Podvodníci v Ázii zarábajú na fiktívnej záchrane zvierat

Podvodníci v Ázii zarábajú na fiktívnej záchrane zvierat

Bratislava 10. augusta 2020 (HSP/Foto:Screenshot:YouTube)

 

„Sme milovníci zvierat, vitajte na našom YouTube kanáli. Tento kanál byť dobrý pre zvieratá,“ oznamuje lámanou angličtinou jeden z falošných záchranárov na svojom YouTube kanáli, ktorý sa takýmto spôsobom pokúša vytvoriť si živnosť

Video so záchranou zvierat

Videá so záchranou zvierat sú u Európanov a Američanov populárne a autori dostávajú množstvo ďakovných komentárov. Tí, čo sa záchrane zvierat venujú profesionálne, získavajú aj finančné príspevky na ďalší chod.

Reklama

Tento moment sa pokúšajú speňažiť v ázijských krajinách, pridávaním takýchto videí komentovanými v angličtine na Facebook alebo YouTube.

Scenár je vždy rovnaký, šteniatka vyslobodené zo zovretia hada, zamotané v rybárskom silóne, topiace sa, či zakliesnené pod kolesami auta a prichádzajúci miestny záchranca, ktorý ide náhodou okolo a nešťastné zviera vyslobodí. Bolo by to pekné, keby ich predtým do tej situácie nedostal, aby mohol ich záchranu natočiť a speňažiť. Nájsť prakticky každý druhý deň v džungli zatúlane šteňa ovinuté hadom je skutočne neuveriteľná „náhoda“ a aj tým jednoduchším divákom by malo zapnúť, že tu niečo nehrá. Časť ľudí už precitla a začala videá nahlasovať ako „fake“ a zneužívanie zvierat.

Reklama
Videá z YouTube kanálu, pridané behom pár týždňov

YouTube účty s patetickými názvami ako Rescue Animals Wilderness, Happy Dog, Animal Safeguard, Love Animal World , Search&Rescue Animal, Life Values, Naturals and Life, Animal Life, Wilderness Channel, Animal Lighthouse, vám prinesú totožný obsah. Na rozdiel od tých reálnych videí, nenasleduje žiadna liečba či adopcia zvieraťa. Len veľmi nevydarené herecké etudy.

Videá z YouTube kanálu, pridané behom pár týždňov

Ak sa aj vám zdá neuveriteľné, aby niekto 20 krát behom mesiaca náhodou našiel v lese šteňa ovinuté hadom,  topiace sa, alebo pohodené na koľajniciach,  patrite medzi tých inteligentnejších, na rozdiel od tvorcov týchto videí a žiaľ aj väčšej časti divákov, ktorí im ešte žehnajú za ich šľachetný čin.

Každým klikom na video rastie suma, ktorú za to dostanú. Pri pozretí niekoľko sto tisíc týždenne z toho už v domovskej krajine aj vyžije, nehovoriac o tom, ak mu ešte nejakí naivní Európania alebo Američania aj finančne prispejú, čím zabezpečia šteňaťu ďalšie nechcené dobrodružstvo. Pri niektorých z týchto videí sú už komentáre vypnuté, lebo odhalili tento podvod a snahu speňažiť predstieranú humanitu. Ázijčania tak dokazujú, že dokážu vyrobiť „fake“ nie len zo spotrebného tovaru, ale ešte aj z ľudského dobra.

 

Falošná záchrana psa v podaní ázijského „záchranára“:

Reklama

 

Reálne video, ruský otužilec zachráni psa pod ktorým sa prepadol ľad: 

 

Reálna práca  záchranárov z New York Fire Department

 

Reklama

Reálna záchrana malého Tobyho, ktorý celý život prežil zavretý v kurníku. Video od jeho nájdenia, cez liečbu až po adopciu do Francúzska.

Pavol Novak

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:10

“Podporovať Izrael je to, čo nám hovorí Biblia,” povedal predseda Snemovne reprezentantov USA Mike Johnson.

12:56

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan sa v Istanbule stretne s vodcom palestínskeho hnutia Hamas Ismáílom Haníjom. Rokovať budú o prebiehajúcej vojne v Pásme Gazy.

 

12:41

Ukrajina spustila vlnu útokov dronmi na osem ruských oblastí a zasiahla tri elektrické stanice a sklad paliva.

12:11

Za nočnými výbuchmi na vojenskej základni v Iraku nebola vojenská akcia, informovala v sobotu tamojšia tlačová agentúra INA.

12:10

Poľsko je pripravené zúčastniť sa na programe NATO s názvom Zdieľanie jadrových zbraní, pretože silnejú hrozby z Ruska, vyhlásil poľský prezident Andrzej Duda.

12:09

Vojnový spravodajca ruských novín Izvestija Semion Jeremin zahynul pri ukrajinskom útoku v Záporožskej oblasti, ktorej časť Moskva okupuje, informoval denník na sieti Telegram.

11:53
Čínu čaká najväčšia reforma armády za posledné desaťročie. Na príkaz Si Ťin-pchinga krajina rozpustí Sily strategickej podpory a vytvorí novú jednotku – Sily informačnej podpory. Hlavnou úlohou tejto štruktúry je viesť kybernetickú vojnu.

Predchádzajúci veliteľ Síl strategickej podpory Ju Qiansheng sa v polovici minulého roka prestal objavovať na verejnosti. V roku 2023 čínske orgány uskutočnili rozsiahlu čistku najvyšších veliteľov po odhalení rozsiahlej korupcie v ozbrojených silách.

11:30

Zomrel muž, ktorý sa zapálil v parku oproti súdnej sieni v New Yorku počas prebiehajúceho súdneho procesu s bývalým prezidentom USA Donaldom Trumpom. 

11:28

Gruzínska mládež dominovala týždňu pouličných protestov proti plánom schváliť zákon o “zahraničnom vplyve” a čoraz hlasnejšie dáva najavo príklon k Európskej únii a západným hodnotám. Už piatu noc po sebe stovky mladých protestujúcich pochodovali v hlavnom meste Tbilisi, aby bolo ich hlas počuť.

11:08

V Španielsku, druhej najnavštevovanejšej krajine sveta, sa šíri “antituristické” hnutie. To núti úrady, aby sa pokúsili zosúladiť záujmy miestnych obyvateľov s lukratívnym odvetvím ekonomiky.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali