Ako informuje český ekonomický web ihned.cz, pivovar Guinness výrobu tmavého piva zmení tak, že z procesu odstráni rybie plynové mechúre. Želatínu z mechúrov prevažne jeseterovitých rýb totiž používa na filtráciu zvyškov kvasníc z povrchu piva. Od budúceho roka vyjde v ústrety vegetariánom a vegánom tým, že ju nahradí nejakou zatiaľ neznámou neživočíšnou filtráciou.
Podľa CNN Money sa želatína z rybieho mechúra používa v pivovarníctve desaťročia ako číridlo pri výrobe nápojov z kvasníc. Nová metóda pri výrobe piva by mala byť “rovnako efektívna a priateľská k životnému prostrediu, pri zachovaní kvality nápoja”.
“Vegetariánske” tmavé pivo Guinness však bude k ponuke len pre írskych záujemcov. O podobnú vec sa pokúšajú aj pivovarské spoločnosti Anheuser-Busch či Heineken.