Nenechajme vo voľbách o Slovensku rozhodnúť liberálnu Bratislavu a zahraničie

Nenechajme vo voľbách o Slovensku rozhodnúť liberálnu Bratislavu a zahraničie

Bratislava 20. februára 2020 (HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian)

 

Už o pár dní sa konajú parlamentné voľby a liberálne médiá a mimovládky vo veľkom mobilizujú ľudí zo zahraničia ako aj voličov z veľkých miest. Bratislava a krajské mestá rozhodli naše prezidentské voľby aj voľby do európskeho parlamentu. Nastal čas , aby povstali aj ľudia z regiónov, respektíve z menších miest a z dedín po celom Slovensku. Nastal čas zastaviť nebezpečný liberalizmus, ktorý chce ovládnuť Slovensko a vsugerovať mu svoju zvrátenú ideológiu

Ilustračné foto

Neprešiel deň, aby liberálne médiá a mimovládky nemobilizovali voličov zo zahraničia. Každý boží deň informovali zahraničných Slovákov ako podať žiadosť o možnosť voľby poštou, ako voliť a kedy vyprší termín.

Reklama

Na druhej strane, keď ministerka Denisa Saková mobilizovala voličov z regiónov Slovenska, liberáli sa pohoršovali, že ako si to môže dovoliť:

“V neposlednom rade musím povedať, že tieto voľby budú zvláštnejšie tým, že máme asi 60 tisíc žiadostí od ľudí, ktorí žijú v zahraničí a ktorí si vypýtali hlasovacie lístky a chcú voliť. Skutočne apelujem na vás, nedovoľme takýmto ľuďom, čo žijú v zahraničí celý čas a čo sa o obraze Slovenska dozvedajú iba z médii, aby spolu s voličmi z hlavného mesta rozhodli o výsledkoch v týchto voľbách. Prosím všetkých, aby ste prišli 29. februára voliť, nezostali sedieť doma, a potom zbytočne neľutovali, že ste nepodieľali hlasom na výsledku volieb,” povedala Saková, čím vyvolala u liberálov vlnu nevôle.

Reklama

Možno sa niekomu môže zdať 60 000 ľudí zo zahraničia málo. Sú to totiž približne len 2 percentá zo všetkých voličov, ktorí 29. februára hodia do urny svoj hlasovací lístok. Toto číslo je však najvyššie v histórii všetkých volieb zo zahraničia na Slovensku a aj 2 percentá môžu pri vyrovnaných silách jednotlivých politických prúdov rozhodnúť voľby.

Keď sa pozrieme na parlamentné voľby 2016 zistíme, že Slováci žijúci v zahraničí, ktorí volili poštou dali svoj hlas v drvivej väčšine liberálnym stranám. S veľkým náskokom vtedy vyhrala strana SaS, za ňou slniečkárska strana Most-Híd a Procházkova Sieť. Pronárodné a konzervatívne sily totálne prepadli.

Nie je žiadnym prekvapením, že Slováci žijúci v zahraničí sú vo väčšine liberálne zmýšľajúci ľudia a nebude tomu inak ani tieto voľby. S tým rozdielom, že namiesto upadajúcej strany SaS budú pravdepodobne voliť ultraliberálnu dvojkoalíciu Progresívne Slovensko /Spolu.

Oveľa dôležitejšie pre liberálov sú však ich bašty na Slovensku. Asi najznámejšou “liahňou liberálov” je Bratislava. Skutočne bez urážky. V každom hlavnom meste je to tak. Samozrejme, to neznamená, že každý obyvateľ Bratislavy je liberál. „Krásku na Dunaji“ obývajú aj pronárodne a konzervatívne zmýšľajúci ľudia, no povedzme si otvorene, je ich minimum.

Mainstreamové médiá mobilizujú liberálov z veľkých miest už dlhodobo a úspešne. Keď sa pozrieme na štatistiky z prezidentských volieb a z volieb do európskeho parlamentu zistíme, že najvyššia volebná účasť bola práve v Bratislave a vo veľkých krajských mestách.

Reklama

Kým celkovo na Slovensku bola účasť v prvom kole prezidentských volieb 48,74 %, v Bratislave to bolo až takmer 60 percent.

Oveľa zaujímavejšie sú však výsledky volieb.  Na celom Slovensku zvíťazila Zuzana Čaputová so ziskom 40,57 % , na druhom mieste sa umiestnil Maros Šefčovič so ziskom 18,66 %, tretí bol Štefan harabin 14, 34 %, štvrtý Marian Kotleba 10,39 a piaty František Mikloško 5,72 %.

V Bratislave to však ultraliberálka Čaputová prevalcovala na totálku. Tá získala neuveriteľných 61, 52 % hlasov. Druhý bol tiež liberál len z inej stajne Maroš Šefčovič so ziskom 13,43 % hlasov, tretí Štefan Harabin 9,8 %, štvrtý František Mikloško 5,1 % a piaty Marian Kotleba s len 3,67 % hlasmi od Bratislavčanov.

Keď sa pozrieme do menších miest a obcí zistíme, že tam skončili výsledky diametrálne odlišne ako v Bratislave.  Napríklad v meste Brezno bola volebná účasť len 45 %, čo je oproti Bratislave veľmi nízke číslo. Aj keď v Brezne vyhrala taktiež Zuzana Čaputová, skončila s oveľa slabším výsledkom než v Bratislave. Čaputová 38,94 %, Šefčovič 22, 49%, Harabin 15%, Kotleba 10, 54%, Mikloško 4,09%.

Reklama

V mestečku Snina na východnom Slovensku bola volebná účasť len 36,52 %. V Snine dokonca Čaputovú predbehli aj keď tesne až dvaja kandidáti. Prvý bol Štefan Harabin 26,39 %, Druhý Maroš Šefčovič 25,69 %. teretia Zuazana Čaputová 25,65 %, Marian Kotleba 7,38 % a František Mikloško 5,95 %.

Pozrime sa aj do nejakej obce. V Šumiaci pod Kráľovou hoľou bola volebná účasť len 35,84 % . Taktiež výsledky volieb sa diametrálne odlišujú od tých v Bratislave. V obci Šumiac vyhral prvé kolo prezidentských volieb Maroš Šefčovič so ziskom 26,34 %. Druhý skončil Štefan Harabin s 25, 77 % . Na treťom mieste bol Marian Kotleba so 17, 84 % a až štvrtá skončila ultraliberálka Zuzana Čaputová so ziskom 16,71 %. Piaty skončil Eduard Chmelár 2,83%.

Z toho vyplýva, že keby na zvyšku Slovenska sa ľudia tiež zmobilizovali a prišli voliť v takom počte ako v Bratislave, teda volebná účasť by bola 60 % mohli voľby prezidenta dopadnúť inak.

Zaujímavé je tiež pozrieť sa na nedávne eurovoľby. Celková účasť na Slovensku bola 22,25 %.

V Bratislave však bola opäť vyššia a to 33,25 %. A výsledky taktiež dopadli výrazne v prospech liberálov : PS/Spolu 38,4 % , SaS 15,01 % , Smer-SD 9,56 %, KDH 8,71%, ĽSNS 7,84 % …..

 

Reklama

V meste Brezno bola naopak účasť oveľa nižšia a to len 19,14 %. A voľby dopadli takto : SMER-SD 21,3 % , PS/Spolu 20, 09 % , ĽSNS 15,04 % , SaS 10,79 % , KDH, 6,2 % …..

V meste Snina bola volebná účasť len 12, 55 % a voľby dopadli takto : SMER-SD 24,23%, PS/Spolu 14,65 % , KDH 11,88 % , ĽSNS 11,78 % , SaS 5,34 % …..

V obci Šumiac bola účasť 19,66 % a eurovoľby dopadli takto : ĽSNS 25,62 %, SMER-SD 24,62 %, PS/Spolu 12,06 %, NAJ 8,54 % , SNS 6,53 % …

Reklama

 

Viac štatistík z predchádzajúcich volieb si môžete pozrieť tu

Z  dát z predchádzajúcich volieb, teda vyplýva, že Bratislava a väčšie mestá majú zásadne vyššiu účasť ľudí vo voľbách a voliči dávajú svoje hlasy v drvivej väčšine liberálnym kandidátom a liberálnym politických stranám.

Naopak, menšie mestá a obce majú účasť výrazne nižšiu a teda ich voľba konzervatívnych a pronárodných strán zásadne nemení výsledky celoslovenských volieb a teda liberáli  sú tí, ktorí rozhodujú o osude Slovenska.

Reklama

Budú blížiace sa parlamentné voľby iné? Povstanú aj ľudia z menších miest a  obcí a zmenia Slovensko v prospech tradičných kresťanských hodnôt, alebo prenechajú Slovensko liberálom z Bratislavy a zahraničia ? Ukáže sa 29. februára 2020.

Samuel Gdovin

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:57

Francúzske úrady odhalili webovú stránku s falošným náborom francúzskych dobrovoľníkov do vojny na Ukrajine. Oznámilo to vo štvrtok francúzske ministerstvo obrany.

16:42

Rusko vo štvrtok uviedlo, že páchatelia minulotýždňového útoku na koncertnú halu na moskovskom predmestí dostali finančnú podporu z Ukrajiny. Oznámilo tiež zadržanie osoby podozrivej z toho, že pomáhala financovať útočníkov.

16:32

Projekt zabezpečenia verejnej železničnej osobnej dopravy s Ukrajinou využitím širokorozchodnej trate na trase Kyjev – Košice, ktorý schválila vláda na svojom ostatnom rokovaní, považuje KDH za mrhanie peňazí. Uvedenie do prevádzky by si vyžadovalo náklady v miliónoch eur, na čo aktuálne nemá financie ani rezort dopravy, ani Železnice Slovenskej republiky (ŽSR). Vo štvrtok na to upozornilo opozičné KDH.

16:28

Americký Kongres schválil predaj pokročilých raketových systémov Poľsku, uviedol vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

16:28

Rusko vo štvrtok vetovalo návrh rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN, ktorý žiadal predĺženie dohľadu expertov OSN nad sankciami svetovej organizácie voči Severnej Kórei. Rezolúciu navrhli Spojené štáty a o jeden rok by predĺžila mandát skupiny expertov, ktorí na dodržiavanie sankcií dohliadajú. Veto zo strany Ruska však ich činnosť pozastavuje.

16:24

Priemerné vozidlo stráca po troch rokoch 22,5 % svojej hodnoty, zatiaľ čo žlté vozidlá len 13,5 %. Naopak, najviac strácajú hodnotu zlaté vozidlá, a to až na úrovni 25,9 %. Vyplýva to z minuloročných dát platformy iSeeCars.com, na čo poukázala spoločnosť Aures Holdings.

16:13

Pápež František na Zelený štvrtok slávil v Bazilike svätého Petra omšu svätenia olejov. Kňazov vo svojej kázni vyzval, aby sa vyhýbali duchovnému pokrytectvu a pristupovali k svojim veriacim milosrdne.

16:07

Poľský premiér Donald Tusk privítal vo štvrtok pokrok dosiahnutý v rozhovoroch s Ukrajinou. Ich témou bol dovoz ukrajinských poľnohospodárskych výrobkov a blokády hraníc zo strany poľských poľnohospodárov, ktoré naštrbili vzťahy medzi oboma krajinami.

Donald Tusk Šmyhaľ
Na snímke ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ (vľavo) a poľský premiér Donald Tusk
15:35

Poľských vojakov vyšlú do Paríža, aby tam pomohli s posilnením bezpečnosti počas tohtoročných letných olympijských hier. Oznámil to vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali