NHL: Višňovský asistoval, Islanders predviedli famózny obrat, prehra Haláka

NHL: Višňovský asistoval, Islanders predviedli famózny obrat, prehra Haláka

New York 11. marca (TASR) – Slovenský hokejový obranca Ľubomír Višňovský pomohol v noci na utorok jednou asistenciou k víťazstvu New Yorku Islanders v divokom zápase NHL na ľade Vancouveru 7:4. “Ostrovania” prehrávali po dvoch tretinách 0:3, potom sa však nadýchli k famóznemu obratu a siedmimi gólmi v priebehu 19 minút dokonale šokovali domácich. V ďalšom stretnutí Washington prehral doma s Pittsburghom tesne 2:3, slovenský brankár v službách Capitals Jaroslav Halák inkasoval z 20 striel tri góly (85-percentná úspešnosť zákrokov). Dvakrát ho prekonal Chris Kunitz, kapitán “tučniakov” Sidney Crosby sa na výhre hostí podieľal tromi bodmi (1+2) a upevnil si tak vedúce postavenie v tabuľke produktivity. Hráči Los Angeles Kings zdolali domáce Calgary 3:2 a predĺžili sériu víťazstiev na osem stretnutí. Slovenský krídelník Marián Gáborík nebodoval ani v treťom vystúpení v drese “kráľov” po minulotýždňovej výmene z Columbusu.

Poriadne divoký duel videl diváci vo Vancouveri. Trápiaci sa Canucks mohli konečne potešiť svojich divákov, keď po dvoch tretinách viedli nad New Yorkom Islanders 3:0. Hostia však strelili v tretej časti neuveriteľných sedem gólov a nakoniec vyhrali 7:4. “Nebudem klamať. Nikdy som niečo takéto nezažil. Osem gólov v jednej tretine – to je bláznivé,” povedal pre zámorské médiá skúsený ruský brankár v službách “ostrovanov” Jevgenij Nabokov, ktorý chytá v NHL svoju 13. sezónu. Islanders dostali na koňa vylúčenia domácich z konca druhej a začiatku tretej časti a už po troch minútach a 36 sekundách záverečnej tretiny bolo vyrovnané 3:3, keď všetky góly dali hostia v presilovke, z toho jeden v dvojnásobnej výhode. Šokovaní hráči Canucks sa ešte raz dostali späť do zápasu, keď Christopher Tanev vyrovnal na 4:4, ale len 10 sekúnd na to spravil chybu brankár Eddie Läck a Matt Martin dostal opäť Islanders do vedenia. Na tento zásah už domáci nezareagovali a hostia pridal ďalšie dva góly. Višňovský zaznamenal svoju piatu asistenciu v sezóne pri druhom góle z hokejky Ryana Stromea. Slovenský obranca bol na ľade 21:14 minúty a okrem asistencie zaznamenal aj jeden plusový bod. “Je to ako dostať kopanec do zubov. Neviem ako sa z tohto dostaneme, ale nebude stačiť normálny trénerský preslov,” povedal nahnevaný tréner Vancouveru Joe Tortorella. Islanders prišli v druhej tretine o rakúskeho krídelníka Michaela Grabnera, ktorý po náraze od Taneva utrpel zranenie hornej časti tela.

Jaroslav Halák neuspel vo svojom druhom zápase v drese Washingtonu. Slovenský brankár inkasoval dvakrát z hokejky kanoniera Chrisa Kunitza, raz ho prekonal najproduktívnejší hráč NHL Sidney Crosby a Pittsburgh vyhral v hlavnom meste USA 3:2. Crosby bol pri všetkých góloch svojho tímu (1+2) a 92. krát v kariére zaznamenal trojbodový zápas, čo je rekord v NHL. Halák inkasoval prvýkrát už v 46. sekunde, keď Kunitz ušiel obrancom Capitals a zoči-voči slovenskému brankárovi strelil bekhendom svoj 30. gól v sezóne. Washington dvakrát vyrovnal, ale posledné slovo v zápase mal opäť Kunitz, ktorý v 33. minúte stanovil konečný výsledok. Halák vyrazil strelu Lee Stempniaka rovno na hokejku kanadského útočníka a zlatý olympijský medailista zo Soči bez problémov skóroval. “Tučniaci” sa vďaka víťazstvu dostali na prvé miesto Východnej konferencie pred Boston. V drese Capitals debutoval 21-ročný ruský útočník Jevgenij Kuznecov, ktorý strávil na ľade 10 minút a 22 sekúnd a zaznamenal dve strely. Rovnako ako Kunitz, aj Crosby sa dostal na hranicu 30 gólov. Washington prestrieľal súpera v pomere 33:20. “V ofenzíve sme hrali veľmi dobre a na tom sa dá stavať,” zobral prehru pozitívne jeden zo strelcov Capitals Eric Fehr.

Nashville viedol v Ottawe po dvoch tretinách 3:0, ale nakoniec vyhral až v predĺžení. “Senátori” totiž v tretej časti zapli a gólmi Jareda Cowena, Marca Methota a Jasona Spezzu vyrovnali na 3:3. Pri všetkých troch góloch asistoval český útočník Aleš Hemský a druhýkrát po výmene z Edmontonu zaznamenal bilanciu 0+3. Predators však nakoniec predsa len získali dva body, keď v predĺžení potrestal chybu Chrisa Phillipsa v brejku dvoch proti nikomu Seth Jones.

Reklama

Tampa Bay prehrala doma s Phoenixom 3:4 po nájazdoch, keď o víťazstve Coyotes rozhodol český útočník Radim Vrbata. Phoenix mal na dosah aj víťazstvo v riadnom čase, ale na 3:3 vyrovnal 38 sekúnd pred koncom svojím 17. gólom v sezóne český útočník Ondřej Palát. V drese Tampy odohral 11 minút a 24 sekúnd slovenský krídelník Richard Pánik, zaznamenal mínusový bod a strelu na bránku. Svoj prvý gól v drese Phoenixu po výmene z Washingtonu strelil český útočník Martin Erat, keď potrestal kiks Victora Hedmana a vyrovnal na 2:2.

Marián Gáborík síce nebodoval ani vo svojom treťom vystúpení za Los Angeles, ale jeho tím triumfoval v Calgary 3:2 a natiahol víťaznú sériu na osem zápasov. Slovenský útočník zaznamenal dva plusové body a počas 14 minút a 41 sekúnd na ľade ohrozil fínskeho brankára Joniho Ortia dvomi strelami. Flames prehrávali 0:3, ale v závere ešte Mike Cammalleri a Brian McGrattan znížili na rozdiel jediného gólu a vykresali nádej na zvrat. Hráči Los Angeles si už ale nenechali víťazstvo vziať. Kings chýba k vyrovnaniu klubového rekordu z roku 2010 už len jedno víťazstvo. Najbližšie privítajú “králi” vo štvrtok doma Toronto.

Reklama

V Colorade rozhodol o víťazstve Avalanche nad Winnipegom po individuálnej akcii v predĺžení Matt Duchene. Po Paulovi Šťastnom prišlo Colorado o ďalšieho kľúčového hráča P.A. Parenteaua, ktorý si už v prvom striedaní zranil koleno a bude tímu pravdepodobne chýbať až do konca základnej časti. “Lavíny” dohrávali s desiatimi útočníkmi. “Hráči ukázali charakter, čo je veľmi pozitívne. Každý makal, išiel nadoraz a bojoval aj za druhého. Z toho mám najväčšiu radosť,” povedal tréner Colorada Patrick Roy.

Vydarený návrat do mesta, do ktorého v roku 2007 priviezol Stanleyho pohár, absolvoval tréner Randy Carlyle, ktorý už vedie Toronto. Maple Leafs triumfovali na ľade Anaheimu 3:1, keď 43 zákrokov zaznamenal brankár Jonathan Bernier a už svoj 34. gól v sezóne strelil Phil Kessel. Ducks vyhodili Carlyla v roku 2011, ale jeho prácu si stále vážia a pred zápasom ho privítali spomienkovým videom a aplaudovalo mu viac ako 17.000 divákov v Honda Center. “Bolo to dojímavé, nečakal som takéto privítanie. Na pôsobenie v Anaheime nikdy nezabudnem, bola to významná etapa v mojom živote,” povedal 57-ročný tréner.

Duel Dallas – Columbus (0:1) nedohrali po tom, čo útočník domácich Stars Rich Peverley skolaboval v prvej tretine priamo na striedačke. Stalo sa tak krátko po tom, čo 31-ročný hokejista dokončil striedanie. V tuneli vedúcom do šatní sa mu dostalo okamžitej lekárskej pomoci a následne ho transportovali do miestnej nemocnice. Neskôr bol pri vedomí, jeho stav je v súčasnosti stabilizovaný. Klubový lekár označil Peverleyho zrútenie ako srdcový kolaps.

Sumáre NHL:

WASHINGTON – PITTSBURGH 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)

Reklama

Góly: 4. Fehr (Chimera, Ward), 29. Bäckström (Laich, Carlson) – 1. Kunitz (Crosby, Stempniak), 4. Crosby (Malkin, Määttä), 33. Kunitz (Stempniak, Crosby). Brankári: HALÁK – Zatkoff, strely na bránku: 33:20.

OTTAWA – NASHVILLE 3:4 pp (0:0, 0:3, 3:0 – 0:1)

Góly: 48. Cowen (Spezza, Hemský), 51. Methot (Spezza, Hemský), 59. Spezza (Hemský, Karlsson) – 29. Spaling (Del Zotto, Wilson), 30. Smith (Ekholm, Jones), 38. Nystrom, 64. Jones (Ellis). Brankári: Anderson (45. Lehner) – Rinne, strely na bránku: 37:42.

TAMPA BAY – PHOENIX 3:4 pp a sn (1:0, 1:1, 1:2 – 0:0, 0:1)

Góly: 12. Johnson (Palát, Brewer), 40. Palát (Callahan, Aulie), 60. Palát (Filppula, Carle) – 22. McMillan (Yandle, Doan), 43. Erat, 48. Bödker (Vermette, Michálek), rozh. nájazd Vrbata. Brankári: Bishop – Smith, strely na bránku: 31:20.

Reklama

COLORADO – WINNIPEG 3:2 pp (0:0, 2:2, 0:0 – 1:0)

Góly: 25. Mitchell (Barrie, Johnson), 40. Benoit (Mitchell), 63. Duchene (Holden, Barrie) – 36. Byfuglien (Little, Wheeler), 38. Byfuglien (Frolík, Little). Brankári: Varlamov – Montoya, strely na bránku: 34:35.

CALGARY – LOS ANGELES 2:3 (0:2, 0:0, 2:1)

Góly: 56. Cammalleri (Giordano, Backlund), 58. McGrattan (Butler, Reinhart) – 5. Williams (Kopitar, Martinez), 10. Lewis (Vojnov, Clifford), 48. Kopitar (Doughty, Muzzin). Brankári: Ortio – Jones, strely na bránku: 26:23.

ANAHEIM – TORONTO 1:3 (0:2, 1:1, 0:0)

Góly: 35. Perry (Maroon, Getzlaf) – 17. Bozak (Phaneuf, Kessel), 20. Kessel (Van Riemsdyk, Bozak), 24. Ranger (Kessel, Bozak). Brankári: Andersen – Bernier, strely na bránku: 44:23.

VANCOUVER – NY ISLANDERS 4:7 (1:0, 2:0, 1:7)

Góly: 16. Higgins (Webber, Garrison), 25. H. Sedin (Jensen, Sestito), 29. Kesler (Burrows, Bieksa), 50. Tanev (Higgins, Hansen) – 42. Bailey (Nelson, Donovan), 44. Strome (Okposo, VIŠŇOVSKÝ), 44. de Haan (Hamonic), 47. Nielsen (Lee, Okposo), 51. Martin (McDonald), 52. Lee (Okposo, Nielsen), 60. Clutterbuck (Bailey, Hamonic). Brankári: Läck – Nabokov, strely na bránku: 24:28.

DALLAS – COLUMBUS 0:1 – duel v čase 6:23 prerušili pre kolaps hráča Dallasu Richa Peverleyho

Gól: 3. Horton (Dubinsky, Wisniewski).

Reklama

Slováci v akcii:

Marián Gáborík (Los Angeles) 14:41 0 0 0 2 2 0

Richard Pánik (Tampa Bay) 11:24 0 0 0 -1 1 0

Ľubomír Višňovský (Islanders) 21:14 0 1 1 1 0 2

Jaroslav Halák (Washington) 58:39 3/20 85,00

Reklama

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlasy, ďalšie fakty a Slovákov v akcii.

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

10:40

Nemecký maloobchod dosiahol vo februári slabšie výsledky. Tržby sa znížili v porovnaní s januárom aj s rovnakým mesiacom minulého roka, oznámil vo štvrtok spolkový štatistický úrad Destatis.

10:13

Štyria ľudia zahynuli a najmenej päť ďalších utrpelo zranenia pri útoku nožom na severe amerického štátu Illinois.

Incident sa odohral v stredu popoludní miestneho času v meste Rockford, ktoré leží asi 145 kilometrov od Chicaga. Útočník v rôznych lokalitách smrteľne pobodal 15-ročné dievča, 63-ročnú ženu a dvoch mužov vo veku 49 a 22 rokov.

09:59

Vyše 70 percent Poliakov si neželá vyslanie vojakov svojej krajiny ani Severoatlantickej aliancie na Ukrajinu. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu verejnej mienky, ktorý vypracoval inštitút IBRIS pre poľský denník Rzeczpospolita.

09:38

Francúzsky prezident Emmanuel Macron odmietol plánovanú dohodu o voľnom obchode medzi Európskou úniou (EÚ) a juhoamerickým zoskupením Mercosur v jej súčasnej podobe.

Potrebné sú podľa neho rokovania o novej a zodpovednejšej dohode, ktorá bude prihliadať na rozvoj, ochranu klímy a biodiverzitu.

09:24

Tisíce vodičov autobusov vstúpili vo štvrtok v juhokórejskej metropole Soul do generálneho štrajku pre spor týkajúci sa platov. Podľa odborov postihol štrajk 97 percent tamojších autobusových liniek a spôsobil chaos počas rannej dopravnej špičky. Po zhruba 11 hodinách sa však vodičom podarilo so zamestnávateľmi dohodnúť a vrátili sa do práce.

09:13

Slovenský hokejista Martin Chromiak pomohol asistenciou k triumfu Ontaria nad San Jose 3:2 v nočnom zápase AHL. Dvadsaťjedenročný útočník má po 61 dueloch sezóny na konte 29 bodov (13+16).

08:49

Výbor Parlamentného zhromaždenia Rady Európy (PZ RE) pre politické záležitosti a demokraciu vyjadril podporu prípadnému prijatiu Kosova do RE. Srbsko toto rozhodnutie odsúdilo ako škandalózne.

08:36

Francúzski politici z celého spektra v stredu vyjadrili zdesenie nad odstúpením riaditeľa parížskej školy, ktorý dostal vyhrážky smrťou za to, že požiadal študentku, aby si v priestoroch školy zložila moslimský závoj.

Premiér Gabriel Attal, bývalý minister školstva, chcel ukázať riaditeľovi podporu a pozval ho v stredu do svojho úradu.

08:24

Šéf ruskej rozviedky Sergej Naryškin navštívil tento týždeň Severnú Kóreu, kde viedol diskusie o bezpečnostnej spolupráci.

Naryškin sa stretol so severokórejským ministrom pre štátnu bezpečnosť Ri Čang-daem.

08:15

Ceny ropy sa vo štvrtok ráno zvýšili a vyrovnali tak časť strát z predchádzajúcich dvoch dní. Od začiatku marca oba hlavné kontrakty posilnili o približne 4,5 % a k zisku za celý mesiac smerujú už tretíkrát po sebe.

08:07

Zástupcovia štátov EÚ sa v stredu večer dohodli na novom kompromise o clách na niektoré ukrajinské poľnohospodárske výrobky, oznámilo belgické predsedníctvo Rady EÚ.

Podľa diplomatov sa do EÚ bude môcť bez cla predávať menej tovaru, ako sa pôvodne plánovalo. Medzi dotknuté výrobky patria vajcia, hydina, cukor a kukurica. Sprísnenie požiadaviek si ešte vyžaduje súhlas Európskeho parlamentu.

07:58

Bývalý americký senátor a demokratický kandidát na viceprezidenta USA Joe Lieberman zomrel v stredu vo veku 82 rokov.

Lieberman zomrel v stredu v New Yorku v kruhu rodiny v dôsledku komplikácií po páde, uvádza sa vo vyhlásení.

Joe Lieberman
Na archívnej snímke Joe Lieberman
07:52

Cirkevní predstavitelia v Jeruzaleme vyzvali v stredu vo svojom veľkonočnom posolstve na “okamžité a udržateľné prímerie” vo vojne medzi Izraelom a palestínskym radikálnym hnutím Hamas v Pásme Gazy.

Zároveň vyzvali na rýchlu distribúciu humanitárnej pomoci v Pásme Gazy, na “prepustenie všetkých rukojemníkov” i na neobmedzený prístup lekárskych tímov k chorým a zraneným.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali