Čo uvariť na obed? Vyskúšaj tento zdravý šošovicovo-mrkvový šalát!

Čo uvariť na obed? Vyskúšaj tento zdravý šošovicovo-mrkvový šalát!

Ak na svojom tanieri radi privítate zdravé, výživné a hlavne chutné jedlo, máme dnes pre vás jeden tip. Prinášame vám ľahký a rýchly recept na zdravý šošovicovo-mrkvový šalát so stopkovým zelerom a kuracím mäsom. Tento pokrm je priam nabitý bielkovinami, vlákninou i cennými minerálmi. Navyše vám dodá pocit zasýtenia na dlhú dobu.

Šošovica napomáha znižovať vysokú hladinu cholesterolu a mrkva podporuje trávenie i dobrý stav pokožky či nechtov. Stopkový zeler je zase dobrým zdrojom draslíka, luteínu, cholínu aj betakaroténu. Spomínaný šošovicovo-mrkvový šalát teda nielen uspokojí vaše chuťové poháriky, ale podporí i zdravie. Navyše jeho prípravu zvládnete do 45 minút. Vyskúšajte ho na obed či večeru!

Pozri aj: Spoznaj účinky manuka medu: Na čo je dobrý a kde ho u nás hľadať?

šošovicový šalát s mrkvou a stopkovým zelerom

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Nikol Turková

Budeme potrebovať:

  • 250 g šošovice
  • 1 až 2 kuracie prsia
  • 2 väčšie mrkvy
  • 1 až 2 paličky stopkového zeleru
  • 2 polievkové lyžice dijonskej horčice
  • 1 polievkovú lyžicu čerstvej citrónovej šťavy
  • olivový olej
  • soľ a korenie
šošovicový šalát s kuracím mäsom

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Nikol Turková

Postup prípravy

  • Šošovicu najskôr pretriedime a zbavíme ju poškodených kúskov či iných nečistôt. Následne ju môžeme nechať vo vode odstáť aspoň 1 hodinu.
  • Po odstátí vodu zo šošovice zlejeme. V hrnci zalejeme strukovinu čistou vodou a dáme ju variť.
  • Počas toho, ako sa nám bude šošovica variť, nakrájame stopkový zeler na malé kúsky a mrkvu očistíme a nahrubo nastrúhame.
  • Keď nám šošovica zmäkne a bude takmer hotová, pridáme do nej zeler s mrvou a zmes dochutíme soľou a korením. Všetko premiešame a spolu varíme ešte asi 10 až 15 minút. Následne odstavíme a zlejeme vodu, ktorá v šošovici zostala.
  • Nakoniec do šošovice pridáme dijonskú horčicu, citrónovú šťavu a asi lyžičku olivového oleja. Všetko dôkladne premiešame a podľa chuti pridáme ešte soľ a korenie.
  • Podávame s kúskami grilovaného kuracieho mäsa. Dobrú chuť!

TIP: Uvedené množstvá postačia na prípravu približne 4 porcií. Ak nahradíte mäso grilovaným tofu, vznikne tak úžasná obmena receptu pre vegetariánov. Šošovicový šalátik môžete podávať i s plátkom celozrnného chleba.  

Pozri aj: Ako uvoľniť bolesť krížov? Skús tieto účinné cviky na boľavé kríže


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní