NHL: Pittsburgh prehral aj v Bostone, Crosby: “Chýba nám štastie”

NHL: Pittsburgh prehral aj v Bostone, Crosby: “Chýba nám štastie”

New York 17. decembra 2015 AKTUALIZOVANÉ (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Winslow Townson)

 

Hlavnou hviezdou duelu bol domáci brankár Tuukka Rask

Hokejisti Bostonu Bruins v zostave aj so svojím slovenským kapitánom Zdenom Chárom zvíťazili v stredajšom zápase zámorskej NHL nad Pittsburghom Penguins 3:0. Hlavnou hviezdou duelu bol domáci brankár Tuukka Rask, ktorý kryl všetkých 34 streleckých pokusov súpera. Pre Pittsburgh to bola piata prehra z predchádzajúcich šiestich stretnutí a druhá za sebou pod vedením nového kouča Mikea Sullivana.

Reklama
Útočník Bruins Jimmy Hayes (v strede) oslavuje gól Penguins Patricka Hornqvista (v strede) pred brankárom Penguins Jeff Zatkoff (vľavo) v zápase hokejovej zámorskej NHL Pittsburgh Penguins - Boston Bruins v Bostone
Útočník Bruins Jimmy Hayes (v strede) oslavuje gól Penguins Patricka Hornqvista (v strede) pred brankárom Penguins Jeff Zatkoff (vľavo) v zápase hokejovej zámorskej NHL Pittsburgh Penguins – Boston Bruins v Bostone

Boston strelecky spasili netradiční strelci. Skóre otvoril v prvej tretine prvým gólom v sezóne Max Talbot, po 16 dueloch sa presadil Jimmy Hayes a do prázdnej bránky spečatil triumf Ryan Spooner. Rask zaznamenal štvrté čisté konto v sezóne a jubilejné 30. v kariére, pri strelách Phila Kessela a Chrisa Kunitza mal aj šťastie, pretože za ním zvonila žrď. Fín sa po slabom štarte dostal do formy a v posledných deviatich zápasoch má bilanciu 7-0-2. “Keď sa dodržiava systém, tak to veľmi brankárovi pomáha. Dnes síce mal súper veľa striel, ale išli väčšinou z málo nebezpečných priestorov,” pochválil Rask pre nhl.com hru svojho tímu. “Tučniakom” sa nedarí, navyše prišli o brankársku jednotku Marca-Andreho Fleury a tak v TD Garden nastúpil Jeff Zatkoff. “Potrebujeme streliť nejaký škaredý gól, možno dva, aby sme sa chytili. Nehrali sme zle, ale chýba viac šťastia v koncovke,” povedal kapitán Pens Sidney Crosby.

Pittsburgh dominoval najmä v druhej tretine, ktorú vyhral na strely 18:4 a takmer 15 minút nepustil Bruins do zakončenia. Chára bol na ľade 21 minút a 35 sekúnd, zaznamenal jednu strelu a dve trestné minúty. Oba tímy sa stretnú z piatka na sobotu tentokrát v Pittsburghu.

Reklama

V ďalšom zápase vyhral Washington nad Ottawou 2:1. V bránke Capitals opäť exceloval Braden Holtby, ktorý zneškodnil 26 striel a s priemerom inkasovaného gólu 1,83 na zápas len potvrdil svoje dominantné postavenie v NHL. Holtby vedie štatistiky súťaže aj v počte víťazstiev, ktorých má na konte už 20. “Je ako guma. Dobrý brankár dokáže vygumovať chyby a on v prvej polovici sezóny veľa našich chýb aj vygumoval. Braden je našou veľkou oporou, pracovitý športovec, veľmi koncentrovaný na svoju prácu a myslím, že každý bude súhlasiť s tým, že je zatiaľ našim najužitočnejším hráčom,” chválil 26-ročného Holtbyho tréner Barry Trotz. Washington získal minimálne bod v 13-tich zápasoch za sebou, čo je najdlhšia séria v tejto sezóne. O góly sa postarali Michael Latta a John Carlson. V bránke Ottawy sa po otrase mozgu predstavil prvýkrát od 12. novembra Andrew Hammond a podal solídny výkon (23 zákrokov). “Cítil som sa dobre, ale prehra samozrejme mrzí. Bol to klasický zápas s málo gólmi, len škoda, že sme my skončili na strane zdolaných,” povedal brankár, ktorý v minulej sezóne inkasoval ako druhý brankár v histórii NHL v prvých 12 zápasoch kariéry maximálne dva góly. Hammond zaznamenal druhú prehru z posledných 30 zápasov základnej časti.

 

Sumáre NHL:

WASHINGTON CAPITALS – OTTAWA SENATORS 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Góly: 15. Latta (Orlov, Chorney), 26. Carlson (Williams, Latta) – 56. Ryan (Turris, Karlsson). Brankári: Holtby – Hammond, strely na bránku: 25:27, 18.506 divákov.

Reklama

BOSTON BRUINS – PITTSBURGH PENGUINS 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Góly: 10. Talbot (McQuaid, Hayes), 24. Hayes (Spooner, C. Miller), 58. Spooner (Bergeron, Eriksson). Brankári: Rask – Zatkoff, strely na bránku: 29:34, 17.565 divákov.

 

Slovák v akcii:

Zdeno Chára (Boston) 21:35 0 0 0 0 1 2

Reklama

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty. brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

11:10

Úrad Európskej komisie pre pripravenosť a reakcie na mimoriadne situácie v oblasti zdravia (HERA) v spolupráci s belgickým predsedníctvom v Rade EÚ v stredu oznámili, že vytvorili Alianciu pre kritické lieky. Informuje o tom spravodajca TASR v Bruseli.

10:57

Vo vláde Petra Fialu končí ministerka pre vedu a výskum Helena Langšádlová, dôvody zatiaľ neuviedla. Vo štvrtok to oznámila jej strana TOP 09.

10:50

Európsky parlament (EP) v stredu (24. 4.) večer schválil balík zákonov, ktoré posilňujú súbor nástrojov EÚ na boj proti praniu špinavých peňazí a financovaniu terorizmu.

10:32

Pochodujúci dav v americkom Los Angeles si v stredu pripomenul genocídu Arménov medzi rokmi 1915 a 1918, pri ktorej zomrelo 1,5 milióna ľudí.

Dav sa zhromaždil v dištrikte Little Armenia (Malé Arménsko), odkiaľ pochodoval smerom k ulici Hollywood Boulevard. Druhý pochod vyvrcholil protestom pred tureckým konzulátom.

10:20

Popredného vietnamského magnáta v oblasti nealkoholických nápojov Trana Quiho Thanha vo štvrtok odsúdili na osem rokov väzenia v prípade podvodu vo výške 40 miliónov dolárov (37,4 milióna eur). Ide o ďalšieho podnikateľa odsúdeného v rámci rozsiahleho boja proti korupcii v krajine.

09:48

So sporením na vysokú školu treba začať najideálnejšie už pri narodení dieťaťa, inak sa možnosti zužujú. Lepšou alternatívou oproti sporeniu na bežnom účte, ktorý je často mesačne spoplatnený, sú ETF podielové fondy. Informovala o tom spoločnosť Universal maklérsky dom.

09:10

Vrtuľa červeného veterného mlyna na streche rovnomenného kabaretu Moulin Rouge, ktorý je jednou z najznámejších parížskych atrakcii, sa v noci na štvrtok zrútila, nespôsobila však nijaké zranenia. Oznámili to ráno miestni hasiči.

08:51

Ceny ropy sa vo štvrtok ráno mierne posilnili. Trh reagoval najmä na údaje o klesajúcom dopyte po pohonných látkach v USA, ktoré sú najväčším svetovým spotrebiteľom ropy.

08:41

Právnici zosnulého ruského opozičného politika Alexeja Navaľného zostanú vo vyšetrovacej väzbe ďalšie dva mesiace. V stredu o tom rozhodol mestský súd v Moskve.

08:32

Rusko v stredu vetovalo návrh rezolúcie OSN predloženej Spojenými štátmi a Japonskom, ktorá vyzýva všetky štáty sveta, aby zabránili pretekom v jadrovom zbrojení vo vesmíre.

V 15-člennej Bezpečnostnej rade OSN návrh podporilo jej 13 členov. Rusko rezolúciu vetovalo a Čína sa hlasovania zdržala.

08:26

Veľká porota v americkom štáte Arizona v stredu obvinila 18 osôb podozrivých z pokusu o falšovanie výsledku prezidentských volieb z roku 2020 v tomto štáte americkej Únie.

Medzi obvinenými zo sprisahania, podvodu a falšovania sú siedmi právnici a spolupracovníci volebného štábu Donalda Trumpa, ako aj 11 republikánskych voliteľov. Všetkým sa im pripisuje snaha spochybniť víťazstvo demokrata Joea Bidena v prezidentských voľbách v roku 2020 v tomto štáte.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali