Na M-SR obhájila len Sýkorová, tituly na šampionáte pre Vargu, Špotákovú a Zemka

Na M-SR obhájila len Sýkorová, tituly na šampionáte pre Vargu, Špotákovú a Zemka

Trnava 5. augusta 2019 (SITA/HSP/Foto:TASR-Michal Svítok)

 

Po Európskych hrách v bieloruskom Minsku a majstrovstvách sveta v talianskom Lonate majú brokári za sebou aj letný vrchol domácej sezóny. Počas víkendu sa v Trnave uskutočnili majstrovstvá Slovenska v brokových disciplínach, na ktorých sa presadili reprezentanti, ale udiali sa aj prekvapenia. V seniorských kategóriách si odniesli tituly Erik Varga, Jana Špotáková (trap) a Štefan Zemko, Veronika Sýkorová (skeet)

Na snímke slovenský reprezentant v trape mužov Erik Varga

Majstrom SR v trape mužov sa stal v nedeľu favorizovaný Erik Varga. Dvojnásobný svetový šampión rozhodol v dramatickej súťaži o svojom prvenstve až v dodatočnom rozstrele. Bol najlepší už v kvalifikácii, vďaka čomu triumfoval v rámci otvorených M-SR. Vo finále dosiahol takisto ako jeho kolega z bratislavského ŠCP Marián Kovačócy 46 terčov, ale v rozstrele uspel Varga 27:26. Tretí skončil Roman Čavara. Obhajca Hubert Andrzej Olejnik sa musel uspokojiť s 12. priečkou. Kategóriu juniorov ovládol Alex Krajmer, z kadetov bol najlepší Šimon Páleník.

Reklama

Pri neúčasti tehotnej domácej jednotky Zuzany Rehák Štefečekovej potvrdila pozíciu favoritky v trape žien Jana Špotáková, ktorá si najlepšie počínala v súťaži trapistiek v rámci národného šampionátu i otvorených M-SR. Titul získala pred reprezentačnou kolegyňou Veronikou Vargovou a Ninou Slamkovou. Medzi kadetkami opäť triumfovala Nikola Molnárová.

V skeete sa na trnavskej strelnici Štrky v rámci slovenského šampionátu radoval skúsený Štefan Zemko (ŠCP Bratislava), ktorý nahradil na pomyselnom tróne Dominika Lauka. Š. Zemko vyhral pred Oliverom Pistovčákom a Michalom Majeským. Spomenutý Lauko sa vďaka najlepšiemu kvalifikačnému výkonu stal víťazom otvorených M-SR v skeete. V súťaži juniorov si víťazstvo vystrieľal Šimon Uhlík (ŠKP Bratislava).

Reklama

Sýkorová z trnavského ŠKP si vybojovala tretí titul v skeete žien v súboji s favorizovanou Dankou Bartekovou, nad ktorou vo finále zvíťazila 56:53 a obhájila lanské prvenstvo. Bronz si odniesla Lucia Kopčanová, ktorá zároveň zvíťazila v rámci otvorených M-SR. V kategórii junioriek bola prvá Vanesa Hocková a v kadetkách Dominika Buzášová.

Danka Barteková sa na národnom šampionáte predstavila po dvoch rokoch absencie. Na M-SR ťahala sériu triumfov trvajúcu od roku 2000 do roku 2013 a po neúčasti v roku 2014 pokračujúcu v rokoch 2015, 2016.

Od roku 2008 len piatykrát (2014, 2015, 2017, 2018, 2019) nepribudli na listinu víťaziek národného šampionátu súčasne obe hlavné adeptky v kategórii žien v disciplínach skeet, resp. trap Barteková – Rehák Štefečeková.

 

Výsledky:

Reklama

Trap M-SR:

muži: 1. Erik Varga 46 b. – k.o. rozstrel 27 (v kvalifikácii 121), 2. Marián Kovačócy (obaja ŠCP Bratislava) 46 – k.o. rozstrel 26 (120), 3. Roman Čavara (ŠKP Trnava) 35 (119 /k.o. rozstrel 4/)

juniori: 1. Alex Krajmer (ŠCP) 108
kadeti: 1. Šimon Páleník (ŠKP Banská Bystrica) 102
dorastenci: 1. Daniel Hruška (ŠKP Trnava) 105
mládež do 14 rokov: 1. Timotej Tóth (ŠKP Trnava) 100

 

ženy: 1. Jana Špotáková 109, 2. Veronika Vargová (oba ŠCP) 107, 3. Nina Slamková (ŠKP Banská Bystrica) 102 (k.o. rozstrel 2)

Reklama

kadetky: 1. Nikola Molnárová (ŠKP Trnava/CTM) 92
dorastenky: 1. Valentína Dzuriaková (ŠKP Banská Bystrica) 76
mládež do 14 rokov: 1. Emma Kortišová (ŠKP Trnava/CTM) 101

 

Otvorené M-SR:
muži: 1. Erik Varga 121, 2. Marián Kovačócy 120, 3. Filip Praj (všetci ŠCP Bratislava) 119 (k.o. rozstrel 5)
juniori: 1. Alex Krajmer (ŠCP) 108, 2. Daniel Hruška (ŠKP Trnava) 105, 3. Gerhard Müller (ŠKP Banská Bystrica) 103

ženy: 1. Jana Špotáková 109, 2. Veronika Vargová (oba ŠCP) 107, 3. Nina Slamková (ŠKP Banská Bystrica) 102 (k.o. rozstrel 2)
juniorky: 1. Emma Kortišová 101, 2. Nikola Molnárová (obe ŠKP Trnava/CTM) 92, 3. Adéla Mrňová (ČR) 80 (k.o. rozstrel 2)

 

Skeet M-SR:

muži: 1. Štefan Zemko (ŠCP Bratislava) 54 (121), 2. Oliver Pistovčák (ŠKP Trnava) 50 (118), 3. Michal Majeský (ŠKP Bratislava) 41 (113 /k.o. rozstrel 2/)
juniori: 1. Šimon Uhlík (ŠKP Bratislava) 111
kadeti: 1. Ladislav Németh (ŠKP Trnava) 104
dorastenci: 1. Andrej Brezina (ŠKP Bratislava) 78

 

ženy: 1. Veronika Sýkorová (ŠKP Trnava) 56 (116 /k.o. rozstrel 1/), 2. Danka Barteková 53 (116 /k.o. rozstrel 2), 3. Lucia Kopčanová (všetky ŠCP Bratislava) 40 (119)
juniorky: 1. Vanesa Hocková (ŠCP Bratislava) 113
kadetky: 1. Dominika Buzášová (ŠCP Bratislava) 103
dorastenky: 1. Miroslava Hocková (ŠKP Bratislava) 98
mládež do 14 rokov: 1. Michaela Duranová (ŠKP Bratislava) 85

 

Reklama

Otvorené M-SR:

muži: 1. Dominik Lauko 121 – k.o. rozstrel 2, 2. Štefan Zemko (obaja ŠCP Bratislava) 121 – k.o. rozstrel 1, 3. Oliver Pistovčák (ŠKP Trnava) 118
juniori: 1. Šimon Uhlík (ŠKP Bratislava) 111, 2. Ladislav Németh (ŠKP Trnava) 104, 3. Nikolas Benkovský (ŠKP Bratislava) 100

ženy: 1. Lucia Kopčanová 119, 2. Danka Barteková (obe ŠCP Bratislava) 116 – k.o. rozstrel 2, 3. Veronika Sýkorová (ŠKP Trnava) 116 – k.o. rozstrel 1
juniorky: 1. Vanesa Hocková 113, 2. Diana Marková 106, 3. Dominika Buzášová (všetky ŠCP Bratislava) 103

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

Včera 19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

Včera 19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

Včera 19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

Včera 19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

Včera 18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

Včera 18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

Včera 18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

Včera 18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

Včera 18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

Včera 18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

Včera 18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali