PRIESKUM: Najobjektívnejšie spravodajstvo má TV Markíza

PRIESKUM: Najobjektívnejšie spravodajstvo má TV Markíza

Bratislava 17. januára (TASR) – Najobjektívnejšie televízne spravodajstvo na Slovensku podľa výsledkov prieskumu spoločnosti MEDIAN SK vysiela súkromná TV Markíza. Dôveruje mu 28,5 percenta Slovákov. Uvedený prieskum sa realizoval v priebehu roka 2012 na vzorke takmer 6500 respondentov.

Druhá v rebríčku je TV JOJ. Jej spravodajstvo považuje za najobjektívnejšie vyše 18 percent opýtaných. Nasledovala spravodajská televízia TA3, ktorej správam verí asi 15 percent respondentov. Verejnoprávne spravodajstvo Slovenskej televízie označilo za najobjektívnejšie menej ako 13 percent ľudí. Asi 21 percent sa pritom k danej téme nevedelo vyjadriť a ďalších 4,5 percenta respondentov najviac dôveruje inej televízii.

V porovnaní s výsledkami obdobného prieskumu z konca roka 2009 najviac stratila verejnoprávna inštitúcia. Vtedy jej spravodajstvo považoval za najobjektívnejšie takmer každý piaty opýtaný. Naopak, najväčší rast zaznamenala z dlhodobého hľadiska TV JOJ.

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:52

Ukrajinské sily sú pripravené čeliť útoku v Charkovskej oblasti na severovýchode Ukrajiny, ktorú ruské sily spustili v piatok. Povedal to v piatok ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Zároveň varoval, že Moskva by mohla do oblasti vyslať viac vojakov.

15:36

Pápež František sa v piatok prihovoril európskym politikom na konferencii o rastúcej demografickej kríze. Urgoval ich, aby zaviedli “skutočné a funkčné” politiky pre rodiny, ktoré pomôžu zlepšiť pôrodnosť a vysporiadať sa so starnúcou populáciou.

15:16

Železnice SR (ŽSR) vyzývajú verejnosť k opatrnosti pri pohybe v blízkosti železničnej trate. V prípade, ak vozidlo uviazne na železničnom priecestí, treba volať záchranárov na linke 112. V prípade, že auto uviazlo na priecestí a blíži sa vlak, treba spustené závory preraziť. ŽSR o tom informovali v piatok v súvislosti s tým, že v období od 2. apríla do 6. mája evidujú deväť zrážok vlaku s osobou, z ktorých jedna bola smrteľná. K stretu vlaku a auta došlo v tomto období päťkrát.

15:12

Ovocinári začali v partizánskej mestskej časti Návojovce so samozberom jahôd. Oproti minulým rokom si ľudia môžu ovocie nazbierať o tri týždne skôr. Časť úrody zničili jarné mrazy, problém spôsobila i prietrž mračien.

15:06

Inflácia v eurozóne je na dobrej ceste a smeruje k poklesu v budúcom roku na cieľovú úroveň Európskej centrálnej banky (ECB), ktorou sú 2 %. Predstavitelia banky tak minulý mesiac dospeli k záveru, že pravdepodobne budú v pozícii, ktorá im umožní znížiť v júni úrokové sadzby. Ukázala to v piatok zápisnica z ich aprílového zasadnutia.

15:06

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR v piatok informovalo o tom, že plní Národnú stratégiu deinštitucionalizácie (DI) systému sociálnych služieb a náhradnej starostlivosti. Súčasťou toho sú aj reformy v pláne obnovy, ako i realizácia investícií s cieľom navýšiť kapacitu zariadení komunitného typu.

15:05

Od stredy 15. mája začnú platiť nové podmienky nároku na predčasný starobný dôchodok. Zmení sa aj spôsob určenia jeho sumy. Vyplýva to z nedávno schválenej novely zákona o sociálnom poistení. V piatok na to upozornila Sociálna poisťovňa.

15:04

Polícia objavila v západonemeckom meste Hildesheim približne 190 kíl kokaínu. Bol ukrytý v debnách s banánmi a dovezený obchodníkovi s ovocím. TASR informuje podľa agentúry DPA, ktorá sa odvoláva na policajné zdroje.

15:04

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) za prvý štvrťrok tohto roka predala vyše 1,2 milióna kusov elektronických diaľničných známok (eDZ). Oproti rovnakému obdobiu minulého roka ide o nárast takmer 10 %. Najpredávanejšia v prvom kvartáli tohto roka bola 10-dňová diaľničná známka.

15:03

Ukrajina očakáva, že prvé stíhačky F-16 jej budú dodané v júni a júli. Informovala o tom v piatok agentúra Reuters s odvolaním sa na vysoko postavený zdroj z ukrajinskej armády. Zdroj však nekonkretizoval, ktoré krajiny lietadlá poskytnú.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke výstava Orchidey - skvosty v ríši rastlín v Botanickej záhrade Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach

Autor: TASR – František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali