NHL: Capitals nestačili na Boston, Bäckström so 700. asistenciou: “Ťažký večer”

NHL: Capitals nestačili na Boston, Bäckström so 700. asistenciou: “Ťažký večer”

New York 6. marca 2021 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Michael Dwyer,Nam Y. Huh)

 

Hokejisti Bostonu zvíťazili v noci na sobotu v domácom zápase NHL nad Washingtonom 5:1. V bránke Bruins sa predstavil slovenský reprezentant Jaroslav Halák a na triumfe sa podieľal 31 úspešnými zákrokmi. Vyhlásili ho za tretiu hviezdu zápasu

Capitals Bruins
Slovenský brankár Jaroslav Halák z Bostonu Bruins blokuje strelu Larsa Ellera z Washingtonu Capitals počas zápasu zámorskej hokejovej NHL

Boston položil základ víťazstva v druhej tretine, ktorú vyhral 3:0. Už v prvej dvadsaťminútovke sa z ľadu porúčal Brandon Carlo, obranca “medveďov” nedohral zápas po “hite” Toma Wilsona, ktorý zasiahol súpera do hlavy. Rozhodcovia tvrdý zákrok nepotrestali. Už na začiatku druhej časti vyzval Wilsona na pästný súboj Jarred Tinordi. “Ak sa niečo také v zápase stane a nie je za to žiaden trest, hráči si väčšinou zariadia veci po svojom. Cítili sme, že sa musíme revanšovať a urobiť všetko pre to, aby sme tento duel vyhrali a danému hráčovi ukázali, že taký zákrok nebol potrebný,” komentoval situáciu tréner Bostonu Bruce Cassidy. Carlo putoval na vyšetrenia do nemocnice, zatiaľ nie je známe, ako dlho by mal Bruins chýbať. Pod triumf Bostonu sa najvýraznejšie podpísal Brad Marchand, ktorý strelil dva góly a pridal asistenciu. “Myslím si, že naša odpoveď bola skvelá. Chalani vykorčuľovali na ľad a odviedli si svoju prácu. Samozrejme, mysleli sme na Carla celý zápas, no nenechali sme sa tým vyrušiť. Po tom zákroku sme ako tím zareagovali správne, kontrolovali sme dianie na ľade,” povedal pre nhl.com Marchand.

Reklama
Capitals Bruins
Slovenský obranca Zdeno Chára z Washingtonu Capitals a Craig Smith (12) z Bostonu Bruins počas zápasu zámorskej hokejovej NHL

Capitals prehrali prvýkrát po štyroch dueloch. Slovenský obranca Zdeno Chára odohral v drese “Caps” proti svojmu bývalému klubu 17:03 minúty a mal mínusový bod, jeho spoluhráč Richard Pánik absolvoval na ľade 14:58 minúty. Jediný zásah hostí dosiahol v 54. minúte Jakub Vrána, prihral mu naň Nicklas Bäckström, pre ktorého to bola 700. asistencia v NHL. Stal sa vôbec prvým hráčom Washingtonu, ktorý sa dostal na túto métu. “Boston hral dnes výborne, jeho hráči boli rýchlejší, lepšie forčekovali, kým my sme sa vo viacerých smeroch trápili. Bol to pre nás ťažký večer, musíme sa z neho poučiť,” poznamenal švédsky center. Spomedzi aktívnych hráčov v NHL nazbierali viac asistencií iba Joe Thornton (1097) a Sidney Crosby (813).

Capitals Bruins
Slovenský hokejista Richard Pánik (14) z Washingtonu Capitals a Jarred Tinordi z Bostonu Bruins počas zápasu zámorskej hokejovej NHL

Tampa Bay ukončila svoju šesťzápasovú víťaznú šnúru, keď prehrala na ľade Chicaga 3:4 po nájazdoch. Obranca Erik Černák sa vrátil do zostavy “bleskov” po jednozápasovej absencii a odohral 20:51 minúty, pričom rozdal päť bodyčekov. Blackhawks prehrávali 0:2, potom však Alex DeBrincat dvomi gólmi naštartoval svoj tím k obratu. Bodoval v ôsmom zápase v sérii a prekonal hranicu 100 gólov v profiligovej kariére. “Pred stretnutím som vedel, že mám na konte 99 zásahov. Je to parádny pocit, že som dosiahol túto métu a potom pridal ešte jeden gól. Spoluhráči ma dnes nachádzali prihrávkami a som šťastný aj za nich, že mi to tam padlo,” tešil sa DeBrincat. Jediným úspešným exekútorom v nájazdoch bol švajčiarsky nováčik v službách “jastrabov” Philipp Kurashev. Duel nedohral obranca Chicaga Calvin de Haan, ktorý sa zranil pri blokovaní strely Ondřeja Paláta.

Reklama
Lightning Blackhawks
Brankár Malcom Subban (30) z Chicaga Blackhawks sa teší po víťazstve nad Tampou Bay Lightining v zápase zámorskej hokejovej NHL

Colorado aj bez zraneného lídra Nathana MacKinnona zdolalo Anaheim 3:2 po predĺžení. Autorom víťazného gólu v tretej minúte extračasu bol ruský krídelník Valerij Ničuškin. “Lavína” slávila štvrtý triumf z piatich zápasov. Naopak Ducks sa naďalej herne trápia, prehrali už deviaty zápas v sérii, napriek tomu, že viedli 2:0.

“Divosi” z Minnesoty si poradili s Arizonou 5:1. Mats Zuccarello a Jordan Greenway sa podieľali na triumfe zhodne gólom a asistenciou. Brankár Wild Kaapo Kähkönen predviedol 24 úspešných zákrokov a dosiahol víťazstvo pri svojom šiestom štarte v sérii, čím vytvoril nový klubový rekord medzi brankármi nováčikmi. Hráči Los Angeles podľahli doma St. Louis 2:3 po predĺžení, hoci ešte v záverečnej minúte riadneho hracieho času viedli. Predĺženie pre hostí zachránil 44 sekúnd pred koncom tretej tretiny David Perron a v druhej minúte predĺženia rozhodol pri avizovanom vylúčení o víťazstve Mike Hoffman. Pri všetkých troch góloch Blues asistoval Ryan O’Reilly.

San Jose nestačilo doma na Vegas, s ktorým prehralo 4:5 po predĺžení. Víťazný gól Golden Knights strelil v druhej minúte extračasu Max Pacioretty, ktorý mal v zápase bilanciu 2+1. “Rytieri” natiahli víťaznú šnúru na päť zápasov a upevnili si vedúcu priečku v Západnej divízii.

 

NHL – sumáre:

BOSTON BRUINS – WASHINGTON CAPITALS 5:1 (1:0, 3:0, 1:1)

Reklama

Góly: 15. Marchand (Bergeron, McAvoy), 27. Frederic (McAvoy, C. Smith), 30. Bergeron (Pastrňák, Bergeron), 35. Marchand (Grzelcyk), 42. Ritchie (Krejčí, DeBrusk) – 54. Vrána (Bäckström, Oshie). Brankári: HALÁK – Vaněček (35. Samsonov), strely na bránku: 25:32.

 

CHICAGO BLACKHAWKS – TAMPA BAY LIGHTNING 4:3 pp a sn (1:2, 1:0, 1:1 – 0:0, 1:0)

Góly: 13. DeBrincat (Boqvist, Kane), 28. DeBrincat (Kane), 46. Kubalík (Keith, Boqvist), rozh. nájazd Kurashev – 3. Cirelli (Point, Palát), 11. Killorn (Hedman, Palát), 44. McDonagh (Killorn, Johnson). Brankári: Subban – McElhinney, strely na bránku: 27:42.

 

Reklama

LOS ANGELES KINGS – ST. LOUIS BLUES 2:3 pp (0:1, 1:0, 1:1 – 0:1)

Góly: 37. Carter (Athanasiou, Brown), 41. Brown (Kopitar) – 3. Perron (O’Reilly, Schenn), 60. Perron (Hoffman, O’Reilly), 62. Hoffman (O’Reilly, Krug). Brankári: Petersen – Husso, strely na bránku: 30:22.

 

ARIZONA COYOTES – MINNESOTA WILD 1:5 (0:3, 0:1, 1:1)

Góly: 45. Keller (Oesterle, Hjalmarsson) – 5. Zuccarello (Kaprizov), 14. Hunt (Greenway, Foligno), 15. Bjugstad (Kaprizov, Zuccarello), 26. Greenway (Foligno, Brodin), 59. Fiala. Brankári: Raanta – Kähkönen, strely na bránku: 25:27.

 

COLORADO AVALANCHE – ANAHEIM DUCKS 3:2 pp (0:1, 2:1, 0:0 – 1:0)

Góly: 35. Ničuškin (Donskoi, Saad), 38. Saad (Jost, Renouf), 63. Ničuškin (Toews, Saad) – 20. Henrique (Rakell), 23. Silfverberg. Brankári: Grubauer – Gibson, strely na bránku: 34:28.

 

SAN JOSE SHARKS – VEGAS GOLDEN KNIGHTS 4:5 pp (0:2, 2:1, 2:1 – 0:1)

Reklama

Góly: 27. Burns (Donato, Meier), 33. Nieto (E. Karlsson), 47. Couture (E. Karlsson, Labanc), 59. Labanc (Burns, Couture) – 6. R. Smith (W. Karlsson, Marchessault), 8. Stephenson (Stone, Pacioretty), 23. Pacioretty (Martinez, Reaves), 41. Tuch (Carrier, Kolesar), 62. Pacioretty (Pietrangelo, Stone). Brankári: Jones (23. Dubnyk) – Dansk, strely na bránku: 29:27.

 

Slováci v akcii:

Zdeno Chára (Washington)       17:03 0 0 0 -1 1 0

Richard Pánik (Washington)     14:58 0 0 0  0 0 0

Erik Černák (Tampa Bay)        20:51 0 0 0  0 0 0

Reklama

Jaroslav Halák (Boston)        60:00  31/32  96,9

/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty, pri brankárovi: počet odchytaných minút, zákroky/strely, percentuálna úspešnosť zásahov/

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

07:50

Stredajšie prvé kolo prezidentských volieb v Severnom Macedónsku vyhrala Gordana Siljanovská-Davkovová, ktorá kandidovala za nacionalistickú stranu Vnútorná macedónska revolučná organizácia – Demokratická strana macedónskej národnej jednoty (VMRO-DPMNE).

Z výsledkov sčítania 80 percent odovzdaných hlasovacích lístkov vyplýva, že táto 70-ročná profesorka práva získala 39,8 percenta hlasov.

voľby
Muž vhadzuje hlasovací lístok do volebnej schránky počas prvého kola prezidentských volieb v Severnom Macedónsku
07:44

Troch ľudí hospitalizovali so zraneniami po tom, ako na podujatie švédskej Ľavicovej strany (V) vtrhli maskovaní útočníci. Uviedla to v stredu švédska polícia.

07:24

Snemovňa reprezentantov amerického štátu Arizona v stredu odhlasovala zrušenie zákona zakazujúceho takmer všetky druhy interrupcií. Najvyšší súd v Arizone pritom pred viac ako dvoma týždňami rozhodol, že tento zákon prijatý pred 160 rokmi je vykonateľný.

07:11

Státisíce ľudí sa vo štvrtok zišli na rôznych miestach po celej Austrálii a na Novom Zélande, aby si pripomenuli svojich padlých v prvej svetovej vojne. Informovala agentúra AFP.

07:02

Jemenskí húsíovia sa prihlásili k útokom na americké a izraelské obchodné plavidlá a americký torpédoborec.

O operáciách informoval Yahya Sari, vojenský hovorca hnutia Ansar Allah.

06:53

Francúzske orgány činné v trestnom konaní zadržali a začali vypočúvať 16-ročného chlapca, ktorý avizoval, že chce spáchať útok počas letnej olympiády v Paríži. Polícia uňho našla sľub vernosti teroristickej sieti Islamský štát (IS). Prípad prevzala prokuratúra, ktorá sa zaoberá teroristickými činmi.

06:44

Poľsko poskytne finančnú pomoc vo výške dvoch miliónov dolárov pre dve humanitárne agentúry OSN, ktoré podporujú civilistov vo vojnou zmietanom Pásme Gazy. V stredu to oznámilo poľské ministerstvo zahraničných vecí.

06:35

Generálny riaditeľ sociálnej platformy TikTok Šou C’ Čche v stredu prisľúbil podniknutie právnych krokov na zvrátenie zákona prijatého v Spojených štátoch, na základe ktorého bude možné túto populárnu aplikáciu v USA zakázať pre podozrenia, že ju kontroluje čínska vláda.

Americký prezident Joe Biden v stredu podpísal zákon, ktorý čínskej materskej spoločnosti ByteDance dáva približne 270 dní na to, aby odpredala TikTok v USA alebo čelila vylúčeniu z amerického trhu.

06:30

Španielsky premiér Pedro Sánchez v stredu uviedol, že zvažuje možné odstúpenie v reakcii na oznámenie súdu, ktorý začal vyšetrovanie premiérovej manželky na základe podozrení z korupcie.

Včera 20:01

Zásoby ropy v USA minulý týždeň nečakane prudko klesli. A znížili sa aj zásoby benzínu. Ukázali to v stredu údaje amerického Úradu pre energetické informácie (EIA). Inforovala agentúra Reuters.

Zásoby ropy v USA tak v týždni do 19. apríla dosiahli 453,6 milióna barelov, čo je približne 3 % pod päťročným priemerom pre toto ročné obdobie, dodal EIA.

Včera 19:58

Na hokejových majstrovstvách Ázie a Oceánie hráčov do 18 rokov sa hneď v úvodnom zápase zrodil bizarný výsledok. Thajsko zdolalo Kuvajt 57:0 a na strely dokonca prekonali súpera pomerom 122:1.

Včera 19:34

Spojené arabské emiráty (SAE) v stredu oznámili, že na opravu domov, ktoré minulý týždeň poškodili prudké záplavy spôsobené rekordnými zrážkami, poskytnú 544 miliónov dolárov. Informovala o tom agentúra AFP.

Touto púštnou krajinou sa minulý týždeň prehnali silné búrky. Prudký lejak v priebehu niekoľkých hodín zaplavil úseky diaľnic, ulice a najrušnejšie letisko sveta v Dubaji.

Včera 19:31

Súd v Iráne odsúdil na smrť populárneho rappera uväzneného na vyše rok a pol za podporu celoštátnych protestov, vyvolaných smrťou Mahsy Amíníovej. Uviedli to v stredu miestne médiá. Informovala agentúra AFP.

V súvislosti s protestmi popravili deväť mužov, napríklad pre obvinenia zo zabitia a ďalšieho násilia proti bezpečnostným silám.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali