Poslanecké novoročné predsavzatia? Sulík chce obhájiť stoličku, Viskupič pravidelne športovať

Poslanecké novoročné predsavzatia? Sulík chce obhájiť stoličku, Viskupič pravidelne športovať
Na snímke ohrozený predseda strany Richard Sulík

Bratislava 30. decembra (TASR/HSP/Foto:TASR)

 

Richard Sulík

Novoročné predsavzatia nie sú u poslancov Národnej rady (NR) SR veľmi obľúbené. Väčšina z oslovených zákonodarcov si ich nikdy nedávala alebo si ich už nedáva, keďže ich nevie splniť. Nájdu sa však aj takí, ktorí to skúšajú. Predseda SaS Richard Sulík má v novoročných predsavzatiach na rok 2013 jasno. “Obhájiť pozíciu predsedu SaS. To mi na predsavzatia stačí,” povedal pre TASR.

Reklama

 

Viliam Novotný

Reklama

Takzvané univerzálne novoročné záväzky si dáva podpredseda SDKÚ-DS Viliam Novotný. “To sú také, ktoré si môžem dať aj na ďalší rok. Napríklad, že si konečne urobím špecializačnú atestáciu, ktorú sa už chystám urobiť 10 rokov. Prípadne, že sa zdokonalím v angličtine, o čo sa snažím celý rok, ale platí to tak, že si ho môžem dať aj o rok,” vysvetlil pre TASR Novotný, ktorý si dá aj predsavzatie prežiť viac času s rodinou.

 

Otto Brixi

Rovnaké predsavzatie si dá aj poslanec Smeru-SD Otto Brixi, ktorý si inak záväzky nedáva. “Už som aj schudol, aj som prestal fajčiť, tak už len to, aby som s mojimi najbližšími trávil viac času,” uviedol.

 

Reklama

Anton Martvoň

Jeho stranícky kolega Anton Martvoň si chce do nového roka sľúbiť, že sa pokúsi prísť s nejakou legislatívnou iniciatívou, ktorá pomôže ľuďom. Pri myšlienke na Vianoce a Nový rok sa mu však okrem novoročných predsavzatí vynárajú aj spomienky na rodinnú tradíciu, pri ktorej sa rodina Martvoňovcov umýva mincami a snehom. “Mama vždy vyčlení drobné mince, dajú sa do umývadla, s nimi si umývame tvár a vonku si ju prejdeme aj snehom. Mince znamenajú, že sa nám má dariť, a sneh, aby sme boli zdraví. Je to zvyk ešte mojich predkov,” priblížil pre TASR Martvoň.

 

László Solymos, Andrej Hrnčiar

Novoročné predsavzatia si nedávajú šéf klubu Mosta-Híd László Solymos ani jeho kolega z klubu Andrej Hrnčiar. “Nikdy som si nedával predsavzatia. Keď sa rozhodnem, že niečo urobím, tak to urobím,” povedal Solymos. “Nefajčím, nemám veľké neresti, nemusím si dávať takéto predsavzatia. Nikdy som si predsavzatia nedával. Navyše, čím je človek starší, tým si viac uvedomuje tie pravé hodnoty, ako je zdravie, šťastná rodina. A to je pre mňa to podstatné,” uviedol Hrnčiar.

Reklama

 

Peter Pollák, Erika Jurinová

Záväzky do nového roka si skúšal dávať poslanec OĽaNO Peter Pollák, ale keďže mu nevychádza ich plnenie, tak si ich radšej dávať prestal. Podobne je na tom podpredsedníčka parlamentu Erika Jurinová (OĽaNO). “Novoročné predsavzatia si od istej doby nedávam, lebo som zistila, že ich nedokážem plniť. Takže vždy len prianie dobrého a pokoja, to sa snažíme dodržiavať,” uviedla.

 

Jozef Viskupič

Ani šéf klubu obyčajných Jozef Viskupič nie je veľký priaznivec novoročných predsavzatí, ale chcel by si splniť dlhodobejší cieľ. “Vrátiť sa ku každodennému športovaniu,” prezradil. Predseda klubu KDH Pavol Hrušovský mieni aj v nasledujúcom roku usilovať sa žiť normálne, slušne, pokojne, prakticky a zodpovedne. Predsavzatia si nedáva. “Lebo keď si ich dám a nesplním, je to sklamanie,” vysvetlil s tým, že radšej si teda novoročné záväzky nedá.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali