Slovan v 3. tretine otočil duel so Sibirom, Országh: “Víťazstvo vôle”

Slovan v 3. tretine otočil duel so Sibirom, Országh: “Víťazstvo vôle”

Bratislava 2. novembra 2018 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)

 

Hokejisti Slovana Bratislava zdolali vo štvrtkovom domácom dueli v KHL Sibir Novosibirsk 3:2. Ukončili tak sériu prehier, ktorá trvala štyri zápasy

Na snímke radosť hráčov Slovana po strelení gólu počas stretnutia KHL HC Slovan Bratislava – Sibir Novosibirsk

V stretnutí podpriemernej úrovne viedol Slovan od 11. minúty po góle Chada Raua. Hostia dokázali v druhej tretine v priebehu 141 sekúnd otočiť skóre, keď ich nakoplo zaváhanie Mareka Čiliaka, ktorý neudržal delovku Alexandra Loginova od červenej čiary. Slovan sa však v tretej časti dokázal vzchopiť a dvakrát využil presilovku, o vyrovnanie sa postaral Michal Řepík a svoj druhý gól v zápase pridal Rau. Slovan po víťazstve 3:2 zostal v tabuľke Západnej konferencie na 10. priečke, na ôsme postupové miesto stráca iba bod.

Reklama

V zostave “belasých” ešte chýbala staronová posila Žiga Jeglič, slovinský útočník čaká na zaregistrovanie zmluvy na centrálnej matrike a duel sledoval z tribúny.

Zverenci trénera Vladimíra Országha pokračujú v domácej sérii sobotňajším súbojom s Lokomotivom Jaroslavľ (17.30 h), o dva dni neskôr privítajú na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu kazašský tím Barys Astana (18.30).

Reklama

 

KHL – základná časť 2018/2019:

Slovan Bratislava – Sibir Novosibirsk 3:2 (1:0, 0:2, 2:0)

Góly: 11. Rau (Chipchura, Meszároš), 53. Řepík (Taffe), 55. Rau (Řepík, Červený) – 24. Loginov (Alexejev, Pešechonov), 27. Komarov (Zyrjanov). Rozhodovali: Lavrentiev, Gusev – Berseňov, Judin, vylúčení: 1:5 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 6642 divákov.

Zostavy:

Reklama

Slovan Bratislava: Čiliak – Sersen, Gelinas, Grman, Meszároš, Bačik, Švarný, Jánošík – Řepík, Taffe, Červený – Liška, Sukeľ, Lunter – Lamper, Hrnka, Sloboda – Rau, Chipchura, Bailey

Sibir Novosibirsk: Taylor – Alexejev, Loginov, Demidov, Piganovič, Ignatovič, Naumov, Morozov, Savčenko – Šarov, Brule, Peltola – Michajlov, Sajustov, Kazakov – Zyrjanov, Romancev, Pervušin – Tkačenko, Komarov, Pešechonov

 

Úvodné minúty priniesli boj o každý centimeter ľadu, diváci nevideli veľa súvislých akcií. S pribúdajúcim časom sa hra rozbehla a Čiliak musel niekoľkokrát zakročiť pri nebezpečných strelách hostí, svoje mužstvo podržal pri šanciach Sajustova aj Zyrjanova. Domáci využili z minima maximum, v 11. min Chipchura nabil Rauovi a ten strelou z prvej prekonal Taylora – 1:0. Sibir sa pokúšal o okamžitú odpoveď, v presilovke zavrel domácich, no Čiliak bol na mieste a delovke Loginova ukázal “semafor”.

Druhú tretinu začali lepšie slovanisti, ktorí sa po chybách v rozohrávke hostí dostávali do tutoviek. Gelinas mal po prihrávke Taffea pred sebou odkrytú bránku a Liška a Lunter sa ocitli sami pred Taylorom, no všetci traja šancami pohrdli. V 24. min z čista jasna zahrmelo na opačnej strane, dovtedy bezchybne chytajúci Čiliak pustil za chrbát tvrdú strelu Loginova od červenej čiary – 1:1. Sibir to nakoplo a o necelé tri minúty neskôr už viedol, po chybe domácej defenzívy a prihrávke Zyrjanova sa presadil osamotený Komarov. Slovan reagoval zvýšenou aktivitou, Taylora zamestnával najmä prvý útok na čele s Řepíkom a Taffeom. Brankár hostí si v 37. min poradil aj s bekhendovým zakončením Slobodu.

Reklama

V treťom dejstve mohol zvýšiť náskok Sibira Zyrjanov, ktorý sa predral pred Čiliaka, nepochodil rovnako ako o niekoľko minút neskôr Brule. Slovan sa pokúšal vytvoriť tlak, narážal však na dobre sformovanú obranu súpera. Vyrovnať sa mu podarilo až v presilovke, keď v 53. min Taylora delovkou prepálil Řepík. Hostia reklamovali ofsajd, videorozhodca ale gól odobril. O 82 sekúnd neskôr využil početnú výhodu po prihrávke Řepíka aj Rau a Slovan viedol 3:2. Hostia už nedokázali odpovedať, nepomohla im ani záverečná power play bez brankára.

 

Reakcie po zápase

Chad Rau, autor dvoch gólov Slovana: “Chceli sme sa rehabilitovať po ťažkých prehrách vo Viedni. Myslím si, že sa nám to podarilo. Pri mojich góloch ma výborne našli spoluhráči.”

Michal Řepík, strelec druhého gólu Slovana: “Zápas sa pre nás nevyvíjal dobre, dostali sme dva smoliarske góly. Po nich sme sa snažili sústrediť na hru a tlačiť viac do bránky. Prišli dve presilovky, ktoré sme dobre odohrali a strelili v nich dva dôležité góly. Presilovky nám dnes pomohli. Dlhšie som neskóroval, som rád, že mi to tam padlo, určite to pomôže sebavedomiu.”

Vladimír Országh, tréner Slovana: “Odohrali sme veľmi náročný zápas po dvoch ťažkých výsledkoch. Je veľmi pozitívne, že po dvoch inkasovaných góloch, ktoré padli po našich chybách, sa mužstvo zomklo. V pravý čas nám zabrali presilovky. Nebol to ľahký zápas, bola tam už asi aj psychická deka. Bolo to víťazstvo vôle. Teší ma, že zabrali špeciálne formácie. Musím pochváliť celé mužstvo za bojovnosť, bojovali sme až do konca. Brankár Čiliak urobil chybu, ale dôležitými zákrokmi ju napravil. O tom je náš tím, všetci ťaháme za jeden povraz. Čo sa týka Žigu Jegliča, bude potrebovať čas, aby sa do toho dostal, nehral osem mesiacov.”

Alexander Andrijevskij, tréner Sibiru: “Mne sa zdá, že to bol nelogický zápas. V prvej tretine sme boli lepší, ale gól dal Slovan. V druhej dvadsaťminútovke sme skóre otočili, hoci domáci mali navrch. Chceli sme stav 2:1 udržať. Po vyrovnávajúcom góle som si zobral ‘challenge’, podľa mňa mu predchádzal ofsajd, keďže obranca Slovana bol korčuľou už za modrou čiarou. Bohužiaľ, vyplynulo z toho vylúčenie a v oslabení sme inkasovali tretí gól. Preto beriem prehru na seba.”

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Rieka Seina sa podľa utorňajších slov francúzskeho prezidenta blíži k tomu, aby sa v nej dalo plávať. V Seine sa tiež majú konať niektoré plavecké preteky v rámci letných olympijských hier od konca júla.

20:25

Súd v Berlíne v utorok odsúdil na podmienečné tresty osem mesiacov troch klimatických aktivistov za posprejovanie Brandenburskej brány. Obžalovaní vo veku 22, 28 a 64 rokov z klimatickej skupiny Posledná generácia sa už predtým priznali, že 17. septembra 2023 nasprejovali Brandenburskú bránu na oranžovo. Argumentovali, že ich akcia bola vzhľadom na klimatickú krízu “primeraným a potrebným protestom”.

20:23

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala do 2. kola dvojhry na turnaji WTA v Madride. V úvodnom kole vyradila Američanku Sofiu Keninovú 6:2, 6:4. Jej ďalšou súperkou bude ôsma nasadená Tunisanka Ons Jabeurová.

20:09

Európska komisia (EK) podnikne kroky na riešenie ruskej tieňovej flotily ropných tankerov. V rámci ďalšieho balíka sankcií bude hľadať spôsoby, ako sa s ňou vyrovnať. Uviedol to v pondelok (22. 4.) v rozhovore pre Politico švédsky minister zahraničných vecí Tobias Billström.

20:00

Vojaci NATO v Poľsku vysielajú signál, že Aliancia bude brániť všetkých svojich členov. Vyhlásil to v utorok na návšteve Poľska generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.

19:32

Náklady na obnovu Grécka po minuloročných ničivých záplavách, ktoré si vyžiadali 17 obetí a zničili infraštruktúru, presiahnu tri miliardy eur. Oznámil to v utorok grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.

19:12

Čínska sociálna sieť TikTok predložila Európskej komisii (EK) správu o hodnotení rizík svojej novej aplikácie TikTok Lite. Zabránila tak možnej pokute.

19:10

Francúzski letoví dispečeri plánujú vo štvrtok vstúpiť do jednodňového štrajku, pre ktorý hrozí zrušenie väčšiny letov na dvoch najväčších parížskych letiskách. Oznámila to v utorok francúzska asociácia FNAM, ktorá zastrešuje viacero odborových hnutí v letectve.

19:07

Slovenská tenistka Rebecca Šramková nepostúpila do hlavnej súťaže na turnaji WTA v Madride. Vo finále kvalifikácie dvojhry prehrala s Američankou Hailey Baptisteovou nasadenou ako číslo 22 hladko 2:6, 0:6.

19:04

Španielsko v utorok schválilo plán na odškodnenie a ekonomické kompenzácie pre obete sexuálneho zneužívania, ktoré spáchali ľudia spojení s katolíckou cirkvou. Minister spravodlivosti Félix Bolaňos povedal, že plán je založený na odporúčaniach z vlaňajšej správy španielskeho ombudsmana. Dodal, že podľa správy v Španielsku zrejme až približne 440.000 dospelých sexuálne zneužívali ľudia napojení na cirkev. Odškodné podľa jeho slov zaplatí cirkev. Viac podrobností o odškodnení ani o dátume verejného uznania obetí nezverejnili.

19:00

Z Fínska sa vstupom do Severoatlantickej aliancie stala krajina na frontovej línii vzhľadom na zdvojnásobenie dĺžky hraníc NATO s Ruskom. Vyhlásil to v utorok fínsky prezident Alexander Stubb počas návštevy Švédska.

kráľ Gustav  Alexander Stubb
Na snímke švédsky kráľ Gustav (vľavo) a fínsky prezident Alexander Stubb
18:59

Viac než 130 osôb bolo v noci na utorok zatknutých počas pro-palestínskych protestov v areáli New York University (NYU) v USA. Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

18:56

Švédska prokuratúra obvinila v utorok klimatickú aktivistku Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti. Ide o prípad demonštrácií pred švédskym parlamentom, počas ktorých ignorovala výzvu polície na opustenie miesta.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali