Šéfkuchár prezradil tajomstvo ideálne chrumkavých pečených zemiakov
Washington 20. novembra 2020 (HSP/Sputnik/Foto:Pixabay)
Šéfkuchár z USA Dan Kluger prezradil tajomstvo ideálne chrumkavých pečených zemiakov, ktoré sa dajú upiecť za 20 minút. Jeho rady priniesli bulvárne noviny The Mirror. Klugerov spôsob úpravy chrumkavých slaných a korenených zemiakov nepredpokladá ani varenie, ani ohriatie oleja
Ilustračné foto
“Tento spôsob je najúčinnejší s mladými zemiakmi. Ich tenká šupka sa stáva chrumkavá. Tajomstvo chrumkavej šupky spočíva vo vaječnom bielku,” zdôraznil Kluger.
Šľahá vaječné bielky, kým v nich nezostane žiadna tekutina, a maže nimi celé zemiaky. Potom kuchár odstráni zvyšok bielka, zemiaky osolí, okorení, následne dá do rúry predhriatej na 200 stupňov. Zemiaky sa upečú behom 20 minút.
Doba úpravy môže byť trochu dlhšia, ak použijeme väčšie zemiaky.
“Ak nemôžete nájsť mladé zemiaky, vezmite si tie najmenšie, aké len môžete nájsť, a v závislosti od rozmeru regulujte dobu prípravy,“ podotkol.
Varovanie
Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.