Slovenský team host z Petrohradu: “Hráčom chutí najviac suši”

Slovenský team host z Petrohradu: “Hráčom chutí najviac suši”

Petrohrad 9. mája 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Funkcia team hosta nesie so sebou množstvo povinností. Oleg Jablonský sa snaží hráčom  vyhovieť v akejkoľvek situácii, predovšetkým však v oblasti gastronómie

Stará sa im o program, radí, je k dispozícii prakticky nonstop. Rodeného Slováka Olega Jablonského z Petrohradu nesmierne potešilo, keď ho vedenie reprezentácie oslovilo s ponukou na funkciu team hosta, o ktorú mal pred šampionátom záujem. Hráčom sa snaží vyhovieť v akejkoľvek situácii, predovšetkým však v oblasti gastronómie, keďže najväčší záujem je netradične o suši.

Reklama
Na snímke teamhost slovenskej hokejovej reprezentácie Oleg Jablonský
Na snímke teamhost slovenskej hokejovej reprezentácie Oleg Jablonský

Oleg Jablonský sa narodil v Bratislave, no odmalička býva v Petrohrade. Pracuje ako manažér predaja softvéru slovenskému a českému trhu. Odmalička je hokejovým nadšencom a príležitosť, že tento rok privíta MS aj Petrohrad, si nechcel nechať ujsť. “Hľadali človeka, ktorý býva v Petrohrade a vie po slovensky. Cez známych sa dostali na mňa. Som rád, že môžem s naším tímom spolupracovať,” uviedol pre TASR. Okolnosti síce od začiatku nepriali jeho predstavám, ale napokon sa situácia vyvinula nečakane pozitívne. “Pôvodne som sám hľadal prácu ako team host cez ruské spoločnosti. Povedali mi, že hľadajú človeka na celý mesiac, no ja som mal dovolenku len dva týždne. Zo slovenskej strany mi potom napísali, že im stačí človek aj na dva týždne.”

Na snímke druhý vpravo tréner slovenkých hokejistov Zdeno Cíger  počas tréningu v tréningovej hale Športového paláca Jubilejnyj v Petrohrade
Na snímke druhý vpravo tréner slovenkých hokejistov Zdeno Cíger počas tréningu v tréningovej hale Športového paláca Jubilejnyj v Petrohrade

Funkcia team hosta nesie so sebou množstvo povinností. Nestačí mať len výbornú ruštinu a angličtinu, dôležité sú aj organizačné schopnosti. “V prvom rade fungujem ako prekladateľ. Čokoľvek s organizátormi riešim ja, či už je potreba niečo zohnať, alebo sa spýtať. Patrí do toho aj organizácia zájazdov či výletov,” ozrejmil Jablonský. K slovenskej reprezentácii sa pripojil po jej prílete do Petrohradu. Hráčom aj realizačnému tímu odovzdal na mieste visačky a odvtedy ich sprevádza na každom kroku – na tréningu, zápase aj vo voľnom čase. “Bývam s našimi v hoteli, som im kedykoľvek k dispozícii. Ak niečo potrebujú, so všetkými žiadosťami sa obrátia na mňa.”

Reklama

A že tých žiadostí nebolo málo… Napriek tomu nemá slovenský team host s ich vybavením žiadny problém. “Majú normálne prosby, nestretol som sa s ničím zložitým. Zatiaľ som všetko vyriešil,” ozrejmil Jablonský. Medzi najčastejšie patrí dobrý nákup a kulinársky život. V Rusku však nevyhľadávajú boršč. Netradične, japonskú kuchyňu. “Poradím im obchody, ak si potrebujú niečo kúpiť a samozrejme aj nejakú dobrú reštauráciu. Najviac sa zaujímajú o suši, chodil som naň s nimi,” dodal pre TASR Jablonský.

Ruskí organizátori majú s usporiadaním svetových šampionátov bohaté skúseností. Po Petrohrade 2000 a Moskve 2007 to potvrdili na súčasnom fóre a pochválil ich aj slovenský team host. “Nemám to s čím porovnať, ale sa Rusi snažia. Vždy máme k dispozícii autobus aj mikrobus. Hocikedy ho môžem zavolať, príde za nami šofér a ideme, kam potrebujeme. Aj jedlo je neustále dostupné v reštaurácii, starajú sa o nás komfortne,” potvrdil Jablonský.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

18:26

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov neuspeli ani v druhom prípravnom zápase pred MS 2024 vo Fínsku. Vo štvrtok podľahli rovesníkom z Česka 3:4 po predĺžení. Prvý duel prehrali 0:3.

18:16

Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg vo štvrtok povedal, že Ukrajina naliehavo potrebuje posilniť svoju protivzdušnú obranu. Vyjadril sa tak počas rokovaní ministrov zahraničných vecí skupiny G7 na talianskom ostrove Capri.

 Jens Stoltenberg
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
18:11

Sever Turecka zasiahlo vo štvrtok zemetrasenie s magnitúdou 5,6. Epicentrum sa nachádzalo v provincii Tokat, oznámili miestne úrady. Bezprostredne nehlásili žiadne obete ani škody.

17:42

Najmenej desať obetí na životoch a 23 zranených si vyžiadal stredajší výbuch vozidla prevážajúceho rybárov a farmárov na severovýchode Nigérie. Vozidlo prešlo po improvizovanej nášľapnej míne.

17:26

Kremeľ vo štvrtok odsúdil rozhodnutie francúzskych úradov skonfiškovať vilu, ktorá patrí súčasnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

17:12

Generálny tajomník OSN António Guterres vo štvrtok upozornil, že eskalujúce napätie ohľadne vojny v Pásme Gazy a útoku Iránu na Izrael môže vyústiť do “celoplošného regionálneho konfliktu” na Blízkom východe.

16:48

Parlamentný finančný výbor vo štvrtok prvýkrát zasadol na pôde Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) SR. Predseda úradu Ľubomír Andrassy poslancom Národnej rady (NR) SR okrem iného prezentoval stratégiu rozvoja úradu na roky 2023 až 2025. Zákonodarcovia počas zasadnutia výboru prerokovali aj dve správy z nedávnych kontrol účelových zariadení a pripravenosti projektov nemocníc Rázsochy v Bratislave a sv. Martina v Martine. Informovala o tom hovorkyňa NKÚ Daniela Bolech Dobáková.

16:47

Poukážky z programu Zelená domácnostiam začne Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA) vydávať počas najbližších týždňov. Vo štvrtok o tom informovalo Ministerstvo hospodárstva (MH) SR.

16:45

Dve dievčatá vo veku šesť a 11 rokov vo štvrtok ľahko zranil muž, ktorý na ne zaútočil nožom v blízkosti ich školy v obci Souffelweyersheim ležiacej na severovýchode Francúzska v departemente Bas-Rhin. Útočníka zadržala polícia.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali