Prečo je Macron nepriateľom islamu číslo jedna? Rozpútajú islamisti teraz už otvorenú vojnu?

Prečo je Macron nepriateľom islamu číslo jedna? Rozpútajú islamisti teraz už otvorenú vojnu?

Bratislava 29. októbra 2020 (HSP/Foto:TASR/AP-John Thys)

 

Francúzsky prezident Macron bol vyhlásený za hlavného nepriateľa moslimov a teroristu za to, že si dovolil príliš aktívne odsúdiť rituálnu popravu učiteľa Samuela Patyho islamistickým extrémistom

Emmanuel Macron
Na snímke francúzsky prezident Emmanuel Macron

Podivný je tento svet, v ktorom žijeme, a dejú sa v ňom naozaj bizarné, niekedy priam až zábavné veci. Tak napríklad francúzsky prezident Emmanuel Macron, ktorý je popredným predstaviteľom politických síl napojených na rothschildovsko-rockefellerovské kapitálové kruhy, a ako taký je jednou z kľúčových figúrok mašinérie, ktorá stojí za migrantskou a islamskou záplavou nivočiacou Európu, sa najnovšie stal pre moslimov hlavným nepriateľom a „teroristom číslo jeden“ – takto ho napríklad nazval vodca Čečenskej republiky Ramzan Kadyrov a tiež čečenský mufti Salach-Chadži Mežijev.

Reklama

Ten istý Macron, ktorý sa dlhodobo usiluje o etablovanie islamu vo francúzskej spoločnosti, a ktorý chce vyhodiť zo schengenského priestoru krajiny, ktoré protestujú proti doterajšej bezbreho otvorenej migračnej politike EÚ, je teraz pre moslimov nepriateľom číslo jedna. No nie je to úsmevné?

 

Reklama

Je to dôvod sa zamyslieť

Začalo sa to odseknutím hlavy francúzskemu učiteľovi Samuelovi Patymu, ktorý ukazoval študentom karikatúry proroka Mohameda. Francúzsky prezident, ktorému ako plnokrvnému populistovi záleží (samozrejme, okrem plnenia želaní svojich globálnych tútorov) predovšetkým na voličských preferenciách, nemohol ignorovať búrku hnevu, ktorú táto udalosť rozpútala vo francúzskej spoločnosti, a musel v tomto duchu zareagovať.

Urobil nejaké vyhlásenia, ktoré mali byť dostatočne tvrdé, aby uspokojili nahnevaných Francúzov, a možno si myslel, že sú aj dostatočne neutrálne, aby príliš nepobúrili moslimov doma aj vo svete – lenže prerátal sa. Jeho vyjadrenia vyvolali v mnohých islamských krajinách protesty a viedli k výzvam bojkotovať francúzske značky a výrobky.

Objektívne vzaté, Macron to má ťažké a bude to mať čoraz ťažšie. Arogancia a bezočivosť moslimských dobyvateľov Európy s ich narastajúcim počtom a vývojom medzinárodnej situácie totiž narastá a pre takýchto politických podvodníkov a klamárov ako Macron, ktorých je on priam etalónom, bude čoraz ťažšie sedieť na dvoch stoličkách, keď jedna z tých stoličiek je v saudskej mešite a druhá v európskej katedrále či vinárni.

Jednoducho, ani pre politického kúzelníka jeho kalibru (konkurovať mu v tomto smere môže azda iba predseda vlády istej nemenovanej stredoeurópskej tejtokrajinky) nie je ľahké tváriť sa ako hrdinský bojovník proti islamizmu a súčasne vystupovať ako úctivý služobník rešpektujúci cieľ, ktorým sa moslimskí vodcovia a ideológovia zväčša ani netaja: dobyť a islamizovať Európu.

Reklama

Pre nich je premena Európy na islamské územie úplnou samozrejmosťou, ktorú má každý akceptovať. A islam, resp. islamizmus (politický islam) s kompromismi neráta: buď poslúchate Korán tak ako je, alebo ste neveriaci (čiže menejcenný ľudský materiál určený na islamizáciu alebo poddanstvo) alebo ešte horšie, odpadlík – a je všeobecne známe, čo majú moslimovia podľa svojich svätých textov s odpadlíkmi od viery robiť. Všetky tie tančeky okolo toho a reči o umiernenom islame sú iba zásterkami snažiace sa ukryť holú podstatu: stačí prečítať si Korán a všetko je jasné.

 

Islam nie je kompatibilný s demokraciou a humanizmom

V Európe žijú už desiatky miliónov moslimov. A samozrejme, veľká väčšina z nich sú obyčajní ľudia, ktorí majú ďaleko k nejakému extrémizmu a násiliu. Sú tu však konfrontovaní s Európanmi a ich kresťanským alebo ateistickým videním sveta – a za to, že islam nie je kompatibilný s demokratickými a humanistickými ideálmi a hodnotami, tu často čelia oprávnenej kritike a odsudzovaniu. Preto musia stále riešiť dilemu: buď nebrať islam až tak vážne, alebo sa v zmysle požiadaviek imámov a islamských svätých textov radikalizovať.

Diskusia medzi obhajcami a kritikmi islamu sa zvyčajne dostane do závozu, keď obhajcovia hovoria, že veď väčšina moslimov je dobrá a majú predsa právo na svoju vieru. Nuž, väčšina voličov Adolfa Hitlera tiež boli dobrí ľudia, ktorí chceli lepší a spravodlivejší svet…

Reklama

Je naozaj smolou slušných moslimov, že základné texty a v mnohých prípadoch aj reálna prax náboženskej ideológie, ku ktorej sa hlásia, sú v priamom rozpore s európskym kultúrnym dedičstvom a demokraciou, a že táto ideológia je diskreditovaná jej vodcami, militantnými odnožami a v neposlednom rade faktami zdokumentovanými v policajných štatistikách. Z týchto dôvodov veľká časť Európanov islam oprávnene odmieta a tvrdo kritizuje, hoci ich politickí predstavitelia sú spravidla voči nemu veľmi opatrní a tolerantní.

 

Hovoria o hanobení – ale je hanobením konštatovanie faktov?

Mnohí moslimovia kritiku svojho náboženstva interpretujú ako jeho hanobenie a urážanie a je naozaj iba otázkou interpretácie slova hanobenie, do akej miery býva ich sťažnosť oprávnená. Čo je hanobenie? Je hanobením povedať na netolerantnú, nehumánnu stredovekú ideológiu, že je to netolerantná, nehumánna stredoveká ideológia?

Je hanobením povedať, že neznášanlivá ideológia maskovaná ako náboženstvo, ktorá sa po planéte militantne šíri na úkor iných náboženstiev aj preto, že pod hrozbou smrti nie je možné z jej otroctva vystúpiť, ktorá považuje ženy za menejcenné, ktorá sa aj dnes hlási ku kameňovaniu, mrzačeniu, prenasledovaniu ľudí inej viery, je v civilizovanom svete neprijateľná a pre demokratické európske humanistické kultúry je, vzhľadom na ich tolerantnosť, aj nebezpečná?

Macron pritom nič z toho nepovedal a evidentne si ani nemyslí. Naopak, dovolil si iba prihlásiť sa k slobode slova, ktorá (ešte stále) zahŕňa aj uverejňovanie karikatúr, a dovolil si vyhlásiť, že bude bojovať proti islamským radikálom, a že treba zrevidovať európsku imigračnú politiku. Čo je však dosť na to, aby ho kritizoval celý rad autorít islamského sveta.

Rektor mešity Al-Azhar v Káhire Šajch Ahmad at-Tajjib ostro skritizoval Macronove vyjadrenia a žiada celosvetovo platný zákon proti hanobeniu náboženstva a jeho posvätných symbolov. Vyjadril sa aj k vražde učiteľa Samuela Patyho – približne v tom zmysle, že vražda nie je dobrá, ale dobré nie sú ani karikatúry proroka Mohameda (čo z toho je horší zločin, to nepovedal).

Ešte tvrdší bol čečenský mufti, ktorý povedal, že Macron urážkou proroka Mohameda uráža všetkých prorokov a náboženstvá. Označil ho za nepriateľa Alaha, ľudstva aj všetkých moslimov, ktorý nemá žiadne morálne zásady a hodnoty. Obvinil ho tiež, že podnecuje medzietnické a medzináboženské spory a zámerne hucká moslimov k provokatívnym akciám tým, že „zo šialeného profesora urobil národného hrdinu“.

 

Čo znamenajú tieto útoky na Macrona?

Reklama

Čo za tým je, že práve teraz islamisti spustili voči Macronovi frontálny útok? Je už v Európe dostatok odrezávačov hláv, aby spustili ďalšiu fázu prípravy na vytvorenie „eurokalifátu“? Zjavne ešte nie. Alebo je to iba náhoda? Ani to asi celkom nie: dá sa tu vidieť viacero súvislostí, z ktorých najnápadnejšou je boj „sultána“ Erdogana.

Nevídaná bezočivosť Turecka voči EÚ svedčí o tom, že Turecko zrejme vyhodnotilo medzinárodnú situáciu za dostatočne vhodnú na to, aby začalo realizovať v Európe, konkrétne proti Grécku, svoje dobyvateľské plány. Kancelárka Merkelová je v tomto smere dostatočne submisívna, Brusel ako keby ani neexistoval, a tak v atomizovanej Európe drží vlajku odporu už len jeden človek – a je úsmevným paradoxom, že ním musí byť práve rothschildovský lokaj Emmanuel Macron.

Niekto by možno povedal, že veď je jedno, či je mačka čierna alebo biela, dôležité je, aby chytala myši. Lenže v tomto prípade to tak celkom jedno nie je. Macron totiž naozaj nie je ten európsky hrdina, ktorý by Európu mienil zachraňovať: on zachraňuje iba svoje percentá. O jeho skutočnom postoji k islamistickému nebezpečenstvu jasne svedčí jeho judášska a zbabelá politika voči obrovskému problému s migrantmi vo Francúzsku. Napokon, videli sme ako zbabelo pred niekoľkými mesiacmi francúzske lode ustúpili tureckému agresorovi pri líbyjských brehoch, a ako servilne celú vec následne francúzske vedenie zahralo do autu.

A preto je jasné, že výsledkom Macronovho konania nikdy nebude nič iné, než naoko nebojácne reči na uchlácholenie verejnosti a postupné prenechávanie územia nepriateľovi salámovou metódou. On je ten kuchár, ktorý sa snaží žabu pomaličky variť tak, aby z hrnca nevyskočila (ako Francúz je na varenie žaby tým správnym človekom).

Kým si európske národy naozaj nebudú chrániť svoje záujmy a svoje hranice, a kým si budú voliť takých lídrov, ako si volia, tak budú stále iba v role bezbrannej obete, voči ktorej si nepriateľ môže dovoľovať to, čo si dnes dovoľuje Erdogan. Nádej samozrejme stále je, a spočíva stále v tej istej (naivnej?) predstave: že sa ľudia v určitom momente zobudia a do čela sa dostane ten správny človek, ktorý nebude figúrkou nejakých síl v úzadí, ale ktorý bude naozaj bojovať za Európu, za Európanov.

Reklama

Hm, keby sa to jedného dňa stalo, zaujímavé by bolo vedieť, ako by tohto človeka asi nazvali autority islamského sveta, keď už Macron je pre nich „terorista číslo jedna“…

Ivan Lehotský

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:24

Ministri zahraničných vecí EÚ v pondelok jednomyseľne schválili sankcie proti židovským osadníkom, ktorí sa dopúšťajú násilností voči Palestínčanom na západnom brehu Jordánu.

Včera 20:23

Holandská polícia v pondelok varovala pred rapídne sa zvyšujúcim množstvom detskej pornografie, ktorú vytvára umelá inteligencia (AI). Koordinátor holandskej polície pre boj s detskou pornografiou Ben van Mierlo uviedol, že je veľmi jednoduché využívať umelú inteligenciu na vytvorenie tohto typu materiálov. Zatiaľ predstavuje len malé percento takýchto prípadov, ktoré však rapídne stúpa.

Včera 20:22

Vo veku 93 rokov zomrel v pondelok americký astronaut Thomas P. Stafford. Bol veliteľom vesmírnej misie Apollo 10, ktorá bola generálnou skúškou pred prvým pristátím americkej posádky na Mesiaci.

Včera 20:20

Z nominácie slovenskej futbalovej reprezentácie na prípravné zápasy s Rakúskom a v Nórsku vypadli štyria hráči. Pre zdravotné problémy nebudú trénerovi Francescovi Calzonovi k dispozícii Róbert Polievka, Denis Vavro, Ivan Schranz ani Ľubomír Šatka. Kouč SR donominoval obrancu Spartaka Trnava Sebastiana Kóšu a Mareka Kristiána Bartoša z Podbrezovej.

Včera 20:18

Slovenské futsalistky zaznamenali v záverečnom zápase na medzinárodnom turnaji v srbskom meste Vrnjačka Banja prvý triumf. V pondelok deklasovali domáci tím 10:1.

Včera 20:16

Slovenské futbalové reprezentantky neuspeli v úvodnom zápase 2. fázy kvalifikácie ME 2024 do 17 rokov. V pondelkovom stretnutí A1 skupiny v Hannoveri nestačili na rovesníčky z Francúzska 0:5. Češky remizovali s Nemkami 0:0.

Včera 20:10

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala do hlavnej súťaže na turnaji WTA v Miami. Vo finálovom druhom kole kvalifikácie zdolala v pozícii nasadenej jednotky svoju krajanku Rebeccu Šramkovú 6:3, 3:6, 6:3. Vo vzájomnej bilancii vedie 3:1.

Včera 19:58

Biden povedal Netanjahuovi, že uskutočnenie rozsiahlej vojenskej operácie v Rafahu by bolo chybou.

Informoval o tom Biely dom.

Zároveň uviedli, že Netanjahu prijal Bidenov návrh vyslať do Washingtonu delegáciu, ktorá bude rokovať o plánoch vojenskej akcie v Rafahu.

Včera 19:52

Ceny ropy vzrástli v pondelok o viac než 1,5 %, pričom cena Brentu sa priblížila k hranici 87 USD za barel (159 litrov). Náladu na na trhoch ovplyvňuje nižší export zo Saudskej Arábie, plány Iraku svoj export obmedziť, ako aj útoky Ukrajiny na ruské ropné rafinérie.

Včera 19:51

Prezident USA Joe Biden a izraelský premiér Benjamin Netanjahu v pondelok spolu telefonovali a bol to ich prvý kontakt za vyše mesiaca, oznámil Biely dom.

Včera 19:34

Poľsko a Nemecko v rámci podpory Ukrajiny aktivujú 26. marca koalíciu zameranú na posilnenie kapacít v oblasti obrnenej techniky. Podľa Kosiniaka-Kamysza je táto tzv. tanková koalícia jednou z najdôležitejších, aké boli vytvorené na podporu Ukrajiny, pričom Poľsko a Nemecko sú spolulídrami tohto projektu zameraného predovšetkým na tzv. hlavné bojové tanky. Ako partneri sa k nemu prihlásili aj Británia, Švédsko a Taliansko.

Včera 19:30

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR odmietlo odporúčania Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) na zrušenie 13. dôchodku pre časť penzistov či dokonca zdaňovanie dôchodkov. Návrhy vyplývajúce z aktuálneho Ekonomického prehľadu OECD pre Slovensko považuje rezort za nebezpečné a absolútne neakceptovateľné. MPSVR to uviedlo v pondelok v reakcii na zverejnenú správu OECD.

Včera 19:22

Izrael v pondelok údajne zabránil vo vstupe do Pásma Gazy riaditeľovi Úradu OSN pre palestínskych utečencov (UNRWA) Philippovi Lazzarinimu. Ten mal podľa vlastných slov v úmysle ísť do mesta Rafah na juhu Pásma Gazy, avšak dostal informáciu, že mu izraelské úrady nepovolili vstup. Médiám to oznámil v Káhire na spoločnej tlačovej konferencii s egyptským ministrom zahraničia Sámihom Šukrím.

Včera 19:20

Spojené štáty v pondelok odsúdili prezidentské voľby v Rusku ako „nedemokratické“ a uviedli, že nezablahoželajú prezidentovi Vladimirovi Putinovi, ktorý bol vyhlásený za víťaza s obrovským náskokom.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Kondenačná stopa zo štartu rakety Falcon 9 spoločnosti SpaceX je vidieť nad domami v pondelok 18. marca 2024 v San Diegu

Autor: AP/Gregory Bull

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali