Mlynské pole reaguje: Tvrdenia Matoviča sú zavádzajúce, chce vyvolať senzáciu

Mlynské pole reaguje: Tvrdenia Matoviča sú zavádzajúce, chce vyvolať senzáciu

Bratislava 10. apríla 2018 (TASR/HSP/Foto:TASR-Marko Erd)

 

Tvrdenia šéfa OĽaNO Igora Matoviča o tom, že minister vnútra Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD) a jeho manželka Lucia nadobudli cez firmu Logaro pozemky v Špačinciach podozrivo lacno, sú zavádzajúce a majú len vyvolať senzáciu, uviedol to Dušan Dvorecký, konateľ spoločnosti Mlynské pole, ktorá Lucii Druckerovej dané pozemky predala.

Na snímke predseda OĽaNO Igor Matovič

“Spoločnosť Mlynské pole, s.r.o., nadobudla pozemok v obci Špačince ako ornú pôdu v priebehu roku 2014. V roku 2016, t.j. po necelých dvoch rokoch prípravných prác spojených s územnými rozhodnutiami na vybudovanie sietí na pozemku, predala naša spoločnosť po dohode zmluvných strán časť pozemkov spoločnosti Logaro, s.r.o., za cenu 10,73 eura s DPH za štvorcový meter. Táto cena bola adekvátna k stavu pozemku v danom čase, t.z. pozemok s územným rozhodnutím, ale ako orná pôda, bez sietí, bez komunikácií, chodníkov a žiadnej infraštruktúry, čo je v absolútnom rozpore s tvrdením poslanca Matoviča o stave pozemku, v ktorom sa v čase predaja nachádzal,” uviedol Dvorecký s tým, že jeho firma plánovala cenu za tento pozemok na úrovni 92 eur za štvorcový meter.

Reklama

Na jeseň 2017 bolo Mlynské pole oslovené miestnou developerskou skupinou, ktorá prejavila záujem o kúpu týchto pozemkov v stave, v akom sa nachádzali, teda po prekládke elektriky, vodovodu a už s právoplatným stavebným povolením na výstavbu sietí, z časti vybudovanými sieťami, dažďovou a splaškovou kanalizáciou, s prípravou telesa cesty a pripojením na existujúcu komunikáciu. “V decembri 2017 sa uzavrela dohoda o predaji celého projektu, ktorý naša spoločnosť zastrešovala, a to za primeranú cenu v danom stave realizácie a vynaložených nákladov a uzavreli sme dohodu.

Vzhľadom na to, že zatiaľ nemáme súhlas kupujúceho, neuvádzame predajnú cenu. Po odsúhlasení kupujúcim nemáme problém predajnú cenu zverejniť, avšak môžeme už teraz povedať, že ani zďaleka nedosahovala ceny prezentované pánom poslancom Matovičom,” tvrdí spoločnosť Mlynské pole.

Reklama

Reálne konečné predajné ceny v uvedenej lokalite, ktoré sa dajú bezproblémovo overiť, sa podľa spoločnosti pohybujú v developerských projektoch okolo 80 až 90 eur s DPH “a nie, ako úmyselne nadhodnocuje a uvádza poslanec Matovič, 130 eur s DPH”. Podľa Dvoreckého je tak jasne preukázateľné a overiteľné, že fabuláciou a úmyselným nadhodnocovaním a ignorovaním akýchkoľvek nákladov dokáže každý vytvoriť z akéhokoľvek štandardného developerského projektu senzáciu s astronomickými ziskami, ktorá nemá nič spoločné s realitou a trhovými cenami v lokalite.

“K ďalším nepravdivým vyhláseniam poslanca Matoviča uvádzame, že ja Dušan Dvorecký, konateľ spoločnosti Mlynské pole, s.r.o, nemám nič spoločné so spoločnosťou Rempo, nikdy som ju nereprezentoval ani som nebol v uvedenej spoločnosti zamestnaný. Ďalej uvádzam, že s rodinou Druckerových mám dlhoročný priateľský vzťah. Čo sa týka Roberta Kaliňáka, poznám ho, ale naposledy som ho videl zhruba pred 15 rokmi a neudržiavam s ním žiadny kontakt. Pána Jána Počiatka poznám, v roku 1996 som mu predal obchodný podiel v spoločnosti Harley Davidson Bratislava, spol. s r.o., ale nemám s ním vôbec žiadny kontakt. Pána Martina Glváča nepoznám a nikdy som sa s ním osobne nestretol,” dodal Dvorecký.

Dušan Dvorecký je podľa Druckera synom Kláry Dvoreckej, majiteľky firmy Rempo. Práve táto spoločnosť dostávala zákazky aj zo Slovenskej pošty v čase, keď jej Drucker šéfoval. Podľa Matoviča sa preto Lucia Druckerová mohla dostať za týchto podmienok k pozemkom od firmy Mlynské pole v Špačinciach.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali