Slováci zdolali Cyprus 2:0, Bero: “Súpera sme zožrali”

Slováci zdolali Cyprus 2:0, Bero: “Súpera sme zožrali”

Myjava 9. októbra 2015 (TASR/HSP/Foto:TASR-Radovan Stoklasa)

 

Góly na štadióne v Myjave padli až po prestávke

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov zvíťazili vo štvrtkovom zápase kvalifikácie o postup na ME 2017 nad Cyprom 2:0 a do tabuľky 8. skupiny si pripísali prvé tri body. Góly na štadióne v Myjave padli až po prestávke, do streleckej listiny sa zapísali Jaroslav Mihalík a kapitán Adam Zreľák. Zverenci trénera Pavla Hapala pokračujú v kvalifikačnom programe v nedeľu 11. októbra, keď sa predstavia v Nijmegene proti domácemu Holandsku.

Reklama
Slováci sa tešia po góle v  kvalifikačnom futbalovom zápase o postup na ME 2017 hráčov do 21 rokov Slovensko - Cyprus
Slováci sa tešia po góle v kvalifikačnom futbalovom zápase o postup na ME 2017 hráčov do 21 rokov Slovensko – Cyprus

Kvalifikácia ME 2017 – 8. skupina:

Slovensko 21 – Cyprus 21 2:0 (0:0)

Reklama

Góly: 62. Mihalík, 70. Zreľák. ŽK: Niňaj – Kosmas, T. Ioannou, A. Kyriakou, Ilia. Rozhodoval: Nevalainen (Fín.), 2187 divákov

 

Zostavy a striedania:

Slovensko: Chovan – Valjent, Niňaj, Škriniar, Mazáň – Lobotka – Rusnák, Bero (77. Chrien, 87. Káčer), Ivan (59. Bénes), Mihalík – Zreľák

Cyprus: Tziakouris – Kosmas, A. Kyriakou, N. Ioannou, T. Ioannou – Aresti – Panayiotou (55. F. Kyriakou), Papafotis, Kousoulos (71. Koumis, Pechlivanis (75. Antoniou) – Ilia

Reklama

 

Slováci sa víťazne naladili na nedeľňajší duel v Holandsku

Slováci nastúpili do zápasu s jasným cieľom odčiniť septembrovú prehru 0:1 s Bieloruskom a od úvodu diktovali tempo hry. Za prvých desať minút zahrávali tri rohové kopy, ale bez želaného efektu. Prvú vážnejšiu príležitosť si vypracovali v 15. minúte, keď po akcii Bera s Mazáňom neúspešne zakončil Zreľák. Krátko na to sa bombou spoza šestnástky prezentoval Škriniar, ale lopta išla meter nad bránu hostí. V 20. minúte po dlhom výkope gólmana Chovana zasahoval jeho náprotivok Tziakouris, lopta mu však vypadla z rúk, na chvíľu sa jej zmocnil Zreľák, ale brankár hostí mu ju v poslednej chvíli uchmatol z kopačky. Tlak Slovákov sa stupňoval, dva pokusy Bera skončili na stopéroch súpera. Po pol hodine hry už Tziakouris kapituloval po hlavičke Zreľáka, ale gólu predchádzal faul kapitána slovenského výberu na Nicholasa Ioannoua. Následne pohrozili aj hostia z Afroditinho ostrova. Najskôr tvrdá strela Kousoulosa len tesne minula Chovanovu svätyňu a potom v úniku neuspel Ilia, ktorého v dobrej šanci odzbrojil Niňaj.

Slovák Adam Zreľák (vľavo) sa teší po góle do siete Cyperčana Dimitriosa Tziakourisa v kvalifikačnom futbalovom zápase o postup na ME 2017 hráčov do 21 rokov Slovensko - Cyprus
Slovák Adam Zreľák (vľavo) sa teší po góle do siete Cyperčana Dimitriosa Tziakourisa v kvalifikačnom futbalovom zápase o postup na ME 2017 hráčov do 21 rokov Slovensko – Cyprus

Domáce dobýjanie súperovej brány v pokračovalo aj po zmene strán. Hráči Cypru sa sústredili na pozornú defenzívu a ojedinele hrozili z rýchlych protiútokov. V 56. minúte unikol po ľavej strane Bero, ale namiesto strely zvolil prihrávku, ktorá nenašla adresáta. Kouč SR Hapal sa snažil oživiť hru stredovej formácie striedaním, keď Ivana nahradil Bénes. Jeho príchod tímu pomohol a krátko na to sa menilo aj skóre. Loptu v strede poľa vybojoval Lobotka, následnú strelu Rusnáka ešte brankár Tziakouris kryl, ale na dorážku Mihalíka už bol prikrátky – 1:0. Vzápätí mohol zvýšiť vedenie Bero, úplne voľný na päťke však hlavičkoval nad bránu. Pokoj na kopačky Slovákov priniesol gól Zreľáka, ktorý v 70. minúte zužitkoval presný center Mihalíka. Domáci si už potom premiérový triumf v kvalifikácii ME 2017 ustrážili a víťazne sa naladili na nedeľňajší duel v Holandsku.

 

Reklama

Pavel Hapal: “Pre nás to nebol jednoduchý zápas”

Pavel Hapal, tréner SR 21: “S bodmi určite vládne spokojnosť. Hru sme si možno predstavovali lepšiu, ale pre nás to nebol jednoduchý zápas. Po prehre v Bielorusku to bolo dnes pre nás náročné aj po psychickej stránke. Ale dôležité bolo, že sme boli trpezliví a víťazstvo si zaslúžili, pretože sme boli jasne lepším mužstvom. Na prvý gól sme sa veľmi nadreli, potom to už bolo jednoduchšie.”

Matúš Bero, stredopoliar SR 21: “Dnešné víťazstvo je pre nás veľmi cenné, pretože je naše prvé v kvalifikácii. Gólov však mohlo byť oveľa viac, pretože súpera sme doslova zožrali. Táto efektivita nás však môže zradiť, takže góly musíme pridávať, pretože v Holandsku môže byť jedna šanca, ktorú treba využiť. Veľmi sa na ten zápas teším, pretože súper bude hrať otvorenú partiu. Nie ako Cyperčania, ktorí hrali stiahnutí a prakticky neohrozili našu bránu.”

László Bénes, stredopoliar SR 21: “Celý zápas sme hrali dobre. Škoda, že sme nevyužili šance už v prvom polčase. Najdôležitejšie však je, že sme vyhrali a dosiahli prvý triumf v kvalifikácii. Aj v Holandsku chceme hrať našu hru. Hrať jednoducho, rýchlo, na jeden-dva dotyky. Chceme získať ďalšie tri body.”

 

Tabuľka 8. skupiny

1. Holandsko 2 2 0 0 5:0 6

2. Bielorusko 1 1 0 0 1:0 3

3. SLOVENSKO 2 1 0 1 2:1 3

4. Turecko 1 0 0 1 0:1 0

Reklama

5. Cyprus 2 0 0 2 0:6 0

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:00

Solidarita je základom fungovania Európskej únie a hoci migračný pakt nie je skvelý, nové pravidlá sú potrebné, pretože tie aktuálne nefungujú. Povedal to vo štvrtok na mimoriadnej schôdzi Poslaneckej snemovne českého parlamentu minister vnútra Vít Rakušan. Podľa predsedu opozičného hnutia ANO Andreja Babiša však Rakušan klame.

14:34

Úrady práce, sociálnych vecí a rodiny spustili národný projekt Zručnosti pre trh práce. Cieľom nového projektu je podporiť ľudí v snahe nájsť si prácu či ochrániť a zlepšiť svoje postavenie na trhu práce. Záujemcom, ktorí splnia požadované podmienky, zaplatia úrady práce vzdelávací či rekvalifikačný kurz. Do projektu sa môžu zapojiť uchádzači o zamestnanie aj záujemcovia o zamestnanie. Informovalo o tom tlačové a komunikačné oddelenie Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR).

14:33

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vo štvrtok vyjadrila znepokojenie nad šírením vtáčej chrípky (H5N1) na nové živočíšne druhy a ľudí.

14:29

Slovenské obchodné siete zoskupené vo Zväze obchodu (ZO) SR plánujú naďalej podporovať slovenskú poľnohospodársku a potravinársku produkciu vrátane slovenských producentov vajec. Informoval o tom vo štvrtok prezident ZO SR Filip Kasana.

14:23

Všetky fázy najstaršej futbalovej súťaže sveta Pohára FA sa budú od novej sezóny hrať na jeden zápas. Vo štvrtok to oznámila Anglická futbalová asociácia (FA).

14:10

V nemeckom meste Halle sa začal súd s politikom Björnom Höckem z Alternatívy pre Nemecko (AfD) pre použitie sloganu nacistických polovojenských oddielov SA (Sturmabteilung).

Björn Höcke
Politik krajne pravicovej Alternatívy pre Nemecko (AfD) Björn Höcke (uprostred) prichádza do súdnej siene v nemeckom meste Halle vo štvrtok 18. apríla 2024
14:01

Nemecké ministerstvo zahraničných vecí si vo štvrtok predvolalo ruského veľvyslanca po zatknutí dvoch mužov, podozrivých zo špionáže a plánovania útokov v prospech Moskvy. Medzi ich cieľmi mala byť aj americká armáda.

13:58

Dánski hasiči vo štvrtok už tretí bojujú s požiarom v historickej budove burzy v Kodani. Hasenie požiaru v budove bude zrejme pokračovať ešte najmenej jeden celý deň.

13:57

Silné búrky v Afganistane a Pakistane si v posledných dňoch vyžiadali najmenej 137 obetí. V niektorých oblastiach sa očakávajú silné dažde aj v nasledujúcich dňoch.

13:42

Opozičná Sloboda a Solidarita (SaS) nepovažuje nové nastavenie 13. dôchodkov za sociálne ani solidárne. Reagovali tak na novelu zákona o sociálnom poistení, podľa ktorej od tohto roka už nebude 13. dôchodok sociálnou dávkou a stane sa novou dôchodkovou dávkou. Novelu zákona vo štvrtok schválil parlament.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali