Siedmy gól Tatara, Gáborík ozdobil tohtosezónny debut asistenciou

Siedmy gól Tatara, Gáborík ozdobil tohtosezónny debut asistenciou

New York 25. novembra 2017 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Ross D. Franklin)

 

V štrnástich zápasoch zámorskej NHL sa v noci na sobotu predstavili štyria slovenskí hokejisti, z ktorých bodovali traja. Tomáš Tatar strelil svoj siedmy gól v prebiehajúcej sezóne, jeho Detroit však prehral na ľade New Yorku Rangers 1:2 po predĺžení. Svoj návrat do zostavy Los Angeles po dlhej rekonvalescencii ozdobil Marián Gáborík jednou asistenciou, Kings napokon podľahli domácej Arizone 2:3 po predĺžení. Rovnako bod za asistenciu si pripísal Peter Cehlárik, ktorý prispel k víťazstvu Bostonu 4:3 nad obhajcom Stanleyho pohára Pittsburghom.

Na snímke vpravo slovenský útočník LA Kings Marián Gáborík padá po zákroku hráča Arizony Jordana Martinooka v zápase hokejovej NHL Arizona Coyotes – Los Angeles Kings v noci na 25. novembra 2017.

Po dvoch bezgólových tretinách otvoril skóre duelu NY Rangers – Detroit v 45. minúte Tatar. Slovenský útočník sa presadil počas presilovky, keď po prihrávke Niklasa Kronwalla delovkou bez prípravy prepálil Henrika Lundqvista v bránke “jazdcov”. Asistenciu si pri jeho góle pripísal aj Henrik Zetterberg, kapitán Red Wings vďaka nej dosiahol svoj 918. bod v NHL a v historickej klubovej produktivite sa vyrovnal na šiestom mieste svojmu bývalému “parťákovi” Pavlovi Dacjukovi. Rangers však dokázali duel otočiť a uchmatnúť dva body, v 51. minúte vyrovnal Chris Kreider a v 37. sekunde predĺženia rozhodol o víťazstve newyorského tímu Mats Zuccarello.

Reklama

Gáborík po aprílovej operácii ľavého kolena už niekoľko dní naplno trénoval a v noci na sobotu sa v zápase s Arizonou vrátil do súťažného diania v NHL. Pri svojom tohtosezónnom debute začal vo štvrtom útoku s Fínom Jussim Jokinenom a nováčikom Jonnym Brodzinským, v priebehu stretnutia mu však dal tréner šancu aj v prvej formácii LA vedľa Anžeho Kopitara. Z ich spolupráce rezultoval vyrovnávajúci gól Kings na 1:1 v 23. minúte, pri avizovanom vylúčení slovenský krídelník poslal puk na hokejku Kopitara, ktorý ho jemným tečom usmernil do siete. “Králi” dokázali potom podobným spôsobom gólovo zareagovať aj na presný zásah Brendana Perliniho, no v predĺžení rozhodol o víťazstve Coyotes Christian Fischer. Gáborík odohral 13 minút a 51 sekúnd a zapísal si okrem asistencie aj jeden plusový bod.

Winnipeg triumfoval na ľade Anaheimu 4:1, v zostave Jets sa opäť nenašlo miesto pre slovenského útočníka Marka Daňa. Edmonton nestačil na domáce Buffalo, ktorému podľahol 1:3. V zostave Oilers stále chýba obranca Andrej Sekera, zotavujúci sa po operácii kolena.

Reklama

Do hry nezasiahol ani jeden z dvojice slovenských profiligových brankárov. Hráči New Yorku Islanders vyhrali vo Philadelphii 5:4 po predĺžení, pred Jaroslavom Halákom dostal v bránke “ostrovanov” prednosť Nemec Thomas Greiss. Tampa Bay v bránke s Rusom Andrejom Vasilevským prehrala vo Washingtone 1:3, Peter Budaj sledoval celý zápas zo striedačky.

V ďalšom súboji Columbus zdolal doma Ottawu presvedčivo 5:2 a natiahol sériu víťazstiev už na šesť stretnutí.

 

Výsledky NHL:

Boston – Pittsburgh 4:3 (CEHLÁRIK za domácich 0+1), Anaheim – Winnipeg 1:4, Minnesota – Colorado 3:2 pp a sn, Philadelphia – New York Islanders 4:5 pp, Washington – Tampa Bay 3:1, Vegas – San Jose 5:4 pp, Buffalo – Edmonton 3:1, Columbus – Ottawa 5:2, New Jersey – Vancouver 3:2, New York Rangers – Detroit 2:1 pp (TATAR za hostí 1+0), Carolina – Toronto 4:5, St. Louis – Nashville 0:2, Arizona – Los Angeles 3:2 pp (GÁBORÍK za hostí 0+1), Dallas – Calgary 6:4

Reklama

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

Včera 20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

Včera 20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

Včera 20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

Včera 19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

Včera 19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

Včera 19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

Včera 18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

Včera 18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

Včera 18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

Včera 18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

Včera 18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali