NY Rangers otočili zápas s Torontom, Matthews nevyrovnal rekord

NY Rangers otočili zápas s Torontom, Matthews nevyrovnal rekord

New York 20. januára 2022 AKTUALIZOVANÉ (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Mark J. Terrill)

 

Hokejisti New Jersey nestačili v NHL doma na Arizonu, poslednému tímu Západnej konferencie podľahli 1:4. “Diabli”, za ktorých v noci na štvrtok nastúpili obranca Christián Jaroš a útočník Tomáš Tatar, utrpeli tretiu prehru za sebou a v tabuľke Východnej konferencie im patrí 12. miesto

Anaheim Ducks - Colorado Avalanche
Na snímke vľavo český brankár Colorada Pavel Francouz blokuje strelu, vpravo útočník Anaheimu Max Comtois v zápase hokejovej NHL Anaheim Ducks – Colorado Avalanche

Hrdinom duelu bol český brankár Karel Vejmelka, ktorý predviedol 35 zákrokov a potiahol svoj tím k triumfu. Jednu asistenciu zaznamenal obranca Jakob Chychrun, ktorý sa vrátil do zostavy Arizony po jedenásťzápasovej pauze. Tú musel absolvovať kvôli zraneniu a predĺžila sa po tom, čo ho klub zapísal na covidovú listinu. “Chcel som hrať jednoducho. Keď vynecháte takú dlhú dobu, tu a tam potrebujete malé osvieženie. Chcel som tvrdo brániť a dobre korčuľovať a myslím si, že sa mi to celkom darilo,” povedal pre nhl.com.

Reklama

“Diabli” prehrali tretí zápas po sebe, brankár Mackenzie Blackwood mal iba 13 úspešných zákrokov. Tatar odohral 17:06 minút a ku štyrom strelám si pripísal dva mínusové body. Jaroš strávil na ľade 11:37 min, raz ohrozil brankára a zaznamenal dve “mínusky”. New Jersey viedlo od 7. minúty, no na zásah Nica Hischiera už nedokázalo nadviazať a po druhej tretine prehrávalo 1:3. “Musíme sa naučiť, ako hrať s náskokom. Mal som pocit, že máme zápas pod kontrolou. Nemôže sa tak rýchlo zmeniť jeho priebeh,” povedal.

Colorado potvrdilo pozíciu najlepšieho tímu na západe víťazstvom 2:0 na ľade Anaheimu. Druhý shutoutom v kariére NHL sa blysol český brankár Pavel Francouz, ktorý chytil všetkých 34 striel. Prvé čisté konto vychytal pred dvoma rokmi proti Anaheimu (1:0). “Od začiatku to vyzeralo na vyrovnaný zápas, mal rovnaký scenár ako vtedy s Ducks. Išli sme do vedenia neskoro v druhej tretine a v tretej sme to vybojovali,” povedal. Hostí poslal v 39. minúte do vedenia Samuel Girard a v závere zápasu pridal druhý gól do prázdnej bránky Nazem Kadri. Pre Anaheim to bola štvrtá prehra v sérii, nezvrátil ju ani brankár John Gibson, ktorý sa vrátil po piatich dueloch na covidovej listine. Ducks na nej majú stále zapísaných obrancov Josha Mansona, Cama Fowlera a Simona Benoita ako aj najlepšieho strelca Troya Terryho.

Reklama

Hráči Toronta nezvládli zápas v New Yorku. Nad Rangers viedli po prvej tretine 3:1, no v druhej o náskok prišli a v záverečnej inkasovali ďalšie tri góly. Dva presné zásahy domácich zaznamenal krídelník Ryan Reaves, pre ktorého to boli prvé góly v sezóne. “Nikdy nechcete byť tri mesiace bez gólu. Mne sa to však v kariére stáva často. Takže je dobré, keď konečne skórujete, dúfam, že budú padať aj ďalšie,” povedal tridsaťpäťročný útočník, ktorý strelil v 719 dueloch základnej časti 51 gólov. Obranca NY Adam Fox dvakrát skóroval a pridal asistenciu. Rangers vyhrali tretí zápas po sebe a vedú Metropolitnú divíziu. Auston Matthews z Toronta nepredĺžil svoju gólovú sériu na ihriskách súperov na jedenásť zápasov a nedokázal tak vyrovnať spoločný rekord Pavla Bureho (1993/94) a Stevea Yzermana (1988/89).

 

NHL – sumáre:
New Jersey Devils – Arizona Coyotes 1:4 (1:0, 0:3, 0:1)
Góly: 7. Hischier (Bratt, Hughes) – 27. Mayo (Eriksson, Galchenyuk), 32. Crouse (Eriksson, Stralman), 35. Boyd (Keller, Chychrun), 49. Larsson (Crouse, Kessel). Brankári: Blackwood – Vejmelka, strely na bránku: 36:17, 10.592 divákov.

New York Rangers – Toronto Maple Leafs 6:3 (1:3, 2:0, 3:0)
Góly: 13. Reaves (McKegg, Fox), 23. Reaves (Miller, Trouba), 38. Fox (Strome, Panarin), 51. Strome (Lindgren, Panarin), 56. Kreider (Trouba, Zibanejad), 58. Fox (Zibanejad) – 3. Michejev (Engvall), 4. Marner (Nylander, Tavares), 18. Bunting (Matthews, Marner). Brankári: Šesťorkin – Campbell, strely na bránku: 27:38, 16.624 divákov.

Anaheim Ducks – Colorado Avalanche 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Góly: 39. Girard (Kadri, Burakovsky), 59. Kadri (Compher, Toews). Brankári: Gibson – Francouz, strely na bránku: 34:28, 11.240 divákov.

Reklama

Slovák v akcii:
Tomáš Tatar (New Jersey) 17:06 0 0 0 -2 4 0
Christián Jaroš (New Jersey) 11:37 0 0 0 -2 1 0

/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:00

Vojaci NATO v Poľsku vysielajú signál, že Aliancia bude brániť všetkých svojich členov. Vyhlásil to v utorok na návšteve Poľska generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.

19:32

Náklady na obnovu Grécka po minuloročných ničivých záplavách, ktoré si vyžiadali 17 obetí a zničili infraštruktúru, presiahnu tri miliardy eur. Oznámil to v utorok grécky premiér Kyriakos Mitsotakis.

19:12

Čínska sociálna sieť TikTok predložila Európskej komisii (EK) správu o hodnotení rizík svojej novej aplikácie TikTok Lite. Zabránila tak možnej pokute.

19:10

Francúzski letoví dispečeri plánujú vo štvrtok vstúpiť do jednodňového štrajku, pre ktorý hrozí zrušenie väčšiny letov na dvoch najväčších parížskych letiskách. Oznámila to v utorok francúzska asociácia FNAM, ktorá zastrešuje viacero odborových hnutí v letectve.

19:07

Slovenská tenistka Rebecca Šramková nepostúpila do hlavnej súťaže na turnaji WTA v Madride. Vo finále kvalifikácie dvojhry prehrala s Američankou Hailey Baptisteovou nasadenou ako číslo 22 hladko 2:6, 0:6.

19:04

Španielsko v utorok schválilo plán na odškodnenie a ekonomické kompenzácie pre obete sexuálneho zneužívania, ktoré spáchali ľudia spojení s katolíckou cirkvou. Minister spravodlivosti Félix Bolaňos povedal, že plán je založený na odporúčaniach z vlaňajšej správy španielskeho ombudsmana. Dodal, že podľa správy v Španielsku zrejme až približne 440.000 dospelých sexuálne zneužívali ľudia napojení na cirkev. Odškodné podľa jeho slov zaplatí cirkev. Viac podrobností o odškodnení ani o dátume verejného uznania obetí nezverejnili.

19:00

Z Fínska sa vstupom do Severoatlantickej aliancie stala krajina na frontovej línii vzhľadom na zdvojnásobenie dĺžky hraníc NATO s Ruskom. Vyhlásil to v utorok fínsky prezident Alexander Stubb počas návštevy Švédska.

kráľ Gustav  Alexander Stubb
Na snímke švédsky kráľ Gustav (vľavo) a fínsky prezident Alexander Stubb
18:59

Viac než 130 osôb bolo v noci na utorok zatknutých počas pro-palestínskych protestov v areáli New York University (NYU) v USA. Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

18:56

Švédska prokuratúra obvinila v utorok klimatickú aktivistku Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti. Ide o prípad demonštrácií pred švédskym parlamentom, počas ktorých ignorovala výzvu polície na opustenie miesta.

18:21

Najvyšší súd Talibanu v utorok oznámil, že súd v severovýchodnej afganskej provincii Kápísá dal verejne zbičovať dvoch mužov obvinených z lúpeže.

18:20

Súd poprednému predstaviteľovi Alternatívy pre Nemecko (AfD) Björnovi Höckeovi v prípade uznania za vinného z použitia nacistického sloganu pravdepodobne udelí finančnú pokutu. Oznámila to v utorok hovorkyňa krajského súd v nemeckom meste Halle Adina Kesslerová-Jenschová na záver druhého dňa pojednávania v tejto kauze.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali