“Metódy ŠTB, zrada novinárov, nelegálna štruktúra…” Opoziční lídri vyvodzujú závery na základe článku Denníka N

“Metódy ŠTB, zrada novinárov, nelegálna štruktúra…” Opoziční lídri vyvodzujú závery na základe článku Denníka N

Bratislava 23. októbra 2018 (HSP/Foto:SITA-Braňo Bibel)

 

Slovenská opozícia naďalej “varí” zo skreslených informácií a dezinformácií Denníka N. V prípade článku o údajnom priznaní Petra Tótha už vyvodzujú závery, že išlo o používanie metód ŠTB, samotný Tóth uvádza, že informácie v článku nie sú pravdivé

Na snímke predsedníčka hnutia OĽaNO Veronika Remišová

“Vražda Jána Kuciaka už viackrát vyvolala davovú psychózu. Aj vďaka takým bezohľadným článkom, akých autorkou je Monika Tódová. Nevieme, či si to ona a jej nadriadení uvedomujú, ale uverejňovaním štvavých textov ohrozujú nielen tých, koho sa rozhodli mediálne lynčovať, ale aj ich rodiny?” uviedol na margo článku Denníka N zakladateľ stránky Ďateľ.sk a bývalý šéf kontrarozviedky Peter Tóth s tým, že podľa jeho názoru takéto údajné informácie podhodil “N-ku” advokát Daniel Lipšic (viac v článku).

Reklama

Všetko, čo uvedie Denník N je sväté a zaručene pravdivé. Tak sa pravidelne chová slovenská opozícia, ktorá to predviedla aj v tomto prípade.

Ako vždy, prvá najnovšie už líderka hnutia OĽaNO, Veronika Remišová po zhliadnutí textu konšpiračného denníka napísala na sociálnej sieti: “Peter Tóth mal podľa Denníka N pre Kočnera sledovať novinárov (a zrejme nielen novinárov) a pripravovať podklady pre diskreditačné kampane.”

Reklama

Je podľa nej neprijateľné, aby nejaké pochybné živly používali metódy ŠTB na sledovanie občanov a ich diskreditáciu. “Tieto praktiky sa používali za komunizmu a mečiarizmu. Polícia by mala okamžite začať vyšetrovanie a pýtať sa, ako je možné, že na Slovensku existujú ľudia, ktorí disponujú prostriedkami, aké zvyčajne majú tajné služby. V civilizovanej spoločnosti je neakceptovateľné, aby tieto informácie používali rôzne živly na to, aby škodili občanom.”

“Mimochodom, polícia mala začať rozsiahle vyšetrovanie už dávno, hneď po tlačovkách Kočnera, kedy bolo zjavné, že Kočner disponuje informáciami, ktoré sa nedajú získať legálnym spôsobom,” doplnila poslankyňa Remišová.

 

 

Reklama

Igor Matovič krátko po zverejnení článku stručne komentoval: “Ako Špina pre Špinu špinavú robotu robila.”

Následne pridal druhý príspevok, kde napísal, že keď Peter Tóth pochopil, že môže stvrdnúť na 20 rokov v base s Kočnerom ako člen organizovanej zločineckej skupiny, zrazu si po 9 mesiacoch spomenul, že pre neho zabezpečoval sledovanie Jána Kuciaka a ďalších pre Kočnera nepríjemných novinárov. Hrdina či Hajzel? Hajzel.” Má jasno Matovič.

 

Vyjadril sa aj šéf hnutia Spolu Miroslav Beblavý, ktorý bol kedysi spolupraovníkom Tótha. “Keď som ako mladý novinár nastúpil v roku 2000 do denníka SME, sedel 2 metre odo mňa Peter Tóth. Bol hrdinom, ktorý sa za Mečiara nezľakol SIS-ky, ani keď mu vypálili auto.”

Reklama

Jeho osud podľa Beblavého ukazuje, ako môže ktokoľvek prejsť na temnú stranu a že pre dobro aj zlo sa ľudia rozhodujú každý deň nanovo. “Takúto zradu novinárskych ideálov som myslím ešte nevidel. Je mi z neho zle,” zhodnotil poslanec.

 

 

Informácie v kontroverznom denníku od kontroverznej autorky považujú za relevantné aj v hnutí Sme rodina.

Prezidentský kandidát Milan Krajniak na základe nich uviedol, že tu “fungovala nelegálna štruktúra, ktorá sledovala novinárov. Riadil ju pre Kočnera Peter Tóth.”

Krajniak dodáva, že jedného zo sledovaných novinárov potom zavraždili. “Pre koho to robil Kočner? Len sám pre seba? Na kom všetkom táto zločinecká skupina robila a kto zo štátnych orgánov jej pomáhal? Kto z politikov využíval služby tejto nelegálnej štruktúry? Keď budeme mať odpovede na tieto otázky, a ja verím, že ich budeme mať, potom môžeme konečne začať budovať štát. Lebo náš štát, Slovenská republika, bude silnejší ako mafia,” napísal na Facebooku Milan Krajniak.

 

 

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali