OTS: Amazon si od spoločnosti Goodman prenajme najväčšie logistické centrum

OTS: Amazon si od spoločnosti Goodman prenajme najväčšie logistické centrum

OTS: Amazon si od spoločnosti Goodman prenajme najväčšie logistické centrum v Poľsku

Vroclav, Poľsko, 25. novembra (TASR-OTS) (PRNewswire)- Goodman, globálna realitná skupina pôsobiaca v oblasti nehnuteľností, ktorá vlastní, buduje a spravuje logistické priestory, postaví vo Vroclave distribučné centrum pre spoločnosť Amazon, najväčšieho poskytovateľa služieb v oblasti elektronického obchodu na svete. Nové centrum bude najväčším samostatným logistickým areálom v Poľsku, pričom v záujme splnenia požiadaviek spoločnosti Amazon bude vybudované v rekordnom čase. Transakcia predstavuje dosiaľ najväčší kontrakt na logistický sklad v strednej Európe.

Prvé distribučné centrum spoločnosti Amazon v Poľsku bude vybudované na ploche 95.000 m2. Výstavba centra sa začala v októbri 2013, pričom sa plánuje, že distribučné centrum bude v plnej prevádzke v druhej polovici roka 2014.

Reklama

"Sme hrdí na to, že spoločnosť Amazon si pri vstupe na poľský trh vybrala za partnera spoločnosť Goodman. Centrum, ktoré budujeme, sa stane najväčším samostatným logistickým areálom v Poľsku. Výstavba bude rýchla, aby sme spoločnosti Amazon umožnili v plnej miere využívať logistické kapacity skladu o menej ako rok," uviedol Błażej Ciesielczak, regionálny riaditeľ spoločnosti Goodman Poland.

"Pre spoluprácu so spoločnosťou Goodman v Poľsku sme sa rozhodli na základe jej rozsiahlych skúseností s výstavbou podobných skladových priestorov pre spoločnosť Amazon v západnej Európe a jej znalostí miestneho logistického trhu získaných z mnohých zrealizovaných projektov v Poľsku," vyhlásil Raimund Paetzmann, riaditeľ divízie nehnuteľností v spoločnosti Amazon.

Reklama

Činiteľom, ktorý v rozhodnutí spoločnosti Amazon vybrať si za developera firmu Goodman zohral kľúčovú úlohu, bola schopnosť spoločnosti Goodman odovzdať také veľké centrum v pomerne krátkom čase a zároveň zabezpečiť vysokú kvalitu výsledného produktu.

Spoločnosť Amazon plánuje v centre vytvoriť dlhodobé pracovné miesta až pre 2000 ľudí, ktorých doplní ďalších 3000 sezónnych pracovníkov v obdobiach najväčšej vyťaženosti počas sviatkov.

Od roku 2006 spoločnosť Goodman zrealizovala pre Amazon 11 projektov v Nemecku, Francúzsku a Spojenom kráľovstve s celkovou plochou viac ako 900.000 m2.

Nové distribučné centrum spoločnosti Amazon sa bude nachádzať na predmestí Vroclavu, v časti Bielany Wrocławskie vzdialenej asi päť kilometrov od centra mesta. Táto lokalita sa môže pochváliť výborným dopravným spojením, ktoré zahŕňa cesty (diaľnice A8 a A4 spolu s rýchlostnými cestami S8 a S5), železnicu (10 km na hlavnú železničnú stanicu vo Vroclave) a letecké spojenie (vroclavské letisko je vzdialené 15 km). Distribučné centrum spoločnosti Amazon bude pre Goodman piatym developerským projektom v oblasti Vroclavu. Spoločnosť Goodman tu už vybudovala areály pre spoločnosti Whirlpool, TJX Europe, Walki Group a Casetech s celkovou rozlohou 70.000 m2.

Spoločnosť Goodman je európskou developerskou jednotkou

Reklama

Časopis PropertyEU vyhlásil spoločnosť Goodman už druhý rok po sebe za developera číslo jeden v Európe. Rebríček, ktorý sa zverejňuje v marcovom vydaní, vychádza z plochy zrealizovaných projektov v m2 v období rokov 2010 až 2012.

O spoločnosti Goodman v Poľsku

Spoločnosť Goodman začala v Poľsku pôsobiť v roku 2005 a v súčasnosti v rôznych oblastiach krajiny vlastní a spravuje areály s rozlohou viac ako 275.000 m2, pričom medzi jej klientov patria spoločnosti ako Whirlpool a DHL. Skupina je vlastníkom strategických pozemkov vo všetkých kľúčových logistických centrách v Poľsku, ktoré dokážu poskytnúť ďalšie skladovacie priestory s rozlohou približne 875.000 m2. Skupina je adresátom mnohých žiadostí o bližšie informácie, pričom pozemkový fond, ktorý spravuje, jej umožňuje vychádzať v ústrety individuálnym požiadavkám všetkých potenciálnych klientov.

Ďalšie informácie poskytne: NBS Communications

Goodman Bartosz Sroka Majella O Doherty Communications Manager, Continental Europe + 48 22 826 74 18 / + 48 500 202 354 bsroka@nbs.com.pl +32 2 263 4068

Reklama

Majella.ODoherty@goodman.com O spoločnosti Goodman Viac informácií je k dispozícii na tejto webovej stránke: www.goodman.com/pl

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

11:54

Čína vydala v stredu vyhlásenie, v ktorom uviedla, že americká vojenská pomoc pre Taiwan “zvýšila nebezpečenstvo konfliktu” v Taiwanskom prielive. Vyjadrenie prišlo po tom, ako americký Kongres vyčlenil na vojenskú podporu pre Taiwan približne 7,7 miliárd eur.

11:35

Austrálsky súd predĺžil do 10. mája platnosť príkazu, ktorým sociálnej sieti X prinútil odstrániť videá z minulotýždňového útoku nožom na biskupa, ku ktorému došlo v kostole v Sydney.

Súdny príkaz požadovala po útoku austrálska komisia pre elektronickú bezpečnosť, podľa ktorej spoločnosť X ignorovala predchádzajúce oznámenia o stiahnutí takýchto videí.

11:20

Šesť ľudí utrpelo zranenia pri ruskom raketovom útoku v Charkove na východe Ukrajiny. Oznámil to v stredu gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synehubov s tým, že rakety tam poškodili tri obytné budovy, dva úrady, tri ďalšie budovy a tiež plynovod v centre mesta.

10:46

Nemecký europoslanec Maximilian Krah ešte v stredu prepustí svojho asistenta, ktorého zatkli pre obvinenia zo špionáže pre Čínu, zostáva však lídrom kandidátky pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) vo voľbách do Európskeho parlamentu. Oznámil to po stretnutí so spolupredsedami AfD Tinom Chrupallom a Alice Weidelovou.

Maximilian Krah
Nemecký europoslanec za Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah odchádza po vyhlásení
10:34

Austrálska polícia v stredu pri protiteroristických raziách zadržala sedem ľudí, ktorí podľa nej predstavovali neprijateľné riziko pre verejnosť a boli spojení s mladíkom obvineným z nedávneho útoku v kostole. Informovala agentúra AFP.

10:20

Taiwanská vláda sa zaviazala odstrániť takmer 800 sôch čínskeho vojenského diktátora Čankajška, ktorý na tomto ostrove vládol niekoľko desaťročí v rámci stanného práva. Jeho dedičstvo je naďalej predmetom sporných diskusií v krajine.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Múzeum STM Solivar v Prešove

Autor: FOTO TASR-Maroš Černý

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali