NHL: Chára prispel dvomi asistenciami k výhre Bostonu, prvý hetrik Duclaira

NHL: Chára prispel dvomi asistenciami k výhre Bostonu, prvý hetrik Duclaira

New York 15. októbra 2015 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Chris Szagola)

 

Fantastický vstup v novom pôsobisku prežíva český brankár Philadelphie Michal Neuvirth

Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára prispel v noci na štvrtok v zámorskej NHL dvomi asistenciami k triumfu Bostonu na ľade Colorada 6:2. Pre Bruins je to prvé víťazstvo v novej sezóne. Philadelphia si poradila s Chicagom v zostave s Mariánom Hossom 3:0. Slovenský útočník vyslal na českého brankára Michala Neuvirtha štyri strely a pripísal si na konto mínusku. Anaheim prehral s Arizonou 0:4, prvým hetrikom v kariére sa blysol nováčik Anthony Duclair.

Reklama
Na snímke vľavo brankár Flyers Michal Neuvirth, vpravo mu gratuluje spoluhráč Wayne Simmonds
Na snímke vľavo brankár Flyers Michal Neuvirth, vpravo mu gratuluje spoluhráč Wayne Simmonds

Boston sa z víťazstva tešil na štvrtý pokus vo svojom prvom zápase na ľade súpera. “Medvedi” mali v troch úvodných stretnutiach v TD Garden skóre 7:16, kým Avalanche strelili v dvoch dueloch 10 gólov. Teraz však podal Boston podstatne lepší výkon v defenzíve a spoľahlivým výkonom pomohol aj brankár Jonas Gustavsson, ktorý nastúpil prvýkrát v sezóne. “Podali sme koncentrovaný a odhodlaný výkon. Dostávali sme veľa gólov a potrebovali sme zlepšiť obranu a hru bez puku, čo sa nám podarilo,” povedal pre nhl.com tréner Bruins Claude Julien. Základ úspechu položili hostia v úvodnej tretine, keď Kevan Miller a Jimmy Hayes v priebehu necelých troch minút dostali svoj tím do dvojgólového vedenia. Na oba zásahy prihral Chára, ktorý po zranení nastúpil na svoj druhý zápas v sezóne a otvoril si bodové konto. Kapitán Bruins bol na ľade takmer 25 minút. V druhej tretine sa potom úspešným tečom presadil Tyler Randell, ktorý nastúpil na svoj prvý zápas NHL v kariére. Avalanche skórovali prvýkrát až za stavu 0:5. “Nie som vôbec spokojný. Nebojovali sme, robili sme chyby, ktoré by sa nemali stávať,” hneval sa kormidelník Colorada Patrick Roy. Triumf Bostonu poistil do prázdnej bránky David Krejčí a natiahol svoju bodovú sériu na štyri zápasy (3+3).

Fantastický vstup v novom pôsobisku prežíva český brankár Philadelphie Michal Neuvirth. Vo svojich prvých dvoch štartoch vychytal bývalý brankár Washingtonu, Buffala a NY Islanders dva shutouty a celkovo neinkasoval v drese Flyers 132 minút a 5 sekúnd. Po Floride (1:0) vychytal aj strelcov Chicaga, keď zaznamenal 30 úspešných zásahov. Podľa Elias Sports Bureau je Neuvirth druhým brankárom, ktorý zaznamenal čisté kontá v prvých dvoch štartoch za Flyers. Predtým sa to v roku 2003 podarilo Jeffovi Hackettovi. Štyrikrát ho ohrozil aj slovenský útočník Marián Hossa. Ten mal najväčšiu šancu v polovici zápasu, keď sa za stavu 1:0 rútil na Neuvirtha sám v početnej nevýhode. Český brankár však jeho strelu švihom vykopol betónom a nedoprial Slovákovi 31. gól v oslabení. Spomedzi aktívnych hráčov je Hossa v tejto štatistike lídrom. “Snažil som sa trpezlivo počkať na jeho prvý pohyb. Vyčítal som, že bude strieľať medzi nohy, alebo okolo betónov a vyšlo to,” povedal Neuvirth zámorským novinárom. “Čím viac chytám, tým sa cítim lepšie a mám väčšie sebavedomie. Do zápasu som nastupoval uvoľnený, chcel som si to užiť. Víťazstvá však patria celému tímu, chalani hrajú predo mnou perfektne,” dodal 27-ročný brankár. Neuvirth má na konte sedem shutoutov, ale predtým vychytal nulu naposledy 11. marca 2012. V NHL zaznamenal dve čisté kontá za sebou prvýkrát, predtým sa mu to podarilo v roku 2009 v nižšej súťaži AHL.

Reklama

Columbus prehral aj svoj štvrtý zápas a zaznamenal najhorší vstup do sezóny v 15-ročnej histórii klubu. Blue Jackets ešte v polovici zápasu s Ottawou viedli 3:2, ale potom inkasovali päť gólov za sebou a prehrali vysoko 3:7. Štyri asistencie zaznamenal produktívny obranca Senators Erik Karlsson. “Je to sklamanie. Takýto vstup sme si nepredstavovali,” povedal kapitán Columbusu Nick Foligno. Blue Jackets ukončili minulú sezónu 15 víťazstvami z posledných 17 zápasov, ale formu si do nového ročníka nepreniesli. Hokejisti Arizony natiahli sériu víťazstiev na tri zápasy. Brankár Mike Smith chytil 37 striel, 20-ročný nováčik Anthony Duclair zaznamenal prvý hetrik v kariére a Coyotes zvíťazili na ľade Anaheimu 4:0. “Je to krásny pocit, na tento zápas nezabudnem. Som rád, že sa nám darí, zišli sme sa viacerí mladí hráči. Veteráni nám situáciu uľahčujú, prijali nás veľmi dobre, za čo im ďakujem,” povedal útočník tmavej pleti, ktorého Arizona získala 1. marca z New Yorku Rangers. Okrem neho sa presadil aj ďalší nováčik Max Domi, ktorý mal bilanciu 1+1. Na konte má v troch zápasoch už štyri kanadské body. Tri víťazstvá v úvode sezóny zaznamenali Coyotes prvýkrát od ročníka 2003/2004.

 

Sumáre NHL:

COLUMBUS BLUE JACKETS – OTTAWA SENATORS 3:7 (2:1, 1:3, 0:3)
Góly: 13. Saad (Foligno, Johansen), 19. Jenner (Johansen, Prout), 25. Dubinsky (Atkinson) – 17. Methot (Zibanejad, Karlsson), 22. Michálek (Ryan, Karlsson), 30. Turris (Stone), 38. Zibanejad (Ryan, Karlsson), 42. Pageau (Borowiecki, Cowen), 50. Hoffman (Stone, Turris), 56. Ryan (Zibanejad, Karlsson). Brankári: Bobrovskij – Anderson, strely na bránku: 41:27, 13.803 divákov.

PHILADELPHIA FLYERS – CHICAGO BLACKHAWKS 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Góly: 26. Gagner (Del Zotto, B. Schenn), 37. Giroux (Raffl, Voráček), 58. Read (Simmonds, Couturier). Brankári: Neuvirth – Crawford, strely na bránku: 29:30, 19.779 divákov.

Reklama

COLORADO AVALANCHE – BOSTON BRUINS 2:6 (0:2, 1:3, 1:1)
Góly: 39. Landeskog, 52. Mitchell (Zadorov, Barrie) – 6. Miller (CHÁRA, Connolly), 9. Hayes (CHÁRA, Miller), 24. Randell (McQuaid), 30. Kelly (Spooner, Hayes), 36. Spooner (Hayes), 59. Krejčí (Hayes). Brankári: Varlamov (36. Berra) – Gustavsson, strely na bránku: 22:25, 15.082 divákov.

ANAHEIM DUCKS – ARIZONA COYOTES 0:4 (0:3, 0:1, 0:0)
Góly: 4. Duclair (Hanzal), 10. Duclair (Domi, Hanzal), 13. Domi (Boedker, Michálek), 31. Duclair (Rieder, Hanzal). Brankári: Chudobin (13. Andersen) – Smith, strely na bránku: 37:29, 15.172 divákov.

 

Slováci v akcii:

Marián Hossa (Chicago) 17:32 0 0 0 -1 4 0

Reklama

Zdeno Chára (Boston) 24:47 0 2 2 2 2 2

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž,

počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:23

Slovenský futbalový reprezentant Ivan Schranz pomohol gólom a dvoma asistenciami k triumfu Slavie Praha nad Baníkom Ostrava v 1. kole skupiny o titul v českej lige. Slavia má na konte 75 bodov a v tabuľke je druhá, o bod zaostáva za vedúcou Spartou Praha.

20:10

Labouristický starosta Londýna Sadiq Khan si v sobotu zabezpečil rekordné tretie, po sebe nasledujúce funkčné obdobie a niekoľko mesiacov pred očakávanými všeobecnými voľbami uštedril konzervatívcom ďalšiu porážku.

Sadiq Khan
Znovuzvolený labouristický starosta Londýna Sadiq Khan vystupuje s príhovorom v Londýne
19:58

Taliansky tenista Jannik Sinner sa odhlásil z turnaja ATP v Ríme. Dôvodom nútenej pauzy svetovej dvojky je zranenie bedra, pre ktoré odstúpil v tomto týždni z turnaja ATP v Madride. Stalo sa tak pred plánovaným štvrtkovým duelom štvrťfinále, v ktorom mal byť jeho súperom Felix Auger-Aliassime z Kanady.

19:45

Futbalisti KFC Komárno oslavujú historický postup do najvyššej slovenskej súťaže. Účasť v budúcom ročníku Niké ligy si definitívne zabezpečili sobotným víťazstvom v dueli 28. kole MONACObet ligy na ihrisku Slavoja Trebišov 3:1.

18:45

Rusko pridalo ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského na svoj zoznam hľadaných zločincov, ukázala v sobotu vládna databáza.

18:33

Nemecký kancelár Olaf Scholz v sobotu odsúdil útok na svojho spolustraníka a europoslanca Matthiasa Eckeho a uviedol, že takéto útoky predstavujú hrozbu pre demokraciu.

18:06

Berlínska polícia v sobotu oznámila, že otvorila viacero vyšetrovaní po tom, čo musela v piatok zasiahnuť proti propalestínskemu protestu na Humboldtovej univerzite v Berlíne.

Demonštranti na piatkovom proteste kričali kontroverznú frázu: “Od rieky až po more Palestínčania budú slobodní”. Berlínska polícia pritom chce túto frázu klasifikovať ako antisemitskú.

propalestínsky protest
Ľudia sa zhromaždili na propalestínsky protest pred Humboldtovou univerzitou v Berlíne v piatok 3. mája 2024
17:25

Študenti prestížnej univerzity Trinity College v írskom Dubline zabarikádovali hlavný vchod do univerzity a v sobotu zorganizovali protest proti konaniu Izraela v Pásme Gazy. Informovala agentúra AFP.

16:50

Dráma o utečencoch “Ja kapitán” režiséra Mattea Garroneho sa v piatok večer stala tohtoročným hlavným víťazom talianskych filmových cien Donatellov Dávid (David di Donatello).

Matteo Garrone
Taliansky režisér Matteo Garrone (vpravo) stojí na pódiu počas ďakovnej reči na 69. ročníku talianskych filmových cien Donatellov Dávid (David di Donatello) v Ríme
16:23

Preletom vrtuľníkov, hymnou Slovenskej republiky, kladením vencov a viacerými príhovormi si v sobotu na Bradle uctili pamiatku 105. výročia tragickej smrti generála Milana Rastislava Štefánika.

16:09

Delegácia palestínskeho militantného hnutia Hamas dorazila v sobotu do Káhiry na rokovania o možnom prímerí v Pásme Gazy, v rámci ktorého by mohli byť do Izraela vrátaní aj niektorí rukojemníci, uviedol pre agentúru Reuters nemenovaný zdroj z Hamasu. Podľa egyptských zdrojov by na rokovaniach mal byť prítomný aj riaditeľ americkej Ústrednej spravodajskej služby (CIA) William Burns.

15:58

Dánska spoločnosť Pandora, najväčší producent šperkov na svete, oznámil za 1. štvrťrok rast tržieb o viac než desatinu a prevádzkového zisku o takmer pätinu. Podporil ju najmä kľúčový americký trh, na ktorom zvýšila podiel. Spoločnosť zároveň prekonala očakávania trhov a v reakcii na vývoj na začiatku roka zlepšila prognózu vývoja tržieb za celý rok.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Žena pózuje medzi tulipánmi počas návštevy Harrisonovho tulipánového festivalu v Agassiz v Britskej Kolumbii

Autor: AP/Darryl Dyck/The Canadian Press via AP

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Andrej Sablič

Erik Majercak

Marek Brna

Matúš Pestrý

Marian Kotleba

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali