NHL: Chára strelil víťazný gól, Kane s hetrikom natiahol sériu Chicaga

NHL: Chára strelil víťazný gól, Kane s hetrikom natiahol sériu Chicaga

New York 16. januára 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Gary Wiepert)

 

Zdeno Chára prispel k triumfu svojho tímu. Jeho gól sa ukázal ako víťazný

Slovenský hokejista Zdeno Chára zaznamenal svoj šiesty gól v aktuálnej sezóne zámorskej NHL. Kapitán Bostonu Bruins prispel k triumfu svojho tímu na ľade Buffala Sabres 4:1, keď jeho presný zásah zo 41. minúty sa neskôr ukázal ako víťazný.

Reklama
Slovenský hráč Bostonu Bruins Zdeno Chára (vpravo) oslavuje so spoluhráčom Ryanom Spoonerom gól do bránky Buffala Sabres v zápase hokejovej zámorskej NHL v Buffalo
Slovenský hráč Bostonu Bruins Zdeno Chára (vpravo) oslavuje so spoluhráčom Ryanom Spoonerom gól do bránky Buffala Sabres v zápase hokejovej zámorskej NHL v Buffalo

Chára prekonal Robina Lehnera v bránke domácich prekvapivou strelou od modrej čiary. Gólman Sabres jeho pokus vôbec nevidel, v tom momente mu bránilo vo výhľade až päť hráčov. “Na aktuálnom tripe sme prehrali niekoľko zápasov aj preto, že náš výkon nebol dobrý celých šesťdesiat minút. Dnes sme si dali záležať, aby sme koncovku zvládli. Boli sme agresívni na puku, strelili góly. Zlepšili sme tretiu tretinu a dosiahli dôležité víťazstvo,” povedal pre oficiálny web súťaže slovenský obranca. Pre Cháru to bol prvý gól po takmer šiestich týždňoch, predtým naposledy skóroval 4. decembra proti Calgary. Priebežne má v kanadskom bodovaní bilanciu 6+17.

Rovnakým výsledkom ako Boston triumfovalo Chicago Blackhawks v Toronte. Pre obhajcov titulu to bola desiata výhra za sebou. Leví podiel na výsledku mal Patrick Kane. Elitný útočník potvrdil pozíciu najproduktívnejšieho hráča súťaže, keď strelil hetrik a pridal aj asistenciu. Jeho slovenskí spoluhráči Marián Hossa a Richard Pánik sa nepresadili, rovnako nebodoval ani ich krajan Martin Marinčin v domácom drese Maple Leafs.

Reklama

Kane dosiahol vôbec prvý hetrik v zápasoch základnej časti v kariére. O výsledku rozhodol v druhej tretine, v ktorej skóroval dvakrát. Na oba góly mu prihrával Artemij Panarin. Ruský nováčik potom po Kaneovej asistencii zvýšil na 3:0 a hoci sa domácim podarilo streliť kontaktný gól, posledné slovo mal opäť najlepší hráč súťaže. Hetrik skompletizoval pri power play súpera a navýšil svoje suverénne vedenie v kanadskom bodovaní, ktorému kraľuje s bilanciou 67 bodov v 47 stretnutiach. “V play off som ich strelil niekoľko a nevymenil by som ich za nič. Dnes som ťažil z niekoľkých skvelých akcií mojich spoluhráčov,” vravel Kane. Najmä jeho zásluhou Chicago natiahlo víťaznú sériu a usadilo sa na prvej pozícii tabuľky Západnej konferencie.

Blackhawks predbehli Dallas, ktorý zaváhal v Anaheime. Hostia nezachytili úvod, keď po góle Coreyho Perryho v 16. minúte viedli Ducks už 4:0. Trénerovi domácich Bruceovi Boudreauovi sa začiatok zo strany jeho zverencov pozdával. “To bola asi naša najlepšia tretina v sezóne. Samozrejme, hlavne pre góly. Ale aj preto, že sme hrali s energiou a vyrovnane,” uviedol Bodreau.

Ofenzívny hokej videli diváci v Tampe, kde domáci zdolali húževnatý Pittsburgh 5:4 po predĺžení. Hviezdou súboja bol Vladislav Namestnikov. Mladý Rus dosiahol prvý hetrik v kariére, tretím gólom ukončil stretnutie v tretej minúte nadstaveného času, keď do siete dorazil strelu svojho krajana Nikitu Kučerova. “Skvelý pocit. A je to ešte lepšie, lebo sme vyhrali. Mal som aj šťastie, myslím, že puk sa odrazil od jedného z obrancov, ale aj také góly sa počítajú,” usmieval sa Namestnikov.

 

Sumáre NHL:

Reklama

BUFFALO SABRES – BOSTON BRUINS 1:4 (1:0, 0:1, 0:3)

Góly: 15. Lewgwand – 22. Beleskey (Spooner, Eriksson), 41. CHÁRA (Spooner, Beleskey), 51. Spooner (Eriksson, Miller), 59. Connolly. Brankári: Lehner – Gustavsson, strely na bránku: 34:31, 18.704 divákov

CAROLINA HURRICANES – VANCOUVER CANUCKS 2:3 pp (1:1, 0:1, 1:0 – 0:1)

Góly: 19. Versteeg (Slavin, J. Staal), 58. Liles (Nestrašil, Rask) – 14. Vey, 30. Horvat (Fedun, Bartkowski), 64. Horvat (Vrbata, Tanev). Brankári: Ward – Markstrom, strely na bránku: 40:22, 11.657 divákov

TORONTO MAPLE LEAFS – CHICAGO BLACKHAWKS 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)

Reklama

Góly: 44. Rielly (Parenteau, Matthias) – 34. Kane (Keith, Panarin), 38. Kane (Panarin, Seabrook), 41. Panarin (Kane, Seabrook), 58. Kane (Teräväinen). Brankári: Reimer – Darling, strely na bránku: 29:29, 20.049 divákov

TAMPA BAY LIGHTNING – PITTSBURGH PENGUINS 5:4 pp (1:1, 2:1, 1:2 – 1:0)

Góly: 2. Namestnikov (Stamkos, Nesterov), 29. Filppula (Johnson, Stamkos), 31. Namestnikov (Hedman, Filppula), 56. Stralman (Filppula, Paquette), 63. Namestnikov (Kučerov) – 11. Letang (Crosby, Hornqvist), 35. Hornqvist (Malkin, Letang), 51. Daley (Malkin, Kessel), 54. Kunitz (Määttä, Hornqvist). Brankári: Vasilevskij – Fleury, strely na bránku: 25:40, 19.092 divákov

MINNESOTA WILD – WINNIPEG JETS 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Gól: 4. Wheeler (Little). Brankári: Dubnyk – Hellebuyck, strely na bránku: 24:26, 19.222 divákov

ANAHEIM DUCKS – DALLAS STARS 4:2 (4:0, 0:1, 0:1)

Góly: 4. Silfverberg (Manson, Hagelin), 4. Vatanen (Cogliano, Thompson), 16. Lindholm (Kesler, Silfverberg), 16. Perry (Theodore, Getzlaf) – 22. Janmark (Moen), 52. Jamie Benn (Spezza, Demers). Brankári: Andersen – Lehtonen, strely na bránku: 35:24, 16.201 divákov

 

Slováci v akcii:

Zdeno Chára (Boston) 24:15 1 0 1 +1 2 2

Reklama

Marián Hossa (Chicago) 20:21 0 0 0 0 4 0

Richard Pánik (Chicago) 08:01 0 0 0 -1 2 0

Martin Marinčin (Toronto) 14:07 0 0 0 0 1 2

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty/

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali