Mladí Slováci začnú na MS do 20 rokov na Vianoce proti Švajčiarom, vypadnutie nehrozí

Mladí Slováci začnú na MS do 20 rokov na Vianoce proti Švajčiarom, vypadnutie nehrozí

Bratislava 20. októbra 2020 (SITA/HSP/Foto:TASR-Dano Veselský)

 

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov nastúpi v otváracom stretnutí blížiaceho sa svetového šampionátu juniorov 2021 proti Švajčiarom. Zápas sa odohrá o deň skôr ako býva zvykom – už 25. decembra napoludnie edmontonského času (20.00 SEČ). Ďalšími súpermi zverencov trénera Róberta Petrovického v A-skupine budú hráči Nemecka, Fínska a Kanady. Informuje o tom oficiálny portál SZĽH

Róbert Petrovický
Na snímke hlavný tréner SR20 Róbert Petrovický

Majstrovstvá sveta juniorov 2021 sa pôvodne mali konať v dvoch kanadských mestách – Edmonton a Red Deer. Pandémia koronavírusu však prinútila organizátorov upraviť harmonogram šampionátu tak, aby čo najviac zamedzili riziku šírenia vírusu a zaistili vysokú mieru bezpečnosti všetkých účastníkov. Preto ich budú sústreďovať v takzvanej bubline jedného dejiska v Edmontone, kde sa počas leta za rovnakých podmienok úspešne dohral uplynulý ročník NHL. Práve z dôvodu zníženia počtu dejísk z dvoch na jedno sa majstrovstvá sveta začnú už 25. decembra a vyvrcholia 5. januára. Všetky zápasy sa uskutočnia bez prítomnosti divákov. Keďže všetky ostatné šampionáty v juniorskej kategórii boli zrušené, na MSJ v Edmontone žiadny z desiatich účastníkov elitnej kategórie nevypadne.

Reklama

V edmontonskej bubline čakajú na účastníkov prísne pravidlá. Slovenská výprava sa stane jej súčasťou 13. decembra po chartrovom lete z Viedne, ktorý absolvuje s ďalšími dvoma reprezentáciami. Pár dní budú všetci členovia výpravy izolovaní v hotelových izbách, pričom každý deň absolvujú test na koronavírus. Táto povinnosť ich bude sprevádzať až do opustenia bubliny. V prípade negatívnych výsledkov testov sa Slováci 18. decembra budú môcť zapojiť do tréningového procesu. Samozrejmosťou všade v bubline je dodržiavanie dvojmetrových rozostupov a nosenie rúška.

“Nariadenia sú veľmi prísne, ale je veľmi dôležité dodržiavať ich. Každé mužstvo si musí prejsť rovnakým priebehom a bude mať rovnaké podmienky. Naostro začíname 25. decembra proti Švajčiarom a uvedomujeme si, že dobrý štart do turnaja je dôležitý. Každý zápas chceme od prvej minúty odohrať s maximálnym nasadením a túžbou zabojovať o víťazstvo,“ skonštatoval tréner Róbert Petrovický.

Reklama

Po dueli so Švajčiarmi budú Slováci pokračovať z nedele na pondelok 28. decembra presne od polnoci nášho času proti Kanaďanom. V noci na utorok od 3.30 h vyzvú Nemcov a v stredu 30. decembra od 20.00 h uzavrú boje v A-skupine proti Fínsku. Do štvrťfinále postúpia z každého zoskupenia tímy na prvom až štvrtom mieste. Štvrťfinálové duely v Rogers Place budú na programe v sobotu 2. januára, semifinálové o dva dni neskôr a medailové 5. januára.

Pred ostrým štartom šampionátu absolvujú zverenci trénera Róberta Petrovického dva prípravné duely. V noci na 22. decembra (3.30 SEČ) nastúpia proti ruským rovesníkom, o deň neskôr (20.00 SEČ) proti rakúskym.

Vzhľadom na aktuálne dopady pandémie koronavírusu a následný pevný decembrový harmonogram čaká realizačný tím slovenskej juniorskej reprezentácie na čele s hlavným kormidelníkom Róbertom Petrovickým náročná úloha. Posledný duel odohral výber dvadsiatky ešte začiatkom septembra na Tatranskom pohári v Poprade proti bratislavskému Slovanu. Mužstvo však vzhľadom na okolnosti nebolo pokope v najsilnejšom zložení ani raz od prvého letného kempu v Námestove. V novembri malo pôvodne odletieť na Turnaj štyroch krajín do Nórska, no pandémia cestu aj kemp zrušila.

Aj preto budú musieť tréneri improvizovať. Slovenský zväz ľadového hokeja na čele s prezidentom Miroslavom Šatanom je pripravený vytvoriť slovenskej juniorskej reprezentácii pred majstrovstvami sveta také podmienky, aby na ne bola pripravená čo najlepšie. “Novembrový program, ktorý mala dvadsiatka naplánovaný, je zrušený. A keďže situácia s pandémiou nie je priaznivá, sme pripravení zabezpečiť jej bezpečné podmienky po vzore bubliny aj na Slovensku, aby chlapci mohli spolu trénovať. Tento rok to všetci v tíme budú mať náročnejšie z hľadiska logistiky i časovej náročnosti,“ povedal Miroslav Šatan na webe hockeyslovakia.sk.

Širší výber tímu sa stretne v slovenskej časti bubliny už pár dní pred 6. decembrom, odkedy musia byť všetci členovia výpravy do Kanady izolovaní a pravidelne testovaní. “V tomto kempe nás bude trošku viac, do lietadla však môže nastúpiť za slovenskú výpravu maximálne 40 ľudí. Budeme sa snažiť vziať so sebou čo najviac hráčov,“ podotkol Róbert Petrovický. Na súpisku bude môcť po novom zapísať až 25 hokejistov, čo mu umožňuje výnimka Medzinárodnej hokejovej federácie. “Je to jediná výnimka pre tento rok. Môžeme zapísať o dvoch hráčov viac ako je zvykom, celkovo teda 22 korčuliarov a troch brankárov. Každé mužstvo môže využiť takúto výnimku,“ dodal Petrovický.

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:56

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan sa v Istanbule stretne s vodcom palestínskeho hnutia Hamas Ismáílom Haníjom. Rokovať budú o prebiehajúcej vojne v Pásme Gazy.

 

12:41

Ukrajina spustila vlnu útokov dronmi na osem ruských oblastí a zasiahla tri elektrické stanice a sklad paliva.

12:11

Za nočnými výbuchmi na vojenskej základni v Iraku nebola vojenská akcia, informovala v sobotu tamojšia tlačová agentúra INA.

12:10

Poľsko je pripravené zúčastniť sa na programe NATO s názvom Zdieľanie jadrových zbraní, pretože silnejú hrozby z Ruska, vyhlásil poľský prezident Andrzej Duda.

12:09

Vojnový spravodajca ruských novín Izvestija Semion Jeremin zahynul pri ukrajinskom útoku v Záporožskej oblasti, ktorej časť Moskva okupuje, informoval denník na sieti Telegram.

11:53
Čínu čaká najväčšia reforma armády za posledné desaťročie. Na príkaz Si Ťin-pchinga krajina rozpustí Sily strategickej podpory a vytvorí novú jednotku – Sily informačnej podpory. Hlavnou úlohou tejto štruktúry je viesť kybernetickú vojnu.

Predchádzajúci veliteľ Síl strategickej podpory Ju Qiansheng sa v polovici minulého roka prestal objavovať na verejnosti. V roku 2023 čínske orgány uskutočnili rozsiahlu čistku najvyšších veliteľov po odhalení rozsiahlej korupcie v ozbrojených silách.

11:30

Zomrel muž, ktorý sa zapálil v parku oproti súdnej sieni v New Yorku počas prebiehajúceho súdneho procesu s bývalým prezidentom USA Donaldom Trumpom. 

11:28

Gruzínska mládež dominovala týždňu pouličných protestov proti plánom schváliť zákon o “zahraničnom vplyve” a čoraz hlasnejšie dáva najavo príklon k Európskej únii a západným hodnotám. Už piatu noc po sebe stovky mladých protestujúcich pochodovali v hlavnom meste Tbilisi, aby bolo ich hlas počuť.

11:08

V Španielsku, druhej najnavštevovanejšej krajine sveta, sa šíri “antituristické” hnutie. To núti úrady, aby sa pokúsili zosúladiť záujmy miestnych obyvateľov s lukratívnym odvetvím ekonomiky.

11:07

Sergej Barbarez sa stal novým trénerom futbalovej reprezentácie Bosny a Hercegoviny. Vo funkcii nahradil Sava Miloševiča, ktorý viedol tím iba sedem mesiacov a nedokázal s ním postúpiť z play off na finálový turnaj ME 2024 v Nemecku. Bosna bola aj jeden zo súperov Slovenska v kvalifikácii.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali