NHL: Halák sa vrátil prehrou, hral aj Jurčo, Gáborík prihral na víťazný gól

NHL: Halák sa vrátil prehrou, hral aj Jurčo, Gáborík prihral na víťazný gól

New York 8. januára 2016 AKTUALIZOVANÉ (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Marcio Jose Sanchez)

 

Opäť sa darilo Floride

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák sa po zranení vrátil do zostavy New Yorku Islanders, no jeho tím prehral v noci na piatok v súboji zámorskej NHL doma s Washingtonom 1:4. Halák proti momentálne najlepšiemu tímu ligy kryl 34 striel a inkasoval tri góly, keď ten posledný dosiahli hostia do prázdnej bránky.

Reklama
okejista Detroitu Red Wings Slovák Tomáš  Jurčo (vpravo) padá  v zápase zámorskej hokejovej NHL Detroit Red Wings - San Jose Sharks v kalifornskom San Jose
okejista Detroitu Red Wings Slovák Tomáš Jurčo (vpravo) padá v zápase zámorskej hokejovej NHL Detroit Red Wings – San Jose Sharks v kalifornskom San Jose

Bratislavský rodák pauzoval od 21. decembra, pre bližšie nešpecifikované zranenie v hornej časti tela vynechal päť duelov. Počas jeho absencie ho v bránke zastupoval Nemec Thomas Greiss, ktorému sa však najmä v posledných dvoch zápasoch veľmi nedarilo. Halák predviedol pri návrate solídny výkon, keď mužstvo podržal najmä v druhej a tretej tretine. Nepodporili ho však spoluhráči v ofenzíve, keď ako jediný dokázal skórovať Brock Nelson. Tridsaťročný brankár tak má v tejto sezóne bilanciu 10-7-3. Autorom víťazného gólu bol Alexander Ovečkin, pre ktorého to bol 497. presný zásah v profilige. Ruský útočník po zápase ocenil rýchly reakciu kustóda tímu Brocka Mylesa, ktorý mu bleskovo nahradil zlomenú hokejku. “Myslím, že rozhodcovia by mu mali udeliť asistenciu. Jeho rýchla reakcia mi pomohla k streleniu gólu,” usmieval sa Ovečkin. Capitals si vylepšili bilanciu na 30-7-3 a upevnili si vedenie vo Východnej konferencii.

Opäť sa darilo Floride, ktorá vyhrala v Ottawe 3:2 a zaknihovala jedenásty triumf za sebou. V drese víťazov opäť bodoval český veterán Jaromír Jágr, ktorý zaznamenal šestnástu asistenciu v ročníku. “Bol to náročný zápas. Domáci mali viac šancí, viac striel. Podržal nás brankár Luongo,” konštatoval Jágr.
V noci na piatok sa hral aj duel Los Angeles – Toronto, domáci vyhrali 2:1 aj vďaka asistencii slovenského útočníka Mariána Gáboríka. Bola pre neho deviata v sezóne. Gáborík prihral Jeffovi Carterovi na víťazný gól a po stretnutí ho vyhlásili za prvú hviezdu duelu. Úspešný debut v drese Kings si odbil jeho nový spoluhráč Vincent Lecavalier, kanadský veterán si pripísal asistenciu pri úvodnom presnom zásahu Jakea Muzzina. “Dostal som sa do výborného kolektívu a som tomu veľmi rád. Dnes to bolo trochu hektické, mal som veľa adrenalínu,” uviedol Lecavalier. V drese hostí nechýbal v zostave slovenský obranca Martin Marinčin, ktorý odohral 11:40 minúty a do štatistík si zapísal jeden mínusový bod.

Reklama

Detroit vyhral na ľade San Jose 2:1. Za hostí nastúpil už aj slovenský útočník Tomáš Jurčo, ktorý pre zdravotné problémy vynechal predchádzajúce dva súboje Red Wings. Proti Sharks odohral osem minút, mal jednu strelu. Nebodoval ani jeho spoluhráč Tomáš Tatar, ktorý si zaknihoval strelecký pokus a plusový bod. Veľkou oporou Detroitu bol Petr Mrázek, český brankár zlikvidoval 35 striel domácich. Sharks potvrdili pozíciu najhoršieho mužstva súťaže na domácom ľade, keď po štvrtku majú vo svojom SAP Centre bilanciu 5-12-0.

 

Sumáre NHL:

NEW YORK ISLANDERS – WASHINGTON CAPITALS 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)

Góly: 22. Nelson (Strome, Grabovskij) – 6. Chimera (Johansson), 16. Ovečkin (Alzner), 36. Schmidt (Bäckström), 58. Bäckström. Brankári: HALÁK – Holtby, strely na bránku: 35:38, 14.261 divákov.

Reklama

OTTAWA SENATORS – FLORIDA PANTHERS 2:3 (0:2, 1:0, 1:1)

Góly: 26. McCormick, 50. Michálek (Karlsson) – 13. Smith (Huberdeau, Ekblad), 13. Trocheck, 48. Barkov (Jágr, Huberdeau). Brankári: Anderson – Luongo, strely na bránku: 32:16, 17.150 divákov.

MINNESOTA WILD – PHILADELPHIA FLYERS 3:4 pp (1:1, 1:2, 1:0 – 0:1)

Góly: 15. Scandella (Niederreiter), 36. Zucker, 54. Parise – 8. Couturier (Raffl, Schenn), 30. Del Zotto (Schenn, Medvedev), 30. White (VandeVelde, Bellemare), 65. Del Zotto (Voráček, Giroux). Brankári: Dubnyk – Mason, strely na bránku: 34:36, 19.125 divákov.

CALGARY FLAMES – ARIZONA COYOTES 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Reklama

Góly: 15. Gaudreau (Monahan, Giordano) – 19. Ekman-Larsson (Duclair, Boedker), 42. Elliott (Duclair). Brankári: Domingue – Rämö, strely na bránku: 26:33, 19.272 divákov.

DALLAS STARS – WINNIPEG JETS 2:1 pp a sn (1:0, 0:1, 0:0 – 0:0, 1:0)

Góly: 8. Seguin (Sharp, Janmark), rozh. nájazd Sharp – 27. Perreault (Ehlers, Myers). Brankári: Lehtonen – Hellebuyck, strely na bránku: 24:33, 18.532 divákov.

SAN JOSE SHARKS – DETROIT RED WINGS 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Góly: 11. Ward (Burns, Vlasic) – 10. DeKeyser (Zetterberg, Larkin), 54. Abdelkader (Dacjuk, Ericsson). Brankári: Jones – Mrázek, strely na bránku: 36:25, 16.856 divákov.

LOS ANGELES KINGS – TORONTO MAPLE LEAFS 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)

Góly: 43. Muzzin (Lecavalier, Mersch), 49. Carter (GÁBORÍK, Pearson) – 51. Holland (Kadri, Gardiner). Brankári: Quick – Reimer, strely na bránku: 41:26, 18.230 divákov.

 

Slováci v akcii:

Tomáš Tatar (Detroit) 12:55 0 0 0 +1 1 0

Reklama

Tomáš Jurčo (Detroit) 08:10 0 0 0 0 1 0

Marián Gáborík (Los Angeles) 14:34 0 1 1 +1 5 0
Martin Marinčin (Toronto) 11:40 0 0 0 -1 0 0

Jaroslav Halák (NY Islanders) 59:52 3/37 91,9%

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty. brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:13

Ukrajinské vedenie nepredpokladá, že by mestu Charkov na severovýchode Ukrajiny hrozil pozemný útok, a to aj napriek novej ofenzíve ruskej armády v tejto oblasti, do ktorej je nasadených viac ako 30.000 ruských vojakov. Podľa agentúry AFP to v pondelok uviedol nový tajomník Rady bezpečnosti a obrany Ukrajiny (SNBO) Olexandr Lytvynenko.

20:00

V blízkosti českej obce Luka nad Jihlavou sa v pondelok popoludní zrútilo ultraľahké lietadlo. Pilot nehodu neprežil. Hasiči a polícia prehľadávali okolie, aby mohli vylúčiť, že v lietadle bol ďalší človek. Nikoho napokon nenašli.

19:54

Grécko a Turecko musia v budúcnosti zintenzívniť svoju bilaterálnu komunikáciu, vyhlásil grécky premiér Kyriakos Mitsotakis počas návštevy Ankary. Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan zase uviedol, že medzi ich krajinami neexistujú žiadne neriešiteľné problémy.

19:44

Európska únia (EÚ) by pri aukciách na dodávky obnoviteľných zdrojov energie nemala prihliadať len na cenu. Oznámila to v pondelok Európska komisia (EK), podľa ktorej treba klásť väčší dôraz aj na kritériá, ako sú ochrana životného prostredia, kybernetická bezpečnosť a včasná realizácia projektov.

19:42

Zmeny v ruskej vertikále riadenia, ktoré navrhol prezident Vladimir Putin, svedčia najmä “o totálnej militarizácii ekonomiky a reštrukturalizácii armádnych zásobovacích systémov tak, aby poskytovali zdroje na nekonečnú vojnu”. V reakcii na zmeny v ruskom vedení po Putinovej inaugurácii to uviedol poradca vedúceho kancelárie ukrajinského prezidenta Mychailo Podoľak.

19:41

Najmenej osem ľudí prišlo o život a viac ako 60 ich utrpelo zranenia, keď v pondelok v Bombaji počas prašnej búrky a dažďa spadol bigboard aj s vysokým lešením. S odvolaním sa na miestne úrady o tom informoval spravodajský web The Times of India, ktorý dodal, že pod kovovou konštrukciou je uväznených 20 až 30 ľudí.

19:40

Turecký prezident Recep Tayipp Erdogan v pondelok potvrdil, že niekdajší byzantský Chrám svätého Spasiteľa v Chóre, ktorý osmanskí Turci po dobytí Carihradu premenili na mešitu Kariye a neskoršie moderné Turecko z neho urobilo múzeum, bude opäť slúžiť ako mešita. Erdogan sa pre tento krok rozhodol dávnejšie aj napriek nesúhlasu gréckeho premiéra Kyriakosa Mitsotakisa, s ktorým sa stretol v pondelok.

19:35

Už takmer 360.000 ľudí utieklo z mesta Rafah v palestínskom Pásme Gazy, odkedy izraelská armáda pred týždňom vydala prvé príkazy na evakuáciu, vyplýva z údajov OSN.

18:36

Ústavnoprávny výbor gruzínskeho parlamentu potreboval v pondelok iba 67 sekúnd na to, aby posúdil a v treťom čítaní aj schválil kontroverzný zákon o transparentnosti zahraničného vplyvu, ktorý v Gruzínsku vyvoláva masové protesty.

18:36

Ozbrojené krídlo palestínskeho radikálneho hnutia Hamas – Brigády Izzadína Kasáma – v pondelok oznámilo stratu spojenia s militantmi, ktorí dozerali na štyroch unesených izraelských rukojemníkov. Odôvodnili to izraelským bombardovaním Pásma Gazy v priebehu uplynulých desiatich dní.

18:35

Merania v okolí poľskej bane Turów ukázali, že vďaka podzemnej tesniacej bariére stúpa hladina podzemnej vody smerom k ČR. Nárast hladiny odborníci zaznamenali prvýkrát za posledných desať rokov. Český minister životného prostredia Petr Hladík to označil za pozitívnu správu a dôkaz, že stena skutočne funguje. V pondelok to uviedol český rezort životného prostredia.

18:28

Britský kráľ Karol III. v pondelok na slávnostnej ceremónii odovzdal vysoký vojenský titul svojmu staršiemu synovi, princovi Williamovi. Išlo o zriedkavé spoločné vystúpenie dvojice v čase, keď sa kráľ po diagnostikovaní rakoviny postupne vracia k verejným povinnostiam.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke polárna žiara nad Žilinou - pohľad od Višňového

Autor: Miroslav Broz

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Iliaš

Milan Šupa

Gustáv Murín

Marian Kotleba

Viktor Pondělík

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali