Nemocnica Poprad zriadila oddelenie pre pacientov s COVID-19. Evidujú 16 nakazených zamestnancov

Nemocnica Poprad zriadila oddelenie pre pacientov s COVID-19. Evidujú 16 nakazených zamestnancov

Poprad 30. septembra 2020 AKTUALIZOVANÉ (TASR/SITA/HSP/Foto:TASR-Milan Kapusta, Oliver Ondráš)

 

Nemocnica Poprad v súvislosti s aktuálnou protiepidemickou situáciou zriadila špeciálne oddelenie pre pacientov s COVID-19, ktoré sa nachádza v samostatnom geriatrickom pavilóne

Nemocnica Poprad, riaditeľ, odstúpenie
Na snímke nemocnica v Poprade

Pre TASR to potvrdila hovorkyňa nemocnice Sylvia Galajda s tým, že pavilón bude slúžiť už len pacientom podozrivým alebo pozitívnym na ochorenie COVID-19. Nemocnica podľa jej slov aktuálne eviduje 16 zamestnancov, ktorí sú nakazení novým koronavírusom.

Reklama

Ako ďalej priblížila Galajda, geriatria sa teraz nachádza na siedmom poschodí v priestoroch ortopedických lôžok. V súvislosti s touto zmenou bol obmedzený operačný program ortopédie. Ostatným operačným odborom bolo nariadené postupné obmedzovanie plánovanej operatívy, a to najmä z dôvodu potreby personálne zabezpečiť nové oddelenie určené pacientom s ochorením COVID-19.

 

Reklama
Bez obmedzení funguje akútna zdravotná starostlivosť

Bez obmedzení podľa hovorkyne funguje akútna zdravotná starostlivosť, teda pôrody a akútne operácie.

„Ambulantnú starostlivosť v nemocnici sa budeme snažiť i naďalej udržať. Od budúceho týždňa by malo začať fungovať objednávanie pacientov na vyšetrenie cez internet, čo by malo výrazne obmedziť stretávanie sa pacientov pred ambulanciami,“ doplnila Galajda.

Nemocnica v súvislosti s plánovanými operačnými zákrokmi zároveň žiada pacientov, aby si zabezpečili realizáciu PCR testov na ochorenie COVID-19 pred nástupom na hospitalizáciu.

Hovorkyňa pripomína, že v nemocnici platí absolútny zákaz návštev, pričom hospitalizovaní pacienti majú zabezpečenú stravu a tiež hygienické balíčky.

„Pokiaľ je to skutočne potrebné, veci pre hospitalizovaného príbuzného je možné odovzdať službe pri hlavnom vstupe do nemocnice. Naďalej je nariadená zvýšená dezinfekcia povrchov, používanie ochranných masiek, dezinfekcia, rukavice a taktiež bariérová ošetrovateľská starostlivosť,“ dodala Galajda.

Reklama

 

V popradskej nemocnici je nakazených 16 zamestnancov

V popradskej nemocnici momentálne evidujú 16 zamestnancov pozitívnych na koronavírus. Ako informovala hovorkyňa nemocnice Sylvia Galajda, pre pacientov s ochorením COVID-19 alebo podozrením na toto ochorenie vyčlenili oddelenie geriatrie, ktoré sa nachádza v samostatnom pavilóne. Oddelenie geriatrie preložili na 7. poschodie do priestorov ortopedického oddelenie

nemocnica, Poprad, zamestanci
Ilustračné foto

„V súvislosti s touto zmenou bol obmedzený operačný program ortopédie,“ uviedla Galajda.

Ostatným oddeleniam bolo nariadené postupné obmedzovanie plánovaných operácií, a to najmä z dôvodu potreby personálne zabezpečiť nové oddelenie, ktoré je určené pacientom s ochorením COVID-19. Akútnu zdravotná starostlivosť, teda pôrody a akútne zákroky, v nemocnici naďalej vykonávajú. Pacientov, ktorí idú podstúpiť operačný zákrok, nemocnica žiada, aby si zabezpečili vykonanie PCR testov na ochorenie COVID-19 pred nástupom na hospitalizáciu. V zariadení naďalej vykonávajú zvýšenú dezinfekciu povrchov a nariadená je taktiež bariérová ošetrovateľská starostlivosť.

V nemocnici zároveň zaviedli úplný zákaz návštev.

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

11:13

Francúzsky súd vydal rozsudok, ktorým podmienečne odsúdil 61-ročného muža pôvodom z Iránu na desať mesiacov vo väzení za to, že minulý týždeň vstúpil na iránskeho konzulát v Paríži s napodobeninami granátov.

11:11

Peruánska psychologička, ktorá trpela nevyliečiteľnou chorobou a bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko, podstúpila eutanáziu a stala sa tak prvým človekom v Peru, ktorý získal a uplatnil právo zomrieť s lekárskou pomocou.

11:10

Rada Európy a Organizácia spojených národov vyzvali Britániu, aby prehodnotila plány na deportácie žiadateľov o azyl do Rwandy, ktoré sa po schválení britským parlamentom pretavia do zákona. Rwanda schválenie naopak privítala.

11:05

Čečenskému vodcovi Ramzanovi Kadyrovovi, ktorý je známy svojimi blízkymi vzťahmi s Kremľom, údajne diagnostikovali nevyliečiteľnú chorobu – nekrózu pankreasu. S odvolaním sa na ruský exilový denník Novaja gazeta Európa o tom  informovala agentúra DPA.

10:07

 Hlavná opozičná strana v Indii obviňuje premiéra Naréndru Módího z nenávistného prejavu voči moslimom po tom, čo ich nazval “špiónmi” a použil tak doposiaľ najostrejší slovník v súvislosti s touto náboženskou menšinou v krajine.

09:45

Nemecká polícia zatkla v Drážďanoch muža podozrivého zo špionáže pre Čínu. Ide o asistenta Maximiliana Kraha, lídra kandidátky krajne pravicovej Alternatívy pre Nemecko (AfD) vo voľbách do Európskeho parlamentu.

09:44

Ukrajinské ministerstvo zahraničných vecí nariadilo všetkým konzulárnym úradom pozastaviť poskytovanie konzulárnych služieb pre mužov vo veku od 18 do 60 rokov, ktorí sa zdržiavajú v zahraničí.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali