Škola zatajila matke, že pomáha jej 15-ročnému synovi s transgender „liečbou“ – matkina žaloba bola zamietnutá

Škola zatajila matke, že pomáha jej 15-ročnému synovi s transgender „liečbou“ – matkina žaloba bola zamietnutá

Minnessota 1. júna 2017 (HSP/lifesitenews.com/Foto:Screen shot lifesitenews)

 

 

Matka podala žalobu na školský systém v Minnessote po tom, čo škola tajne pomáhala jej 15-ročnému synovi s „premenou na ženu“. Sudca však žalobu zamietol

Reklama

Anmarie Calgarová z mesta Iron Junction zistila príliš neskoro, že škola jej syna chlapcovi tajne poskytuje ženskú hormonálnu liečbu, ktorú financuje vláda. Za porušenie jej rodičovských práv podala žalobu na školský obvod, zdravotnú radu okresu a aj lokálne zdravotné inštitúcie.

Škola zatajila matke, že pomáha jej 15 ročnému synovi s transgender „liečbou“ – matkina žaloba bola zamietnutá

Škola sa však obhajovala tým, že chlapec bol „oslobodený“ od svojej matky, pretože už býval samostatne, a preto bol právne schopný robiť svoje vlastné rozhodnutia o svojom zdraví.

Reklama

15-ročný chlapec sa v minulosti s dovolením matky presťahoval k otcovi, aby navštevoval lepšiu školu. Rodičia sú rozvedení. Neskôr sa chlapec presťahoval k priateľom. Škola interpretovala chlapcovo samostatné bývanie ako „oslobodenie sa“ od rodičovského vplyvu, a rozhodla, že maloletý tínedžer môže robiť samostatné rozhodnutia týkajúce sa svojho zdravia.

Bez vedomia matky tiež vyplnil formulár o osamostatnení sa, s ktorým mu pomáhala advokátska skupina homosexuálov.

„Ak by súd rozhodol o osamostatnení sa, potom by Anmarie dostala oznámenie a možnosť byť vypočutá,“ povedal právnik matky Erick Kaardal z inštitútu Thomas More Society.

Matka uvádza, že formulár o osamostatnení sa bol vyplnený falošnými informáciami. Tvrdil, že matka sa vzdala svojich rodičovských práv. Taktiež klamlivo uvádzal, že matka zlyhala v nenahlásení syna „na úteku“ a neuskutočnila žiaden pokus, aby „ho vzala späť domov.“ V závere je uvedené, že to dokazuje, že matka „so synom už viac nechce mať kontakt.“ Ale matka tieto údaje popiera.

Obhajcovia matky hovoria, že tento prípad je najmä o ochrane rodičovských práv.

Reklama

„Ústava Spojených Štátov vyhlasuje, že rodičovské práva sú základnými právami, ktoré nemôžu byť ukončené bez náležitého procesu,“ uviedol Kaardal pre lokálne média CBS.

Matka uvádza, že sa súdi nie len pre seba, ale „pre úžitok všetkých rodičov a rodín, ktoré môžu čeliť rovnakému zneužitiu ich práv.“

Práve kvôli domienke o osamostatnení sa, škola zamietla vydať matke synove zdravotné a školské záznamy. Rovnako jej zamietli poskytnúť informácie o „liečbe“ jej syna, ktorý sa chcel „premeniť“ na ženu vrátane „život-meniacej operácie,“ uvádza Thomas Moore Society (TMS).

Obvodný sudca Paul Magnuson tento prípad zamietol. Priznal, že chlapec nebol legálne osamostatnený, a tak rodičovské práva matky „zostávajú neporušené.“ Napriek tomuto faktu, však jej žalobu na školu a zdravotné zariadenia zamietol. Dokonca neváhal spochybniť aj rodičovské práva na informácie o zdravotnom stave a školské údaje dieťaťa.

LGBTQ advokáti podporujúci chlapcovu „premenu“ bez vedomia rodiča uvádzajú, že matka dokazuje svoje predsudky voči trans – komunite tým, že stále označuje svojho biologického syna, chlapca v mužskom rode, aj keď ten teraz vyzerá ako dievča.

Reklama

Matka sa plánuje odvolať na Odvolacom súde.

„Anmarie Calgarová prežíva nočnú moru rodiča,“ hovorí Kaardal. „Jej neplnoleté dieťa bolo tretími stranami navedené na život-meniacu pemanentnú zmenu svojho tela; organizáciami, ktoré nad ním nemali žiadnu právnu autoritu a jeho vlastnej matke zamietli prístup.“

Viktória Dandarová

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali