Poslanci z OĽaNO by chceli kandidovať opäť, Kuffa nevie, či priestor dostane

Poslanci z OĽaNO by chceli kandidovať opäť, Kuffa nevie, či priestor dostane

Bratislava 17. mája 2015 (TASR/HSP/Foto:TASR-Štefan Puškáš)

 

Poslanci OĽaNO nad inými stranami neuvažujú

Všetci z poslancov hnutia OĽaNO, ktorí sú v parlamente prvé volebné obdobie, by chceli kandidovať aj v budúcoročných parlamentných voľbách. Väčšina z nich jasne hovorí, že v prípade opätovnej kandidatúry by išli opäť s Igorom Matovičom. A to pokojne aj z posledných miest kandidačnej listiny. Nad inými stranami neuvažujú.

Reklama
Na snímke v dolnom rade opoziční poslanci za OĽANO - zľava - Štefan Kuffa, Helena Mezenská, Igor Hraško a Ján Mičovský
Na snímke v dolnom rade opoziční poslanci za OĽANO – zľava – Štefan Kuffa, Helena Mezenská, Igor Hraško a Ján Mičovský

Ak by bola možnosť kandidovať, nebránil by sa jej ani Štefan Kuffa. Pripúšťa však, že sa možno na kandidačnú listinu OĽaNO už nedostane. “Možno ma tam nedajú,” povedal pre TASR. Tvrdí, že nad opätovnou kandidatúrou však zatiaľ veľmi neuvažoval. Svojich kolegov naďalej akceptuje.

Kuffa sa nedávno dostal do menšieho sporu s hnutím pre jeho nomináciu Henriety Crkoňovej za šéfa Najvyššieho kontrolného úradu. Navrhol ju napriek tomu, že OĽaNO podporuje spoločný postup opozície, a teda aj kandidáta Maroša Žilinku, za ktorým stojí 60 poslancov. Klub OĽaNO na Kuffov krok reagoval tým, že poslanec uprednostnil vlastné ego nad zodpovednosťou. Kuffa pripomína, že hnutie deklaruje poslancom slobodu a nezávislosť.

Reklama

Eva Horváthová dnes svoju kandidatúru pripúšťa na 95 percent. Ak do nej pôjde, určite len za OĽaNO. Chcela by hnutiu pomôcť získať čo najviac voličov a možnosť byť vo vláde a presadzovať svoje návrhy. Horváthová by kandidovala aj preto, aby jej mohli ľudia vystaviť vysvedčenie.

Ján Mičovský by kandidoval, ak by OĽaNO chcelo. “Ak sa môj klub rozhodne, že by som im mohol byť ďalej užitočný a objavil by som sa opäť na kandidačnej listine, tak by som bol poctený,” povedal TASR Mičovský. Myšlienku nezávislých poslancov si pochvaľuje. “Je to niečo jedinečné a potrebné,” uviedol. Rovnako sa mu pozdáva kandidatúra z konca kandidátky. “Je to výzva. A o tom, kto bude v parlamente naozaj rozhodujú ľudia a nie stranícka centrála,” vysvetlil.

Aj podľa Igora Hraška je projekt OĽaNO jedinečný. “Chcem ho podporovať aj ďalej,” vyhlásil pre TASR. Podobne je na tom aj Peter Pollák, ktorý pôsobí nielen ako poslanec, ale aj ako vládny rómsky splnomocnenec. “Mám záujem kandidovať,” povedal. Nemá problém ani s kandidatúrou z konca kandidátky. “Ak sa politik osvedčí, ľudia si ho nájdu aj na konci kandidátky,” myslí si Pollák.

Kandidovať by chcel opäť aj Richard Vašečka, ktorý šéfuje klubu. Jednoznačne by to bolo len za OĽaNO. “Zdá sa mi to najférovejšie a najčestnejšie,” poznamenal. Pre Janku Šípošovú je ešte príliš skoro premýšľať nad kandidatúrou v roku 2016. Zatiaľ to však podľa nej vyzerá tak, že by mohla kandidovať a opäť za OĽaNO. Na otázku o kandidatúre z konca kandidátky uviedla, že sú to ešte predčasné úvahy.

Záujem kandidovať má aj Helena Mezenská. Opäť by sa spojila so značkou OĽaNO. Chcela by sa ďalej venovať “otázkam praktickej vymožiteľnosti práv spotrebiteľov a zákonov pre ľudí v praxi” a zlepšovaním života obyčajných ľudí.

Reklama

Opatrnejšie hovorí o svojej kandidatúre Miroslav Kadúc. Priznáva, že mu chýba možnosť naplno sa venovať svojmu civilnému povolaniu. “Na druhej strane by som asi sám pred sebou zrejme neustál, ak by som odmietol byť súčasťou politického projektu, ktorý umožní spravovať našu krajinu výrazne lepšie a zodpovednejšie, ako je tomu dnes,” odpovedal na otázky TASR, či chce opäť kandidovať a ak áno, či to bude opäť za OĽaNO.

Hnutie OĽaNO vytvoril Igor Matovič spolu s Jozefom Viskupičom, Erikou Jurinovou (podpredsedníčka NRSR) a Martinom Feckom. Štvorica sa prvýkrát dostala do NRSR v roku 2010 z posledných štyroch miest kandidačnej listiny strany SaS. Matovič chce kandidovať z týchto miest opäť. Je zástancom toho, aby poslanci kandidovali z posledných miest kandidátky a začiatok listiny nechali novým tváram.

ml

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

Včera 20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

Včera 19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

Včera 19:43

Včera 19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

Včera 19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

Včera 19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

Včera 18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

Včera 18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

Včera 18:33

Obrovské množstvo trosiek vrátane nevybuchnutej munície v palestínskom Pásme Gazy sa bude odstraňovať približne 14 rokov, uviedol v piatok predstaviteľ OSN.

Včera 18:30

Stretnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome, plánovné na 9. mája, odložili. Povedal to v piatok turecký predstaviteľ pre agentúru AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali