MS 2016: Kanada – Francúzsko 4:0, Bellemare: “Skóre nezodpovedá dianiu”

MS 2016: Kanada – Francúzsko 4:0, Bellemare: “Skóre nezodpovedá dianiu”

Petrohrad 17. mája 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Dmitri Lovetsky)

 

Kanadskí hokejisti outsidera dorazili v herne jednoznačnej tretej tretine

Kanadskí hokejisti nedopustili senzáciu ani v pondelňajšom dueli MS, keď zdolali Francúzsko 4:0. Po vlažnom začiatku našli správny rytmus a outsidera dorazili v herne jednoznačnej tretej tretine. “Les Blues” tak prišli o možnosť postúpiť do štvrťfinále, tretiu miestenku oficiálne získali Nemci a o štvrtú si to v utorok od 11.15 SELČ rozdajú Slováci s Američanmi.

Reklama
Kanadský hokejista Boone Jenner (vľavo), francúzsky brankár Ronan Quemener v zápase základnej B-skupiny na MS v ľadovom hokeji v Petrohrade
Kanadský hokejista Boone Jenner (vľavo), francúzsky brankár Ronan Quemener v zápase základnej B-skupiny na MS v ľadovom hokeji v Petrohrade

Kanada sa na záver základnej fázy stretne v utorok o 19.15 SELČ v priamom súboji o skupinové prvenstvo s Fínmi. Francúzi zakončia svoju púť v Petrohrade o štyri hodiny skôr proti Bielorusom.

 

Reklama

B-skupina (Petrohrad)

Kanada – Francúzsko 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Góly: 9. Stone (Hall, McDavid), 36. Duchene (Perry, Ellis), 44. Scheifele (Stone, Marchand), 55. Perry (O’Reilly, Gallagher). Rozhodovali: Jeřábek (ČR), Öhlund (Švéd.) – Kilian (Nór.), Suominen (Fín.), vylúčení: 2:4 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0.

Zostavy:

Kanada: Pickard – Tanev, Rielly, Ellis, Murray, Ceci, Dumba, Matheson – Stone, Scheifele, Marchand – Perry, Brassard, Hall – Duchene, McDavid, Domi – Gallagher, O’Reilly, Jenner – Reinhart

Reklama

Francúzsko: Quemener – Auvitu, Moisand, Beron, Dieude Fauvel, Janil, Raux – Fleury, Bellemare, S. Treille – Bertrand, Lamperier, Perret – Desrosiers, Ritz, Claireaux – Berthon, T. da Costa, Meunier – Bozon

 

Francúzi hrali obetavo aj agresívne smerom dopredu, no vyprodukovali len malé množstvo striel

Kanada vstúpila do stretnutia premiérovo s obrancom Ellisom vcelku vlažne. Francúzi ju “hrýzli” a najmä v prvej tretine viackrát hrozili pred Pickardom. Aj keď to obhajcom titulu nešlo úplne podľa predstáv, so skórovaním napokon nemali problém, čo v 9. minúte potvrdil Stone. Nový muž v kanadskej defenzíve Ellis zatiahol na začiatku druhú tretiny ručnú, Bertrand však nariadené trestné strieľanie nepremenil. Francúzi hrali obetavo aj agresívne smerom dopredu, no vyprodukovali len malé množstvo striel. Z druhého gólu Duchena sa síce “Les Bleus” ešte otriasli, ale po prestávke ich tretím zaklincoval Scheifele. Sympatická francúzska snaha nepriniesla zníženie, naopak kanadská pohoda potvrdenie ďalšieho triumfu, ktorý zavŕšil Perry.

 

Reklama

Prinášame vám reakcie hráčov po zápase

/zdroj: IIHF/:

Calvin Pickard, brankár Kanady: “Všetkých šesť zápasov sme odohrali veľmi dobre a v každom sme sa snažili zlepšiť. Vieme, že Fíni budú náročný súper, ale je to ďalší krok, ktorý musíme zvládnuť na našej ceste za medailou.”

Pierre-Edouard Bellemare, útočník Francúzska: “Výsledok 4:0 nezodpovedá dianiu na ľade. Podali sme lepší výkon, než ukazuje skóre. Kanada hrala nátlakovo a skórovala na konci našich presiloviek v momentoch, keď sme boli unavení. Sú to veci, z ktorých sa môžeme do budúcnosti poučiť.”

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:20

Maďarsko je právnym štátom, vyhlásil vo štvrtok na tretej budapeštianskej medzinárodnej konferencii Conservative Political Action Conference (CPAC) predseda maďarskej vlády Viktor Orbán. Podľa servera telex.hu premiér zdôraznil, že keby aj chcel, nemôže súdom nariadiť, “čo je správne”, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Viktor Orbán
Na snímke Viktor Orbán
13:00

Európsky dvor audítorov (EDA) v Luxemburgu kritizuje nedostatky pri využívaní niekoľkých miliárd eur v Turecku, ktoré mu Európska únia (EÚ) v roku 2016 vyčlenila v rámci migračnej dohody. Turecko sa v dohode zaviazalo, že zabráni sýrskym migrantom pri vstupe do Európy.

12:49

Vzdušný priestor nad juhom Nórska vo štvrtok dopoludnia na niekoľko hodín uzavreli pre technickú poruchu v riadiacom centre v Osle. Na tamojšom letisku, ktoré patrí k najväčším v Škandinávii, v dôsledku toho dochádza k výrazným meškaniam letov.

12:35

Čína umožňuje vo svojom prístave kotviť ruskej nákladnej lodi, na ktorú USA uvalili sankcie a ktorá zrejme preváža do Ruska zbrane zo Severnej Kórey. Informovala agentúra Reuters.

12:19

Od rozšírenia Európskej únie (EÚ) pred 20 rokmi, keď do nej vstúpilo aj Maďarsko, sa Maďarom žije lepšie a toto členstvo láka do krajiny aj zahraničných investorov. Vyhlásil to bývalý premiér Péter Medgyessy na pôde Európskeho parlamentu (EP) v Štrasburgu, kde si v stredu so zástupcami Európskej únie a členských štátov pripomenuli 20. výročie vstupu desiatich štátov do EÚ.

12:02

Poslanci Národnej rady (NR) SR prerokujú vládny návrh novely zákona o poskytovaní podpory a dotácie v pôdohospodárstve v skrátenom legislatívnom konaní ešte na aktuálnej schôdzi. Rozhodli o tom vo štvrtok. Na preklenutie obdobia do vyplatenia priamej podpory bude môcť podľa návrhu Ministerstvo financií (MF) SR poskytnúť poľnohospodárovi pomoc vo forme návratnej finančnej výpomoci za zvýhodnených podmienok. Poskytnúť sa má prostredníctvom Slovenskej záručnej a rozvojovej banky (SZRB).

11:46

Mrazy, ktoré v poslednom týždni zasiahli Česko, boli pre pestovateľov ovocia fatálne. Odhadom už bolo zničených približne 100.000 ton ovocia a škoda v tejto chvíli presahuje miliardu korún (takmer štyri milióny eur). Pamätníci podľa českého ministra poľnohospodárstva Marka Výborného hovoria o najhoršej situácii za posledných sto rokov.

11:37

Thajské úrady varovali vo štvrtok pred novou vlnou horúčav, v dôsledku ktorých v tejto krajine prišlo od začiatku roka o život už najmenej 30 ľudí.

Extrémne horúčavy sa očakávajú v metropole Bangkok, ale aj na severe a severovýchode kráľovstva. V hlavnom meste už v stredu teploty dosahovali 40,1 stupňov Celzia, pričom obdobné hodnoty sa očakávajú aj vo štvrtok.

11:23

Viac ako 90 osôb zadržali v stredu počas propalestínskych protestov v areáli University of Southern California (USC) v Los Angeles.

Zadržaní boli z dôvodu neoprávneného vniknutia na cudzí pozemok, napísala tamojšia polícia na sociálnej sieti X. Dodala, že pri zásahu nedošlo k žiadnym zraneniam.

11:10

Úrad Európskej komisie pre pripravenosť a reakcie na mimoriadne situácie v oblasti zdravia (HERA) v spolupráci s belgickým predsedníctvom v Rade EÚ v stredu oznámili, že vytvorili Alianciu pre kritické lieky. Informuje o tom spravodajca TASR v Bruseli.

10:57

Vo vláde Petra Fialu končí ministerka pre vedu a výskum Helena Langšádlová, dôvody zatiaľ neuviedla. Vo štvrtok to oznámila jej strana TOP 09.

10:50

Európsky parlament (EP) v stredu (24. 4.) večer schválil balík zákonov, ktoré posilňujú súbor nástrojov EÚ na boj proti praniu špinavých peňazí a financovaniu terorizmu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali