O post predsedu VÚC Košického samosprávneho kraja sa za stranu NAJ bude uchádzať Adam Šepetka

O post predsedu VÚC Košického samosprávneho kraja sa za stranu NAJ bude uchádzať Adam Šepetka

Košice 10. júla 2017 (TASR/HSP/Foto:TASR)

 

Novovzniknutá strana Nezávislosť a Jednota (NAJ) dnes predstavila svojho kandidáta na predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK). Je ním manažér a učiteľ Adam Šepetka

“Moja najväčšia motivácia je urobiť tento kraj lepším. Ukázať ľuďom, že naozaj tento kraj je možné riadiť múdro, zodpovedne a transparentne, že je možné z neho urobiť vzdelaný, tolerantný, prosperujúci, bezpečný kraj, v ktorom sa každý človek bude cítiť dobre,” povedal na margo svojej kandidatúry Šepetka.

Reklama
Adam Šepetka

Jeho hlavnými prioritami sú vzdelávanie, práca, cesty, sociálne služby, zdravotníctvo a cestovný ruch.

“Študenti stredných škôl v Košickom kraji nezastávajú popredné priečky pri hodnotení kvality, je to vždy len zopár škôl. Dalo by sa povedať, že niektoré veľmi pozitívne príklady, modely a možnosti sa dajú aplikovať aj pre ostatné školy. Čo ma osobne najviac dosť mrzí, že práve školy v kraji, kde nezamestnanosť máme takú, akú máme, študentov často nevychovávajú pre trh práce, tak túto vec budeme musieť veľmi rýchlo zmeniť,” zdôraznil Šepetka s tým, že je potrebné prepojiť teóriu s praxou, aby absolventi neboli nútení odchádzať za prácou.

Reklama

“V rámci regionálneho rozvoja, ako aj rozvoja cestovného ruchu potrebujeme investovať do ciest druhej a tretej triedy. Efektívne prepojiť systém verejnej dopravy a posilniť dopravné spojenie v kraji. Dobudovať nové cyklistické trasy. Vytvoriť podmienky na vznik nových pracovných miest a riešiť rómsku problematiku,” doplnil Šepetka.

Chce tiež zrovnoprávniť financovanie verejných a neverejných poskytovateľov sociálnych služieb, pretože ako povedal, všetci sa starajú o občanov tohto kraja.

“Zefektívniť sieť poskytovaných sociálnych služieb na našom území. Zabezpečiť, aby bolo o ľudí odkázaných na pomoc postarané v ich domácom prostredí. Rovnako sa postarať o ľudí, ktorí sa dostanú do krízových životných situácií. Podporiť vybudovanie efektívnejšej siete pre poskytnutie základnej zdravotnej starostlivosti,” pokračoval kandidát na predsedu VÚC. Dodal, že za ním nie je strana, s ktorou sa ťahajú rôzne kauzy z minulosti. Svoje účty bude skladať, ako povedal, iba obyvateľom Košického kraja.

Kampaň chce Šepetka viesť predovšetkým na sociálnych sieťach alebo v uliciach bez príspevkov sponzorov.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:07

16:59
Hlavný veliteľ ruského námorníctva admirál Alexander Mojsejev pricestoval s delegáciou do Číny, kde sa zúčastní na 19. námornom sympóziu v západnom Tichomorí, informoval odbor informácií a masovej komunikácie ruského ministerstva obrany.
16:41

Úrady v ruskej Kurganskej oblasti nariadili evakuácie v niekoľkých okresoch pre stúpajúce hladiny riek.

16:33

Na väčšine Slovenska hrozí počas najbližšej noci a nedeľňajšieho skorého rána mráz, ktorý môže poškodiť vegetáciu nižšieho vzrastu. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav vo vydanej výstrahe prvého stupňa.

16:15

V Rafahu na juhu Pásma Gazy zabila izraelská armáda počas nočných útokov deväť členov palestínskej rodiny, informoval tamojší úrad civilnej ochrany.

15:30

Izraelské bezpečnostné sily zabili počas útoku v okolí utečeneckého tábora Núr Šams na palestínskom západnom brehu Jordánu desať militantov, informovala izraelská armáda.

14:59

Avizovaná novela legislatívy týkajúcej sa regulácie obchodných reťazcov či zavádzajúca pre ne osobitný odvod nemá ešte konečnú podobu.

14:58

Približne štvrtina britských detí vo veku od päť do sedem rokov vlastní inteligentný telefón. V rovnakej vekovej skupine zároveň 38 % detí navštevuje komunikačné platformy, ako sú TikTok, Instagram a Whatsapp, napriek pravidlám, podľa ktorých musia mať používatelia minimálne 13 rokov, oznámil britský regulačný úrad pre telekomunikácie Ofcom.

14:57

Švajčiarski výrobcovia hodiniek sa čoraz viac spoliehajú na trh v Indii vďaka novej dohode o voľnom obchode, ktorá má postupne otvárať dvere aj pre export luxusných hodiniek.

14:55

Internetové nákupy na Slovensku (e-commerce) po dvoch rokoch poklesu začínajú rásť. Medziročný vývoj obratu online nákupov v prvom štvrťroku 2024 narástol o 4 %. Najväčší záujem v prvom štvrťroku tohto roka bol o záhradný ratanový nábytok, najmenší o zjazdové lyže. Spokojnosť zákazníkov s e-shopmi za prvé tri mesiace roka 2024 dosiahla vyše 95 %.

14:52

Počet osobných bankrotov v uplynulých rokoch stúpa. Len minulý rok požiadalo o oddlženie vyše 9700 ľudí. V súčasnosti sa pritom môže oddlžiť aj občan s nadštandardným príjmom, na čo môžu doplácať veritelia aj štát. Upozornila na to Asociácia inkasných spoločností Slovenska (ASINS), podľa ktorej by bolo vhodné zmeniť legislatívne pravidlá v tejto oblasti.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali