Pánik a Gáborík k výhram prispeli bodmi, chaos na Floride

Pánik a Gáborík k výhram prispeli bodmi, chaos na Floride

New York 4. marca 2015 (TASR/HSP-Tim Sharp)

 

Toronto prerušilo negatívnu 16-zápasovú sériu neúspechov na súperových ľadoch

Slovenský hokejový útočník Richard Pánik prispel jednou asistenciou k výhre Toronta na ľade Floridy 3:2 v nočnom zápase zámorskej NHL. Pánik odohral v súboji takmer 21 minút. V drese domácich proti krajanovi nastúpil aj útočník Tomáš Kopecký, jeho tri strelecké pokusy pri takmer 11 minútovom pobyte na ľade ale gól Panthers nepriniesli.

Reklama

Toronto prerušilo negatívnu 16-zápasovú sériu neúspechov na súperových ľadoch a vonku vyhralo prvýkrát od 31. decembra. K víťazstvu pomohol 4. asistenciou v sezóne Pánik, ktorý bol v úvode tretej tretiny na začiatku gólovej akcie na 2:2. “Panteri” mali počas zápasu obrovské problémy s brankármi, čo sa napokon aj prejavilo na konečnom výsledku. V prvej tretine dostal strelu do krku Roberto Luongo a hoci po ošetrení v bránke do prvej sirény vydržal, od prostrednej časti ho nahradil Al Montoya. Zranil sa však aj on a v 22. sekunde tretej tretiny po inkasovanom góle na 2:2 odkorčuľoval z ľadu do šatne. Luongo však už bol v civile a Panthers nemali v tej chvíli na striedačke náhradného brankára. Vo floridskom tíme vznikol chaos a pár minút sa nehralo. Montoya sa napokon vrátil do bránky a zápas pokračoval. Náhradný brankár Floridy však evidentne nebol v poriadku a polozranený inkasoval gól z hokejky Petra Hollanda, ktorý napokon rozhodol. Medzitým sa obliekol dokonca aj súčasný tréner brankárov a bývalý gólman NHL 41-ročný Robb Tallas, ktorý svoj posledný zápas v profilige odchytal vo februári 2001. Napokon sa však do bránky vrátil 9 minút pred koncom Luongo a duel dochytal. “Takáto situácia sa stane málokedy, je to veľká smola. Bol som neustále v telefonickom kontakte s vedením ligy a napokon sa mi podarilo vybaviť povolenie pre štart Tallasa. Nie je to jednoduché riešiť takého veci o pol jedenástej večer. Som rád, že sa napokon Louie vrátil a dochytal to,” povedal zámorským médiám generálny manažér Floridy Dale Tallon. Svoj 11. gól v sezóne strelil obranca a nováčik Floridy Aaron Ekblad a prekonal rekord Eda Jovanovského zo sezóny 1995-96. Florida prehrala prvýkrát po príchode Jaromíra Jágra.

Úradujúci obhajca Stanley Cupu Los Angeles Kings potvrdil pozíciu favorita na ľade Edmontonu, kde zvíťazil 5:2 aj vďaka asistencii slovenského útočníka Mariána Gáboríka. Ten si do štatistík zapísal aj tri plusové body, jeho spoluhráč a krajan Andrej Sekera odohral vyše 16 minút a dvakrát vystrelil. V súboji sa predstavil Slovák aj v drese neúspešných domácich, obranca Martin Marinčin odohral vyše 16 minút. Kings zastavili trojzápasovú sériu prehier. Prvýkrát sa v drese obhajcu Stanleyho pohára tešil slovenský obranca Andrej Sekera, ktorého klub získal nedávno z Caroliny. Sekera nastupoval vo formácii s Braydenom McNabbom, na bránku vyslal dve strely a rovnaký počet ich zblokoval. Tréner ho využíval aj na presilovky, oslabenia nehral. K dôležitému víťazstvu prispel i Gáborík, ktorý tak má na konte 17 gólových prihrávok. Bodovo zažiarili Gáboríkovi spoluhráči z formácie Anže Kopitar a Trevor Lewis, obaja mali bilanciu 1+2. Lewis si spoluprácu so slovensko-slovinskou dvojicou pochvaľuje. “Sú to skvelí hráči. Vždy sa dokážu uvoľniť a vypýtať si prihrávku, aby vám pomohli. Stačí im odovzdať puk, ísť pred bránku a stanú sa dobré veci. Hrať s nimi je radosť,” povedal Lewis.

Reklama

Nedarilo sa New York Islanders, ktorí prehrali na ľade Dallasu 2:3 po predĺžení. Ich brankár Jaroslav Halák kryl 32 striel Stars, jeho spoluhráč Ľubomír Višňovský odohral v obrane hostí takmer 20 minút a zaznamenal dve strely. Halák sa stal treťou hviezdou zápasu. V nadstavenom čase urobil chybu Ryan Strome a Cody Eakin v brejku dvoch proti jednému rozhodol o víťazstve Dallasu, ktorý zastavil šnúru šiestich prehier. Islanders sú vďační aj za bod, ktorý vybojovali v úplnom závere riadneho času. Na 2:2 vyrovnal 1,1 sekundy pred koncom Anders Lee, keď si jeho strelu zrazil korčuľou do vlastnej bránky Jordie Benn. “Vedel som, že je málo času do konca a preto som puk hodil pred bránku. Puk napokon šťastne skončil dnu,” povedal nováčik Lee o svojom 21. góle v sezóne. Islanders sa vďaka bodu udržali na čele Metropolitnej divízie. Slovenský obranca hostí Ľubomír Višňovský bol na ľade takmer 20 minút, zaznamenal dve strely, dva hity a zblokoval štyri strely. Už v 2. minúte nepríjemne fauloval Matt Martin kolenom domáceho Trevora Daleyho a dostal trest do konca zápasu. Daley zápas pre zranenie nedohral.

Prehru zaknihoval aj Columbus s Markom Daňom, Blue Jackets doma nestačili na Washington 3:5. Mladý Slovák bol mimoriadne strelecky aktívny, na bránu hostí vyslal 6 striel a odohral 17:49 minúty. “Modrokabátnici” prehrali siedmykrát za sebou. Blue Jackets nepomohol ani návrat brankárskej jednotky Sergeja Bobrovského, ktorý nastúpil prvýkrát od 21. januára. Skvelú formu potvrdil najlepší strelec NHL Alexander Ovečkin. Kapitán Capitals strelil dva góly a na konte ich má už 43. Stretnutie bolo poriadne vyhecované a diváci videli viacero pästných súbojov. Rozhodcovia rozdali 80 trestných minút. “Bolo to ako v play off,” uškrnul sa Ovečkin, ktorý vyslal na bránku osem striel. Veľmi aktívny bol v drese domácich aj útočník Marko Daňo, ale ani jeden z jeho šiestich pokusov si nenašiel cestu za chrbát Bradena Holtbyho. V závere mali domáci tlak a šance na vyrovnanie, ale triumf Capitals poistil 9 sekúnd pred koncom do prázdnej bránky Marcus Johansson.

Brankár Anaheimu Frederik Andersen vyrovnal rekord NHL. Dvadsaťpäťročný Dán zaznamenal 50. víťazstvo vo svojom 68. zápase v kariére, čo sa predtým podarilo iba brankárovi Montrealu Canadiens Billovi Durnanovi v sezónach 1943/1944 a 1944/1945. “Je to pekné číslo, ale idem od zápasu k zápasu. Musel som vyhrať 50 duelov, aby som mohol vyhrať 51,” povedal Andersen. Ducks vyhrali v Arizone 4:1, dánsky brankár chytil 29 striel a tešil sa z 30. víťazstva v sezóne. Coyotes prežívajú veľkú krízu a prehrali 10-krát za sebou, všetko v riadnom čase. Je to najdlhšia séria prehier po tom, ako sa klub presťahoval do Arizony z Winnipegu. Originálny Winnipeg Jets prehral 10 zápasov v rade v sezónach 1993/1994 a 1980/1981, keď dokonca klub nevyhral 30 duelov za sebou (23 prehier, 7 remíz).

Oporou New Jersey bol brankár Corey Schneider, ktorý nastúpil 55-krát v sezóne. Viac štartov nemá žiadny iný brankár v NHL. Schneider zaznamenal 33 úspešných zásahov a Devils zdolali vedúci tím celej NHL Nashville 3:1. O víťazstve Calgary vo Philadelphii 3:2 rozhodol v predĺžení český útočník Jiří Hudler, ktorý dal svoj 20. gól v sezóne. Flames bojujú o postup do play off, momentálne sú na treťom mieste Pacifickej divízie, keď získali 72 bodov rovnako ako Los Angeles.

Svoj prvý shutout v kariére zaznamenal brankár Tampa Bay Andrej Vasilevskij. Dvadsaťročný Rus vymazal strelcov Buffala, chytil všetkých 28 striel a zaslúžil sa o víťazstvo 3:0. Dvakrát ho ohrozil slovenský obranca Andrej Meszároš, ktorý si pripísal aj mínusový bod. O víťazstve Minnesoty nad Ottawou 3:2 rozhodol v nájazdoch Charlie Coyle a ukončil tak päťzápasovú víťaznú sériu Senators. Brankár Devan Dubnyk vyhral 16. z 21 štartov v drese Wild po výmene z Arizony. Solídny výkon podal aj napriek prehre v bránke hostí Andrew Hammond, ktorý je až tretím brankárom Ottawy.

Reklama

Žraloci zo San Jose vyhrali vo Vancouveri 6:2. Prvýkrát v sezóne nastúpil za Canucks brankár Jacob Markström, ale zápas mu vôbec nevyšiel. Za necelých osem minút inkasoval tri góly a vystriedal ho jeho švédsky krajan Eddie Läck. Oba góly Vancouveru strelil Henrik Sedin a dostal sa na métu 900 kanadských bodov v kariére.

 

Sumáre NHL:

NEW JERSEY – NASHVILLE 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)

Góly: 1. Larsson (Eliáš, Greene), 4. Gelinas (Gomez, Bernier), 59. Cammalleri (Fraser, Gionta) – 23. Fisher (Smith, Bartley). Brankári: Schneider – Hutton, strely na bránku: 23:34, 13.012 divákov.

Reklama

PHILADELPHIA – CALGARY 2:3 pp (0:1, 0:1, 2:0 – 0:1)

Góly: 41. Couturier (White), 49. Streit (Raffl, Giroux) – 7. Monahan (Raymond, Hudler), 25. Bäcklund (Bouma, Poirier), 62. Hudler (Brodie, Gaudreau). Brankári: Mason – Ramo, strely na bránku: 37:26, 19.513 divákov.

COLUMBUS – WASHINGTON 3:5 (0:2, 2:1, 1:2)

Góly: 22. Savard (Hartnell, Ťutin), 36. Hartnell (Johnson, Wennberg), 50. Hartnell (Foligno, Johansen) – 4. Ovečkin (Orpik, Bäckström), 17. Fehr (Gleason, Chimera), 23. Wilson (Chimera, Beagle), 44. Ovečkin (Bäckström, Carlson), 60. Johansson (Ward). Brankári: Bobrovskij – Holtby, strely na bránku: 30:33, 12.915 divákov.

TAMPA BAY – BUFFALO 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)

Góly: 17. Stamkos (Killorn, Šustr), 23. Callahan (Johnson, Filppula), 25. Hedman (Stralman, Palát). Brankári: Vasilevskij – Lindbäck, strely na bránku: 35:28, 18.922 divákov.

FLORIDA – TORONTO 2:3 (1:0, 1:1, 0:2)

Góly: 20. Pirri (Hayes, Trocheck), 34. Ekblad (Hayes, Huberdeau) – 25. Bozak (Kessel, Rielly), 41. Kadri (Gardiner, PÁNIK), 46. Holland (Booth). Brankári: Luongo (od 21. do 50. Montoya) – Bernier, strely na bránku: 42:34, 10.198 divákov.

MINNESOTA – OTTAWA 3:2 pp a sn (0:0, 2:2, 0:0 – 0:0, 1:0)

Góly: 21. Dumba (Granlund), 29. Dumba (Stewart, Granlund), rozh. náj. Coyle – 29. Zibanejad (Ryan, Wiercioch), 32. Ryan (Hoffman, Karlsson). Brankári: Dubnyk – Hammond, strely na bránku: 38:33, 19.054 divákov.

Reklama

DALLAS – NEW YORK ISLANDERS 3:2 pp (0:1, 0:0, 2:1 – 1:0)

Góly: 43. Ritchie (Jokipakka, Eakin), 48. Fiddler (Garbutt, Roussel), 63. Eakin (Jamie Benn, Klingberg) – 16. Bailey (Strome, Nelson), 60. Lee. Brankári: Lehtonen – HALÁK, strely na bránku: 35:37, 17.453 divákov.

ARIZONA – ANAHEIM 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)

Góly: 30. Rieder (Gagner, Arcobello) – 14. Kesler (Silfverberg), 26. Cogliano (Despres, Thompson), 48. Silfverberg (Fleischmann, Fowler), 58. Cogliano (Silfverberg, Beauchemin). Brankári: Smith – Andersen, strely na bránku: 30:35, 11.387 divákov.

EDMONTON – LOS ANGELES 2:5 (0:2, 1:2, 1:1)

Reklama

Góly: 34. Gazdic (Oesterle, Gordon), 46. Purcell (Schultz, Nugent-Hopkins) – 9. Greene (Kopitar, Lewis), 20. Lewis (Kopitar, GÁBORÍK), 23. Carter (Toffoli, Doughty), 37. Clifford (Shore, Nolan), 41. Kopitar (Lewis, Doughty). Brankári: Scrivens – Quick, strely na bránku: 23:29, 16.839 divákov.

VANCOUVER – SAN JOSE 2:6 (0:3, 2:1, 0:2)

Góly: 22. H. Sedin (D. Sedin, Vrbata), 30. H. Sedin (D. Sedin, Higgins) – 4. Tierney (Goodrow), 8. Karlsson (Pavelski, Irwin), 8. Couture (Nieto, Marleau), 32. Nieto (Marleau), 58. Nieto (Thornton, Burns), 59. Vlasic (Thornton). Brankári: Markström (8. Läck) – Niemi, strely na bránku: 28:30, 18.535 divákov.

 

Slováci v akcii:

Reklama

Marián Gáborík (Los Angeles) 17:39 0 1 1 3 2 0

Richard Pánik (Toronto) 20:47 0 1 1 1 0 0

Marko Daňo (Columbus) 17:49 0 0 0 0 6 0

Andrej Meszároš (Buffalo) 16:07 0 0 0 -1 2 2

Tomáš Kopecký (Florida) 10:58 0 0 0 0 3 0

Ľubomír Višňovský (Islanders) 19:52 0 0 0 0 2 0

Andrej Sekera (Los Angeles) 16:36 0 0 0 0 2 0

Reklama

Martin Marinčin (Edmonton) 16:18 0 0 0 0 0 0

Jaroslav Halák (Islanders) 60:54 3/35 91,4

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/

ml

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

18:04

Poľskí colníci zablokovali výjazd Ukrajincov, ktorí na Ukrajinu privážajú približne 20 áut, vrátane áut pre potreby ukrajinských ozbrojených síl.

Podľa internetových správ škandál vypukol na hraničnom priechode Zosin-Ustilug.

18:03

Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski vyjadril nádej, že ruský prezident Vladimir Putin nebude taký šialený a nezaútočí na Severoatlantickú alianciu (NATO). Povedal to v piatok počas živého streamovania na sociálnych sieťach.

17:56

Pápež František sa zúčastní na pracovnom zasadnutí o umelej inteligencii, ktoré sa uskutoční v júni na summite G7 v Taliansku. Informovala o tom v piatok talianska premiérka Giorgia Meloniová a dodala, že vôbec prvýkrát v histórií sa pápež zúčastní na takýchto stretnutiach v rámci G7.

17:49

Spojené štáty odložili plány na sankcie voči jednotkám izraelskej armády pre porušovanie ľudských práv v Predjordánsku. Vyplýva to z piatkových informácií televízie ABC News.

17:43

Európska únia poskytne Beninu takmer 50 miliónov eur na podporu bezpečnosti a boj proti terorizmu, uviedol v piatok predseda Európskej rady Charles Michel.

17:26

Bábätko zachránené z maternice svojej umierajúcej matky v Pásme Gazy zomrelo, informoval v piatok jeho strýko.

17:06

Novinári talianskej verejnoprávnej spoločnosti RAI plánujú 6. mája vstúpiť do 24-hodinového štrajku na protest proti snahám vlády zasahovať im do práce a nevyhovujúcim pracovným podmienkam. Oznámilo to v piatok odborové hnutie USIGrai.

16:43

Rumunská prokuratúra v piatok podala novú obžalobu proti bývalému prezidentovi Ionovi Iliescovi zo zločinov proti ľudskosti pri smrtiacom zásahu proti demonštrantom v roku 1990. Ide o najnovšie z viacerých konaní voči nemu.

16:42

Ministri obrany Číny a Iránu sa dohodli na užšej vojenskej spolupráci počas zasadnutia Šanghajskej organizácie pre spoluprácu (ŠOS), ktoré sa koná v Kazachstane.

16:41

Propalestínski študenti v piatok zablokovali vchody do renomovanej parížskej univerzity Sciences Po na protest proti jej postoju voči vojne v Pásme Gazy.

16:40

Polícia upozorňuje na víkendové obmedzenie v doprave na diaľnici D2 v smere do Bratislavy. Informuje o tom na sociálnej sieti.

16:24

V letnej sezóne pomôžu bratislavskému letisku M. R. Štefánika stovky brigádnikov. Podľa generálneho riaditeľa Dušana Novotu je nahlásený dostatok brigádnikov, avšak počas hektických dní ich budú potrebovať viac. Informoval o tom v piatok na tlačovej konferencii za účasti ministra dopravy Jozefa Ráža (nominant Smeru-SD).

letisko M. R. Štefánika
Na snímke zľava minister dopravy a výstavby SR Jozef Ráž ml. (nominant Smer-SD) a generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika Dušan Novota
Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali