Snehové správy

Snehové správy

Bratislava 14. decembra (TASR) – Priaznivci zimných športov môžu dnes a zajtra vyraziť do minimálne 25 stredísk, ktoré sú aktuálne v prevádzke. Na prvý deň lyžovačky dnes pozývajú Jahodná, Čertovica – sedlo, Kubínska hoľa, Jasenská dolina, Fačkovské sedlo a Králiky. V Jasenskej doline sa okrem toho koná od 11.00 h do 14.00 h podujatie "Od Lucie do Vianoc" s vystúpením folklórnej skupiny a ukážkou remesiel a zimných tradícií.

Lyžiarske podmienky sa za posledné 2 dni nezmenili, sú dobré až veľmi dobré. Výška snehovej vrstvy sa pohybuje od 25 cm v Jahodnej do 70 cm v Oravskej Lesnej. Na väčšine zjazdoviek sa však nachádza v priemere 30 až 40 cm snehu.

Pri návšteve našich zimných areálov je potrebné počítať ešte s čiastočnou prevádzkou, jedine Roháče majú už upravené všetky trate.

Reklama

Snehové podmienky

Reklama

Nízke Tatry

Skicentrum Čertovica 30 cm dobré

Donovaly – Záhradište 40 cm veľmi dobré

Reklama

Chopok Sever 30 cm veľmi dobré

Chopok juh – Srdiečko 30 cm veľmi dobré

Šachtičky 30 cm dobré

Vysoké Tatry

Reklama

Tatranská Lomnica 40 cm veľmi dobré

Štrbské Pleso 60 cm veľmi dobré

Západné Tatry

Roháče – Spálená dolina 60 cm veľmi dobré

Belianske Tatry

Reklama

Ski Bachledova 40 cm veľmi dobré

Strednica – Ždiar 30 cm veľmi dobré

Veľká Fatra

Reklama

Jasenská dolina 30 cm dobré

Malá Fatra

Vrátna – Paseky 40 cm dobré

Reklama

winter park MARTINKY 40 cm veľmi dobré

Fačkovské sedlo – Kľak 30 cm dobré

Kremnické vrchy

Krahule 30 cm veľmi dobré

Králiky 40 cm veľmi dobré

Reklama

Veporské vrchy

Látky – Royal 30 cm dobré

Ski Centre Košútka – Hriňová 30 cm dobré

Stolické vrchy

Reklama

Skicentrum Kokava-línia 30 cm dobré

Javorníky

Ski Centrum Kohútka 35 cm dobré

Reklama

Kysucké Beskydy

SNOWPARADISE Veľká Rača 50 cm veľmi dobré

Oravské Beskydy

Orava Snow – Oravská Lesná 70 cm veľmi dobré

Reklama

Oravská Magura

SKI PARK Kubínska hola 40 cm veľmi dobré

Ski Krušetnica 45 cm veľmi dobré

Pieniny

Reklama

Litmanová 45 cm veľmi dobré

Volovské vrchy

Reklama

Jahodná 25 cm veľmi dobré

Slovenský raj

MLYNKY – Biele Vody 50 cm dobré

Čergov

Drienica 40 cm veľmi dobré

Alpské strediská

V Rakúsku sa lyžuje už vo viac ako stovke stredísk, sezónu odštartovalo až aj viacero lyžiarskych oblastí vo Švajčiarsku a v Taliansku. Lyžiarske podmienky sú dobré až veľmi dobré – hlavne na ľadovcoch. Počas víkendu sa očakáva v nadmorských výškach od 2000m slnečné počasie a teplota okolo +5 až +8 stupňov Celzia.

Reklama

Rakúsko

Axamer Lizum 50 – 70 cm veľmi dobré

Flachau 45 – 110 cm veľmi dobré

Göstling – Hochkar 35 – 80 cm dobré

Hinterstoder 20 – 115 cm dobré

Hintertuxer Gletscher 35 – 185 cm veľmi dobré

Hochficht 50 – 70 cm dobré

Hochfuegen 45 – 80 cm dobré

Kaunertaler Gletscher 90 – 135 cm veľmi dobré

Kitzbuehel und Kirchberg 35 – 65 cm dobré

Obergurgl – Hochgurgl 30 – 95 cm veľmi dobré

Obertauern 100 – 140 cm veľmi dobré

Serfaus – Fiss 10 – 50 cm dobré

Soelden 5 – 155 cm veľmi dobré

Reklama

Stuhleck 10 – 55 cm dobré

Zell am See – Kaprun 5 – 140 cm dobré

Švajčiarsko

Arosa 30 – 60 cm dobré

Ischgl – Samnaun 15 – 60 cm dobré

Saas-Fee 25 – 245 cm veľmi dobré

Verbier 20 – 90 cm dobré

Zermatt 40 – 190 cm veľmi dobré

Taliansko

Alta Badia 30 – 60 cm dobré

Bormio 50 – 120 cm dobré

Civetta 5 – 100 cm dobré

Reklama

Courmayeur 70 – 150 cm veľmi dobré

Fleimstal/Obereggen 30 – 65 cm dobré

Livigno 10 – 75 cm dobré

Madonna di Campiglio 15 – 60 cm dobré

Zdroj: www.holidayinfo.sk

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali