Obhajca trofeje Real Madrid do semifinále, spolu s ním Juventus

Obhajca trofeje Real Madrid do semifinále, spolu s ním Juventus

Bratislava 23. apríla 2015 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Paul White/Lionel Cironneau)

 

Futbalisti Realu Madrid sa približujú k obhajobe trofeje

Futbalisti Realu Madrid zvládli štvrťfinálovú prekážku v Lige majstrov 2014/2015 a postupom cez mestského rivala Atletico sa priblížili k obhajobe “ušatej” trofeje.

Reklama
Na snímke základná jedenástka Realu Madrid

V stredajšej štvrťfinálovej odvete si “biely balet” poradil na domácej pôde s finálovým súperom z minulej sezóny 1:0 gólom mexického útočníka Javiera Hernandeza z 88. minúty. Keďže v prvom meraní síl sa zrodila bezgólová remíza, tešia sa z postupu zverenci Carla Ancelottiho.

Na snímke hráč Juventusu Turín Claudio Marchisio (vpravo) uteká za loptou pred Geoffreyom Kondogbiom z AS Monako

Ďalším semifinalistom je taliansky šampión Juventus Turín, ktorý po triumfe 1:0 nad AS Monaco spečatil postup u súpera po bezgólovej remíze 0:0. Juventus sa do semifinále prebojoval po prvý raz od roku 2003. Už v utorok si účasť v elitnom kvartete mužstiev zabezpečil FC Barcelona a Bayern Mníchov.

Reklama

Real nastúpil v odvete bez štyroch zranených opôr Luku Modriča, Garetha Balea a Karima Benzemu, pre trest chýbal krajný obranca Marcelo. V zostave Atletica absentoval z jej stabilných členov akurát Mario Suarez. Z dôvodu, že Realu sa vo vzájomných zápasoch proti Atleticu nedarí a v tejto sezóne nad ním ani raz nevyhral, nemal súboj vysloveného favorita. V 13. minúte vypálil Ronaldo ľavačkou tesne vedľa brány, inak však diváci veľa vzruchu nevideli, skôr taktické šachy. Až v závere polčasu Real zatlačil a výsledkom jeho úsilia bola šanca Ronalda, Oblak však bravúrnym zákrokom podržal svoj tím. Taktické šachy mohol v 48. minúte prelomiť Hernandez, ale jeho krížna koncovka sa v dobrej pozícii nezmestila do priestoru žrdí. Hráči Atletica po strate lopty dokázali zakaždým sformovať obranné rady, Realu sa tak ťažko dobýjala brána hostí. Domácim však uľahčila situáciu nerozvážnosť Ardu Turana, ktorý po zbytočnom faule na Ramosa videl druhú žltú kartu a následne červenú, čím oslabil svoj tím a najmä jeho vyhliadky na postup. V 80. minúte mal na nohe gól Hernandez, ale Oblaka neprekonal. Svoje zaváhanie odčinil Mexičan v 88. minúte, keď po rýchlej akcii Rodrigueza s Ronaldom s prehľadom dopravil loptu do siete – 1:0. Atleticu už nezostal čas na odpoveď, jeho hráči sa uchyľovali k zákerným faulom a nič tvorivé nevymysleli.

Monaco sa do Juventusu pustilo bez rešpektu. V 2. minúte Chiellini zahral v páde rukou a zabránil Martialovi ísť do samostatného úniku, za čo videl žltú kartu a mohol byť rád, že nešiel predčasne pod sprchy. Juventus sa spoliehal na pevnú defenzívu a na brejky. Po jednom z nich mohol otvoriť skóre Tevez, ale z hranice šestnástky minul bránu domáceho tímu. V 56. minúte sa rútil do šance striedajúci Berbatov, ale Buffon dobre čítal hru a včasným vybehnutím mu ju zmaril. Tlak Monaca sa stupňoval a hráči “Juve” mali čo robiť, aby udržali bezgólový stav. Napokon sa im to podarilo. Proti “kniežatám” ukázali, že majú skvelú defenzívu, ktorá si v semifinále udržala čistý štít.

Žreb semifinále ako aj finále LM sa uskutoční v piatok 24. apríla o 12.00 h vo švajčiarskom Nyone.

 

Sumáre 2. zápasov štvrťfinále LM 2014/2015:

Reklama

Real Madrid – Atletico Madrid 1:0 (0:0)

Gól: 88. Hernandez. ŽK: Pepe, Arbeloa – Turan, Garcia, Koke, ČK: 76. Turan po druhej ŽK. Rozhodoval: Brych (Nem.)

/prvý zápas: 0:0, do semifinále postúpil Real Madrid/

zostavy a striedania:

Real: Casillas – Carvajal, Varane, Pepe, Coentrao (90.+1 Arbeloa) – Rodriguez, Ramos, Kroos, Isco (90.+3 Illarramendi) – Hernandez (90.+2 Jese), Ronaldo

Reklama

Atletico: Oblak – Juanfran, Miranda, Godin, Gamez – Turan, Tiago (86. Gimenez), Koke, Niguez (46. Gabi) – Mandžukič, Griezmann (65. Garcia)

 

AS Monaco – Juventus Turín 0:0

ŽK: Silva, Kondogbia – Chiellini, Tevez. Rozhodoval: Collum (Škót.)

/prvý zápas: 0:1, do semifinále postúpil Juventus Turín/

zostavy a striedania:

Monaco: Subašič – Fabinho, Raggi, Abdennour, Kurzawa – Moutinho, Toulalan (46. Berbatov), Kondogbia – Silva, Martial (76. Germain), Ferreira-Carrasco (87. Carvalho)

Juventus: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Lichtsteiner, Marchisio, Pirlo, Vidal (77. Pereyra), Evra (90. Padoin) – Tevez, Morata (69. Llorente)

ml

 

Reklama

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:32

Projekt zabezpečenia verejnej železničnej osobnej dopravy s Ukrajinou využitím širokorozchodnej trate na trase Kyjev – Košice, ktorý schválila vláda na svojom ostatnom rokovaní, považuje KDH za mrhanie peňazí. Uvedenie do prevádzky by si vyžadovalo náklady v miliónoch eur, na čo aktuálne nemá financie ani rezort dopravy, ani Železnice Slovenskej republiky (ŽSR). Vo štvrtok na to upozornilo opozičné KDH.

16:28

Americký Kongres schválil predaj pokročilých raketových systémov Poľsku, uviedol vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

16:28

Rusko vo štvrtok vetovalo návrh rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN, ktorý žiadal predĺženie dohľadu expertov OSN nad sankciami svetovej organizácie voči Severnej Kórei. Rezolúciu navrhli Spojené štáty a o jeden rok by predĺžila mandát skupiny expertov, ktorí na dodržiavanie sankcií dohliadajú. Veto zo strany Ruska však ich činnosť pozastavuje.

16:24

Priemerné vozidlo stráca po troch rokoch 22,5 % svojej hodnoty, zatiaľ čo žlté vozidlá len 13,5 %. Naopak, najviac strácajú hodnotu zlaté vozidlá, a to až na úrovni 25,9 %. Vyplýva to z minuloročných dát platformy iSeeCars.com, na čo poukázala spoločnosť Aures Holdings.

16:13

Pápež František na Zelený štvrtok slávil v Bazilike svätého Petra omšu svätenia olejov. Kňazov vo svojej kázni vyzval, aby sa vyhýbali duchovnému pokrytectvu a pristupovali k svojim veriacim milosrdne.

16:07

Poľský premiér Donald Tusk privítal vo štvrtok pokrok dosiahnutý v rozhovoroch s Ukrajinou. Ich témou bol dovoz ukrajinských poľnohospodárskych výrobkov a blokády hraníc zo strany poľských poľnohospodárov, ktoré naštrbili vzťahy medzi oboma krajinami.

Donald Tusk Šmyhaľ
Na snímke ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ (vľavo) a poľský premiér Donald Tusk
15:35

Poľských vojakov vyšlú do Paríža, aby tam pomohli s posilnením bezpečnosti počas tohtoročných letných olympijských hier. Oznámil to vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

15:06

Skoro každý tretí obyvateľ Nemecka má pocit, že mu prechod na letný čas ohrozuje zdravie. Prieskum nemeckého inštitútu Forsa tiež odhalil, že takmer každý piaty zamestnaný človek v dôsledku posunu času mešká do práce.

14:44

Palestínsky prezident Mahmúd Abbás v piatok dekrétom oznámil zostavenie novej vlády, ktorej predsedom bude jeho dlhoročný poradca Muhammad Mustafá.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali