SKA Petrohrad-Slovan Bratislava 1:2 po samostatných nájazdoch, Matikainen: “Veľké víťazstvo”

SKA Petrohrad-Slovan Bratislava 1:2 po samostatných nájazdoch, Matikainen: “Veľké víťazstvo”

Petrohrad 29. januára 2015 (TASR/HSP/Foto:TASR)

 

Hokejisti Slovana Bratislava prelomili päťzápasovú sériu prehier a prihlásili sa opäť do boja o play off

Hokejisti Slovana Bratislava otvorili ôsmy trip v prebiehajúcej sezóne KHL prekvapivým triumfom na ľade favorizovaného SKA Petrohrad, kde zvíťazili 2:1 po nájazdoch. Prelomili tak päťzápasovú sériu prehier a prihlásili sa opäť do boja o play off, hoci im v tabuľke Západnej konferencie patrí stále posledná 14. priečka.

Reklama
Na snímke Tomáš Netík

“Belasých” od začiatku zdobila výborná hra v obrane podporená spoľahlivým výkonom Johana Backlunda, ktorý sa po zranení vrátil do bránky. V 25. minúte sa im navyše podarilo potrestať zaváhanie domácich v strednom pásme a Nagy spoza obrancu trafil presne do pravého horného rohu bránky. V 46. minúte však Petrohrad ukázal svoju silu v presilovke a Ericsson tečoval Červenkovu strelu do siete. Dramatický súboj priniesol rozuzlenie až v nájazdovom rozstrele, v ktorom napokon rozhodol Tomáš Netík.

Zverenci trénera Petriho Matikainena sa v rámci štvorzápasového tripu predstavia najbližšie už v piatok o 17.30 h na ľade Jokeritu Helsinki.

Reklama

 

SKA Petrohrad – Slovan Bratislava 1:2 po predĺžení a samostatných nájazdoch (0:0, 0:1, 1:0 – 0:0, 0:1)

Góly: 46. Ericsson (Červenka, Čudinov) – 25. Nagy, roz. nájazd Netík. Rozhodovali: Bukin, Sergejev – Birin, Zacharenkov, vylúčení: 4:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 12.192 divákov

zostavy:

SKA Petrohrad: Koskinen – Rukavišnikov, Kalinin, N. Belov, Alexandrov, Chafizullin, Čudinov, Jermakov, Judin – Kovaľčuk, Tichonov, Ponikarovskij – Dadonov, Šipačov, Panarin – Ericsson, Červenka, Chochrjakov – Ketov, Kablukov, Burdasov

Reklama

Slovan Bratislava: Backlund – Sersen, Starosta, Štajnoch, Barker, Brejčák, Kozák, Mihálik – Hudáček, Murley, Nagy – Netík, Tičar, Jeglič – Kudrna, Surový, Ölvecký – Šťastný, White, Lunter

 

Rozhodujúcim strelcom stal Tomáš Netík

Slovan začal na ľade favorita nebojácne a od začiatku 3. minúty mal k dispozícii presilovku. Najviac sa však počas nej, paradoxne, zapotil Backlund, ktorý pri prečíslení úspešne čelil nebezpečnému pokusu Ponikarovského. “Belasí” veľa vody v útočnej tretine nenamútili a prioritne sa sústredili na defenzívu. Petrohrad sa vďaka trom presilovkám za sebou dostal do tempa, zďaleka však nevyvinul na Baklunda taký tlak, aký by domáci diváci očakávali. Dobre organizovaná obrana hostí pôsobila kompaktne a úspešne čistila priestor pred svojím brankárom, ktorého vystrašili azda len Kovaľčukove projektily od modrej. V 12. minúte však stálo pri ňom šťastie, keď mu pri zakončení Panarina pomohla pravá žŕdka. V závere tretiny narástli krídla Slovanu a jeho hráči sa prezentovali niekoľkými dobre mierenými strelami z hokejok Sersena či Hudáčka, Koskinen ale úspešne odolal.

Domáci naďalej nepôsobili istým dojmom, čo potvrdil aj začiatok druhej tretiny. Hudáček to v jej úvode ešte nedokázal potrestať, ale Nagy v 25. minúte už áno. K puku sa dostal po zaváhaní Rukavišnikova v strednom pásme, prekorčuľoval s ním modrú a spoza Kalinina nechytateľne zavesil do pravého horného rohu Koskinenovej bránky – 0:1. Po vedúcom góle “belasí” nepoľavili, svoju výbornú hru v defenzíve naopak ešte vyšperkovali a premenili na dobre fungujúci nedobytný val. Domácim chýbalo viac rozvahy a hoci sa prezentovali niekoľkými nebezpečnými výpadmi, Backlunda sa ich ohrozenie netýkalo.

Reklama

V 42. minúte mohol zvýšiť vedenie Slovana Barker, jeho presilovková strela od modrej však skončila len na Koskinenovi. Ťažisko hry sa následne presunulo pred Backlunda, ktorý pri piatej presilovke domácich napokon kapituloval. Petrohrad roztočil strelecký kolotoč a Červenkovu tvrdú strelu od modrej pred bránkoviskom tečoval do siete Ericsson. Domáci potom našli svoju pravú tvár a na Backlunda sypali jeden puk za druhým. Ani Chochrjakov a po ňom ani Ketov však o triumfe svojho tímu nerozhodli, a tak duel dospel do predĺženia. V ňom mali oba tímy niekoľko možností rozhodnúť, ale víťaza určili až samostatné nájazdy. V nich sa rozhodujúcim strelcom stal Tomáš Netík.

 

Matikainen: “Dnes to bol skvelý hokejový zápas”

Petri Matikainen, tréner Slovana: “Dnes to bol skvelý hokejový zápas. Odohrali sme dobré stretnutie, som rád, že sme mali k dispozícii opäť Johana Backlunda, ktorý mal výborné zákroky a veľmi nám pomohol. Korčuľovali sme dobre po celý zápas, bojovali, hrali dobre v obrane. Je to veľké víťazstvo.”

/zdroj: www.hcslovan.sk/ 

 

Tabuľka Západnej konferencie:

1. CSKA Moskva 49 33 7 1 8 168:82 114

2. SKA Petrohrad 51 32 4 5 10 186:115 109

3. Jokerit Helsinki 50 31 3 3 13 145:117 102

Reklama

4. Dinamo Moskva 49 28 5 6 10 143:101 100

5. Dinamo Minsk 49 23 7 4 15 148:128 87

6. Lokomotiv Jaroslavľ 50 22 6 7 15 139:121 85

7. Dinamo Riga 51 19 3 5 24 116:136 68

8. HK Soči 49 18 4 6 21 126:143 68

Reklama

 

9. Viťaz Podoľsk 51 17 6 5 23 134:157 68

10. T. Nižnij Novgorod 50 15 7 8 20 127:125 67

11. Medveščak Záhreb 51 16 6 3 26 129:159 63

12. Atlant Mytišči 50 16 4 7 23 126:140 63

Reklama

13. Severstaľ Čerepovec 50 14 5 11 20 125:146 63

14. SLOVAN BRATISLAVA 51 14 5 7 25 120:146 59

ml

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:28

Americký Kongres schválil predaj pokročilých raketových systémov Poľsku, uviedol vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

16:28

Rusko vo štvrtok vetovalo návrh rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN, ktorý žiadal predĺženie dohľadu expertov OSN nad sankciami svetovej organizácie voči Severnej Kórei. Rezolúciu navrhli Spojené štáty a o jeden rok by predĺžila mandát skupiny expertov, ktorí na dodržiavanie sankcií dohliadajú. Veto zo strany Ruska však ich činnosť pozastavuje.

16:24

Priemerné vozidlo stráca po troch rokoch 22,5 % svojej hodnoty, zatiaľ čo žlté vozidlá len 13,5 %. Naopak, najviac strácajú hodnotu zlaté vozidlá, a to až na úrovni 25,9 %. Vyplýva to z minuloročných dát platformy iSeeCars.com, na čo poukázala spoločnosť Aures Holdings.

16:13

Pápež František na Zelený štvrtok slávil v Bazilike svätého Petra omšu svätenia olejov. Kňazov vo svojej kázni vyzval, aby sa vyhýbali duchovnému pokrytectvu a pristupovali k svojim veriacim milosrdne.

16:07

Poľský premiér Donald Tusk privítal vo štvrtok pokrok dosiahnutý v rozhovoroch s Ukrajinou. Ich témou bol dovoz ukrajinských poľnohospodárskych výrobkov a blokády hraníc zo strany poľských poľnohospodárov, ktoré naštrbili vzťahy medzi oboma krajinami.

Donald Tusk Šmyhaľ
Na snímke ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ (vľavo) a poľský premiér Donald Tusk
15:35

Poľských vojakov vyšlú do Paríža, aby tam pomohli s posilnením bezpečnosti počas tohtoročných letných olympijských hier. Oznámil to vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

15:06

Skoro každý tretí obyvateľ Nemecka má pocit, že mu prechod na letný čas ohrozuje zdravie. Prieskum nemeckého inštitútu Forsa tiež odhalil, že takmer každý piaty zamestnaný človek v dôsledku posunu času mešká do práce.

14:44

Palestínsky prezident Mahmúd Abbás v piatok dekrétom oznámil zostavenie novej vlády, ktorej predsedom bude jeho dlhoročný poradca Muhammad Mustafá.

14:44

Pomaly sa pohybujúca tropická cyklóna Gamane, ktorá sa nečakane obrátila smerom k Madagaskaru, si vyžiadala najmenej 11 obetí. Silný vietor lámal stromy a prívaly vody sa valili cez dediny a vytopili domy, uviedli miestni predstavitelia.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali