NHL: Tatar ozdobil 200. zápas víťazným gólom, chválil Nyquista a obrancov

NHL: Tatar ozdobil 200. zápas víťazným gólom, chválil Nyquista a obrancov

New York 17. novembra 2015 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Tony Ding)

 

Slovenský hokejista Tomáš Tatar odohral svoj 200. zápas v NHL a ozdobil ho, ako sa patrí: strelil jeden gól, ktorý rozhodol o víťazstve jeho mužstva

Na snímke slovenský hokejista Tomáš Tatar, hrajúci v drese Detroitu Red Wings
Na snímke slovenský hokejista Tomáš Tatar, hrajúci v drese Detroitu Red Wings

Tomáš Tatar rozhodol v noci na utorok svojím gólom o víťazstve Detroitu na ľade Ottawy 4:3 po predĺžení. Pre 24-ročného útočníka, ktorý odohral svoj jubilejný 200. zápas v NHL, to bol piaty presný zásah a dvanásty kanadský bod v prebiehajúcej sezóne. Z výhry sa tešil aj brankár Jaroslav Halák, ktorý 31 úspešnými zákrokmi pomohol New Yorku Islanders k domácemu triumfu nad Arizonou (5:2).

Reklama

Tatara v predĺžení vysunul krásnou prihrávkou do úniku Gustav Nyquist a slovenský krídelník v čase 62:04 presnou strelou k pravej žŕdke prekonal Craiga Andersona v bránke Senators. “Súper sa vrhal do útoku, zdalo sa, že pôjdu traja na jedného, no ‘Gus’ zachytil puk a skvele prečítal hru. Anderson nevykorčuľoval z bránky, rozhodol som sa mu mieriť na vyrážačku, vystrelil som a padlo to tam,” opísal rozhodujúci moment pre mlive.com Tatar. Hostia si tak vydýchli. Po tom, čo v zápase premárnili vedenie 2:0 i 3:1, sa predsa len dopracovali k dvom bodom. “Nemali sme si to tak komplikovať. Nemôžeme nechať súpera vrátiť sa do zápasu a takmer stratiť dva body,” poznamenal Tatar, ktorý dal svoj 11. víťazný gól v kariére.

Red Wings zastavili sériu dvoch prehier a prvýkrát v novembri strelili v jednom zápase viac ako dva góly. V predchádzajúcich šiestich dueloch sa im to nepodarilo. Detroit zaznamenal 37 striel a len druhýkrát v sezóne vyslal na súperovu bránku viac ako 30 pokusov. V oboch prípadoch tomu bolo proti Senators, ktorí s priemerom 34,7 na zápas čelia najviac strelám zo všetkých tímov NHL. Ofenzíve Red Wings výrazne pomohli aj obrancovia – Mike Green zaznamenal dve asistencie a Danny DeKeyser jednu. “Obrancovia veľmi dobre podporovali útok. Je to náš nový systém, že sa do útočných výpadov zapájajú aj zadáci. Veľmi nám to pomáha, chalani to robili perfektne,” pochvaľoval si Tatar. Druhý slovenský útočník Detroitu Tomáš Jurčo opäť šancu nedostal.

Reklama

Halák dosiahol piate víťazstvo vo svojom 10. štarte v sezóne. Čisté konto držal až do 56. minúty, keď puk za jeho chrbát pretlačil český útočník Martin Hanzal a znížil na 1:4. O dve minúty inkasoval slovenský brankár z hokejky Mikkela Bödkera, ale viac pukov už za seba nepustil. Víťazstvo “ostrovanov” poistil do prázdnej bránky kapitán John Tavares a zavŕšil svoj trojbodový večer (2+1). Islanders vyhrali tri z uplynulých štyroch duelov, svoj prvý gól po príchode z New Jersey strelil Steve Bernier. Prvou hviezdou duelu sa stal útočník Kyle Okposo, ktorý zaznamenal tri asistencie. “Bol to asi náš najlepší domáci zápas v sezóne. Hrali sme jednoducho, nestrácali sme puky, čo bol predtým náš problém,” povedal pre zámorské médiá Frans Nielsen, ktorý svojím 8. gólom v sezóne otvoril skóre. Islanders mrzí jedine strata Michaila Grabovského, ktorý v druhej tretine odstúpil pre zranenie hornej časti tela. Český veterán v obrane “ostrovanov” Marek Židlický odohral okrúhly 800. zápas v NHL.

Floridské derby medzi Floridou a Tampou Bay (1:0) rozhodol jediný gól, ktorý padol 20,2 sekundy pred koncom tretej tretiny. O víťazný zásah sa postaral obranca Panthers Aaron Ekblad, keď jeho nahodenie od modrej čiary skončilo s prispením nešťastného teču Victora Hedmana za chrbtom inak výborného brankára Andreja Vasilevského. “Šťastie, šťastie, šťastie. Chalani dobre clonili, ale puk padol dnu šťastne,” povedal po svojom štvrtom góle v sezóne Ekblad. Devätnásťročný mladík strelil v druhom zápase po sebe gól v záverečnej minúte. V sobotu vyrovnal takisto proti Lightning na 4:4 a poslal duel do predĺženia. “Mal by si kúpiť výherný žreb v lotérii. Najlepšie keby niekoho poslal kúpiť v poslednej minúte zápasu,” poznamenal tréner “bleskov” Jon Cooper. Hviezdou Floridy bol aj brankár Roberto Luongo, ktorý zaznamenal 39 úspešných zásahov a dosiahol 406. víťazstvo v kariére. Posunul sa na 8. miesto historického rebríčka NHL, ktoré teraz okupuje spoločne s Glennom Hallom. Luongo zaznamenal prvé čisté konto v sezóne a 69. v kariére. Lightning hrali bez tria zranených útočníkov Tylera Johnsona, Jonathana Drouina a Cedrica Paquettea.

Montreal zmazal trojgólového manko a zvíťazil nad Vancouverom 4:3 po predĺžení, v ktorom rozhodol David Desharnais. Canadiens tak ukončili dvojzápasovú sériu prehier. Domácich naštartoval v oslabení Lars Eller, potom sa deviatykrát v sezóne presadil kapitán Max Pacioretty a v 56. minúte vyrovnal vo svojom jubilejnom 600. zápase v NHL český útočník Tomáš Fleischmann. “Bolo to charakterné víťazstvo. Málokedy sa podarí dostať z trojgólového deficitu, ale hráči išli naplno a zaslúžili si to. Som šťastný,” povedal tréner Montrealu Michel Therrien. Canucks v tejto sezóne prehrali všetkých šesť predĺžení, ktoré hrali.

Anaheim vyhral na ľade Caroliny 4:1. Najlepší zápas v drese Ducks po príchode z New Yorku Rangers odohral švédsky krídelník Carl Hagelin, ktorý sa s bilanciou 1+2 stal prvou hviezdou zápasu. Svoj premiérový gól v profiligovej kariére strelil 18-ročný obranca Hurricanes Noah Hanifin. “Káčeri” sa po slabom štarte rozbiehajú, z uplynulých siedmich duelov vyhrali päť a v riadnom čase prehrali len raz.

St. Louis Blues zdolali Winnipeg 3:2 a pripravili Jets šiestu prehru za sebou. Elitný ruský útočník Vladimir Tarasenko strelil svoj 11. gól v sezóne a pridal aj asistenciu. Ešte lepšiu bilanciu 2+1 mal kapitán David Backes, ktorý zaznamenal aj víťazný gól.

Reklama

Sumáre NHL:
NEW YORK ISLANDERS – ARIZONA COYOTES 5:2 (1:0, 0:0, 4:2)
Góly: 5. Nielsen (Tavares, Okposo), 42. Nelson (Cizikas, Okposo), 46. Tavares (Okposo, Nelson), 52. Bernier (Boychuk, Nielsen), 60. Tavares – 56. Hanzal (Duclair, Domi), 58. Bödker (Ekman-Larsson). Brankári: HALÁK – Lindbäck, strely na bránku: 32:33, 11.841 divákov.

CAROLINA HURRICANES – ANAHEIM DUCKS 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
Góly: 24. Hanifin (Nordström, Faulk) – 12. Horcoff (Hagelin, Cogliano), 34. Vatanen (Getzlaf, Hagelin), 57. Hagelin (Horcoff, Cogliano), 59. Getzlaf (Kesler, Silfverberg). Brankári: Läck – Chudobin, strely na bránku: 25:20, 9305 divákov.

MONTREAL CANADIENS – VANCOUVER CANUCKS 4:3 pp (0:2, 2:1, 1:0 – 1:0)
Góly: 29. Eller (Gilbert), 31. Pacioretty (Gallagher), 57. Fleischmann (Beaulieu, Petry), 64. Desharnais (Subban, Fleischmann) – 2. Cracknell (Dorsett, Bartkowski), 18. McCann (H. Sedin, Vrbata), 24. D. Sedin (Weber, Edler). Brankári: Condon – Markström, strely na bránku: 36:26, 21.288 divákov.

OTTAWA SENATORS – DETROIT RED WINGS 3:4 pp (1:2, 0:1, 2:0 – 0:1)
Góly: 17. Hoffman (Karlsson, Stone), 44. Wideman, 58. Ryan (Hoffman, Ceci) – 10. Larkin (DeKeyser), 12. Nyquist (Abdelkader, Green), 37. Sheahan (Glendening, Green), 63. TATAR (Nyquist). Brankári: Anderson – Howard, strely na bránku: 25:37, 16.718 divákov.

FLORIDA PANTHERS – TAMPA BAY LIGHTINING 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Gól: 60. Ekblad (Huberdeau, Jágr). Brankári: Luongo – Vasilevskij, strely na bránku: 20:39, 12.067 divákov.

Reklama

ST. LOUIS BLUES – WINNIPEG JETS 3:2 (2:0, 1:2, 0:0)
Góly: 6. Tarasenko (Parayko, Backes), 15. Backes (Shattenkirk, Tarasenko), 25. Backes (Steen, Shattenkirk) – 23. Byfuglien (Burmistrov), 23. Little (Perreault, Peluso). Brankári: Allen – Hutchinson, strely na bránku: 28:18, 18.680 divákov.

Slováci v akcii:
Tomáš Tatar (Detroit) 13:10 1 0 1 2 3 0
Jaroslav Halák (Islanders) 60:00 2/33 93,9

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty. brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:52

Vláda pripravuje mobilizáciu všetkých zdrojov, ktoré má Slovensko k dispozícii. Zisťovať chcú, aké sú možnosti pri zdrojoch zo štátneho rozpočtu i Európskej únie (EÚ). Vyhlásil to premiér Robert Fico (Smer-SD) po kontrolnom dni na ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) s tým, že zdroje z EÚ fondov sú pre Slovensko nenahraditeľné.

Robert Fico
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD)
13:51

Francúzska polícia rozohnala v Paríži propalestínsky protest niekoľkých desiatok univerzitných študentov, oznámili miestni predstavitelia. Protest vo Francúzsku sa konal v čase podobných demonštrácií na viacerých univerzitách v Spojených štátoch.

13:37

Na ulici Pri prachárni v košickej mestskej časti Juh by malo vyrásť Obchodné centrum Košice (OCKE). Odhadované celkové náklady na realizáciu stavby sú vo výške okolo 60 miliónov eur. Vyplýva to zo zámeru, ktorý spoločnosť Delta Projektconsult Slovakia v uplynulých dňoch predložila na posudzovanie vplyvov na životné prostredie.

13:35

Európsky parlament prijal uznesenie o stave hodnôt EÚ v Maďarsku, v rámci ktorého poukazuje na niekoľko obáv, najmä vzhľadom na blížiace sa júnové voľby do europarlamentu a na nadchádzajúce maďarské predsedníctvo v Rade EÚ v druhom polroku 2024.

13:20

Maďarsko je právnym štátom, vyhlásil vo štvrtok na tretej budapeštianskej medzinárodnej konferencii Conservative Political Action Conference (CPAC) predseda maďarskej vlády Viktor Orbán. Podľa servera telex.hu premiér zdôraznil, že keby aj chcel, nemôže súdom nariadiť, “čo je správne”, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Viktor Orbán
Na snímke Viktor Orbán
13:20

Výstavu fotografií Mariusa Bartoňa pod názvom Polarity otvorili v priestoroch Slovenského inštitútu v Budapešti. Výstava je súčasťou programu Budapeštianskeho festivalu fotografie 2024 (Budapest Photo Festival 2024), uviedla riaditeľka SI Michaela Pánisová Ležáková,

13:00

Európsky dvor audítorov (EDA) v Luxemburgu kritizuje nedostatky pri využívaní niekoľkých miliárd eur v Turecku, ktoré mu Európska únia (EÚ) v roku 2016 vyčlenila v rámci migračnej dohody. Turecko sa v dohode zaviazalo, že zabráni sýrskym migrantom pri vstupe do Európy.

12:49

Vzdušný priestor nad juhom Nórska vo štvrtok dopoludnia na niekoľko hodín uzavreli pre technickú poruchu v riadiacom centre v Osle. Na tamojšom letisku, ktoré patrí k najväčším v Škandinávii, v dôsledku toho dochádza k výrazným meškaniam letov.

12:35

Čína umožňuje vo svojom prístave kotviť ruskej nákladnej lodi, na ktorú USA uvalili sankcie a ktorá zrejme preváža do Ruska zbrane zo Severnej Kórey. Informovala agentúra Reuters.

12:19

Od rozšírenia Európskej únie (EÚ) pred 20 rokmi, keď do nej vstúpilo aj Maďarsko, sa Maďarom žije lepšie a toto členstvo láka do krajiny aj zahraničných investorov. Vyhlásil to bývalý premiér Péter Medgyessy na pôde Európskeho parlamentu (EP) v Štrasburgu, kde si v stredu so zástupcami Európskej únie a členských štátov pripomenuli 20. výročie vstupu desiatich štátov do EÚ.

12:02

Poslanci Národnej rady (NR) SR prerokujú vládny návrh novely zákona o poskytovaní podpory a dotácie v pôdohospodárstve v skrátenom legislatívnom konaní ešte na aktuálnej schôdzi. Rozhodli o tom vo štvrtok. Na preklenutie obdobia do vyplatenia priamej podpory bude môcť podľa návrhu Ministerstvo financií (MF) SR poskytnúť poľnohospodárovi pomoc vo forme návratnej finančnej výpomoci za zvýhodnených podmienok. Poskytnúť sa má prostredníctvom Slovenskej záručnej a rozvojovej banky (SZRB).

11:46

Mrazy, ktoré v poslednom týždni zasiahli Česko, boli pre pestovateľov ovocia fatálne. Odhadom už bolo zničených približne 100.000 ton ovocia a škoda v tejto chvíli presahuje miliardu korún (takmer štyri milióny eur). Pamätníci podľa českého ministra poľnohospodárstva Marka Výborného hovoria o najhoršej situácii za posledných sto rokov.

11:37

Thajské úrady varovali vo štvrtok pred novou vlnou horúčav, v dôsledku ktorých v tejto krajine prišlo od začiatku roka o život už najmenej 30 ľudí.

Extrémne horúčavy sa očakávajú v metropole Bangkok, ale aj na severe a severovýchode kráľovstva. V hlavnom meste už v stredu teploty dosahovali 40,1 stupňov Celzia, pričom obdobné hodnoty sa očakávajú aj vo štvrtok.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali