Smer-SD reaguje na Matoviča: “To, čo si dovoľuje premiér, je vrchol drzosti!”

Smer-SD reaguje na Matoviča: “To, čo si dovoľuje premiér, je vrchol drzosti!”

Bratislava 10. októbra 2020 (HSP/Foto:SITA-Branislav Bibel)

 

Opozičný Smer-SD v sobotu krátko po poludní na sociálnej sieti zverejnil reakciu na dnešné vyhlásenie predsedu vlády Igora Matoviča, ktorý tvrdil, že niektorí opoziční politici sa správajú nezodpovedne v súvislosti s epidémiou koronavírusu. Roberta Fica a Mariana Kotlebu nazval doslova “idiotmi”, ktorí si údajne robia posmešky z rúšok.

Robert Fico, Smer-SD, poslanci
Na snímke poslanci za stranu Smer-SD

Smeráci v reakcii uviedli, že to, čo si dovoľuje premiér Igor Matovič, je podľa nich “vrchol drzosti”-

Reklama

“Strana Smer-SD dôrazne odmieta krivé obvinenia I. Matoviča na adresu predsedu strany R. Fica, že spochybňuje epidemiologické opatrenia krízového štábu.” Podľa Smeru je to práve naopak. “Na svojich tlačových konferenciách dodržiavame všetky nariadenia a odporúčania súvisiace s prevenciou šírenia koronavírusu.”

Premiér Matovič sa podľa predstaviteľov Smeru opäť ukázal ako slaboch, ktorý namiesto prijatia plnej zodpovednosti za vývoj epidemiologickej situácie, sa utieka k obviňovaniu iných. “Práve premiér sa zúčastnil svadby bez rúška a porušil tak vlastné opatrenia a nariadenia. Svojimi fotkami inšpiroval ostatných k porušovaniu pravidiel a dnes sa čuduje, že práve svadby a oslavy sa stali ohniskom nákazy.”

Reklama

“Premiér je pod tlakom kvôli svojmu zjavnému zlyhávaniu a nezvládaniu ekonomickej a pandemickej krízy. Odporúčame mu svoju frustráciu z vývoja upriamiť na svojich ministrov, ktorí trestuhodne zanedbali prípravu na druhú vlnu a prinútiť ich konečne pracovať s takým nasadením, ako si vážnosť situácie na Slovensku vyžaduje.”

 

Chmelár: “Je najvyšší čas verejne priznať, že sa to vymklo spod kontroly”

Vyjadrenia ku slovám Matoviča poskytol aj politológ Eduard Chemlár. Ten si myslí, že možno ešte dôležitejšou správou ako vyše 1800 nových nakazených je, že podiel pozitívnych testov predstavuje 17 percent.

“Je najvyšší čas verejne priznať, že sa to vymklo spod kontroly a že by mal za to niekto niesť politickú zodpovednosť. V ťažkých časoch sa spoločnosť musí zomknúť okolo svojich prirodzených lídrov, ktorí dokáže vzbudiť v národe vieru, odhodlanie a jednotu, a upokojiť neistých a dezorientovaných.”

Podľa Eduarda Chmelára sa tak a ale nemôže urobiť, ak najmocnejší muž štátu sústavne nadáva svojim politickým oponentom do idiotov, uráža zmätených ľudí a nie je schopný niesť či aspoň priznať svoj diel zodpovednosti.

Reklama

“Ešte raz: potrebujeme sa zomknúť a upokojiť. Iba tak nadobudneme dôveru v rozhodnutia tých, ktorí kormidlujú našu spoločnú loď do búrlivých vôd. Iba tak získame potrebnú disciplínu a nájdeme efektívne riešenia.”

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:08

Duchovný vodca Iránu ajatolláh Alí Chameneí tvrdí, že pokračujúce snahy o normalizáciu vzťahov medzi Izraelom a arabskými krajinami nevyriešia krízu na Blízkom východe. Chameneí to uviedol v stredu v reakcii na vyhlásenie šéfa americkej diplomacie Antonyho Blinkena, ktorý v pondelok uviedol, že Washington má pripravený “bezpečnostný balík” pre Saudskú Arábiu, ktorý Rijádu ponúkne, ak znormalizuje svoje vzťahy s Izraelom.

19:03

USA presunuli časť vojenského personálu z Čadu do Nemecka, tvrdí vojenský predstaviteľ.

18:57

Netanjahu na stretnutí s Blinkenom povedal, že sa nevzdá operácie IDF v Rafahu, informoval denník The Times of Israel.

Izraelský premiér predtým povedal, že operácia v južnej časti pásma Gazy sa uskutoční bez ohľadu na to, či sa uzavrie dohoda o prepustení rukojemníkov.

IDF plánujú nasadiť jednotky v Rafahu na hranici enklávy s Egyptom s cieľom zničiť Hamas. Podľa OSN tam žije viac ako 1,45 milióna palestínskych utečencov.

Antony Blinken Benjamin Netanjahu
Na snímke Antony Blinken a Benjamin Netanjahu
18:36

Gruzínsky parlament podporil návrh zákona o zahraničných agentoch v druhom čítaní.

„Za“ bolo 83 poslancov, 23 bolo proti. Návrh bol prijatý v druhom čítaní,“ uviedol predseda gruzínskeho parlamentu.

Teraz sa uskutoční tretie čítanie zákona. Pripomeňme, že proti jeho prijatiu sa pravidelne schádzajú protesty.

18:16

Britská polícia v stredu zadržala 17-ročného chlapca podozrivého z útoku ostrým predmetom na tri osoby vrátane jedného dieťaťa. K útoku došlo v škole v Sheffielde v severnom Anglicku.

18:01

Ceny ropy klesli v stredu o viac než dva doláre, pričom cena ropnej zmesi Brent skĺzla k hranici 84 USD za barel (159 litrov). Tlak na ceny komodity vyvinuli najmä najnovšie správy z USA o tom, že ropné zásoby v Spojených štátoch vzrástli omnoho viac, než sa čakalo a než signalizoval odhad Amerického ropného inštitútu (API).

18:00

V ruskej metropole Moskva v stredu otvorili výstavu západnej vojenskej techniky ukoristenej ukrajinskej armáde počas bojov na Ukrajine.

18:00

Približne 30 ľudí utrpelo v stredu zranenia, keď sa v blízkosti mesta Kandern na juhozápade Nemecka prevrátila traktorom ťahaná vlečka. Stav desiatich ľudí je vážny.

17:59

Škótska vláda v stredu v parlamente uspela v hlasovaní o nedôvere. Škótska národná strana (SNP) tým získala príležitosť zvoliť si nového lídra, ktorý nahradí odstupujúceho premiéra Humzu Yousafa.

17:58

Ukrajina dúfa, že sa jej podarí počas nadchádzajúcej zimy uskladniť vo svojich podzemných zásobníkoch približne 4 miliardy kubických metrov (m3) zemného plynu v prospech európskych podnikov a obchodníkov. Ak by sa jej tieto plány podarilo naplniť, objem uskladneného plynu európskych firiem tak zvýši o 60 %. Uviedol to v stredu šéf ukrajinskej ropnej a plynárenskej spoločnosti Naftogaz Olexij Černyšov.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Anton Krištín z Ústavu ekológie lesa SAV ukazuje deťom vrchárku červenkastú na Borovej hore pri Zvolene

Autor: TASR - Ján Krošlák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marek Brna

Matúš Pestrý

Marian Kotleba

Milan Šupa

Ivan Štubňa

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali