NHL: Sekera skóroval, Halák inkasoval jediný gól, kríza Pittsburghu pokračuje

NHL: Sekera skóroval, Halák inkasoval jediný gól, kríza Pittsburghu pokračuje

New York 20. decembra 2015 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Ross D. Franklin)

 

Patrick Kane sa blysol vo svojom rodnom meste

Hokejisti Chicaga Blackhawks zvíťazili v sobotňajšom zápase zámorskej NHL na ľade Buffala Sabres 3:2 po nájazdoch. Rozhodujúci samostatný nájazd premenil Patrick Kane. V drese víťazov odohral slovenský útočník Marián Hossa takmer 17 minút, do štatistík si zapísal jednu mínusku a jednu strelu.

Reklama
Na snímke brankár Jaroslav Halák z New Yorku Islanders a Shane Doan z Arizony Coyotes v zápase zámorskej NHL 19. decembra 2015 v Glendale
Na snímke brankár Jaroslav Halák z New Yorku Islanders a Shane Doan z Arizony Coyotes v zápase zámorskej NHL 19. decembra 2015 v Glendale

Kane napriek prerušeniu rekordnej 26-zápasovej bodovej série pokračuje v skvelých ofenzívnych výkonoch a tentokrát sa blysol vo svojom rodnom meste. V Buffale najskôr 33,5 sekundy pred treťou sirénou vyrovnal svojím 20. gólom na 2:2 a potom sám rozhodol v nájazdoch. “Domov sa dostanem raz za rok a niekedy ani to nie, pretože v minulej sezóne som bol zranený, keď sme hrali v Buffale. Toto bol len môj piaty zápas tu za deväť sezón. Vždy sa sem veľmi teším, je to pre mňa špeciálna chvíľa. Na tomto ľade som vyrastal a mám z detsva veľa krásnych spomienok. V hľadisku som mal rodinu, veľa kamarátov, videl som nejaké dresy s číslom 88 medzi fanúšikmi. Užil som si to,” povedal Kane pre nhl.com. V závere vyrovnal pri hre šiestich proti trom, pretože dvaja hráči Sabres boli na trestnej lavici a miesto Coreyho Crawforda skočil na ľad extra útočník. Po obrovskom tlaku skóroval Kane po ideálnej prihrávke Artema Panarina. Na ľade bol aj Hossa. Kane bodoval v 28 z posledných 29 zápasov a v každej zo svojich deviatich sezón v kariére strelil minimálne 20 gólov, čo sa mu podarilo ako vôbec prvému hráčovi z USA. Sabres boli blízko k víťazstvu, pretože Ryan O’Reilly v 57. minúte dostal svoj tím do vedenia 2:1 a potom minútu pred koncom tesne minul opustenú bránku “jastrabov.” “Mali sme to ukončiť a vyhrať. To sa nedá ospravedlniť. Potrebujeme každý bod, mrzí nás táto strata,” povedal O’Reilly.

Andrej Sekera strelil svoj štvrtý gól v sezóne, ale bol jediným úspešným zakončovateľom Edmontonu Oilers na ľade Colorada Avalanche. Domáci skórovali päťkrát, napokon pohodlne triumfovali 5:1 a natiahli víťaznú sériu na päť zápasov. Výborný výkon podal brankár Semjon Varlamov, ktorý zaznamenal 39 zásahov. “Súper nás síce prestrieľal, ale v našom výkone bolo veľa dobrých vecí. Chalani tvrdo pracovali a som na nich hrdý,” povedal tréner Avalanche Patrick Roy. “Lavíny” v siedmom zápase za sebou skórovali v zápase ako prví, tentokrát to bol v oslabení Blake Comeau. Ďalšie zásahy pridali obrancovia Tyson Barrie a Nick Holden a domáci viedli po dvoch tretinách 3:0. Oilers sa presadili až na začiatku tretej časti, keď sa Sekera po nahrávke Taylora Halla ocitol medzi kruhmi na chvíľu sám a perfektnou strelou švihom znížil na 1:3. Nádeje kanadského tímu na zvrat ukončil veterán Jarome Iginla, ktorý 598. gólom v kariére zvýšil na 4:1. “Skvelú prácu odviedol Tangs (Alex Tanguay) a potom som to trafil medzi betóny. Po góle ožili, ale toto ich definitívne zrazilo. Konečne mi to tam padlo,” povedal Iginla, ktorý predtým deväť zápasov nebodoval. Oilers po sérii šiestich víťazstiev majú teraz na konte tri prehry.

Reklama

Ani ďalší kvalitný výkon slovenského brankára Jaroslava Haláka nestačil New Yorku Islanders na výhru v Arizone. O výsledku duelu rozhodol jediný gól, ktorý zaznamenal v 18. minúte domáci obranca Oliver Ekman-Larsson a dosiahol svoj 20. víťazný zásah v kariére. Halák si do štatistík zapísal 28 úspešných zásahov. Prvou hviezdou zápasu sa stal brankár Arizony Louis Domingue, ktorý chytil 25 striel Islanders a vo svojom piatom zápase v kariére zaznamenal premiérový shutout. “Pri takomto tesnom skóre je každý zákrok dôležitý. Bol to tímový výkon, mali sme perfektnú obranu. Mal som aj šťastie, že hneď prvá strela skončila na žrdi,” povedal 23-ročný brankár, ktorého klub povolal 11. decembra z farmy po tom, čo sa zranila jednotka Mike Smith. Coyotes odčinili krutú prehru 5:7 z predchádzajúceho zápasu s Columbusom. “Ostrovania” prehrali tretíkrát za sebou a za posledných 10 tretín dali len dva góly. Kapitán “kojotov” Shane Doan odohral 1416. zápas a v historických tabuľkách sa dostal na 30. miesto pred legendárneho obrancu Ala MacInnisa. Historické zápisy menil aj Ekman-Larsson, ktorý v počte víťazných gólov spomedzi obrancov vylepšil klubový rekord Teppa Numminena.

Toronto Maple Leafs s obrancom Martinom Marinčinom zdolalo Los Angeles Kings 5:0, keď sa 10. shutoutom v kariére blysol Jonathan Bernier. Dvadsaťsedemročný Kanaďan chytil 26 striel Kings a dosiahol svoje prvé víťazstvo v sezóne práve proti tímu, ktorý ho v roku 2006 draftoval. Až osem striel na neho vyslal krídelník “kráľov” Marián Gáborík, mal viacero dobrých príležitostí, ale napokon v zápase nazbieral štyri mínusové body. Bernier si prešiel ťažkým obdobím a po sérii zlých výkonov strávil dokonca dva týždne na farme v AHL. “Som veľmi rád za Bernieho. Mal to ťažké, keď z farmy sledoval ako na jeho mieste chytá iný brankár. Verím, že sa dostal do formy, čo je pre Maple Leafs dobrá správa,” povedal tréner Toronta Mike Babcock. Zápas bol dlho otvorený, keď po dvoch tretinách viedlo Toronto po zásahu Lea Komarova len 1:0, ale v tretej časti spustili “javorové listy” gólovú lavínu. Skóre uzavrel svojim prvým gólom v NHL nováčik Byron Froese. Marinčin vo svojom 19. zápase v sezóne zaznamenal jednu strelu. Na prvý kanadský bod v službách Toronta stále čaká.

Hokejisti St. Louis zdolali Calgary 3:2. Hviezdou duelu bol ruský útočník Vladimir Tarasenko, ktorý dal 21. gól v sezóne a pridal dve asistencie. Blues vyhrali nad Flames šiestykrát za sebou. Pittsburgh nestačil doma na Carolinu (1:2) a prehral štvrtý zápas v riadnom čase za sebou pod vedením nového trénera Mikea Sullivana. Skvelého Cama Warda prekonal z 38 striel len ruský útočník Jevgenij Malkin. V bránke Penguins debutoval v NHL 21-ročný Matthew Murray, ktorý zaznamenal 24 zásahov, ale nestačil na presilovkové góly Jordana Staala a Johna-Michaela Lilesa.

Columbus síce stratil s Philadelphiou Flyers dvojgólové vedenie, ale napokon vyhral 3:2 po nájazdoch, keď v šiestej sérii rozhodol Brandon Dubinsky. Prvé víťazstvo v kariére vo svojom treťom zápase zaznamenal fínsky nováčik v bránke Blue Jackets Joonas Korpisalo.

Víťazstvo Dallasu Stars nad Montrealom Canadiens 6:2 režírovalo hviezdne trio Jamie Benn (2+1), Jason Spezza (1+2) a Tyler Seguin (1+1). Benn je s 22 gólmi najlepším strelcom NHL. Montreal prehral tri zápasy za sebou a sedem z posledných ôsmich.

Reklama

Minnesota Wild nebodovala prvýkrát po deviatich zápasoch, keď prehrala v riadnom čase na ľade Nashvillu Predators 2:3. Anaheim Ducks na tripe po východnom pobreží vyhral na ľade New Jersey Devils 2:1. Pred vianočnou prestávkou sa “káčeri” ešte predstavia proti New Yorku Islanders a New Yorku Rangers.

 

Sumáre NHL:

BUFFALO SABRES – CHICAGO BLACKHAWKS 2:3 pp a sn (0:1, 1:0, 1:1 – 0:0, 0:1)

Góly: 27. Franson (Eichel, E. Kane), 57. O’Reilly (Reinhart, McCabe) – 7. Rasmussen (Rozsíval), 60. P. Kane (Panarin, Keith), rozh. náj. P. Kane. Brankári: Johnson – Crawford, strely na bránku: 27:28, 18.870 divákov.

Reklama

ST. LOUIS BLUES – CALGARY FLAMES 3:2 (2:0, 1:0, 0:2)

Góly: 2. Tarasenko (Gunnarsson, Steen), 4. Parayko (Tarasenko), 35. Lehterä (Steen, Tarasenko) – 44. Monahan (Giordano, Jooris), 57. Giordano (Backlund, Jones). Brankári: Elliott – Rämö, strely na bránku: 22:38, 18.163 divákov.

TORONTO MAPLE LEAFS – LOS ANGELES KINGS 5:0 (1:0, 0:0, 4:0)

Góly: 6. Komarov (Hunwick, Grabner), 44. Grabner (Kadri, Hunwick), 54. Grabner (Kadri, Komarov), 57. Komarov (Rielly, Grabner), 58. Froese (Boyes, Matthias). Brankári: Bernier – Enroth, strely na bránku: 34:26, 19.362 divákov.

NEW JERSEY DEVILS – ANAHEIM DUCKS 1:2 (0:2, 0:0, 1:0)

Góly: 56. Cammalleri (Stempniak, Severson) – 8. Stewart (Bieksa), 20. Kesler (Perry). Brankári: Kinkaid – Andersen, strely na bránku: 22:18, 16.514 divákov.

PITTSBURGH PENGUINS – CAROLINA HURRICANES 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)

Góly: 22. Malkin (Daley, Crosby) – 5. J. Staal (Faulk, Rask), 16. Liles (Pesce). Brankári: Murray – Ward, strely na bránku: 38:26, 18.590 divákov.

COLUMBUS BLUE JACKETS – PHILADELPHIA FLYERS 3:2 pp a sn (1:0, 1:0, 0:2 – 0:0, 1:0)

Góly: 15. Saad (Dubinsky, Connauton), 39. Murray (Foligno, Hartnell), rozh. náj. Dubinsky – 46. Laughton (Read, Schultz), 55. Voráček (Couturier, Gostisbehere). Brankári: Korpisalo – Mason, strely na bránku: 37:32, 14.030 divákov.

Reklama

DALLAS STARS – MONTREAL CANADIENS 6:2 (1:0, 3:1, 2:1)

Góly: 2. Spezza (Hemský), 22. Jamie Benn, 24. Sharp (Seguin, Spezza), 34. Seguin (Goligoski, Jamie Benn), 41. Jamie Benn (Sharp, Spezza), 45. Eaves (Fiddler) – 32. Carr (Fleischmann, Subban), 45. Byron (Flynn). Brankári: Niemi – Condon (45. Tokarski), strely na bránku: 27:23, 18.532 divákov.

NASHVILLE PREDATORS – MINNESOTA WILD 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)

Góly: 1. Forsberg (Weber, Ribeiro), 15. Ribeiro (Weber, Josi), 29. Neal (Järnkrök, Arvidsson) – 29. Parise (Scandella, Granlund), 49. Zucker (Koivu). Brankári: Rinne – Dubnyk, strely na bránku: 39:22, 17.117 divákov.

ARIZONA COYOTES – NEW YORK ISLANDERS 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Reklama

Gól: 18. Ekman-Larsson (Duclair, Rieder). Brankári: Domingue – HALÁK, strely na bránku: 29:25, 11.878 divákov.

COLORADO AVALANCHE – EDMONTON OILERS 5:1 (2:0, 1:0, 2:1)

Góly: 2. Comeau (Söderberg, Johnson), 17. Barrie (MacKinnon, Landeskog), 35. Holden (Mitchell), 48. Iginla (Tanguay), 57. Skille (McLeod, Barrie) – 43. SEKERA (Hall, Draisaitl). Brankári: Varlamov – Nilsson, strely na bránku: 29:40, 17.570 divákov.

 

Slováci v akcii:

Reklama

Andrej Sekera (Edmonton) 23:26 1 0 1 1 1 0

Marián Hossa (Chicago) 16:50 0 0 0 -1 1 0

Marián Gáborík (Los Angeles) 18:06 0 0 0 -4 8 0

Martin Marinčin (Toronto) 13:07 0 0 0 0 1 0

Jaroslav Halák (NY Islanders) 58:55 1/29 96,6 /legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na

bránku, trestné minúty. brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/

 

Reklama

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

11:03

Jednu obeť si vyžiadal požiar v domove dôchodcov, ktorý vypukol vo štvrtok nadránom vo východomaďarskej obci Ököritófülpös.

Riaditeľstvo úradu civilnej ochrany (OKF) uviedlo, že do hasenia požiaru v jednoposchodovej budove nasadili 19 hasičov s piatimi vozidlami.

10:53

Ukrajinská armáda v noci na štvrtok zneškodnila 26 dronov, ktorými útočili ruské sily. Uviedol to veliteľ ukrajinských vzdušných síl Mykola Oleščuk.

10:40

Nemecký maloobchod dosiahol vo februári slabšie výsledky. Tržby sa znížili v porovnaní s januárom aj s rovnakým mesiacom minulého roka, oznámil vo štvrtok spolkový štatistický úrad Destatis.

10:13

Štyria ľudia zahynuli a najmenej päť ďalších utrpelo zranenia pri útoku nožom na severe amerického štátu Illinois.

Incident sa odohral v stredu popoludní miestneho času v meste Rockford, ktoré leží asi 145 kilometrov od Chicaga. Útočník v rôznych lokalitách smrteľne pobodal 15-ročné dievča, 63-ročnú ženu a dvoch mužov vo veku 49 a 22 rokov.

09:59

Vyše 70 percent Poliakov si neželá vyslanie vojakov svojej krajiny ani Severoatlantickej aliancie na Ukrajinu. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu verejnej mienky, ktorý vypracoval inštitút IBRIS pre poľský denník Rzeczpospolita.

09:38

Francúzsky prezident Emmanuel Macron odmietol plánovanú dohodu o voľnom obchode medzi Európskou úniou (EÚ) a juhoamerickým zoskupením Mercosur v jej súčasnej podobe.

Potrebné sú podľa neho rokovania o novej a zodpovednejšej dohode, ktorá bude prihliadať na rozvoj, ochranu klímy a biodiverzitu.

09:24

Tisíce vodičov autobusov vstúpili vo štvrtok v juhokórejskej metropole Soul do generálneho štrajku pre spor týkajúci sa platov. Podľa odborov postihol štrajk 97 percent tamojších autobusových liniek a spôsobil chaos počas rannej dopravnej špičky. Po zhruba 11 hodinách sa však vodičom podarilo so zamestnávateľmi dohodnúť a vrátili sa do práce.

09:13

Slovenský hokejista Martin Chromiak pomohol asistenciou k triumfu Ontaria nad San Jose 3:2 v nočnom zápase AHL. Dvadsaťjedenročný útočník má po 61 dueloch sezóny na konte 29 bodov (13+16).

08:49

Výbor Parlamentného zhromaždenia Rady Európy (PZ RE) pre politické záležitosti a demokraciu vyjadril podporu prípadnému prijatiu Kosova do RE. Srbsko toto rozhodnutie odsúdilo ako škandalózne.

08:36

Francúzski politici z celého spektra v stredu vyjadrili zdesenie nad odstúpením riaditeľa parížskej školy, ktorý dostal vyhrážky smrťou za to, že požiadal študentku, aby si v priestoroch školy zložila moslimský závoj.

Premiér Gabriel Attal, bývalý minister školstva, chcel ukázať riaditeľovi podporu a pozval ho v stredu do svojho úradu.

08:24

Šéf ruskej rozviedky Sergej Naryškin navštívil tento týždeň Severnú Kóreu, kde viedol diskusie o bezpečnostnej spolupráci.

Naryškin sa stretol so severokórejským ministrom pre štátnu bezpečnosť Ri Čang-daem.

08:15

Ceny ropy sa vo štvrtok ráno zvýšili a vyrovnali tak časť strát z predchádzajúcich dvoch dní. Od začiatku marca oba hlavné kontrakty posilnili o približne 4,5 % a k zisku za celý mesiac smerujú už tretíkrát po sebe.

08:07

Zástupcovia štátov EÚ sa v stredu večer dohodli na novom kompromise o clách na niektoré ukrajinské poľnohospodárske výrobky, oznámilo belgické predsedníctvo Rady EÚ.

Podľa diplomatov sa do EÚ bude môcť bez cla predávať menej tovaru, ako sa pôvodne plánovalo. Medzi dotknuté výrobky patria vajcia, hydina, cukor a kukurica. Sprísnenie požiadaviek si ešte vyžaduje súhlas Európskeho parlamentu.

07:58

Bývalý americký senátor a demokratický kandidát na viceprezidenta USA Joe Lieberman zomrel v stredu vo veku 82 rokov.

Lieberman zomrel v stredu v New Yorku v kruhu rodiny v dôsledku komplikácií po páde, uvádza sa vo vyhlásení.

Joe Lieberman
Na archívnej snímke Joe Lieberman
Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali