Otvorená otázka poslancom NR SR, najmä koaličným

Otvorená otázka poslancom NR SR, najmä koaličným

Bratislava 24. januára 2022 (HSP/Foto:TASR-Vladimír Benko)

 

Panie poslankyne, páni poslanci! Čoskoro budete hlasovať o Dohode o obrannej spolupráci medzi vládou SR a vládou USA

Jozef Prokeš
Na snímke Jozef Prokeš

V tejto súvislosti Vás žiadam ako občan SR, o ktorého budúcnosti budete rozhodovať, aby ste si pred tým, ako stlačíte hlasovacie tlačidlo, každý sám sebe odpovedal úprimne na otázku, či by ste takú dohodu podpísali, keby išlo o Váš vlastný dom/byt s niekým, o kom je známe, že bez začervenania klame (ako USA o zbraniach hromadného ničenia v Iraku v dôsledku čoho zomrie viac ako milión ľudí, z toho viac ako päťstotisíc detí), vyvoláva krvavé konflikty (ako USA v Srbsku, Líbyi, Sýrii, Afganistane a tak ďalej), kradne (ako USA ropu v Sýrii), unáša ľudí (ako USA prezidenta Manuela Noriegu), vraždí (ako USA iránskeho generála pri oficiálnej návšteve v Iraku), ktorý si do vášho domu bude vodiť koho chce, lebo mu to zmluva dovoľuje a bude si vo vašom dome robiť, čo chce, nosiť si tam čo chce bez vašej kontroly, a vy sa môžete ísť sťažovať akurát tak na lampáreň, lebo podľa čl 29 ods. 3. sa zaviažete, že:

Reklama

Spory a iné otázky, ktoré podliehajú konzultáciám v zmysle tejto Dohody, sa nepredložia žiadnemu vnútroštátnemu súdu ani žiadnemu medzinárodnému súdu, tribunálu alebo podobnému orgánu, ani žiadnej inej tretej strane“.

Takže ani po desiatich rokoch hoci váš nájomca dostane výpoveď ho z domu/bytu nedostanete, a budete ho mať na krku na stálo. A nebude Vám platiť ani nájomné!

Reklama

A prečo sa táto dohoda nazýva dohodou o obrannej spolupráci, keď v nej nie je jediný záväzok nájomníka brániť Váš dom/byt?

Váš nájomca si tam pokojne môže doniesť aj jadrové zbrane, lebo zmluvou o nešírení jadrových zbraní je viazaná SR, ale toto územie je podľa zmluvy vyčlenené z jurisdikcie SR a podriadené jurisdikcii USA, takže sa naň nevzťahuje zmluva, ktorou je viazaná SR. Budú ich tam mať tak, ako doteraz v SRN, či Turecku.

Ak sa raz USA niekde uhniezdili, nikdy odtiaľ už dobrovoľne neodišli! Tak, panie poslankyne, páni poslanci, neklamte sami seba ani občanov SR, že nejde o základne US armády na území SR.

Nezáleží na názve, ide o objekty vyčlenené do výlučného užívania armády US a podriadené ich jurisdikcii. Pokojne si tam môžu zriadiť aj druhé Guantánamo!

Panie poslankyne, páni poslanci, SR je domovom všetkých jeho obyvateľov vrátane Vás, tak sa, prosím, správajte k nej tak, ako k vlastnému domu!

Reklama

Na záver si dovolím pripomenúť Vám nie tak dávne vystúpenie predsedu najsilnejšej koaličnej strany: Igor Matovič 27.2.2019 na tlačovke v NRSR odprezentoval svoj osobný názor na USA:

USA už dávno nie sú svetovým mierotvorcom, precitol som z toho, že sú garantom bezpečnosti a záruka medzinárodnej stability. Podľa môjho názoru USA sú dnes chaos svetovej politiky a nie jej maják. Hovorím nahlas, že si myslím, že USA spôsobili to, že rozvrátili krajiny ako Líbyu, ako Irak, následne Sýriu, Egypt, … a na troskách týchto rozvrátených štátov vznikol Islamský štát ISIS a stovky tisíc ľudí zbytočne zomreli.”

Čo sa to stalo s Igorom Matovičom, že tak zmenil názor?

RNDr. Jozef Prokeš, CSc.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:26

Kremeľ vo štvrtok odsúdil rozhodnutie francúzskych úradov skonfiškovať vilu, ktorá patrí súčasnému partnerovi exmanželky ruského prezidenta Vladimira Putina.

17:12

Generálny tajomník OSN António Guterres vo štvrtok upozornil, že eskalujúce napätie ohľadne vojny v Pásme Gazy a útoku Iránu na Izrael môže vyústiť do “celoplošného regionálneho konfliktu” na Blízkom východe.

16:48

Parlamentný finančný výbor vo štvrtok prvýkrát zasadol na pôde Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) SR. Predseda úradu Ľubomír Andrassy poslancom Národnej rady (NR) SR okrem iného prezentoval stratégiu rozvoja úradu na roky 2023 až 2025. Zákonodarcovia počas zasadnutia výboru prerokovali aj dve správy z nedávnych kontrol účelových zariadení a pripravenosti projektov nemocníc Rázsochy v Bratislave a sv. Martina v Martine. Informovala o tom hovorkyňa NKÚ Daniela Bolech Dobáková.

16:47

Poukážky z programu Zelená domácnostiam začne Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA) vydávať počas najbližších týždňov. Vo štvrtok o tom informovalo Ministerstvo hospodárstva (MH) SR.

16:45

Dve dievčatá vo veku šesť a 11 rokov vo štvrtok ľahko zranil muž, ktorý na ne zaútočil nožom v blízkosti ich školy v obci Souffelweyersheim ležiacej na severovýchode Francúzska v departemente Bas-Rhin. Útočníka zadržala polícia.

16:44

Spojené štáty a Británia oznámili vo štvrtok uvalenie rozsiahlych sankcií voči firmám a jednotlivcom, ktoré sa podieľajú na výrobe iránskych dronov a riadených striel. Ide o reakciu na bezprecedentný útok Teheránu na Izrael.

16:08

Českí meteorológovia vydali vo štvrtok výstrahu pred očakávaným snežením a nízkymi teplotami. Pod nulu by mali klesnúť v noci na piatok takmer na celom území. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) tiež upozornil, že mrazy môžu poškodiť tohtoročnú úrodu na ovocných stromoch či zeleninu, preto ich odporučil chrániť.

16:06

Francúzsky súd v stredu odsúdil 67-ročnú zdravotnú sestru, ktorá okradla francúzsku štátnu zdravotnú poisťovňu o viac než 1,5 milióna eur prostredníctvom žiadostí o fiktívne vyšetrenia.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali