Šancu spečatiť postup majú v stredu Dortmund a Manchester

Šancu spečatiť postup majú v stredu Dortmund a Manchester

Bratislava 1. decembra 2020 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Martin Meissner)

 

Futbalisti Borussie Dortmund a Manchestru United môžu v stredu spečatiť postup do osemfinále Ligy majstrov 2020/2021. Medzi elitnú šestnástku môže nemecký klub posunúť domáce víťazstvo nad Laziom Rím

Futbalisti Borussie Dortmund
Na snímke futbalisti Borussie Dortmund

Rovnako tri body potrebujú na postup aj “červení diabli”, ktorí sa na Old Trafford stretnú s Parížom St. Germain.

Reklama

V Dortmunde sa môže zrodiť aj scenár, ktorý pošle do vyraďovačky oboch súperov. Ak nevyhrajú Bruggy v domácom dueli so Zenitom Petrohrad, Lazio a Borussiu pošle ďalej aj remíza. V Ríme sa v prvom vzájomnom zápase zrodil triumf Lazia 3:1, Dortmund teda má Talianom čo vracať.

Zverenci trénera Luciena Favreho navyše cez víkend nečakane prehrali v bundeslige s 1. FC Kolín 1:2. Prehru utrpelo v lige aj Lazio, ktoré doma nestačilo na Udinese 1:3. “Tento rok je liga vyrovnaná. Táto prehra nám dá viac sily do ďalších zápasov. Teraz nás čaká Borussia Dortmund, proti favoritovi v skupine to bude ťažký zápas, ale vieme, že máme kvality na to, aby sme uspeli,” povedal pre web Lazia stredopoliar Manuel Lazzari.

Reklama

Šancu na postup majú aj Bruggy, ale v domácom dueli s Petrohradom musia zvíťaziť. Ak sa v oboch zápasoch F-skupiny zrodí remíza, Bruggy skončia tretie a zaistia si miesto v EL.

Šláger v Manchestri bude mať špeciálnu príchuť pre Edinsona Cavaniho. Útočník v júni po siedmich sezónach opustil PSG a je historicky najlepší strelec klubu. V drese Parížanov nastrieľal 200 gólov, z toho 138 vo francúzskej Ligue 1. O svojom gólovom inštinkte presvedčil uruguajský futbalista aj cez víkend v Premier League.

Manchester prehrávali na pôde Southamptonu 0:2, no napokon zvíťazili 3:2. Cavani najskôr prihral na gól Brunovi Fernandesovi a potom dvoma presnými zásahmi rozhodol o zisku troch bodov pre United. Víťazný gól vsietil v tretej minúte nadstaveného času. “Pre mňa je to jeden z tých útočníkov, ktorí cítia vôňu bránky. Ak ste videli jeho góly, musíte vidieť, že taký čuch na góly nemá veľa hráčov. Veľmi nám pomáha a v budúcnosti bude pomáhať čoraz viac,” pochválil Fernandes svojho spoluhráča na klubovom webe.

Manchestru bude na postup stačiť aj remíza, ale iba v prípade, ak Basaksehir Istanbul doma zdolá RB Lipsko. Turecký majster má v tom prípade tiež šancu na postup. V prvom vzájomnom zápase v Lipsku domáci zdolali Basaksehir 2:0.

“My sme doma pred dvoma týždňami zdolali Manchester United a to bolo veľmi dôležité, pokiaľ ide o udržanie našich šancí v skupine. Ukázali sme, že máme šancu v ďalších zápasoch. Myslím si, že sme pripravení a v stredu urobíme všetko pre to, aby sme vyhrali,” povedal tréner Basaksehiru Okan Buruk pre klubový web.

Reklama

V zostave domácich by nemal chýbať slovenský obranca Martin Škrtel, ktorý v uplynulom ligovom zápase s Denizlisporom (3:3) odohral celý zápas.

V E-skupine sa bude bojovať už len o miesto v Európskej lige, keďže Chelsea a Sevilla si vybojovali účasť vo vyraďovačke LM už minulý týždeň. Obaja súperi sa vo vzájomnej konfrontácii stretnú na sevillskom štadióne Ramóna Sáncheza Pizjuána.

Dôležitejší súboj v “éčku” je na programe v Krasnodare, domáci tím privíta francúzsky Rennes. Víťaz si vybojuje postup do Európskej ligy UEFA.

O postupujúcich je rozhodnuté aj v “géčku”, pred týždňom urobili rozhodujúci krok do ďalšej fázy Juventus Turín i FC Barcelona. Taliansky majster v stredu doma privíta Dynamo Kyjev, V Budapešti na ihrisku Ferencvárosu nastúpi FC Barcelona.

Tréner Juventusu Andrea Pirlo dostal pred zápasom dobré správy, s tréningom už začali obrancovia Giorgio Chiellini a aj Merih Demiral. Obaja sa doteraz liečili zo svalového zranenia.

Reklama

V drese maďarského majstra by sa mohol dostať do hry slovenský krídelník Róbert Mak, ktorý v sobotňajšom ligovom zápase proti MTK Budapešť (2:0) odohral ako striedajúci štart 16 minút. “Fradi” spolu s ukrajinským tímom bojujú o prienik do EL UEFA, ale o postupujúcom rozhodne až záverečné kolo v skupine, ktoré je na programe o týždeň.

Program 5. kola skupinovej fázy Ligy majstrov 2020/2021

STREDA 2. decembra /SEČ/

E-skupina

18.55 FK Krasnodar – Stade Rennes /Rozhoduje: William Collum (Škót.)

21.00 FC Sevilla – Chelsea Londýn /Artur Dias (Portug.)/

tabuľka:

1. Chelsea   4 3 1 0 9:1  10 *

2. Sevilla   4 3 1 0 5:3  10 *

3. Krasnodar 4 0 1 2 4:10 2

4. Rennes    4 0 1 3 2:7  1

Reklama

* postup do osemfinále

 

F-skupina

21.00 Borussia Dortmund – Lazio Rím /Antonio Mateu Lahoz (Šp.)/

21.00 Club Bruggy – Zenit Petrohrad /Serdar Gözübüyük (Hol.)/

Reklama

tabuľka:

1. Borussia Dortmund    4 3 0 1 9:3 9

2. Lazio Rím            4 2 2 0 8:4 8

3. FC Bruggy            4 1 1 2 3:8 4

4. Zenit Petrohrad      4 0 1 3 3:8 1

Reklama

 

G-skupina

21.00 Juventus Turín – Dynamo Kyjev /Stéphanie Frappartová (Fr.)/

21.00 Ferencváros Budapešť – FC Barcelona /Aleksei Kulbakov (Biel.)/

tabuľka:

1. FC Barcelona         4 4 0 0 13:2 12 *

2. Juventus Turín       4 3 0 1  8:4  9 *

Reklama

3. Dynamo Kyjev         4 0 1 3 3:10  1

4. Ferencváros Budapešť 4 0 1 3 5:13  1

* postup do osemfinále

 

H-skupina

18.55 Istanbul Basaksehir – RB Lipsko

21.00 Manchester United – Paríž SG /Daniele Orsato, (Tal.)/

Reklama

tabuľka:

1. Manchester United   4 3 0 1 12:4 9

2. Paríž St. Germain   4 2 0 2  5:4 6

3. RB Lipsko           4 2 0 2  4:7 6

4. Istanbul Basaksehir 4 1 0 3  3:9 3

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

18:33

Obrovské množstvo trosiek vrátane nevybuchnutej munície v palestínskom Pásme Gazy sa bude odstraňovať približne 14 rokov, uviedol v piatok predstaviteľ OSN.

18:30

Stretnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome, plánovné na 9. mája, odložili. Povedal to v piatok turecký predstaviteľ pre agentúru AFP.

18:23

Osemnásťročná žena bola v piatok zranená pri útoku nožom v meste Ramla v strednom Izraeli juhovýchodne od Tel Avivu, uviedla polícia.

18:20

Rumunský súd v piatok schválil začatie pojednávania s kontroverzným influencerom Andrewom Tateom a jeho bratom Tristanom v kauze obchodovania s ľuďmi. Dátum však zatiaľ nestanovil.

18:04

Poľskí colníci zablokovali výjazd Ukrajincov, ktorí na Ukrajinu privážajú približne 20 áut, vrátane áut pre potreby ukrajinských ozbrojených síl.

Podľa internetových správ škandál vypukol na hraničnom priechode Zosin-Ustilug.

18:03

Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski vyjadril nádej, že ruský prezident Vladimir Putin nebude taký šialený a nezaútočí na Severoatlantickú alianciu (NATO). Povedal to v piatok počas živého streamovania na sociálnych sieťach.

17:56

Pápež František sa zúčastní na pracovnom zasadnutí o umelej inteligencii, ktoré sa uskutoční v júni na summite G7 v Taliansku. Informovala o tom v piatok talianska premiérka Giorgia Meloniová a dodala, že vôbec prvýkrát v histórií sa pápež zúčastní na takýchto stretnutiach v rámci G7.

17:49

Spojené štáty odložili plány na sankcie voči jednotkám izraelskej armády pre porušovanie ľudských práv v Predjordánsku. Vyplýva to z piatkových informácií televízie ABC News.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali