Oklamaní členovia SNS

Oklamaní členovia SNS

Bratislava 10. marca 2020 (HSP/extraplus.sk/Foto:Jana Birošová)

 

Bývalý podpredseda SNS a súčasný predseda politickej strany Práca slovenského národa (PSN) Roman Stopka sa na www.psn.sk vyjadril k súčasnej situácii v Slovenskej národnej strane. Roman Stopka poukazoval na Dankove praktiky už v roku 2013

Na snímke Roman Stopka

Dnes, po neúspechu vo voľbách do NR SR je už nesporné, že Slovenská národná strana prežíva hlbokú vnútornú krízu, čo ako prvý verejne, isto nie bezcieľne, prezentoval podpredseda SNS Štefan Zelník. Strana smeruje k vnútornej očiste od síl, ktoré sa spreneverili jej predurčeniu a sklamali nielen svojich členov, ale aj svojich voličských stúpencov. Čo je však horšie, rovnako sklamali očakávania štátotvorného národa Slovenskej republiky, ktoré neboli a ani nemohli byť vždy prezentované len preto, že sa spájali s nadmernou vierou v jej predstaviteľov.

Reklama

Nemám ani tie najmenšie námietky voči snahám SNS vykonať svoju vnútornú očistu, práve naopak, ako jej bývalý podpredseda ich vítam. Vítam ju ako pragmaticky uvažujúci predstaviteľ skutočne pronárodných a proštátnych síl v Slovenskej republike, ktorému nadovšetko záleží na zachovaní slovenskej štátnosti. Vyjadrujem sa tak preto, lebo ideologicky vzaté, SNS bola jedným z významných politických fenoménov na získanie a udržanie nášho samostatného štátu. Žiaľ, nie vždy si tohto momentu boli vedomí jej úradujúci predstavitelia a mnohí v priebehu času konali nerozvážne. Dnešok však priniesol razantnú potrebu konať. Pravda, najtiaž začať a potom sa už lavína spustí, ale všelijaké mudrovania sa budú stupňovať, a práve v nich spočíva aj kameň hroziaceho úrazu.

 

Reklama

Darebák verzus poctivec 

História nás učí, že v časoch úspechu je veľmi ťažké odvolať z riadiaceho postu aj totálne neschopného darebáka, kým v časoch neúspechu sa len zriedkavo udrží aj rozhľadený a talentovaný riadiaci funkcionár. Také už sú vzťahy medzi ľuďmi, obzvlášť v demokratickom štáte a také skúšky prišli už aj na SNS. Ja, dnes už ako predseda politickej strany Práca slovenského národa, nevidím a nikdy som Slovenskú národnú stranu nepovažoval za nejakú nepriateľskú konkurenciu. Podľa princípov myslenia jej členskej základne som ju vždy chápal, pravda nie nekriticky, a rovnako tak aj celé vedenie PSN, ako proštátnu politickú stranu. Bolo tak aj vtedy, keď jej predstavitelia, zrejme z osobných a malicherných mocenských pohnútok či pod tlakom prostredia, neraz konali neprezieravo a proti všetkým zásadám a princípom umenia riadiť štát. My sme to považovali za dočasnú odchýlku spôsobenú absenciou cieľového programu v tejto strane, ktorý by bol pod kontrolou členskej základne, ako rozhodujúcej straníckej sily. Čas pravdy sa naplnil a vedenie tejto strany zrejme začína konať. Nech je motív Dankových osobných kritikov akýkoľvek, dúfajme že budú rozhodní a sebakritickí nadostač. Tu žiadne nadávanie nepomôže.

 

Ostražitosť voči oportunistom

V záujme slovenského národa a prospechu samostatnej, zvrchovanej a suverénnej Slovenskej republiky, želáme celej členskej základni a všetkým úrovniam riadiacich štruktúr SNS, aby našli v sebe dostatok síl a múdrosti spojenej s opatrnosťou na realizovanie takých personálnych zmien, ktoré podporia historické úlohy, kvôli ktorým táto politická strana vznikla. Bude však veľmi užitočné, ak SNS prejaví ostražitosť voči rozmanitým oportunistom, tiež skrytým aktivitám tradičných neprajníkov a nimi chystaným nastrčencom, ktorí sa budú veľmi energicky a zo širokej informačnej množiny približovať. Neúspešné voľby sú dobrou príležitosťou, aby sa prostredníctvom výrečnosti zamenilo chrlenie naučených fráz za „odbornú fundovanosť“, odkiaľ je v danej situácii len krôčik k chybnému personálnemu rozhodnutiu. Nehodný tvor tak získa nielen osobný prospech ale v druhej etape poslúži, ako už neraz, na deštrukciu. V našom prípade na likvidáciu tejto najstaršej politickej strany v histórii boja o našu štátnosť. To by bola priveľká kultúrna škoda a mohlo by ju spôsobiť väčšie sústredenie sa na potrebu odstrániť staré vedenie, ako na kvalitu tých, ktorí staré vedenie nahradia. Dávam do pozornosti skúsenosť predkov:

Reklama

Múdri, nech nás učia!

Svätí, nech sa za nás modlia!

Prezieraví, nech nás vedú!

Dokumenty a prílohy nájdete v priloženom linku tu.

Článok pôvodne vyšiel na extraplus.sk

Reklama

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali