OTS: Päť živlov prichádza na Slovensko

OTS: Päť živlov prichádza na Slovensko

Bratislava 14. januára (TASR-OTS) – Tanečno-akrobatická show ARGOLLA 5. ELEMENT prichádza po úspechu vo svete po prvý raz aj na Slovensko! Divák má možnosť vychutnať si predstavenie v podobe hľadania mýtického piateho elementu, ktorý spája všetky štyri základné živly ako sú voda, oheň, zem a vzduch. Živly sú pralátky, prapôvodné kvality, z ktorých bol stvorený svet a život. Jeden a pol hodinové fantastické tanečno-akrobatické predstavenie je v našich podmienkach jedinečným počinom, prvé celovečerné predstavenie tohto druhu, ktoré vzniklo z dielne slovenských tvorcov.

Slováci sa touto celovečernou show radia do kategórie MODERNÉHO CIRKUSU. "Je to cirkus bez zvierat, nová dimenzia pohybového umenia, ktorý má svoj príbeh. Dej je rozprávaný počas predstavenia a zároveň spája mnohé prvky ako umenie, tanec, divadlo, hudbu, artistiku" hovorí Silvia Poláčková a Matúš Ritomský, autori umeleckého diela. Divadelná, tanečná a artistická zložka sú vyvážené, okrem pôsobivých akrobatických a pohybových výkonov môže divák sledovať aj ucelený príbeh hlavnej postavy Kapila, ktorý prechádza cez štyri elementy. Estetický dojem vytvárajú nové dizajnové osvetlenie scény, originálna hudba a krásne umelecké kostýmy. Súčasťou predstavenia je živá hudba priamo na pódiu od multiinštrumentalistu Maoka, ktorý tvoril hudbu pre film Báthory.

Živly sú v predstavení umocnené vynikajúcimi športovo-umeleckými výkonmi performerov. Mnohé z nich dosahujú kvalitu, ktorú dokáže zrealizovať len málo profesionálov na svete. Divák okrem iného môže oceniť krásu ženského, ale aj mužského tela počas predstavenia.

ZEM stelesňujú siloví akrobati s technikou Hand To Hand. Jacek a Pawel sa od svojich 6 rokov venujú športovej gymnastike, ako profesionálni športovci sa zúčastnili medzinárodných súťaží na svetovej úrovni, po skončení aktívnej športovej kariéry sa naplno venujú artistickému aktu. Ich výstup patri medzi TOP na svete.

Reklama

VODA predstavuje artistky na hodvábnych stuhách, ktoré stvárňujú obraz pod morskou hladinou. Tiež akrobacia vo vodnom bazéne (Ania Komorowska), akrobacia v kruhu Cyr Wheel (Matus Ritomsky). Cyr wheel je názov akrobatického náradia, ktoré sa začalo vo svete moderného cirkusu používať iba nedávno. Performer Matúš Ritomský je jedným z mála vystupujúcich na Slovensku ale aj v okolitých krajinách, ktorý sa tomuto náradiu venuje už niekoľko rokov a zvláda výstup na ňom na špičkovej úrovni.

VZDUCH je stvárnený akrobatickými výškovými aktami Aerial Ring (Ola Bienkowska). Akrobatka na kruhu visiaca v osemmetrovej výške za jednu ruku, lietajúci akrobati, ktorí krúžia priestorom, adrenalínové výstupy, pri ktorých sa divákom tají dych. Tento element je tiež stvárnený akrobaciou s kockami (Matúš Ritomský a Matúš Uherčík)

Reklama

OHEŇ, element plný sily a energie, stvárnený cez firedancerov a technikou Handbalancing (Ania Komorowska). Artistka je finalistka poľského Talentu, dlhoročná športovkyňa, trénerka a profesionálna performerka. Jej akt dokáže na špičkovej úrovni robiť málo ženských vystupujúcich

Argolla pôsobí na Slovensku už sedem rokov ako priekopník moderných cirkusových umení, ktoré v sebe spájajú artistiku, tanec, divadlo a multimediálne výrazové prostriedky. Svoje vystúpenia realizovala na Slovensku (napríklad na festivale Pohoda, pri zasadaní štátov NATO, či počas priamych prenosov MISS Slovensko), ale aj v mnohých krajinách sveta – v arabskom Katare pri príležitosti otvorenia športového komplexu Aspire, v gréckych Aténach počas finále futbalovej Ligy majstrov alebo v Macedónii na hlavnom námestí mesta Skopje, ako vyvrcholenie divadelného festivalu MOT).

Predstavenie "ARGOLLA 5. ELEMENT" malo premiéru na Svetovom Festivale Cirkusových Umení v juhokórejskom Kwangyangu, kde ho navštívilo viac ako 60 000 ľudí. Na celovečernou show 18. januára v Aegon Aréne NTC v Bratislave uvidíme 30 účinkujúcich zo Slovenska aj iných krajín.

Vstupenky sú k dispozícii na www.ticketportal.sk alebo www.predpredaj.sk.

Reklama

Link na stiahnutie viac fotiek:

http://argollaproductions.com/various/Argolla_TS_Tatiana.zip

Kontakt: Tatiana Böhmerová Marketing a PR tatiana@argollaproductions.com 0918 910 820

Reklama

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

18:20

Čína v piatok oznámila vytvorenie novej zložky svojej armády – jednotky zameranej na posilnenie kapacít kybernetického boja a schopnosti Pekingu “bojovať a vyhrávať” vojny.

18:07

Bratislavská polícia pripomína vodičom dopravné obmedzenia v tuneli Sitina, ktorý bude počas nadchádzajúceho víkendu uzatvorený. Dôvodom je druhá etapa servisnej uzávierky tunela. Dopravné obmedzenia začnú platiť v piatok o 22.00 h a potrvajú do soboty (20. 4.) do 10.00 h. Následne treba s nimi počítať od soboty od 22.00 h do nedele (21. 4.) do 10.00 h.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali