Remišová by najradšej zrušila výnimku 180 dní pre tých, čo covid prekonali. Vyše 100 štúdií však potvrdilo lepšiu prirodzenú imunitu po Covide-19

Remišová by najradšej zrušila výnimku 180 dní pre tých, čo covid prekonali. Vyše 100 štúdií však potvrdilo lepšiu prirodzenú imunitu po Covide-19

Bratislava 9. novembra 2021 (HSP/Foto:SITA-Branislav Bibel)

 

Včera v obedňajšom rozhovore v rádiu Express vicepremiérka Veronika Remišová zahlásila, že MZ SR má prehodnotiť, či nezrušiť výhody pre tých, ktorí covid prekonali. Zakladá to na výsledku svojho testu na SARS-CoV-2 protilátky, ktoré vraj nemala už po 2 mesiacoch

Veronika Remišová
Na snímke podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová

Ministerka pre informatizáciu dosť zaostáva za zásadnými informáciami dnešných dní o tom, že imunita po prekonaní covid je oveľa účinnejšia, kvalitnejšia a dlhodobejšia ako imunita po očkovaní proti Covid. Ešte v lete priniesla správu TASR, že až 6-násobne menšiu šancu majú tí s prirodzenou imunitou nakaziť sa ako zaočkovaní 2 dávkami. A to ešte neinformovali o izraelskej štúdii, ktorá to prepočítala ako 27-násobne nižšiu šancu nakazenia sa po prekonaní vs. po očkovaní.

Reklama

Americký Brownstone Institute publikoval k 15. 10. 2021 prehľad 106 štúdií, ktoré potvrdzujú prirodzenú imunitu po prekonaní kovidu ako vysokokvalitnú. Práve z mnohých z nich vyplýva, že imunita nie je len v protilátkach, ale v T-lymfocytoch, t.j. v bunkovej imunite. A bunková imunita po prekonaní je na roky až desaťročia. Neuznať prirodzenú imunitu zaváňa totálnou korupciou farmafirmami, ktoré ju chcú nahradiť pravidelne napichávanou „imunitou”.

Šéfka Za ľudí už dávno nie je za ľudí, ale len za vakcíny. A tí, ktorí si ich nedajú, majú byť odľudia, ktorých pokojne možno segregovať, obmedzovať ich práva a možno časom aj ináč sa s nimi vysporiadať. K nenávistnemu genocidálnemu jazyku teraz pridala, že sa títo odľudia chodia do obchodov biť. Aj klamlivé prostriedky poslúžia cieľu v tejto svätej vojne proti hnusobe. Či v tom ošiali, zaslepená tým, ako chce mať vedeckú auru, hoci tu ide len o firemnú propagandu výrobcov vakcín a nie vedu, si azda už aj dala šľahnúť vakcínku, aby sa necítila menejcenná pre nedostatok protilátok?

Reklama

Pani Remišová, nebuďte sklamaná, keď ste mala ľahký priebeh, že nemáte dosť IgG ako aj ďalší z nás. Len si skontrolujte, či Vám naozaj urobili IgG na S1 a S2 proteíny a nie na nukleokapsid proteín, ktorý rýchlo klesá. Ak predsa sú Vaše výsledky proti S1 a S2 negatívne, ako sa to stalo mne hneď 3 týždne po prekonaní, môže to byť preto, že máte veľmi dobrú imunitu. Mne ju potvrdili vysoké IgA mukozálne protilátky ešte aj po 8 mesiacoch od prekonania, môjmu manželovi aj IgG.

Len to akosi nikoho v tejto krajine nezaujíma. Mám dokonca aj T-lymfocyty (dajte si aj Vy otestovať tu), čo oveľa lepšie ukazujú imunitu než protilátky, no možem si , aj tak som občan druhej kategórie. Pritom moja imunita je tak vynikajú a šanca nakaziť sa podstatne nižšia ako u zaočkovaných, no moje práva štát diskriminuje jedna radosť. Namiesto nadpráv pre zaočkovaných, ktorých protilátky sú už po 5 mesiacoch len veľmi nízke, pokiaľ sa medzitým nenabudili prekonaním ochorenia, by ste mali zvýhodniť tých, čo si už chorobu odtrpeli a majú prirodzenú imunitu.

Lenže kedysi pani Remišová vystupovala ako kresťanka, ktorá je dokonca proti genocíde nenarodených. Genocídu narodených-nezaočkovaných svojimi návrhami segregácie postupne rozdúchava. Ani sa nelíši od svojej ultraliberálnej kolegyne Kolíkovej. Tá sa klasicky zmohla len na nálepkovanie, keď s ňou v nedeľu Robert Fico nemohol v televízii vecne diskutovať o tom, ako zastaviť šírenie koronavírusu v spoločnosti. Kým on navrhoval zvýhodňovať tých, ktorí majú negatívny test či sú zaočkovaní alebo nie, lebo bez rozdielu vírus roznášajú, ona išla podľa agendy SaS – sloboda len pre zaočkovaných.

Trochu by bolo na mieste, aby sa Veronika Remišová v problematike zorientovala z viacerých zdrojov a nielen slepo verila farmafirmám, než nabudúce vystúpi s nejakým hyperaktívnym návrhom v rádiu. Rada sa bušuje, ako je proti korupcii, tak by si mohla dať odstup a pozrieť, či práve nepretláča niečiu korupčnú agendu, navyše keď taký farmamoloch Pfizer má za sebou ešte aj kopec korupčných škandálov a tie okolo Covid vakcín pomaly ale isto vyliezajú na povrch.

Zaujala ma jedna pekne naučená fráza pani Remišovej, že vakcína najnovšie chráni pracovné miesta, ekonomiku, okres a rodinu. Akosi z toho celkom po pravde vypadlo, že len tú zaočkovanú osobu dosť nechráni (aj tie ostatné veci sú hlúposti) a vystavuje ju riziku poškodenia z toxického spike proteínu, ktorý mRNA kokteil naordinuje telu vyrábať v množstve až 40 triliónov. Nečudo, že množstvo ľudí ostalo po covid očkovaní poškodených a to dokonca počas klinických skúšok. Tí po 1. dávke boli vyradení zo záverov farmavýrobcov (o tom hovoria samí poškodení), aby tí mohli povedať, že po 2 dávkach je vakcína efektívna a bezpečná. A budú splietať, že prirodzená imunita je neefektívna a nebezpečná.

Reklama

Grázli sú tí, čo to podsúvajú, a politici, čo to opakujú.

Jana Ray-Tutková

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:32

Chorvátsky ústavný súd v piatok rozhodol, že prezident Zoran Milanovič sa nemôže stať predsedom novej vlády ani sa o tento post uchádzať. Dôvodom je skutočnosť, že neodstúpil zo svojej prezidentskej funkcie, hoci kandidoval v parlamentných voľbách.

16:31

Ukrajina tvrdí, že ruský bombardér Tu-22M3 s dlhým doletom, ktorý sa v piatok zrútil na juhozápade Ruska, v noci na piatok útočil na ukrajinské mestá Dnipro a Kryvyj Rih.

16:15

Navrhované výrazné zmeny v pravidlách výdavkových limitov odporujú ústavnej úprave rozpočtovej zodpovednosti na Slovensku. Myslí si to Rada pre rozpočtovú zodpovednosť (RRZ), ktorá v rámci pripomienkovacieho konania k návrhu novely zákona o rozpočtových pravidlách verejnej správy z dielne Ministerstva financií (MF) SR predložila viaceré svoje výhrady.

16:05

Slovenskej pošte (SP) sa vlani podarilo znížiť stratu na 5,48 milióna eur. Ide o najnižšiu stratu za posledné štyri roky. V minulom roku stúpli tržby pošty, a to približne o dve percentá. Vyplýva to z účtovnej uzávierky SP a údajov FinStat.

16:02

Rakúska ľudová strana (ÖVP) odmietla legislatívny návrh svojho koaličného partnera o povinnej diverzifikácii dodávok plynu. Zmeny v súčasnom zákone, ktoré navrhla ministerka životného prostredia Leonore Gewesslerová zo strany Zelených, predpokladajú, že podiel dovozu plynu z Ruska na domácom trhu do roku 2027 klesne z približne 90 % na nulu.

16:00

Tínedžerka, ktorú v súvislosti s útokom nožom v blízkosti jej školy postihla srdcová nevoľnosť, vo štvrtok zomrela. Dievča vo veku 14 rokov dostalo infarkt krátko po tom, ako vedenie jej školy nariadilo uzavrieť celý objekt. Stalo sa tak v snahe chrániť študentov pred útočníkom vyzbrojeným nožom, ktorý pred tým v blízkosti inej neďalekej školy ľahko zranil dve dievčatá vo veku sedem a 11 rokov. 

15:58

Európska únia (EÚ) po prvý raz uvalí sankcie na radikálnych izraelských osadníkov na západnom brehu Jordánu.

15:36

Francúzska polícia v piatok popoludní zadržala pred iránskym konzulátom v Paríži podozrivého muža, ktorý tam predtým podľa jedného svedka vstúpil s výbušninami. Podľa zdroja denníka Le Figaro k zadržaniu došlo po tom, čo muž z budovy vyšiel. Polícia teraz prehľadáva okolie konzulátu.

15:36

Česi si vo voľbách do Európskeho parlamentu budú môcť vybrať z 30 politických strán, hnutí či koalícií. V piatok to oznámilo české ministerstvo vnútra, ktoré zverejnilo rozhodnutie o registrácii kandidátnych listín. Podľa prieskumov je favoritom hnutie ANO.

15:34

Podpredsedníčka vlády a ministerka hospodárstva SR Denisa Saková (Hlas-SD) počas diskusie na 20. výročnom sneme Republikovej únie zamestnávateľov (RÚZ) upozornila na dôležitosť rozvoja energetického sektora pre budúcnosť Slovenska. Témami diskusie boli aj zlepšovanie podnikateľského prostredia, digitalizácia či podpora životného prostredia. Informoval o tom tlačový odbor Ministerstva hospodárstva (MH) SR.

15:33

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Erik Tomáš (Hlas-SD) odmietol tvrdenia opozičného KDH, podľa ktorých mal garantovať, že neotvorí a nezníži druhý pilier. Rovnako odmietol aj tvrdenie, podľa ktorého zachová inštitút daňového bonusu a nepodporí zdvíhanie daní a odvodov z dôvodu pokrytia 13. dôchodkov. V piatok o tom informoval tlačový odbor rezortu práce. Vedenie KDH vo štvrtok (18. 4.) uviedlo, že tieto záväzky im umožnili podporiť zavedenie 13. dôchodku.

15:26

Iránsky prezident Ebráhím Raísí v piatok privítal bezprecedentný odvetný útok Teheránu na Izrael spred takmer týždňa. Vo svojom prejave k stovkám ľudí v provincii Semnán však Raísí vôbec nespomenul explózie, ktoré v piatok hlásili z provincie Isfahán v strednej časti Iránu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali