Olympijský tím premrhal dvojgólový náskok, vo Viedni obsadí 4. miesto

Olympijský tím premrhal dvojgólový náskok, vo Viedni obsadí 4. miesto

Viedeň 7. februára 2015 (TASR/HSP/Foto:TASR)

 

Slovenský olympijský hokejový tím prehral s reprezentáciou Slovinska 2:3

Slovenský olympijský hokejový tím prehral aj vo svojom druhom vystúpení na turnaji Euro Ice Hockey Challenge vo Viedni s reprezentáciou Slovinska 2:3. Na podujatí tak bez ohľadu na výsledok záverečného sobotňajšieho zápasu obsadí posledné 4. miesto. Víťazmi turnaja sa v predstihu stali domáci Rakúšania, ktorí v druhom piatkovom dueli zdolali Taliansko 5:2.

Reklama
Na snímke vľavo Peter Trška (Olympijský výber SR) a Tomaz Razignar (Slovinsko) v zápase turnaja Euro Ice Hockey Challenge Slovinsko - Slovensko

Zverenci trénerského dua Vladimír Országh a Milan Jančuška si v prvej tretine vytvorili dvojgólový náskok, keď sa presadili obranca Peter Trška a center Miroslav Preisinger. V ďalšom priebehu však mali navrch Slovinci, ktorí znížili v 31. minúte zásluhou hráča Slovana Bratislava Roka Tičara. V tretej tretine sa im podarilo otočiť skóre gólmi D. Rodmana a Panceho a tak sa nakoniec tešili z víťazstva.

Slováci tak svojim súperom nevrátili prehru 1:3 zo zimnej olympiády v Soči, odkedy sa stretli prvýkrát. V 10. vzájomnom zápase so Slovinskom si tak pripísali iba druhý nezdar, v ďalších ôsmich dueloch sa tešili z víťazstva s celkovým priaznivým skóre (37:14).

Reklama

Záverečný zápas na turnaji odohrajú Slováci v sobotu 7. februára s domácim Rakúskom (17.00 h).

 

Euro Ice Hockey Challenge

Slovinsko – Olympijský tím SR 3:2 (0:2, 1:0, 2:0)

Góly: 31. Tičar, 47. D. Rodman (Tičar, Urbas), 52. Pance (Razingar) – 9. Trška (Hrnka, Zuzin), 16. Preisinger (Bakoš, Rosandič). Rozhodcovia: Bernecker, Erd – Kaspar, Smeibidlo, vylúčení: 5:8, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 350 divákov.

Reklama

Slovinsko: Gračnar – Gregorc, Pretnar, Vidmar, Repe, Pavlin, Podlipnik, Selan, Logar – D. Rodman, Tičar, Urbas – Verlič, Goličič, Ograjenšek – Pance, Razingar, M. Rodman – Pešut, Sotlar, Leber

SR: Godla – Trška, Brejčák, Černák, Rosandič, Holenda, Bokroš, Macejko, Pokovič – Kudrna, Hrnka, Skalický – Bakoš, Preisinger, Gašparovič – Rác, Kytnár, Lapšanský – Paločko, Bortňák, Zuzin

 

Slováci si pripísali druhú prehru na turnaji

Úvodnú šancu duelu si vypracovali Slovinci, no mladík Godla v slovenskej bránke odolal. Súperi odpovedali počas prvej presilovky, keď sa natlačili pred bránku Rác a Kytnár, ale nedokázali dopraviť puk do siete. V 6. minúte išiel na trestnú Hrnka a Godla mal plné ruky práce. Najprv vypálil Gregorc, po ňom pohrozili aj Tičar s D. Rodmanom. Úvodný gól však dali slovenskí reprezentanti. V 9. minúte sa na modrej oprel do strely Trška a Gračnar, ktorý mal zakrytý výhľad, nestihol zasiahnuť – 1:0. O minútu neskôr mohol byť už rozdiel dvojgólový. Preisinger s Gašparovičom vybojovali puk v strednom pásme, dostali sa do prečíslenia 2 na 1, predviedli akciu na jeden dotyk, no do poslednej gólovej prihrávky im stihol strčiť hokejku jeden z vracajúcich sa Slovincov. Na druhej strane sa rútil sám na bránku Urbas, skúsil kľučku, no Godla pohotovo vykorčuľoval a zblokoval jeho akciu. V 12. minúte zneškodnil aj dobrú príležitosť Lebera. Potom si Slováci zahrali ďalšiu presilovku, súpera zatlačili do obranného pásma, no Lapšanský neusmernil puk do odkrytej bránky. V 16. minúte im to už vyšlo, keď na 2:0 zvýšil Preisinger, ktorý využil presilovú hru. V závere tretiny zaujala šarvátka Brejčáka s Urbasom, slovenský bek zložil svojho súpera dvoma údermi.

Reklama
Na snímke hráči SR

Slovinci vstúpili do druhého dejstva aktívne, no nedokázali si vypracovať súvislejší tlak, keďže súperi dobre forčekovali a rušili ich akcie už v zárodku. Málokedy sa tak vôbec dostali cez stredné pásmo a nepomohla im ani ďalšia presilovka, počas ktorej síce miešali puk v útočnom pásme, ale bez poriadneho zakončenia. Slováci sa sústredili na obranu a napádanie a do útoku sa príliš nehrnuli. Pred Gračnara sa dostali až počas svojej početnej výhody od 27. minúty. Krátko po polovici duelu sa Slovincom podarilo znížiť po samostatnej akcii hráča Slovana Bratislava Roka Tičara – 1:2. Krátko po góle sa do seba pustili Rác so Selanom a obaja zamierili na trestnú. Slovincov gól nakopol a v ďalších minútach boli nebezpečnejší, Godla tak musel riešiť viacero ťažkých situácii.

Na snímke brankár Denis Godla (Olympijský tím SR) inkasuje gól v zápase turnaja Euro Ice Hockey Challenge Slovinsko - Slovensko

Tretia tretina odštartovala presilovkou Slovincov, no žiadne šance si nevytvorili. Vyrovnať sa im podarilo až v 47. minúte, Tičar s D. Rodmanom sa po chybe slovenských hráčov v strednom pásme dostali do prečíslenia dvoch na jedného a druhý menovaný pohodlne zakončil do odkrytej bránky – 2:2. O päť minút neskôr dokonali svoj obrat v skóre a dostali sa do vedenia. Pance si nakorčuľoval medzi kruhy a strelou švihom prekonal Godlu – 3:2. Slováci vyskúšali v závere power play, no na vyrovnanie im to už nestačilo a tak si pripísali druhú prehru na turnaji.

 

Trška: “Takéto zápasy by sme mali dotiahnuť do víťazného konca”

Vladimír Országh, tréner SR: “Mali sme dobrý vstup do zápasu, dali sme dva góly a mali sme aj dosť ďalších šancí. Žiaľbohu, mali sme zase veľmi veľa vylúčení. Nemôžeme hrať skoro celú tretinu v oslabení, stojí nás to veľmi veľa síl. Niektorí chalani potom hrajú veľa, niektorí málo a celá koncepcia je narušená. Ťažko sa mi k tomu vyjadruje, pretože sme pustili ďalší vyhratý zápas. Je to obrovská škoda.”

Peter Trška, obranca a strelec prvého gólu SR: “Úvod zápasu nám vyšiel, bolo to 2:0. No škoda toho, takéto zápasy by sme mali dotiahnuť do víťazného konca. Dostali sme úplne zbytočné góly po našich individuálnych chybách. V závere nám už trochu dochádzali sily. Máme tu mladé a neskúsené mužstvo a na to doplácame. Som rád, že som dal gól, ale škoda, že nám nepomohol k víťazstvu.”

Ján Brejčák, obranca SR: “Povedali sme si, že na nich vyletíme, čo sa nám v prvej tretine aj darilo. Sformovali sme to tak, že my sme boli prvá obrana na formáciu Roka Tičara. Darilo sa nám, viedli sme 2:0, no prišli zbytočné vylúčenia a potom sme už herne nestíhali. Ani sme si nezakričali, nepomohli sme si, každý chcel hrať sám. Oni to využili a vyhrali.”

Denis Godla, brankár SR: “Začiatok bol dobrý, ale my pykáme hlavne na konce zápasov, pretože sme neskúsení. Presilovky nám zobrali veľa síl. Slovinci potom do nás išli, dobre kombinovali, prečíslovali nás a my sme veľa pukov nevyhodili z tretiny, čo bola asi najväčšia chyba.”

 

ďalší piatkový výsledok:

Reklama

Rakúsko – Taliansko 5:2 (4:1, 1:1, 0:0)

Góly: 2. Kristler (Komarek, Peter), 9. Altmann (Hundertpfund, Rotter), 10. Kristler (Komarek, Cijan), 12. Petrik (Hofer, Herburger), 38. Mitterdorfer (Altmann, Herburger) – 9. Caletti (Oberdorfer), 39. Morini (Goi, Di Casmirro), 1800 divákov.

 

Tabuľka po 2. hracom dni:

1. Rakúsko 2 2 0 0 0 9:4 6

Reklama

2. Slovinsko 2 1 0 0 1 5:6 3

3. Taliansko 2 1 0 0 1 4:6 3

4. Olympijský tím SR 2 0 0 0 2 3:5 0

ml

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

Včera 19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

Včera 19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

Včera 19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

Včera 19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

Včera 18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

Včera 18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

Včera 18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

Včera 18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

Včera 18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

Včera 18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

Včera 18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali