NHL: Montreal zdolal Chárov Boston, Ovečkin vyrovnal Fiodorova

NHL: Montreal zdolal Chárov Boston, Ovečkin vyrovnal Fiodorova

New York 8. novembra 2015 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Alex Gallardo)

 

V sobotných zápasoch zámorskej NHL sa predstavili len dvaja slovenskí hokejisti. Boston Bruins s kapitánom Zdenom Chárom prehral na ľade lídra NHL Montrealu Canadiens 2:4. Hokejisti Los Angeles Kings zdolali na domácom ľade Floridu Panthers 4:1, v drese domácich sa predstavil aj slovenský útočník Marián Gáborík

Slovenský hokejista Marián Gáborík (Los Angeles Kings) počas zápasu NHL s Floridou Panthers
Slovenský hokejista Marián Gáborík (Los Angeles Kings) počas zápasu NHL s Floridou Panthers

Montreal si upevnil pozíciu na čele Východnej konferencie i celej súťaže. Canadiens prehrávali po dvoch tretinách 1:2, no výborne im vyšlo záverečné dejstvo a najmä posledná dvojminútovka, v ktorej strelili dva góly v rozpätí 20 sekúnd. Nerozhodný stav zlomil v čase 58:52 v početnej výhode David Desharnais a potom poistil víťazstvo do prázdnej bránky kanonier Max Pacioretty. Rozhodujúci gól padol pri vylúčení Davida Krejčího, ktorý kroščekoval krajana Tomáša Plekanca. “Posledné dva zápasy sme prehrali vďaka nedisciplinovanosti a je sklamaním, že to prichádza od našich lídrov,” povedal tréner Bruins Claude Julien pre nhl.com. “Tréner má pravdu. Bolo to hlúpe vylúčenie, ktoré nás stálo zápas,” priznal si chybu najproduktívnejší hráč Bostonu. V bránke Canadiens nastúpil piatykrát za sebou Mike Condon a vychytal v tejto sérii štvrté víťazstvo. Výborne tak zastúpil zranenú jednotku Careyho Pricea. Jeden z dvoch gólov strelil Condonovi 21-ročný Frank Vatrano a tešil sa z premiérového presného zásahu v NHL. Chára bol na ľade 23 minút a 27 sekúnd a zaznamenal plusový bod.

Reklama

“Králi” z Los Angeles zdolali Floridu Panthers 4:1. Po prvej tretine síce prehrávali, ale potom svoju dominanciu na ľade potvrdili tromi gólmi v druhej tretine. Kings ubránili 75-sekundové oslabenie o dvoch hráčov a potom Jeff Carter v 34. minúte vyrovnal. “Myslím, že to bol zlomový bod v zápase. Ubránili sme sa a konečne sme našli cestu do bránky. Potom sme už mali zápas v rukách,” povedal útočník Milan Lucic, ktorý svojím tretím gólom v sezóne uzavrel skóre duelu. Gáborík zaznamenal za “kráľov” tri strelecké pokusy, ale neskóroval ani v deviatom zápase za sebou. Slovenský útočník čaká na presný zásah od 18. októbra, kedy strelil svoj zatiaľ jediný gól v sezóne proti Coloradu Avalanche. Gáborík nastúpil až v tretej formácii a na ľade bol len 11 minút a 4 sekundy. Florida prehrala v Staples Centre siedmy zápas za sebou, naposledy tam vyhrala 27. novembra 2002. “Nie je náhoda, že Kings vyhrali dva Stanleyho poháre za posledných päť rokov. Hrali mužský zápas, kým my tu máme stále nejaké deti. Ideme krok po kroku,” povedal tréner “panterov” Gerard Gallant.

O víťazstve Washingtonu Capitals 3:2 nad Torontom rozhodol v nájazdoch kapitán Alexander Ovečkin. Ten skóroval aj v riadnom čase a so 483 gólmi vyrovnal najlepšieho ruského kanoniera NHL všetkých čias Sergeja Fiodorova, ktorého v pondelok uvedú do Siene slávy. Ovečkin na to potreboval len 772 zápasov, o 476 menej ako Fiodorov. Dramatický duel poslal do predĺženia 0,8 sekundy pred koncom útočník Capitals Nicklas Bäckström, ktorý vyrovnal na 2:2. Capitals skórovali aj 2:39 minúty pred koncom, ale rozhodcovia gól neuznali. “Povedali sme si, že je stále dosť času na vyrovnanie. Verili sme tomu a vyšlo to,” povedal Bäckström, ktorý si po góle skontroloval čas na svetelnej tabuli. “Svietilo tam 0,8, takže super,” skonštatoval spokojne Švéd. V nájazdoch skóroval Ovečkin ako prvý v štvrtej sérii a potom brankár Brian Holtby vychytal Nazema Kadriho. Maple Leafs majú pod vedením kouča Mikea Babcocka na konte stále len dve víťazstvá. V drese Toronta nedostal šancu obranca Martin Marinčin.

Reklama

Hokejisti Buffala zvíťazili nad Vancouverom 3:2. O triumfe “šablí” rozhodol 17 sekúnd pred záverečnou sirénou fínsky obranca Rasmus Ristolainen, ktorý predtým v presilovke strelil aj druhý gól svojho tímu a bol tak hrdinom zápasu. Skvelú prácu pred rozhodujúcim gólom odviedol Tyler Ennis, ktorý sa prekľučkoval do útočného pásma, puk sa cez Marcusa Foligna dostal na voľného Ristolainena a 21-ročný Fín presnou strelou rozjasal divákov vo First Niagara Center. “Má fantastickú strelu. Dokáže vypáliť ako z kanóna. Je to mladý hráč, ktorý má pred sebou veľkú budúcnosť,” chválil Ristolainena jeho spoluhráč Foligno. Duel bol výnimočný pre brankára Ryana Millera, ktorý sa do Buffala vrátil prvýkrát, odkedy ho Sabres vymenili 28. februára 2014 do St. Louis Blues za slovenského brankára Jaroslava Haláka. Miller odchytal v Buffale desať a pol sezóny. “Strávil som tu veľkú časť mojej kariéry a môjho života a preto som sa veľmi tešil na návrat. Postretával som veľa známych ľudí, bolo to príjemné. Škoda, že to dopadlo pre nás nešťastne, ale tak to v športe chodí,” povedal zámorským médiám 35-ročný brankár.

Carolina zdolala Ottawu 3:2 po predĺžení, keď jej patril záver zápasu. Duel poslal do nadstavby 3,3 sekundy pred treťou sirénou Jeff Skinner, keď zužitkoval obrovský tlak pri hre bez brankára. V predĺžení potom rozhodol svojim tretím gólom v sezóne Jordan Staal, ktorý v prvých 11 zápasoch neskóroval ani raz, ale teraz rozsvietil červené svetlo v treťom stretnutí za sebou. Podobne ako Staal sa v úvode sezóny strelecky trápil aj Skinner, ktorý dvakrát v kariére pokoril 30-gólovú hranicu. Teraz má na konte len tri presné zásahy. “Dúfam, že mi to tam začne padať. Necítim sa na ľade zle, len chýba viac šťastia v koncovke,” povedal Skinner. Ottawa nevyhrala v PNC Arene už 13 zápasov, naposledy sa jej to podarilo 12. decembra 2007. Svoj prvý gól v NHL strelil obranca Senators Chris Wideman.
Hokejisti Calgary ukončili šesťzápasovú víťaznú sériu “tučniakov” z Pittsburghu, keď na domácom ľade vyhrali 5:2. Flames udreli dvakrát na konci prvej tretiny a v priebehu 50 sekúnd odskočili na 3:1. Zaslúžili sa o to mladíci. Na 2:1 upravil po skvelej prihrávke 21-ročného Seana Monahana 22-ročný Johnny Gaudreau a potom 19-ročný Sam Bennett po nádhernej individuálnej akcii dal svoj tretí gól v sezóne. “Plamene” po slabom štarte do sezóny vyhrali tretí z posledných štyroch duelov. Nad Pittsburghom však zvíťazili prvýkrát po 10 dueloch, séria trvala od 5. decembra 2005. “Strácame menej pukov a zlepšili sme sa v obrannej činnosti. Myslím, že preto sa nám darí,” snažil sa odhaliť príčinu posledných úspechov Calgary Gaudreau.

Vo Winnipegu sa stretli českí brankári a zo súboja vyšiel úspešnejšie ochranca svätyne Philadelphie Flyers Michal Neuvrith, ktorý vychytal víťazstvo 3:0. Chytil všetkých 28 striel Jets a zaznamenal už tretie čisté konto v sezóne, najviac zo všetkých brankárov NHL. Domáci Ondřej Pavelec inkasoval dva góly, posledný dal do prázdnej bránky Matt Read.

Hrdinom St. Louis bol brankár Jake Allen, ktorý chytil v Nashville 45 striel domácich “predátorov.” Zaznamenal druhé čisté konto v sezóne a siedme v kariére. Blues vyhrali piaty z posledných šiestich zápasov. O víťazstve Minnesoty nad Tampou Bay Lightning rozhodol jediný gól, ktorý v 26. sekunde druhej tretiny strelil obranca Jared Spurgeon. Brankár Wild Devan Dubnyk chytil všetkých 31 striel hostí a zaznamenal druhý shutout v sezóne. Minnesota hrala bez svojho hviezdneho útočníka Zacha Pariseho, ktorý má zranené koleno.

Len jeden gól padol aj v San Jose, kde domáci Sharks podľahli Anaheimu Ducks. O víťazstve “káčerov” rozhodol kanonier Corey Perry. Čisté konto zaznamenal náhradný brankár Ducks Anton Chudobin, ktorý nepustil za chrbát ani jednu z 31 striel “žralokov.” Hokejisti New Yorku Rangers vyhrali na ľade Arizony Coyotes 4:1. O shutout prišiel v závere fínsky brankár “jazdcov” Antti Raanta, ktorý zaznamenal 39 zákrokov, ale zo 40. strely ho necelých 5 sekúnd pred koncom prekonal Shane Doan.

Reklama

Sumáre NHL:
BUFFALO SABRES – VANCOUVER CANUCKS 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)
Góly: 23. McGinn (Pysyk, Eichel), 29. Ristolainen (Eichel, Gionta), 60. Ristolainen (Foligno, Ennis) – 34. H. Sedin (D. Sedin, Hutton), 51. Higgins. Brankári: Ullmark – Miller, strely na bránku: 22:37, 19.070 divákov.

LOS ANGELES KINGS – FLORIDA PANTHERS 4:1 (0:1, 3:0, 1:0)
Góly: 34. Carter (Toffoli, Forbort), 37. Doughty (Muzzin, Toffoli), 38. Kopitar (Brown, Pearson), 49. Lucic (Carter) – 20. Bjugstad (Huberdeau). Brankári: Quick – Luongo, strely na bránk: 35:19, 18.230 divákov.

MONTREAL CANADIENS – BOSTON BRUINS 4:2 (0:1, 1:1, 3:0)
Góly: 22. Plekanec (Gallagher, Subban), 49. Eller (Galchenyuk, Smith-Pelly), 59. Desharnais (Galchenyuk, Markov), 60. Pacioretty (Gallagher) – 2. Eriksson (Bergeron, Spooner), 29. Vatrano (C. Miller, Krejčí). Brankári: Condon – Gustavsson, strely na bránku: 33:31, 21.288 divákov.

WASHINGTON CAPITALS – TORONTO MALPE LEAFS 3:2 pp a sn (0:1, 1:0, 1:1 – 0:0, 1:0)
Góly: 25. Ovečkin (Kuznecov, Bäckström), 60. Bäckström (Williams, Oshie), rozh. náj. Ovečkin – 3. Winnik (Reilly), 50. van Riemsdyk (Lupul, Rielly). Brankári: Holtby – Reimer, strely na bránku: 31:25, 18.506 divákov.

CAROLINA HURRICANES – OTTAWA SENATORS 3:2 pp (0:0, 1:2, 1:0 – 1:0)
Góly: 25. Faulk (Rask), 60. Skinner (J. Staal), 63. J. Staal (Faulk, E. Staal) – 32. Chiasson (Wiercioch, Stone), 36. Wideman (Ryan, Hoffman). Brankári: Ward – Hammond, strely na bránku: 46:21, 10.005 divákov.

Reklama

WINNIPEG JETS – PHILADELPHIA FLYERS 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Góly: 6. B. Schenn (Giroux, Voráček), 50. Simmonds (Giroux, Streit), 59. Read. Brankári: Pavelec – Neuvirth, strely na bránku: 28:23, 15.294 divákov.

NASHVILLE PREDATORS – ST. LOUIS BLUES 0:4 (0:1, 0:0, 0:3)
Góly: 9. Parayko (Brouwer, Gomez), 43. Pietrangelo (Steen, Gomez), 46. Upshall, 53. Steen (Tarasenko). Brankári: Rinne – Allen, strely na bránku: 45:28, 17.143 divákov.

MINNESOTA WILD – TAMPA BAY LIGHTNING 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Gól: 21. Spurgeon (Coyle, Pominville). Brankári: Dubnyk – Bishop, strely na bránku: 25:31, 19.066 divákov.

ARIZONA COYOTES – NEW YORK RANGERS 1:4 (0:1, 0:3, 1:0)
Góly: 60. Doan (Chipchura, Ekman-Larsson) – 8. Fast (Girardi), 23. Miller (Kreider, Boyle), 26. Kreider (Stepan), 34. Hayes (Yandle, Lindberg). Brankári: Smith (26. Lindbäck) – Raanta, strely na bránku: 40:30, 13.029 divákov.

CALGARY FLAMES – PITTSBURGH PENGUINS 5:2 (3:1, 1:1, 1:0)
Góly: 8. Colborne (Bennett, Backlund), 17. Gaudreau (Monahan, Backlund), 18. Bennett (Frolík, Backlund), 30. Monahan (Gaudreau, Hamilton), 58. Gaudreau – 14. Kessel (Malkin), 35. Bonino (Perron, Cole). Brankári: Rämö – Fleury, strely na bránku: 31:25, 19.289 divákov.

SAN JOSE SHARKS – ANAHEIM DUCKS 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Gól: 5. Perry (Getzlaf, Maroon). Brankári: Jones – Chudobin, strely na bránku: 31:17, 17.562 divákov.

Slováci v akcii:
Marián Gáborík (Los Angeles) 11:04 0 0 0 -1 3 0
Zdeno Chára (Boston) 23:27 0 0 0 1 0 0
/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty. brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:57

Arménsko a Azerbajdžan oznámili, že v rámci snáh o normalizáciu vzťahov začali s úpravou spoločnej štátnej hranice. 

12:57

Stovky nemeckých policajtov v rámci vyšetrovania činnosti nigérijskej mafie prehľadali početné nehnuteľnosti v spolkových krajinách Bavorsko, Hesensko, Bádensko-Württembersko a Hamburg. Na základe zatykačov bolo do väzby vzatých niekoľko mužov, informuje agentúra DPA s odvolaním sa na krajinský kriminálny úrad (LKA) v Bavorsku, políciu a prokuratúru Mníchov I.

12:37

Po iránskom leteckom útoku na Izrael z 13. na 14. apríla 2024 sa na sociálnych sieťach objavilo video, ktoré údajne zobrazovalo izraelský systém protivzdušnej obrany Iron Dome (Železná kupola), ako zneškodňuje prilietajúce iránske drony a rakety. Nie je to pravda, zdieľané video sa totiž prvýkrát na sociálnych sieťach objavilo už v októbri 2023 počas jedného z raketových útokov na izraelské územie z Pásma Gazy. TASR na dezinformácie upozorňuje v spolupráci s agentúrou AFP.

12:04

Peking odmietol a odsúdil tvrdenia Spojených štátov, že Čína podporuje vojnu rozpútanú Ruskom na Ukrajine tým, že Moskve poskytuje veľké množstvo strojov, mikroelektroniky či technológií do dronov a riadených striel, vďaka čomu Rusko môže navyšovať svoju zbrojnú výrobu.

12:00

Ukrajinský Národný protikorupčný úrad podozrieva ministra poľnohospodárstva Mykolu Solského z nezákonného nadobudnutia štátnej pôdy v rokoch 2017 až 2021. 

11:58

Chorvátsky premiér Andrej Plenkovič po zasadnutí predsedníctva a národného výboru svojej strany Chorvátske demokratické spoločenstvo (HDZ) vyjadril spokojnosť s výsledkami parlamentných volieb zo 17. apríla. Uviedol, že jeho strana zostaví vládnu koalíciu.

11:57

Pri pokuse dostať sa z Francúzska do Británie zahynulo v Lamanšskom prielive najmenej päť ilegálnych migrantov. Medzi obeťami je aj štvorročné dieťa.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali