Amíníovej.

16:57

Namiesto rozvoja a prosperity Slovensku pre rozvrat právneho štátu hrozí úplné zastavenie eurofondov. Opozičná poslankyňa parlamentu Veronika Remišová (hnutie Slovensko, Za ľudí, KÚ) tak reagovala na vyhlásenia premiéra Roberta Fica (Smer-SD) a ministra investícií Richarda Rašiho (Hlas-SD) po kontrolnom dni na Ministerstve investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR.

16:56

Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o takmer 40 %. S vysokými cenami energií a pohonných látok vládny kabinet nechce nič robiť napriek predvolebným sľubom. Uviedli to predstavitelia opozičného hnutia Slovensko pri hodnotení polročného pôsobenia vlády Roberta Fica (Smer-SD).

16:55

 Lídri Spojených štátov, Británie, Francúzska a vyše desiatich ďalších krajín vyzvali v spoločnom vyhlásení palestínske militantné hnutie Hamas, aby prepustilo množstvo rukojemníkov, ktorých zadržiava. 

16:54

Nemecká veľvyslankyňa v Číne Patricia Florová uviedla, že si ju čínske úrady predvolali v spojitosti so zatknutím štyroch Nemcov podozrivých zo špionáže v prospech Číny. 

16:52

Belgicko predvolá izraelského veľvyslanca, aby vysvetlil úmrtie humanitárneho pracovníka belgickej rozvojovej agentúry Enabel a členov jeho rodiny pri vzdušnom útoku v Pásme Gazy.

16:51

Najvyšší súd amerického štátu New York zrušil rozsudok nad hollywoodskym producentom Harveym Weinsteinom z roku 2020, v ktorom ho uznali za vinného zo sexuálnych trestných činov. Nariadil zároveň nový proces v prípade.

16:50

Švédsko na budúci rok prispeje zredukovaným práporom do síl NATO v Lotyšsku. Cieľom je podporiť tento pobaltský štát po ruskej invázii na Ukrajinu, oznámil švédsky premiér Ulf Kristersson.

16:49

Spolkový snem, dolná komora nemeckého parlamentu, výraznou väčšinou schválila 15. jún ako národný Deň veteránov. V tento deň si každoročne uctia vojakov, ktorí slúžia či slúžili krajine.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali