Slovan zvíťazil v Minsku, Jeglič: “Som rád, že som v nájazdoch pomohol”

Slovan zvíťazil v Minsku, Jeglič: “Som rád, že som v nájazdoch pomohol”

Minsk 27. októbra 2015 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)

 

Aktuálne hokejisti Slovana Bratislava figurujú na 10. priečke

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v pondelkovom zápase KHL nad domácim Dinamom Minsk 4:3 po nájazdoch. Ten rozhodujúci premenil vo štvrtej sérii Žiga Jeglič. Aktuálne majú “belasí” v tabuľke Západnej konferencie 36 bodov a figurujú na 10. priečke.

Reklama
Na snímke striedačka Slovana vpravo v pozadí tréner Miloš Říha, zľava v popredí Patrik Lušňák, Marek Viedenský a Žiga Jeglič
Na snímke striedačka Slovana vpravo v pozadí tréner Miloš Říha, zľava v popredí Patrik Lušňák, Marek Viedenský a Žiga Jeglič

Najbližšie sa predstavia 28. októbra na domácom ľade proti tímu Lada Togliatti.

 

Reklama

Dinamo Minsk – Slovan Bratislava 3:4 pp a sn (1:1, 1:2. 1:0 – 0:0 0:1)

Góly: 13. Bailen (Szczechura, Materuchin), 21. Vesce (Ellison, Bailen), 50. Meleško (Kolcov, Drozd) – 17. Sersen, 25. Barker (Kašpar, Sersen), 31. Tičar (Šťastný, Jeglič), rozh. nájazd Jeglič. rozhodovali: Odins, Bukin – Sivov, Šeljanin, vylúčení 2:2, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 9726 divákov.

Dinamo Minsk: Lalande – Bailen, Gunderson, Krajíček, Lisovec, Nogačjov, Šinkevič – Vesce, Kaľužnyj, Ellison – Stepanov, Szczechura, Materuchin – Kolcov, Komarov, Meleško – Michaljov, Drozd, Pavlov

Slovan Bratislava: Brust – Barker, Sersen, Valach, Švarný, Starosta, Luža, Kozák – Leblanc, Nedorost, Kašpar – Bartovič, Surový, Paré – Jeglič, Tičar, Šťastný – Skalický, Viedenský, Miklík

 

Reklama

Rozhodnutie padlo až v nájazdoch

Domáci hráči začali aktívnejšie, výraznejšie však brankára hostí neohrozili. Nedokázali využiť presilovú hru a ani krátky tlak, ktorý si po nej vytvorili. V 13. minúte však spravili “belasí” chybu v obrane, keď sa pred ich brankárom Brustom ocitla zámorská dvojica Szczechura – Bailen a druhý menovaný otvoril skóre zápasu. Hostia však dokázali gólovo odpovedať v 17. minúte zásluhou Michala Sersena, ktorý skóroval príklepom do horného rohu bránky.

V druhej tretine zavelili domáci do útoku a už po 29 sekundách sa radovali z gólu, keď puk do brány usmernil osamotený Vesce. “Belasí” hrali v 24. minúte presilovú hru, v ktorej mohli inkasovať z hokejky Szczechuru, Brust však jeho strelu zneškodnil. Hostia napokon početnú výhodu využili, obranca Barker svojím gólom od modrej čiary vyrovnal stav na 2:2 a následne v 31. minúte dostal Slovan do vedenia Tičar, ktorý hokejkou nasmeroval puk za chrbát brankára Lalanda.

V tretej tretine sa hostia snažili vyrovnať. Podarilo sa im to v 50. minúte, keď Dmitrij Meleško tečoval strelu svojho spoluhráča. Minsk hral stále aktívne, do šance sa však dostal aj kapitán Slovana Surový, jeho bekhendový pokus ale zastavil betónom brankár domácich. V posledných minútach hrali oba tímy po presilovke, ani jeden ju však nezužitkoval a duel sa posunul do predĺženia.

V ňom hrali lepšie hostia, ktorí viacerými strelami ohrozili Lalanda. V poslednej minúte si však domáci vytvorili tlak, no ku gólu to neviedlo. Rozhodnutie tak padlo až v nájazdoch, kde o dvoch bodoch pre Slovan rozhodol Jeglič, ktorý premenil oba svoje nájazdy.

Reklama

 

Miloš Říha: “V nájazdoch sme boli šťastnejší”

hlasy: /zdroj: www.hcslovan.sk/

Miloš Říha, tréner Slovana Bratislava: “Vyrovnaný zápas, mužstvá spravili niekoľko chýb. Mali sme dostatok šancí, v tretej tretine sme vyhrávali, no ľahké chyby nás pripravili o výhru v riadnom hracom čase. V nájazdoch sme boli šťastnejší.

Žiga Jeglič, útočník Slovana, v zápase 1+1: “Dobrou správou je, že sme dnes opäť vyhrali. Tou horšou, že sme v tretej tretine urobili niekoľko zbytočných chýb, ktoré nás asi stáli bod navyše. Ale som samozrejme šťastný, že sme tu konečne dokázali vyhrať a teraz sa môžeme koncentrovať na dva domáce zápasy. Pri nájazdoch zvyčajne urobím to isté, ale pri prvom som mal pocit, že brankár očakáva moju strelu pod hornú žŕdku, preto som sa na poslednú chvíľu rozhodol vystreliť po ľade k ľavej tyčke. Každopádne som rád, že oba premenené nájazdy pomohli mužstvu k víťazstvu.”

Cam Barker, obranca Slovana, v zápase 1+0: “Myslím, že dnes večer to bol veľmi rýchly a živý hokej. Po väčšinu zápasu sme hrali celkom dobre, škoda len, že sme im predsa len dovolili zopár gólových šancí a musíme sa ešte zlepšiť v defenzíve. Na druhej strane sme dokázali urobiť viacero dobrých vecí a vždy je pekné, keď sa vám vonku podarí zvíťaziť po nájazdoch.”

 

Tabuľka Západnej Konferencie KHL:

1. Lokomotiv Jaroslavľ 26 18 2 1 5 67:31 59

2. Jokerit Helsinki 23 13 0 1 9 56:53 40

Reklama

3. CSKA Moskva 25 15 3 0 7 74:42 51

4. Torpedo Nižnij Novgorod 25 12 4 3 6 65:47 47

5. Dinamo Moskva 24 11 3 2 8 69:52 41

6. Víťaz Moskovská oblasť 26 9 6 1 10 53:59 40

7. SKA Petrohrad 26 11 2 2 11 65:62 39

Reklama

8. Medveščák Záhreb 26 9 3 6 8 65:66 39

——————————-

9. HK Soči 24 10 2 3 9 55:51 37

10. SLOVAN BRATISLAVA 26 8 5 2 11 63:62 36

11. Spartak Moskva 25 9 2 3 11 62:66 34

Reklama

12. Dinamo Minsk 24 8 2 4 10 58:62 32

13. Severstaľ Čerepovec 23 7 4 1 11 54:59 30

14. Dinamo Riga 24 6 2 5 11 50:60 27

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:15

Slovenský reprezentant v boxe Dávid Michálek postúpil na ME v Belehrade do osemfinále kategórie do 63,5 kg. V 1. kole zdolal Poliaka Olafa Pera jednoznačne 5:0 na body. Jeho ďalším súperom bude druhý nasadený Armén Narek Manasyan, informovala o tom Slovenská boxerská asociácia prostredníctvom facebooku.

20:10

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 2. kole dvojhry na antukovom turnaji WTA v Rouene. Druhej nasadenej domácej Francúzke Caroline Garciovej podľahla hladko 1:6, 0:6.

19:58

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) navrhuje pomoc Ukrajine pri zachovaní tranzitu plynu aj implementácii európskej legislatívy. Vyplynulo to z rokovania predsedu ÚRSO Jozefa Holjenčíka s námestníkom ministra energetiky Ukrajiny Mykolom Kolisnykom 11. apríla v Michalovciach. Prebrali na ňom viaceré kľúčové oblasti vzájomnej spolupráce v oblasti energetiky a regulácie.

19:53

Úrady španielskeho autonómneho regiónu Katalánsko sužovaného suchom vo štvrtok informovali, že plánujú uviesť do prevádzky dočasné plávajúce zariadenie na odsoľovanie morskej vody, ktoré zabezpečí pre metropolu Barcelona zásoby pitnej vody.

19:45

Na území Poľska bol v stredu zadržaný jeho občan podozrivý z poskytovania citlivých informácií ruskej tajnej službe. Tie by jej potenciálne mohli uľahčiť vykonať atentát na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

19:29

Časť fasády kodanskej historickej budovy, v ktorej svojho času sídlila burza, sa vo štvrtok zrútila v dôsledku požiaru, s ktorým hasiči bojujú už tretí deň. Oznámil to miestny hasičský a záchranný zbor.

19:23

Ak sa Bulharsku nepodarí splniť inflačné ciele stanovené Európskou centrálnou bankou, jeho vstup do eurozóny plánovaný na začiatok roka 2025 sa môže oneskoriť o niekoľko mesiacov. Povedal to vo štvrtok guvernér bulharskej centrálnej banky Dimitar Radev.

19:19

Ak Izrael zaútočí na iránske jadrové zariadenia, Teherán v odvete zaútočí na tie izraelské, pohrozil vo štvrtok generál iránskych Revolučných gárd Ahmad Haghtalab.

19:10

Rusko vo štvrtok uviedlo, že Nemecko neposkytlo žiadne dôkazy proti údajným zatknutým dvom ruským špiónom.

19:10

Všetky členské štáty EÚ si uvedomujú, že v Európe je preukázateľný vplyv Ruska a je potrebné mu aktívne čeliť. Vedie sa debata o tom, či posilniť právomoci európskej prokuratúry alebo inštitúcií, ktoré by mohli účinne brániť pokusom o ovplyvňovanie európskej politiky. Po skončení mimoriadneho summitu EÚ to povedal český premiér Petr Fiala.

19:09

Vojenský vrtuľník na palube s čelnými predstaviteľmi kenskej armády vrátane jej hlavného veliteľa generála Francisa Omondiho Ogollu sa zrútil vo štvrtok na západe Kene, uviedla tamojšia polícia.

19:04

Vďaka spolupráci úradov činných v trestnom konaní v 19 európskych krajinách sa podarilo ukončiť činnosť jednej z najväčších phishingových platforiem na svete LabHost. Prostredníctvom nej bolo odcudzených viac ako milión hesiel a údajov o kreditných kartách. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie Európskeho policajného úradu (Europol).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali