Pánik asistoval, Toronto však podľahlo Islanders 3:4 po predĺžení

Pánik asistoval, Toronto však podľahlo Islanders 3:4 po predĺžení

New York 10. marca 2015 (TASR/HSP/Foto:TASR-Milan Kapusta)

 

V NHL sa predstavili piati slovenskí hokejisti. Bodoval len Richard Pánik

V päťzápasovom programe zámorskej NHL sa v noci na utorok predstavili piati slovenskí hokejisti, bodové štatistiky si rozšíril iba útočník Toronta Richard Pánik. V dueli s New Yorkom Islanders asistoval pri druhom góle domácich, Maple Leafs však napriek dobre rozbehnutému zápasu získali iba bod po prehre 3:4 po predĺžení. Pre Pánika to bola piata asistencia a 15. kanadský bod v prebiehajúcej sezóne.

Reklama
Na snímke Richard Pánik

Slovenský krídelník v brejku dvoch na jedného sa rozhodol pre strelu, jeho pokus brankár iba vyrazil pred seba a Peter Holland puk “upratal” do siete. Islanders prehrávali v zápase 0:2 i 1:3, ale dokázali skóre v záverečnej tretine vyrovnať a napokon vydolovať dva body. Víťazný gól strelil 22 sekúnd pred koncom predĺženia kapitán “ostrovanov” John Tavares, ktorý predtým asistoval aj pri prvom góle hostí. So 72 bodmi (33+39) si tak upevnil vedúce postavenie v tabuľke produktivity NHL. Slovenskému brankárovi Jaroslavovi Halákovi dopriali tréneri Islanders voľno a medzi žrďami dostala šancu nová posila Michal Neuvirth, Čech inkasoval tri góly z 25 striel. Z výhry sa tešil aj slovenský obranca v službách newyorského tímu Ľubomír Višňovský, ktorý odohral vyše 22 minút a rovnako ako Pánik si pripísal plusový bod.

Tavares, ktorý je rodákom z neďalekej Mississaugy, sa v Toronte opäť cítil ako doma a duel rozhodol po skvelom sóle v predĺžení. “Len som chcel trochu nabrať rýchlosť a vyhnúť sa obrancom. Videl som ako reagujú, dostal som sa až pred brankára a som rád, že to tam spadlo. Nepripravoval som sa na tento duel nejako špeciálne, nechcel som na seba vyvíjať tlak,” povedal pre zámorské médiá hrdina zápasu, ktorého v hľadisku podporovalo asi 30 členov rodiny a priateľov. “Ukázal, že je jeden z najlepších hráčov na svete,” zložil Tavaresovi poklonu center Toronta Holland. Domácim chýbal v zostave Nazem Kadri – trénerský štáb ho posadil na tribúnu, pretože v nedeľu zmeškal tímový míting.

Reklama

Slovenskí útočníci Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo sa tešili z triumfu Detroitu nad Edmontonom 5:2. Po dvoch prehrách za sebou mal na úspechu výrazný podiel brankár Jimmy Howard, ktorý zneškodnil až 36 striel súpera. “Nezačali sme podľa predstáv a proti silnejším tímom by sme mali problém doháňať stratu. Dnes sme mali šťastie, že sa to podarilo,” povedal Howard. Švéd Henrik Zetterberg mal v domácom drese na konte tri asistencie. Tatar odohral vyše 15 minút, mal štyri strely a plusový bod, jeho krajan Jurčo s minutážou iba 6:28 si zapísal jednu strelu a jednu mínusku. V tíme Edmontonu strávil obranca Martin Marinčin na ľade vyše 20 minút. Detroit získal aspoň bod v sedemnástich stretnutiach s Edmontonom za sebou, vyhral z nich uplynulých osem.

Šesťzápasovú sériu prehier ukončili hokejisti Nashvillu. Líder ligy uspel v Arizone 2:1 po predĺžení, v ňom si víťazný gól pripísal James Neal. “Konečne to máme za sebou,” povedal na margo ukončenia negatívnej série fínsky brankár Predators Pekka Rinne. “Takéto veci radšej v hokeji nechcete zažiť, ale možno nás to urobilo silnejšími…”

Vancouver prelomil neúspešnú sériu proti Anaheimu, zdolal ho v riadnom čase prvýkrát od januára 2013. Necelé štyri minúty pred koncom riadneho hracieho času strelil víťazný gól na 2:1 Zack Kassian. Predtým za domácich skóroval iba 19-ročný nováčik Bo Horvat. “Dnes hral celý tím naozaj dobre. Dávali se si pozor v defenzíve a vyplatilo sa. Toto je pre nás veľké víťazstvo, tieto body sme potrebovali,” povedal Horvat, ktorého tím bojuje v Západnej konferencii o postup do play off.

Tommy Wingels rozhodol v nájazdoch o triumfe San Jose nad Pittsburghom 2:1. Brankár Antti Niemi sa na tom podieľal 39 zákrokmi v riadnom čase a zlikvidoval aj sedem z ôsmich pokusov súpera v rozstrele. Sharks tak potvrdili domácu dominanciu v súbojoch s Pittsburghom, nad “tučniakmi” vyhrali vo svojej hale desiatykrát za sebou. Pittsburgh naposledy na ľade San Jose bodoval naplno ešte v októbri 1997.

 

Reklama

NHL – sumáre:

DETROIT – EDMONTON 5:2 (0:1, 2:0, 3:1)

Góly: 21. Kronwall (Cole, Zetterberg), 35. Sheahan (Nyquist, Pulkkinen), 51. Pulkkinen (Dacjuk), 59. Abdelkader (Sheahan, Zetterberg), 60. Dacjuk (Zetterberg) – 3. Klinkhammer (Hendricks, Gordon), 59. Jakupov (Schultz, Eberle). Brankári: Howard – Scrivens, strely na bránku: 26:38, 20.027 divákov.

TORONTO – NY ISLANDERS 3:4 pp (1:0, 1:0, 1:3 – 0:1)

Góly: 19. Booth (Gardiner), 31. Holland (PÁNIK, van Riemsdyk), 47. van Riemsdyk – 42. Kennedy (Tavares, Bailey), 50. Nielsen (Lee, Bailey), 51. Cizikas (Hamonic), 65. Tavares (Kennedy, Hamonic). Brankári: Bernier – Neuvirth, strely na bránku: 25:43, 18.984 divákov.

Reklama

SAN JOSE – PITTSBURGH 2:1 pp a sn (1:0, 0:0, 0:1 – 0:0, 1:0)

Góly: 20. Nieto (Tierney, Smith), rozh. nájazd Wingels – 48. Crosby (Perron, Letang). Brankári: Niemi – Fleury, strely na bránku: 30:40, 17.336 divákov.

ARIZONA – NASHVILLE 1:2 pp (0:0, 0:1, 1:0 – 0:1)

Góly: 48. Chipchura (Moore, Ekman-Larsson) – 24. Gaustad (Beck), 63. Neal (Jones, Franson). Brankári: Domingue – Rinne, strely na bránku: 28:40, 11.227 divákov.

VANCOUVER – ANAHEIM 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Góly: 10. Horvat (Hansen, Dorsett), 57. Kassian (Hamhuis) – 49. Etem (Thompson, Fowler). Brankári: Läck – Andersen, strely na bránku: 16:30, 18.557 divákov.

 

Slováci v akcii:

Richard Pánik (Toronto) 17:38 0 1 1 1 2 0

Ľubomír Višňovský (Islanders) 22:09 0 0 0 1 3 0

Reklama

Tomáš Tatar (Detroit) 15:48 0 0 0 1 4 0

Tomáš Jurčo (Detroit) 06:28 0 0 0 -1 1 0

Martin Marinčin (Edmonton) 20:07 0 0 0 0 0 0

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/

ml

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali