PAHREBA. Migranti už útočia na „občanov druhej kategórie“ – na domáce obyvateľstvo Európy. Ďakujeme, pani Merkelová!

PAHREBA. Migranti už útočia na „občanov druhej kategórie“ – na domáce obyvateľstvo Európy. Ďakujeme, pani Merkelová!

Bratislava 10. januára 2016 (HSP/Foto:TASR/AP/DPA-Oliver Berg)

 

Nemecký Kolín nad Rýnom sa ešte len spamätáva z nočnej mory, ktorá sa odohrala počas silvestrovskej noci. Z miesta, kde sa malo oslavovať a zabávať, sa stala vojnová zóna. Stovky migrantov napádali ženy, sexuálne ich obťažovali a potom okrádali – aj mužov.

Ilustračné foto
Ilustračné foto

Ahoj, Jožo, minule sme sa sťažovali na náš totálne nudný televízny Silvester. Inde to bolo oveľa napínavejšie. V Nemecku to dokonca bolo hrôzostrašné.

Reklama

Máš na myslí tie udalosti v Kolíne a v iných mestách? Veď som stokrát hovoril, že migranti tu budú robiť totálny bordel. A všetko sa začalo dokonca oveľa skôr, ako som očakával.

Je to fakt katastrofa. Nech sa Nemci poďakujú svojej Merkelovej. Toto by som nechcel zažiť v našich uliciach. Strašné: stovky rozvášnených migrantov útočili na ženy a sexuálne ich obťažovali. A potom aj okrádali – aj ženy, aj mužov. A takto sa správajú nešťastníci, ktorí sem prišli, aby sme ich zachránili pred vojnou a smrťou?! Prišli sem, aby tu hľadali záchranu? A takto sa nám odvďačujú? Treba ich všetkých poslať späť.

Reklama

Moja reč. Aj ja by som ich všetkých radšej poslal domov – bez milosti. Prichádzajú sem desiatky tisíc mladých zdravých chlapov. Nech bojujú vo vlastnej krajine a bránia svoju slobodu, nezávislosť, svoje domovy. Fakt, nechápem tých moslimov. Polovica útočí a stína hlavy a druhá polovica panicky uteká. A uteká do Európskej únie, do krajín, kde žijú  „neverní“: podľa väčšiny z nich – ľudia „druhej kategórie“. Tu ich prichýlili, poskytujú im ubytovanie, jedlo, prácu, a oni sa nám odvďačujú tým, že sa k nám chovajú ako k dobytku.

Obávam sa, že oni to práve tak berú: my sme pre nich ľudia druhej triedy, musíme im pomáhať, presnejšie – slúžiť. Prišli sem, aby sme im tu slúžili. Niet sa čomu čudovať, že hneď začínajú presadzovať svoje zákony a správajú sa k domácemu obyvateľstvu ako k dobytku – presne, ako to robili doma. Ja sa už ničomu nečudujem.  

Ale ja áno. Nechápem, čo sa to deje. Migranti na Silvestra robili taký bordel, ale demokratické, slobodné, nezávislé a najobjektívnejšie nemecké médiá si na to spomenuli až po štyroch dňoch! A prečo štyri dni čušali? Nevedeli, ako majú popísať túto hrôzu?

Máš pravdu. Ani mne to nejde do hlavy. Udalosti, ktoré sa stali minulý piatok nad ránom, sa dostávajú na verejnosť až teraz. Stoja za nimi gangy imigrantov. Stovky migrantov útočili na domácich obyvateľov, hlavne na ženy. Útočili drzo, otvorene, podlo. A bolo by to skutočne smiešne, keby to nebolo také smutné: po tých všetkých útokoch a pokusoch o znásilnenie polícia zatkla iba… 5 migrantov!

Asi celá nemecká polícia oslavovala a nebolo nikoho, kto sa mohol postarať o poriadok v uliciach. Migranti sexuálne obťažovali ženy, niektorým roztrhli pančuchy aj spodnú bielizeň. Nešťastným a vystrašeným ženám sa smiali, ťahali ich za vlasy a oplzlo na nich pokrikovali. Viaceré sa snažili znásilniť a jednu vraj aj znásilnili. Zatiaľ polícia identifikovala až neuveriteľných 80 obetí týchto útokov, z toho 35 má byť sexuálnych. Iných napadli alebo okradli. Je toho primálo? Keby sa niečo podobné pokúsil vyviesť domáci Nemec, už dávno by si zohrieval lavičku v cele. A migrantom je všetko povolené? Čo sa deje s touto nešťastnou Úniou v posledných mesiacoch? Ako by ju prešiel parný valec… To sa nezbláznili iba vrchnosti a bruselskí úradníci, ale už aj viacerí zo „strednej vrstvy“?!

Reklama

A aj médiá. Nerozumiem. Nerozumiem. Nerozumiem. Prečo nemecké médiá štyri dni čušali o týchto špinavostiach? Pokakaná slobodná demokratická tlač! A v ktorej krčme zaspali všetci nemeckí politici, analytici, komentátori a iní ničomníci? Médiá čušia, vedenie krajiny a samosprávy nereagujú a nevysvetľujú, čo s tým urobia, ako to mienia  riešiť. A veď to sa stalo vo viacerých mestách, nielen v Kolíne. Tam to bolo najhoršie.

Trochu mi to pripomenulo obdobie „svetlej budúcnosti“. Vtedy sa tiež dosť veľa vecí utajovalo, nezverejňovalo – rôzne katastrofy, havárie, nebezpečné situácie a pod. Ale ľudia sa o niečom predsa neskôr dozvedeli a samozrejme, keď to nebolo oficiálne zverejnené, všetky tie chýry sa dopĺňali klebetami, lžami a neuveriteľne sa rozdúchavali. Keby ľuďom povedali pravdu, tak by to nebol taký strašiak. A niečo podobné sa teraz deje v najsilnejšej krajine Únie – v slobodnom a demokratickom Nemecku. Už vieme, akú majú slobodu…

Odtiaľ – potiaľ. A čo by si chcel? Predtým médiá kontrolovali iba politicky a v súčasnosti sa k tomu pridala ešte aj moc peňazí. Dokážu hocikomu zatvoriť ústa. A nanajvýš zaujímavé je to, že hneď onemeli médiá v Kolíne. Veď tu sídli napríklad  Westdeutscher Rundfunk (WDR), RTL, Super-RTL, N-TV, VIVA, VOX a taktiež filiálka Deutsche Welle. A médiá takmer päť dní čušali a začali aspoň trochu otvárať ústa až vtedy, keď sa to už nedalo udržať v tajnosti – na sociálnych sieťach o tom písali tisíce Nemcov. To sa prevalilo a ľudia sa hnevali a nadávali.

Zdá sa, že predsa sa ľady pohli. V utorok 5. januára sa v Kolíne uskutočnilo mimoriadne zasadnutie krízovej skupiny. Chápeš to? Krízová skupina sa na mimoriadne zasadnutie zišla až po piatich dňoch! Môžeme zabudnúť na všetky vtipy o korytnačkách, slimákoch alebo pomaly rozmýšľajúcich estónskych chlapoch. Keby takto reagovali na záplavy, celé Nemecko by už bolo pod vodou. A na čom sa dohodli? Vlastne na ničom. Tie isté médiá informujú, že členovia krízovej skupiny sa dohodli, že sa voľakedy dohodnú… Perfektne, bravó!..

Najviac sa mi páčili meditácie nemeckého ministra vnútra, ktorý zdôraznil, že tento incident neznamená, že odteraz musíme podozrievať všetkých migrantov. Nuž, všetkých možno nie, ale 99 % určite áno… Obávam sa, že je to iba začiatok.

Reklama

Na rozdiel od teba ja sa neobávam – ja to presne viem. Niektoré európske médiá, politici a analytici sa už pomaly otáčajú. Ale veľmi pomaly! Niektorí začínajú klásť otázku, či Európska únia dokáže zvládnuť podobný prílev migrantov. Dobré ráno, priatelia! Konečne sa zobúdzame? Na rozdiel od politikov, médií a analytikov drvivá väčšina obyvateľov Európy už dávnejšie vie, že EÚ v žiadnom prípade nezvládne masívny prílev utečencov – nezvládne ani tých, čo sem už prišli, nehovoriac o tých miliónoch, ktorí sem ešte môžu prísť. A ak prídu, skoncujú s Európou – bezpochyby. Nechcem si ani pomyslieť na tie katastrofické scenáre…

Skutočne ma „fascinovalo“ vystúpenie primátorky Kolína, ktorá navrhla vypracovať špeciálny systém správania sa pre mladé ženy a dievčatá, aby im to pomohlo predísť podobným konfliktom. Zasa niekto chce liečiť následky, ale nie príčiny choroby! „Liečiť“ treba migrantov, nie nešťastné nemecké ženy a dievčatá. Niekoho chcú naučiť, čo treba robiť pre nevyprovokovanie útokov zo strany moslimskej komunity. Je to jednoduché: na začiatku netreba mať krátke sukne a úzke nohavice, maľovať sa a rozprávať sa s chlapmi v uliciach miest a pod. V druhej etape si nemecké ženy budú musieť zahaliť tváre, v uliciach sa objavovať iba v sprievode vlastného manžela, prípadne rodiča, naučiť sa rozprávať po arabsky a pravidelne navštevovať mešity. Inak to zasa nebude „to orechové“ a zasa na nich budú útočiť. Merkelová to nechápe?

Fakt, hore to akosi nechápu – ani v Berlíne, ani v Paríži, ani v Bruseli a pod. Ale dole to už začína vrieť. V utorok večer – presne v čase, keď zasadala krízová skupina – sa v Kolíne na protestnej akcii proti silvestrovským útokom migrantov zúčastnilo vyše 300 žien. Merkelová sa síce telefonicky porozprávala s primátorkou Kolína, ale okrem prázdnych fráz nenavrhla ani jedno konkrétne opatrenie, ktorú by pomohlo zabezpečiť bezpečnosť obyvateľov Kolína – aby sa v rodnom meste cítili bezpečne. Lebo sa už tak necítia, už sa necítia ako doma…

Tých utečencov štatisticky v Európe ešte nie je tak veľa. Zatiaľ nepredstavujú veľkú hrozbu našej civilizácii a neohrozujú príliš naše zvyky a hodnoty. Ale je to iba začiatok. Ak sa tohto monštra nepodarí zastaviť, s Európou je amen. Drvivá väčšina migrantov sa nikdy neprispôsobí tunajšiemu životu. Budú presadzovať svoje pravidlá hry a vždy budú vznikať konflikty. Najprv konflikty, potom teroristické činy a následne – vojny. Trochu sa spolieham na Francúzsko: ak prezidentské voľby vyhrá „moja kamarátka“ Le Penová, tak možno pomôže zachrániť Európu pred krachom.

V Nemecku sa zatiaľ podobné radikálne zmeny nečrtajú. Takže potom je to jasné. Ak to takto pôjde ďalej, Nemecko očakávajú protesty, teroristické činy, vzbury a krvavé bitky: ako pred 80 rokmi – v 30. rokoch minulého storočia…

Eugen Rusnák

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali